Zašto je Isus umro?

Član
Učlanjen(a)
04.01.2010
Poruka
579
Posto si sektas da ti objasnim da je u Pravoslavlju sve sabrano i nedeljivo Bog,Gospod Isus Hrist i Sveti Duh!

Sektaske su tvoje misli, ne ja :acute:Nisam ja odvojio ta tri nedeljiva uzajamno, vec sam ta tri nedeljiva odvojio od vezanosti za instituciju koju je covek formirao a za koju se ti boris. Ta tri nedeljiva nisu isto sto i ta institucija a tvoje je da biras cemu ces se prikloniti pa zato i kazem: pitanje je sad.

Učlanjen(a)
22.03.2010
Poruka
346
Sektaske su tvoje misli, ne ja :acute:Nisam ja odvojio ta tri nedeljiva uzajamno, vec sam ta tri nedeljiva odvojio od vezanosti za instituciju koju je covek formirao a za koju se ti boris. Ta tri nedeljiva nisu isto sto i ta institucija a tvoje je da biras cemu ces se prikloniti pa zato i kazem: pitanje je sad.

Ja sam stvarno mislio da si ti pametniji a ovako si se zapetljao da ni sam ne znas sta hoces da me pitas.Ti da imalo poznajes veru Pravoslavnu i njeno ucenje vere ti me ovo nikad nebi pitao.

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Dragi kota

Pogledaj naziv ove teme.

Probaj da pročitaš taj moj citat i razmisli o čemu se radi u tom citatu.

Kada ti kazem ko si i sta si ti pocnes da citiras Sveto Pismo,nikakve ti veze nemas sa Pravoslavljem vec se uhvati ruku pod ruku sa ovim laznim patrijarhom Irinejom da docekate papu.Pa postavio sam ja temu za takve lazne Pravoslavce da vas ljudi poznaju ko su ti vukovi u jagnjecoj kozi sto lepo pisu a u stvari su zveri koji ruse Pravoslavlje!

Upravo ta Biblija koju citiram je osnova Hristovog učenja.

Iz tvojih postova i izražavanja se vidi da je nikad nisi ni pipnuo a kamoli pročitao jedan redak.

Dali ti odgovaraš na postove ne čitajući šta ti je napisano?

Kako možeš da pišeš i govoriš u ime pravoslavlja takve stvari?

Pravoslavlje nije Srbija,nasilje,rat ubijanje.

Borba za slobodu i nacionalni identitet je nešto drugo a ti brkaš pojmove.

Ovde se diskutuje o religiji a ti sve vreme kao švaba tra la la ponavljaš jedno te isto.

Koristiš uvredljive izraze koji nisu primerni jednom pravoslavcu.

Tvoj govor je govor uličara koji razbija sve što ne razume ili što mu se ne sviđa.

Odštampaj sve ove postove koje smo pisali i idi kod sveštenika kome ti veruješ i zamoli ga da ti da svoje mišljenje.

I neka ti barem ukratko ispriča i objasni pojam Hrišćanstva.

Učlanjen(a)
22.03.2010
Poruka
346
Dragi kota

Pogledaj naziv ove teme.

Probaj da pročitaš taj moj citat i razmisli o čemu se radi u tom citatu.

Upravo ta Biblija koju citiram je osnova Hristovog učenja.

Iz tvojih postova i izražavanja se vidi da je nikad nisi ni pipnuo a kamoli pročitao jedan redak.

Dali ti odgovaraš na postove ne čitajući šta ti je napisano?

Kako možeš da pišeš i govoriš u ime pravoslavlja takve stvari?

Pravoslavlje nije Srbija,nasilje,rat ubijanje.

Borba za slobodu i nacionalni identitet je nešto drugo a ti brkaš pojmove.

Ovde se diskutuje o religiji a ti sve vreme kao švaba tra la la ponavljaš jedno te isto.

Koristiš uvredljive izraze koji nisu primerni jednom pravoslavcu.

Tvoj govor je govor uličara koji razbija sve što ne razume ili što mu se ne sviđa.

Odštampaj sve ove postove koje smo pisali i idi kod sveštenika kome ti veruješ i zamoli ga da ti da svoje mišljenje.

I neka ti barem ukratko ispriča i objasni pojam Hrišćanstva.

