Zašto je Isus umro?

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
S obzirom da smo svi sazdani po Bozijoj blagodati a Bozija blagodat je uvek ista i neizmenjiva. Nju sacinjavaju je tri cinioca oni su, pravednost, ljubav i milost. Svi ovi principu Bozijih nacela su morali biti ispostovani, ali covek nije mogao nadoknaditi stetu koju je napravio i po Bozijoj pravednosti je trebao zauvek biti odbacen. Ali Bog po svojoj ljubavi i milosti otkupljuje coveka ispunjujuci princip svoje apsolutne pravednosti i sam svojom bozanskom zrtvom nadoknjadjuje ono sto covek sam ne moze da plati. To vam je opisano u jednom videu mislim da se zove "Dolazak antihrista "

Nisam li ja rekao da se od vas sa pričicama može jako mnogo naučiti.

Dragi moj Premix takvi nama ovde treba, one koji spavaju sa biblijom ili mnogo pričica znaju. Dakle dragi moj Premx hajde budi ljubazan pa nam pričaj pričicu kako su Svevišnji ELOHIMI mnoštva što prestavljaju jedninu nadoknadili ono što sam čovek ne može da plati?
Zapamti dragi moj da nismo svi mi ovde na diskusiji sa filološkog fakulteta ili pod influencom filološkog nego obični ljudi bez predrasuda i dogmi.
Ubedi nas da ti govoriš ovde ISTINU i da pozivaš forumaše poslušnosti jedinim istinitim GOSPODI kao ELOHIMI množine što prestvaljaju jedninu.

Konkretno:
Dragi moj kako ide ta pričica o Božijoj pravednosti kada je svojom, citiram:"svojom bozanskom zrtvom" dakle kako je ELOHIM mnoštva njihovom božaskom žrtvom nadoknadio i platio ono što čovek ne može da plati nit nadoknadi? vidiš boldovano da ne promakne poučavanje.

Pa ćemo mi onda zaključiti šta i kako antihrist radi kada dolazi!

PS nadam se da nisam bio nekulturan i neljubazan što mi nije namera, šta više jedva čekam da mi vi koji znate stvari lepo sve razjasnite.

Dodato posle 31 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

JS ti je stalno u ustima a?
Stalno imas neke kritike.
JS ovo JS ono
Nesto si mi sumljiv.....
Neka neka povlacim se ja odavde sa ovoga..ne trebaju mi takvi ljudi

Dragi moj Nemanjo ništa ti drugo nećeš naučiti od ovakvih hrišćana, zato te podržavam da istraješ u odluci. Vidio si ko su i šta su dragi naši pravoslavci zato predlažem da preispitaš i JS. Uljudno se ponašaj onako kako ti želiš drugi tebe da poštuju, tako ti poštuj njih i pitaj šta imaš da pitaš da vidiš hoćeš ostati bez odgovora jer pravoslavlje ovo pravoslavlje ono! zapamti dragi moj da

(matv. 7:15)а мало је оних који га проналазе.”
15 Још им рече: „Чувајте се лажних про-
рока који вам долазе у вуненој одећи као
ов це, а изнутра су вукови који прождиру.

Svako dobro, izvini dragi moj Nemanjo ako sam bio neljubazan u mom prvom javljanju.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.07.2010
Poruka
6
Postovani AApocketz ne bih da budem nekulturan ali ovo objasnjenje koje sam dao, bilo je upuceno za gospodina Big moca, kako bi covek razmotrio i iskristalisao sliku raznih objasnjenja "zasto je Isus umro". Sva ova objasnjenja ne mogu biti kompatibilna za sijaset raznih verskih ubedjenja i nacinima razmisljanja. Ali nesto sto nas Hristos uci jeste ljubav i smirenje koju ja jako tesko dostizem i uvek sam na pocetku, iz toga razloga sam verovatno primetio i kod vas mnogo protivprirodne gordosti i gneva, koji nisu mogli ostati neprojavljeni uprkos vasoj uctivosti. Mislim da nema svrhe da vam objasnjavam nesto sto ste vi vec unapred odbacili kao relevantno, i sto bi samo naislo na mac vasih osuda. Prastajte mi, svako dobro vam zelim od Gospoda.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Postovani AApocketz ne bih da budem nekulturan ali ovo objasnjenje koje sam dao, bilo je upuceno za gospodina Big moca, kako bi covek razmotrio i iskristalisao sliku raznih objasnjenja "zasto je Isus umro". Sva ova objasnjenja ne mogu biti kompatibilna za sijaset raznih verskih ubedjenja i nacinima razmisljanja. Ali nesto sto nas Hristos uci jeste ljubav i smirenje koju ja jako tesko dostizem i uvek sam na pocetku, iz toga razloga sam verovatno primetio i kod vas mnogo protivprirodne gordosti i gneva, koji nisu mogli ostati neprojavljeni uprkos vasoj uctivosti. Mislim da nema svrhe da vam objasnjavam nesto sto ste vi vec unapred odbacili kao relevantno, i sto bi samo naislo na mac vasih osuda. Prastajte mi, svako dobro vam zelim od Gospoda.

Dragi moj Premix o kakvim verskim ubeđenima ti ovde govoriš?

Zar istinitost tvog odgovora zavisi od verske ubeđenosti?

Za mene dragi moj Premix sve ono što nije REČ Boga živoga koja je data Hristu da se evanđelizira jeste relevantno odbačeno.

