Zašto je Isus umro?

Član
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poruka
1.294
AleksijeD ja nisam adventista i ne pripadam niti jednoj organizacij.Ja sam neko ko je spoznao i prihvatio istinu i nisam hrišćanin samo imam bezvredan dar da poznajem Bibliju.Biblija za mene nema tajni. Jedino ne volim kada se izvrće istina. Ona je takva kakva jeste brutalna i surova nekompromisna. Ko je Arije ne zanima niti da li je ko klao u ime Hristovo. Zanimaju me samo grešnici za koje je Hristos rekao:"U onaj dan doćiće mi mnogi govoreći Gospode Gospode zar nismo u tvoje ime propovedali i demone izgonili , a Ja ću im reći ne poznajem vas idite u oganj večni pripravljen djavolu i anđelima njegovim" tamo ću vas ja dočekati. Pakao ćeš tek iskusiti AKO ne prihvatiš Hrista a kompjuter sam sam kupio ugalj čekam da mi stigne Bager ne radi mrzim adventiste i volim pravdu. Meni niko ništa nije dao ZABADAVA. Sve sam kupio ili platio mnogo skupljom monetom nego što i ti možeš da zamisliš.

Član
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poruka
434
Pa ti si novi prorok!
Kao Slobodadi!
Što se tiče monete... morao si mozak da daš da bi dobio cepanice?
Nije baš neki posao.
A znaš li koga samouk ima za učitelja?

Član
Učlanjen(a)
22.05.2010
Poruka
138
Gospod Isus Hristos je ...vaskrsao iz mrtvih i svojim vaskrsenjem smrt pobedio a mrtvima u grobu život darovao...slobodan prevod vaskršnjeg tropara sa crkvenoslovenskog.Svojim vaskrsenjem je pokazao čovečanstvu da smrt nije konačna i da se može pobediti.I posle smrti mi živimo dakle vaskrsli smo ali ako i samo ako je to u Gospodu i u zajednici sa gospodom.U Gospodu se živi večno.To je stav crkve ali i moj lični stav.

Učlanjen(a)
24.05.2010
Poruka
60
AleksijeD, izvinjavam se, u pravu si, ime vojnika je bilo Longin (Longinovo koplje), i da, čuva se u muzeju Habzburga, ali je nedavno dokazano i prikazano (govorio je kustos muzeja, osoba koja je baš ''zadužena'' za koplje) da je ono koplje koje oni imaju jedno od 65982.33 koplja koja se zovu Longinova, da je najviše priče o njihovom koplju (čitaj nareklamiranije) i da se pojavljuje prvi put (to, njihovo koplje) negdje u 14-15 vijeku(ne sjećam se sada tačno), da se modernim analizama ustanovilo da i potiče od tog vremena(po načinu kovanja i sastavu gvožđa u njemu, bakra, kalaja...).
JKDForever, baš hrišćansko mišljenje sa tvoje strane...a gdje je oprost? Najveća vrlina hrišćana...U ostalom, u raju je dobra klima, ali u paklu je bolje društvo. Molio bih administratora da malo pogleda postove u kojima se upotrebljavaju ''anusi'' i širenje istih....valjda je i to hrišćanski, ne znam, ateista sam...(možda ne želim da dozvolim tu specifičnu radnju sa kojom su, očigledno, hrišćani dobro upoznati, bar ovi ''hrišćani'' ovdje).

Član
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poruka
1.294
Hrist će oprostiti ako se kaješ. Da li se kaješ kosevicnemanja? Kaješ se a opet grešiš onda tvoje kajanje nije iskreno i djavo se kaje pa opet ide u pakao. Kajanje bez transformacije ličnosti i nije kajanje. A opet zavisi šta podrazumevaš pod kajanjem? Kajem se što sam uradio ili kajem se što nisam uradio?

Član
Učlanjen(a)
30.10.2009
Poruka
1.859
Opet ja, pa umro je jer je mislio da ce promeniti svet na bolje ,ali (opet ono ali)izdale ga barabe oko njega.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Hrist će oprostiti ako se kaješ. Da li se kaješ kosevicnemanja? Kaješ se a opet grešiš onda tvoje kajanje nije iskreno i djavo se kaje pa opet ide u pakao. Kajanje bez transformacije ličnosti i nije kajanje. A opet zavisi šta podrazumevaš pod kajanjem? Kajem se što sam uradio ili kajem se što nisam uradio?
JKDforever, imaš neki svoj pogled na svijet i Boga i to je ok. Ok. je i što taj svoj pogled prezentuješ ovdje, jer ovo je forum. Ali ako ti je stalo da te ljudi uzmu za ozbiljno, onda moraš voditi računa o svakoj rečenici koju napišeš - da ona ima smisao, glavu i rep i nekakvu logičnost. Recimo, ovo što si napisao u citiranom postu - da se i đavo kaje, niti je smisleno niti logično. Đavo ne bi bio ono što jeste - paradigma zla i podmuklosti, kada bi se kajao. Što napravi veće zlo tim više izvršava svoju misiju. To je logična definicija đavola.

Član
Učlanjen(a)
09.09.2010
Poruka
95
У православним књигама сам читао да би и ђаволу било опроштено кад би се покајао за оно што је учинио, али да је он толико отпао од Бога и толико помрачен својим злом да је то немогуће...

Хвала Господу Исусу Христу што је толико милостив и добар према нама и на љубави којој нам пружа. Да није такав наш Господ давно би овом свету дошао крај... Погледајте како свет живи, уместо да се поносимо Христом, нашим животодавцем ми правимо "геј параду" испуњавамо жеље ђавоље а не Божије...

Али Бог и њима пружа својим васкрсењем шансу да се покају и да нађу прави пут... И не само њима него свима нама...

То што Јуривака каже да је вера слепа није тачно... Може само човек бити слеп због своје гордости, славољубивости или других грехова, али ко год хоће видеће бројна чуда која доказују да је православна вера једина ИСТИНИТА и од БОГА. Размислите зашто би толики светитељи, мученици и апостоли дали животе своје за Христа да то није истина... Ко би био луд да да живот за ЛАЖ, нико... А да не говоримо која су чуда ти светитељи Божији чинили током живота, а и после...

Natrag