Zasto je bas pravoslavlje trun u oku svim zapadnim sektama????

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
ma mire000 ti je pravoslavni protestant...ima neku svoju nauku, npr. dok svi pravoslavni vjeruju u pakao kao mjesto mucenja, przenja, on to tumaci kao neki moderni katolik ili protestant da je to samo neko odvajanje od Boga.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
ma mire000 ti je pravoslavni protestant...ima neku svoju nauku, npr. dok svi pravoslavni vjeruju u pakao kao mjesto mucenja, przenja, on to tumaci kao neki moderni katolik ili protestant da je to samo neko odvajanje od Boga.

Ti ne znas ni sta crkva uci, da znas ne bi bio protestant.
Svi crkveni oci uce da nema fizicke patnje, vec je patnja iskljicivo bol srca.
Kada opisuju fizicke muke, onda kazu da su to samo opisi, kako bi se to desavalo da je u fizickoj ravni, ali posto u duhovnoj ne postoji fizicko , patnja je takodje duhovne prirode, odnosno " bol srca - duse". To uci i crkva..

Volis ti ovako uskociti i onda nestati tim tvojim dosetkama :) .

Meni samo zao sto si ti toliko indoktrinirao Tripa, ali i on ti pobeze na bolje :) , dace Bog i njemu da progleda ako je iskren...

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Mire000, iako se ne slažem oko nekih stvari sa tobom ali vidim da u odnosu na neke Pravoslavce ti imaš neke nove i zanimljive argumente. Ovo oko masona u Adv. redovima i povlačenje cele loze od strane Milera ostavićemo da objasniš malo kasnije. Mene lično zanima šta imaš reći o tome. Što se mene tiče, voleo bih čuti tvoju teoriju tj. priču u vezi prvih Adventista i masonerije, potpuno slobodno pričaj sa zadovoljstvom u te poslušati. Međutim, pre bih za Protestantizam uopšteno želeo čuti na osnovu kojih kriterijuma smatraš masonskim sledeće:

Slucajno? Teologija im ista, prognoziranje drugog dolaska i kraja sveta..

Znači smatraš da je masonski "prognoziranje Drugog Hristovog dolaska". Možeš li mi reći gde su masoni prognozirali Drugi Hristov Dolazak? Koje su im godine bile u fokusu? Dakle ovo te pitam u pogledu masonskih loži a ne od nekih masona u redovima nekih hrišćanskih zajednica. Dakle, postoje li lože koje su propagirale Drugi Dolazak, koje su to lože i koje godine su u fokusu?

Ono sto vi imate zajednicko sa masonima(iste su vam tvrdnje) je nauka o "vavilonsko - misterijskoj vezi" , o tome sam toliko pisao, i suvisno je ponavljati.

Masoni celokupnu Hriscansku religiju(ali i Judejsku) povezuju sa "vavilonskom i egipatskom" , i to jako dobro rade.

Ovde bih te slično pitao. Dakle na koji to način masonske lože ukazuju o "vavilonsko-misterijskoj vezi" Hrišćanstva? Koja to loža radi i u kratkim crtama na koji način?

Ono sto im je bilo potrebno je "alternativa", kako ljude odvojiti od maticne religije, kako im ogaditi "izvornu crkvu" i naterati ih da je napuste?.

Mire000 ovo je diskutabilno jer i pre Reformacije su postojali pokreti u Evropi i na Istoku i na Zapadu koje se nisu slagali sa učenjem zvanične crkve i osuđivali običaje koje je uvela iz paganstva kako su to i oni tvrdili. S obzirom da tada nije bilo masona tj. tajnih društava u obliku masona kako onda povezati kritiku tih pokreta i Protestanata sa masonima jer su optužbe ovih pokreta protiv tradicionalnih crkva iste kao i Reformatora ali u to vreme nije bilo masona?

Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Znači smatraš da je masonski "prognoziranje Drugog Hristovog dolaska". Možeš li mi reći gde su masoni prognozirali Drugi Hristov Dolazak? Koje su im godine bile u fokusu? Dakle ovo te pitam u pogledu masonskih loži a ne od nekih masona u redovima nekih hrišćanskih zajednica. Dakle, postoje li lože koje su propagirale Drugi Dolazak, koje su to lože i koje godine su u fokusu?

Nisu to "novi i zanimljivi argumenti" - crkva to svo vreme govori, na zalost ja sam to saznao sam, da bi posle nasao isto po pravoslavnim forumima..

Ne razumes, ovo zahteva posebnu temu, a ja sam o tome pricao na brzinu, jer zahteva stranice i stranice..

I sada cu na brzinu:

Da jeste, masoni vole racunati meriti i prilagodjavati bibliju svojem ucenju, pa je tako C.T.Russell na primer putovao u egipat, merio hodnike piramide i na osnovu duzine hodnika izveo zakljucak o kraju sveta 1914. koja se poklapala i sa prorocanstvom iz Biblije, u ovom slucaju on je natempirao da tako izgleda kao da Biblija to kaze, a u stvari mu je temelj prorostva bila "piramida" i "uglomer". Vidis nije daleko od masonske nauke, oni obozavaju piramide i uglomere :) .

