Rekao je to za svoju Crkvu kojoj je na Pedesetnicu poslao Duha Svetog. Očito je, to ne može biti tvoja sekta, jer su je osnovali ljudi 1800 godina nakon Pedesetnice. Protestantske denominacije također nisu, jer da su u Istini, koja je Krist, ne bi se namnožili na 50-tak tisuća denominacija. A ti sada mlataraj glavom koja je to Crkva.
Toj iz Solunjana tvoja sekta bi pak mogla pripadati.
Ipak vi Isusa pravite lažovom.
Pa kako da ga ne prave kada im je po "tipologiji" pisma Sotona onaj koji se prinosi na žrtvu za otkupljenje. Ujedno, još uvek nisu sasvim jasni veuju li u Trojstvo, ili su unitaristi, ili su neo arijanci, ili čak nešto deseto. Bukvalno zatvarajući oči pred činjenicom da su Isusa, i farizeji i sadukeji hteli da ubiju ne zato što je dizao iz mrtvih, lečio bolesne, oduzete, slepe, gluhe ili propovedao. Judeja je bila prepuna učitelja, propovednika.. Ne, nego su hteli da ga ubiju jer je otvoreno kršio ZAKON (lečio na Shabat, okupljao oko sebe ritualno nečiste) a ponajviše zato što je za sebe rekao da je JA SAM KOJI JESAM, u grčkom originalu ego imi. Naravno Isus to nije rekao na grčkom (koine) nego na hebrejskom. Rekao im je kada su se busali u grudi da su Abrahamovi naslednici: "Reče im Isus: Zaista, zaista, kažem vam: prije negoli Abraham posta, Ja jesam! " Ili doslovno : "Reče im Isus: Zaista, zaista, kažem vam: prije negoli Abraham posta, Ja sam koji Jesam, YHWH. Oni su na to zgrabili kamenje da ga ubiju. I u noći hapšenja, čuvarima hrama reče JA SAM KOJI JESAM, na šta se zemllja zatresla a oni popadali na zemlju.
Jesu li se Isusova proročanstva o Njegovoj Crkvi ostvarila? Jesu li se ostvarila proročanstva o tome da će njegove progoniti i mrzeti kao što su njega mrzeli? Jesu. Na kome su se ostvarila? Na adventistima? Na mirijadama Sola Scriptura? NE. Nego na onima koji su ostali verni, na Crkvi.