Nego dali bi ti bio ljubazan pa da daš odgovor na postavljeno pitanje jer ja to smatram za LAŽ i relevantno, konkretno

Obijasni na osnovu čega si zaključio da ELOHIMI mnoštav su žrtve koje nadoknađuju ...citiram a ti obijasni šta si mislio kada si napisao: "i sam svojom bozanskom zrtvom nadoknjadjuje ono sto covek sam ne moze da plati."

(matv. 7:15)а мало је оних који га проналазе.”
15 Још им рече: „Чувајте се лажних про-
рока који вам долазе у вуненој одећи као
ов це, а изнутра су вукови који прождиру.

Član
Učlanjen(a)
20.12.2009
Poruka
59
U osnovi samo pitanje je diskutabilno. Ako je vaskrso onda nije umro (možda je primereniji izraz žrtva), "dao je sebe da bi spasio nas grešnike" - tako bar većina na ovom pdf-u tvrdi bez ikakve "sumnje u samu". Sumnjam da Hrist nije bio svestan (ljudske prirode) da nikakve žrtve ne bi spasile "rulju koja ga osudi" njene destrukcije i bezumlja. Iskupljenje grešnika se ne postiže žrtvom bezgrešnih, tako da i ako je postojala žrtva njena namera je drugačije prirode, nastajanje i snaga samog Hrišćanstva.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Apokec zašto je Isus umro?

Odgovor ćeš dobiti onda kada se ti dragi moj uljudiš i udostojiš pročitati što ti se piše i kada doprinosiš temi tvojim komentarima u pozitivnom ili negativnom smislu (dali odobravaš ili ne odobravaš) Kada vodiš diskusiju a ne monolog sam sa sobom.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Како могу водити монолог ако те нешто питам? Фино те питам зашто је Исус умро? И ти нећеш да одговориш, нисам те ништа безвезе питао. А ти као да читаш моје постове?! Ма дај!!

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Isus je dao savršen život za odkup naših greha, to vam je poznato. Razmišljajte malo kakva je svrha Isusove žrtve ako je on svevišnji Bog. Prema čijem zakonu je on morao da umre da bi nas odkupio od greha? Da li je to bio njegov lični zakon? Zašto bi mučio samog sebe ? Kome je on nas odkupio ? Je li samom sebi ? Ako je on svevišnji Bog ne bi imalo svrhe da umire i da se muči zbog naših greha.

Sve funkcioniše po nekim pravilima i zakonima.Odkupna žrtva je poravnjanje. Plata za greh je smrt,zato je neko morao da umre za naše grehe. To je zakon koji je morao biti ispoštovan. Taj zakon nije postavio Isus. Nikakve svrhe ne bi imalo da se Isus muči zbog zakona koji je on postavio jer je molio Oče ako je moguće da me mimoiđe ova čaša. Znao je kakve muke ga čekaju ali taj zakon jednostavno je morao da se ispuni jer u pitanju je Božija besprekorna pravednost. Ujedno Isus je bio iskušan do krajnjih granica i ostao je besprekoran. Odkupna žrtva važi za one koji iskazuju veru u Isusovu odkupnu žrtvu zato se kaže nema drugog imena pod nebom kojim bi se mogli spasiti obratite pažnju POD NEBOM .

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ево Пеко је разуман и искрен вјерник. Исаија јасно потврђује зашто ће Исус умријети (Исаија 53,5). Свакако да нас смрт Исуса не ослобађа држања закона, баш напротив требамо да одржимо закон. Закон као закон нас не спашава, али закон нас упозорава на оно што је грешно то је потврђено у (Римљанима 3,20). Исус је умро за гријехе свих људи, али неће сви бити спашени, само они који се покају, вјерују, творе добра дијела, држе (творе) закон. Закон је донио Бог. Исус јасно каже да су заповијести Његове, оне су и Очеве јер је један Бог. Јован 14,15 Јован 15,10 1. Јованова 5,3 Да нису Исусове Он би рекао "одржите заповијести Оца мојега" Мојсије никада није рекао да су његове заповијести. Бог Отац и Бог Син су дали 10 Божијих заповијести.

Исус каже у Јован 15,10 да је одржао заповијести Оца свога јер је Исус и човјек, па за примјер другим људима Он то каже, а и Он је постао човјек па зато и треба да одржи заповијести Бога Оца. Али јасно потврђује у Јован 14,15 да су заповијести и Његове.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
08.10.2009
Poruka
1.849
"Ispravnost” ili "pogrešnost" nije unutrašnje stanje, to je subjektivna procena uličnom sistemu vrednosti. Našim subjektivnim procenama mi stvaramo sebe -našim ličnim vrednostima određujemo i pokazujemo ko smo.Život postoji takav kakav jeste da bismo mogli donositi ove procene. Da život postoji u savršenom stanju, naš sistem vrednosti bi bio prekinut.Završio bi se. Karijera advokata bi se sutra završila kada više ne bi bilo parnica.Karijera doktora bi se završila sutra kada više ne bi bilo bolesti.I karijera naša bi se završila sutra kada ne bi bilo više motiva,dokazivanja.
Nije ni dobro, ni loše, to je jednostavno negiranje. Ako se osećate dobro posle negiranja sebe, onda je u vašem svetu to dobro. Ako se osećate loše, onda je loše.U većini slučajeva se ne možete odlučiti. Odričete se ovoga ili onoga, jer kažete sebi
da to trebate učiniti. Onda kažete sebi da je to bilo ispravno uraditi - ali se čudite zašto se ne osjećate dobro
Moje mišljenje je nebitno jer vi imate svoje "ispravno"
Jednom možda i ...

Natrag