Na stranici broj 3. u zadnjem postu sam odgovorio na ovu temu!Ja sam tek sad shvatio da ti u stvari i nisi Pravoslavac vec adventista samo si to prikrivao da zbunis Pravoslavce!Ja Sveto Pismo citam ali su mi tumaci Sveti Oci jer ja i niko ne moze da ga tumaci po svom nahodjenju vec ljudi koji su se svojim zivotom toliko udostojili kod Gospoda pa su razumeli sta tamo pise.Ja citam postove koji su mi napisani ali ti dajem onakve odgovore kakve zasluzujes jer znam da si dvolican i licemer!Ja govorim u ime pravog Pravoslavlja a ti u ime adventista i onog krvnika pape!Koga je to Pravoslavna Srbija u istoriji nekoga napala?!Sto se tice borbe za veru i nacionalni identitet moja stranka je Pravoslavlje a predsednik je Gospod Bog!Da ovde se diskutuje o religiji i ja prestavljam Pravoslavce a ti adventiste!Moji izrazi nisu uvredljivi samo mrzim dvolicne osobe i licemere!Moj govor nije govor ulicara vec pravog Srbina Pravoslavca koji nece da poklekne pred ekumenistima,sektasima i svima koji cine i tvore laz jer je njihov otac car lazi!Ja redovno idem kod svestenika i monaha kojima sve ovo pricam sto se pise na forumu i oni su mi dali sledeci odgovor citiram *najbolje bi ti bilo da nikako ne pricas sa otpadnicima od vere Pravoslavne jer njima nema pomoci oni su sebe sami osudili*

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Dragi kota

Mojim postovima su se zahvaljivali i ateisti i agnostici i vernici .Evo ovaj zadnji je adventista koji se zahvalio.

Zahvalio se zato što se slaže sa tim šta sam napisao iako zna da sam PRAVOSLAVAN.

Tebi može čovek da priča ali uzalud.Ti čuješ i vidiš ono što želiš a ne onako kako jeste.

Srpska Pravoslavna Crkva je po tebi izdala PRAVOSLAVLJE.

Ja ti govorim samo ono što piše u Bibliji i ti tvrdiš da sam ja adventista .

Ti tvrdiš da čitaš Bibliju i da su ti tumači Sveti Oci.

Mi se svi ulizujemo Katoličanstvu i Papi.

Velika je zbrka u tvojoj glavi.

Ti koji bolje znaš od sveštenika i kojima pretiš BATINAMAako ne vrše službu kako se tebi sviđa.

Ti koji si napisao šta treba da se desi a nisi naveo odakle to znaš:

Ja vam samo mogu reci da ide strasno vreme nece biti mozda ni nas a ni ovog foruma.Imamo jos tri godine da se ovako prepucavamo i onda gledaj te gde ce ko bezati.
Za Srbe Pravoslavce je najvaznije ako hoce da ostanu uz Gospoda da ne prime nova dokumenta i da ne idu u savez sa ekumenistima.
Izdrzite jos 3 godine dok se ovo sve ne resi da ostanete u veri.

Ti si prijatelju paranoičan i ja ti ne mogu pomoći.

Molim se dragom Bogu da ti razbistri misli .

Римљанима посланица светога апостола Павла.

Глава VIII.

35. Ко ће нас раставити од љубави Божије? Невоља ли или туга? или гоњење? или глад? или голотиња? или страх? или мач? као што стоји написано:
36. За тебе нас убијају вас дан, држе нас као овце које су за клање.
37. Али у свему овоме побјеђујемо онога ради који нас је љубио.
38. Јер знам јамачно да ни смрт, ни живот, ни анђели, ни поглаварства, ни силе, ни садашње, ни будуће,
39. Ни висина, ни дубина, ни друга каква твар може нас раздвојити од љубави Божије, која је у Христу Исусу Господу нашему.

Učlanjen(a)
22.03.2010
Poruka
346
Dragi kota

Mojim postovima su se zahvaljivali i ateisti i agnostici i vernici .Evo ovaj zadnji je adventista koji se zahvalio.

Zahvalio se zato što se slaže sa tim šta sam napisao iako zna da sam PRAVOSLAVAN.

Tebi može čovek da priča ali uzalud.Ti čuješ i vidiš ono što želiš a ne onako kako jeste.

Srpska Pravoslavna Crkva je po tebi izdala PRAVOSLAVLJE.

Ja ti govorim samo ono što piše u Bibliji i ti tvrdiš da sam ja adventista .

Ti tvrdiš da čitaš Bibliju i da su ti tumači Sveti Oci.

Mi se svi ulizujemo Katoličanstvu i Papi.

Velika je zbrka u tvojoj glavi.

Ti koji bolje znaš od sveštenika i kojima pretiš BATINAMAako ne vrše službu kako se tebi sviđa.

Ti koji si napisao šta treba da se desi a nisi naveo odakle to znaš:

Ti si prijatelju paranoičan i ja ti ne mogu pomoći.

Molim se dragom Bogu da ti razbistri misli .

