Zašto je Miler smatrao da je otkrio datum Hristovog dolaska

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Moj Spasitelj je Bog. Je li tvoj Spasitelj Bog?

Pitam te gde je tvoj Hristos...da li u zemljskoj svetinji ili u nebeskoj? Moj Spasitelj preko koga me je Bog spasao je u nebeskoj svetinji. Da li je tvoj Hristos sada u zemaljskoj svetinji tj. crkvi?

"I naraste dori do vojske nebeske i obori na zemlju neke od vojske i od zvezda, i pogazi ih. I naraste dori do poglavara toj vojsci, i uze mu svagdašnju žrtvu, i sveti stan njegov obori", Danilo 8,10,11

Oboreno na zemlju ono što je ne nebu..i u vezi je sa žrtvom svagdašnjom tj.delom u svetinji.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pitam te gde je tvoj Hristos...da li u zemljskoj svetinji ili u nebeskoj?

Baš svugdje. U svakom djeliću svega stvorenoga, jer je moj Spasitelj Krist pravi Bog. :)

Moj Spasitelj preko koga me je Bog spasao je u nebeskoj svetinji.

Mjesecima mantraš kako je Isus samo čovjek, dakle, sada svjedočiš i priznaješ da tvoj Spasitelj nije Bog. Lijepo, samo te upozoravam suzdrži se od izljeva svojih bezobrazluka i drskosti optužujući mene, kada ti ubuduće pripomenem da tvoj spasitelj nije Bog.

Da li je tvoj Hristos sada u zemaljskoj svetinji tj. crkvi?

Rekoh ti, moj Spasitelj Isus Krist jest Bog, i on je svugdje.

A tvoje pitanje je li Isus u svojoj Crkvi je vrhunac imbecilizma, jer Isus jest Glava Crkve.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
A tvoje pitanje je li Isus u svojoj Crkvi je vrhunac imbecilizma, jer Isus jest Glava Crkve.

Šta se drugo od EGWiste i Milerita može očekivati nego imbecilizam...

Uostalom, otkud njima uopšte pravo da postavljaju pitanje o tome da li je Isus u svojoj Crkvi, ako se zna da je njima Isus samo mamac za naiuvčine, da im je ćata, čistač, drugo biće, brat sotonin, samo ne Bog.... sve samo ne Bog.

Uostalom, oni Njega i ne slede, nego "duha proroštva" iz Maine-a i njene budalaštine i blasfemije. Glava njihove sinagoge (ne to čak ni sinagoga nije) nije niko drugi do Ellen Gould Harmon White, o čemu govori i činjenica da njegov (Jovanov) brat po veri, svakoga ko iznbosi činjenice o njoj optužuje da HULI NA NJU. A kako se huliti može samo na Boga, shodno tome, ona je za njih, za njene sledbenike šta?

Bog, ili telesna emanacija Boga.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465

Nisi razumeo pitanje. Rekoh je li tvoj Spasitelj u svetinji na zemlji ili svetinji na nebu..mislim fizički prisutan. Moj Spasitelj je u fizičkom smislu prisutan u svetinjama na nebu. Pošto je On samo na jednom mestu fizički prisutan(ne govorim o duhovnoj prisutnosti preko Duha Svetoga-naravno da je svugde, ali pričamo o fizičkoj prisutnosti tj. doslovnoj) i znamo gde onda ne može biti u svetinji na zemlji. U "svetinji" na zemlji su prisutni ljudi...grešni ljudi. Zato ko e tvoj spasitelje? Grešni čovek na zemlji ili Isus Hristos koji je na nebu?

Smatram da su oni koji su prebacili fizičku prisutnost na zemlju upravo opisani u ovom tekstovima:

"I naraste dori do vojske nebeske i obori na zemlju neke od vojske i od zvezda, i pogazi ih. I naraste dori do poglavara toj vojsci, i uze mu svagdašnju žrtvu, i sveti stan njegov obori", Danilo 8,10,11

Oboreno na zemlju ono što je ne nebu..i u vezi je sa žrtvom svagdašnjom tj.delom u svetinji.