Pa kada se vas dvojica slazete oko citiranja Svetoga Pisma odkuda onda to da je on adventista a ti Pravoslavac?!To vam se desi kada umislite da ste mudri pa hocete da tumacite Sveto Pismo kako vama odgovara i odoste u jeres.Evo koliko nas ima na ovom forumu i da svako po tri puta procita Sveto Pismo svi ce ga tumaciti po svome i tako nastaju sekte.Da Srpska Pravoslavna crkva je izdala Pravoslavlje, izdala je i: Svetog Oca Savu nemanjica,Svetog Vasilija Ostroskog,Svetog Vladiku Nikolaja Velimirovica i sve nase svetitelje.Da poznajes zitija ovih svetitelja ti bi znao za sta su se oni citav zivot borili da odbrane.Da pravi tumaci Svetoga Pisma su Sveti Oci a ako mi opet ne bude nesto jasno ja se obratim monasima da mi protumace.Ulizujete se papi zmiji otrovnici koji je djavolov predstavnik na zemlji do dolaska antihrista koji ce od njega preuzeti ovu ulogu.U mojoj glavi nije zbrka vec kristalno vidim sta se radi i meni ne mogu da podvale lazi.Ovo sto sada radi nas nesretni patrijarh Irinej na to se zgrozavaju svi nasi svetitelji.Ja sam niko i nista i nisam svemoguc ali bar u mom gradu mogu da uticem na svestenika da pravilno drzi sluzbu Gospodu a zna se kako se drzi sluzba Gospodu suprotno od onoga sto rade ekumenisti novotarci.Moje misli su bistre a kada se tebi izbistre videces da si bio u zabludi i kako su te lagali.

A sve ono sto bih ti napisao imas ovde ja bih te zamolio da ovo procitas:http://www.kosovo.net/ecumen.pdf

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Moram, kota da te pohvalim! Ne za stavove i mišljenje, nego za način kako si počeo da djeluješ na Forumu. Inosiš svoj stav i svoje mišljenje o nekom pitanju, a onda postaviš link do teksta koji potkrepljuje tvoj stav. Pa ko želi neka čita i provjerava. To je pavi način, a ne kopiranje kilometarskih postova.

MODERATOR
Učlanjen(a)
28.05.2009
Poruka
6.683
Исус није умро,као што тврди црква...окончао је свој биолошки живот у 51-ој години у Индији.Од тада је Господ Бог.
Иначе Исус,Јуда Искариотски и Симон Церанец су жртвовали себе и своје животе у име вере,и то је велика жртва.
Они су испунили пророчанство,јер је Исус са Јованом Крститељем био припреман за испуњење пророчанства од своје 12 године,у Кумранима.

Član
Učlanjen(a)
09.09.2010
Poruka
95
То си сигурно прочитао у некој књизи... Е срамоте...

Član
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poruka
1.294
Svi ste vi amateri. Ko kaže da je Hristos umro. Kada su Magdalena i Marija trećeg dana pošle na mesto gde je njegovo telo položeno dočekala ih je reč anđela preubučenih u obične ljude sa porukom:"Zašto tražite živog među mrtvima", Hristos je ostao na ovom svetu još oko 40-setak dana pre nego što se uzneo na nebo.
Svrha njegovog dolaska na ovaj svet je da se žrtvuje za čoveka u smislu pranja čovečijeg prvobitnog greha koji su počinili Adam i Eva. Da bi ušao u raj čovek to može danas individualno SAMO kroz Hrista bez popova crkava i sl. ali to traži samožrtvovanje. Najača reč Hristova je:"Nisam doša o da vam donesem mir već RAT" ili mač u nekim prevodima. Budale bi ga danas optužili za govor mržnje što ne postoji tako nešto. To znači da MORAŠ da zaratuješ sa svima a najviše sa samim sobom sa svime što te odvraćuje od spoznaje Hrista i prihvatanja Hrista za svog spasitelja i JEDINO njega i NIŠTA drugo, jer jedino je Hrist Bogu Ocu mio jer BLAGO ONOM KOJI NIJE VIDEO A VERUJE sinom Božijim nazvaće se.
Ovaj život je kratak i sladak nekom ali je prolazan a patnja u PAKLU večita zato imate šansu da izaberete pre nego umrete jer , mrtvi su već u Božijoj šaci i nikakvi parastosi i ostale gluposti neće im pomoći. Ko sačuva svoj život izgubiće ga a ko ga izgubi radi mene sačuvaće ga rekao je Hristos.
Džaba si ti nekom spasao život na primer davljeniku a on ga je proživeo kao bezbožnik ništa nisi uradio jer ĆE umreti. Bolje da si ga upoznao DA prihvati Hrista pa da se udavio živeće. Doktrina Biblije je veoma duboka i teško prihvatljiva za MNOGE šta ćeš neko mora i u pakao da ide na moju radost. AMEN

Natrag