Izmestiše svetinju i Hrista sa neba na zemlju.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nisi razumeo pitanje. Rekoh je li tvoj Spasitelj u svetinji na zemlji ili svetinji na nebu..mislim fizički prisutan. Moj Spasitelj je u fizičkom smislu prisutan u svetinjama na nebu. Pošto je On samo na jednom mestu fizički prisutan(ne govorim o duhovnoj prisutnosti preko Duha Svetoga-naravno da je svugde, ali pričamo o fizičkoj prisutnosti tj. doslovnoj) i znamo gde onda ne može biti u svetinji na zemlji. U "svetinji" na zemlji su prisutni ljudi...grešni ljudi. Zato ko e tvoj spasitelje? Grešni čovek na zemlji ili Isus Hristos koji je na nebu?

Moj Spasitelj je svugdje prisutan, jer je Bog, a tvoj je "zatvoren na jednom mjestu" jer je čistačica.

Ovim ovdje nadmašio si onaj prethodni imbecilizam.

P.S. Sve mi se češće javlja pitanje gdje "subotarski mesija" uključi usisivač kad čisti po nebesima. Dobiva li možda struju sa Oriona?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Moj Spasitelj je svugdje prisutan,

Ne može biti. On sam kaže da je bolje da ode jer ako On ne ode ne može doći Duh Sveti.

On nije fizički svuda pristutan jer je Čovek.

tvoj je "zatvoren na jednom mjestu" jer je čistačica.

Pavle kaže da je tamo i Jovan Ga vidi tamo. Tamo je i mesto našem Spasitelju jer tamo vrši službu pomirenja za nas. Naravno, ko Ga izmesti odatle taj zapravo prekida službu pomirenja..na svoju štetu.

I naraste dori do poglavara toj vojsci, i uze mu svagdašnju žrtvu, i sveti stan njegov obori", Danilo 8,11

Nemoj Mu uzeti žrtvu svagdašnju i ismevati se što je Njegovo mesto upravo tamo.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ne može biti. On sam kaže da je bolje da ode jer ako On ne ode ne može doći Duh Sveti.

On nije fizički svuda pristutan jer je Čovek.

Vaš subotarski nije, jer je samo čovjek, a Spasitelj nas kršćana je Bog i prisutan je uvijek i svugdje. Uostalom, sam tako obeća:

Mt 28,19-20: Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga i učeći ih čuvati sve što sam vam zapovjedio!" "I evo, ja sam s vama u sve dane - do svršetka svijeta."

,A sada ti meni citiraj gdje je vaš "subotarski mesija" vama poručio da neće imati vremena biti s vama na zemlji, jer će biti zauzet "usisavanjem nebesa"?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Vaš subotarski nije, jer je samo čovjek, a Spasitelj nas kršćana je Bog i prisutan je uvijek i svugdje. Uostalom, sam tako obeća:

Mt 28,19-20: Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga i učeći ih čuvati sve što sam vam zapovjedio!" "I evo, ja sam s vama u sve dane - do svršetka svijeta."

Preko Duha Svetoga. On je Zamenik Isusov. Valda to znaš...

"A Utešitelj Duh Sveti, koje ga će Otac poslati u ime moje, on će vas naučiti svemu i napomenuće vam šta sam vam rekao" Jovan 14,26

"A kad dođe on, Duh istine, uputiće vas na svaku istinu; jer neće od sebe govoriti, nego će govoriti što čuje, i javiće vam u napredak. On će me proslaviti, jer će od mojega uzeti, i javiće vama", Jovan 16,13.14

Dakle, samo kroz Duha Svetoga. Inače ne bi bilo potrebno slati Duha ako je On tu prisutan nekim transcedentnim putem. Zato je tu Duh Sveti. On govori u ime Isusovo, On Ga proslavlja i javlja nam od Isusa što čuje kome takođe prenosi sve. Zato je Isus prisutan..preko Duha Svetoga.

"Nego vam istinu govorim: bolje je za vas da ja idem; jer ako ja ne idem, utešitelj neće doći k vama; ako li idem, poslaću ga k vama", Jovan 16,7

Ne bi bilo dakle svrhe potencirati rad Duha Svetoga umesto Hrista ako je On ipak i firzički prisutan. Jasno je da nije.

Zato se čuvaj Milerove greške...upravo zbog pogrešnog tradicionalnog interpretiranja pojmova.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Preko Duha Svetoga. On je Zamenik Isusov. Valda to znaš...

Isus je rekao - Ja ću biti s vama. :) Dakle, i Matej ti je lažov.

A sada ti meni citiraj gdje je vaš "subotarski mesija" vama poručio da neće imati vremena biti s vama na zemlji, jer će biti zauzet "usisavanjem nebesa"?

Natrag