Vole masoni proucavati i Bibliju, vole racunati , a to je radio i Miler..

Citiram sta masoni veruju:

"Masoni vjeruju u okultno tumačenje Biblije u kojoj se kriju tajne nevidljive za ljudsko oko, čime se iz postojećeg vidljivog teksta pokušava vjestački izvući brojčana vrijednost koja bi računanjem ukazala na buduće događaje. Primjer skrivenog biblijskog koda, izračunavanje brojčane vrijednosti imena ljudi, gradova, itd, što je bila praksa vavilonske okultne numerologije i astrologije."

Ovde bih te slično pitao. Dakle na koji to način masonske lože ukazuju o "vavilonsko-misterijskoj vezi" Hrišćanstva? Koja to loža radi i u kratkim crtama na koji način?

To rade sve loze!
Masoni nasu Hriscansku veru predstavljaju kao pagansku mesavinu poreklom od egipatsko- vavilonske religije. Otvori samo njihovu Bibliju i naci ces kako oni stvaraju fiktivne price.
Na primer njima je "Amen" na kraju Hriscanske molitve zapravo - "Amen-Ra" , tako da kada Hriscanin izgovori "amen" oni tvrde da je on pozvao egipatskog Boga Amena. Tako im je i nase Hriscansko Trojstvo u stvari egipatsko Trojstvo "izida, horus i seb", i to sve nalazis kod njih, ali i kod Jehovinih Svedoka na primer, koji takodje poricu Trojstvo i imaju istu pricu kao i masoni u tvrdnji da je Trojstvo egipatsko- vavilonskog tj. paganskog porekla.. To su tvrdili i adventisticki pioniri, ako nisi znao, da je "Trojstvo - egipatska nauka" . Dalje to ide u prici o vezi tradicionalnih sa egipatskom mitologijom, zapravo njima je cela nasa Hriscanska vera povezana sa "vavilonsko - egipatskom misterijskom praksom"..

Onda ne treba da te cudi, poreklo niti Jehovisticke niti Adventisticke nauke koja je identicna masonskoj u glavnim crtama, po pitanju Trojstva recimo, ali i po pitanju povezivanja sa "vavilonsko - egipatskom religijom" i optuzivanju samog Hriscanstva za paganizam...

Mire000 ovo je diskutabilno jer i pre Reformacije su postojali pokreti u Evropi i na Istoku i na Zapadu koje se nisu slagali sa učenjem zvanične crkve i osuđivali običaje koje je uvela iz paganstva kako su to i oni tvrdili. S obzirom da tada nije bilo masona tj. tajnih društava u obliku masona kako onda povezati kritiku tih pokreta i Protestanata sa masonima jer su optužbe ovih pokreta protiv tradicionalnih crkva iste kao i Reformatora ali u to vreme nije bilo masona?

Pozdrav.

Ja govorim o onome sto znam.
Mozda neko drugi ima informacije o tome koje je poreklo ranijih protestantskih struja... Siguran sam da je isto...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Što bi im i bilo pravosl. trn u oku kada oni imaju skoro ista učenja kao i PC. Napad na pravoslavce je samo želja za čistom dominacijom. Npr. RKC je na vjerskoj osnovi isterbljivala pravosl. u NDH. Ali nije na osnovu njihovih vjerovanja jer ih imaju 90% ista. Jednostavno zbog toga što nisu bili pod njihovom kontrolom.

Zašto onda pravsl. kukaju kako su ubijani od strane raznih država, Turska, NDH ako je to stradanje za Hrista.

Ali nije za Hrista kod većine.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Što bi im i bilo pravosl. trn u oku kada oni imaju skoro ista učenja kao i PC. Napad na pravoslavce je samo želja za čistom dominacijom. Npr. RKC je na vjerskoj osnovi isterbljivala pravosl. u NDH. Ali nije na osnovu njihovih vjerovanja jer ih imaju 90% ista. Jednostavno zbog toga što nisu bili pod njihovom kontrolom.

Zašto onda pravsl. kukaju kako su ubijani od strane raznih država, Turska, NDH ako je to stradanje za Hrista.

Ali nije za Hrista kod većine.

Nije stradanje za Hrista kod vecine, ali jeste kod manjine pravih vernika.. Nikada vecina nije bila verna crkvi niti Hristu.. Tako je u svim verama i kod adventista.. Vecina adventista su samo formalni vernici, i kad bi doslo do gonjenja, izdali bi veru kao i ovi...

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Nije stradanje za Hrista kod vecine, ali jeste kod manjine pravih vernika..

I to je dokaz da niste crkva Božja jer onda treba da da rod, a vi ga niste dali.

Nikada vecina nije bila verna crkvi niti Hristu..

Ne u ukupnom broju ljudi, ali svakako da je bila i većina vjernih od Božjeg naroda. Imamo primjere u Bibliji.

Tako je u svim verama i kod adventista..

Netačno advent. pokazuju rod.

Vecina adventista su samo formalni vernici,

Govoriš iz svoje perspektive jer u stvari ti o sebi govoriš.

i kad bi doslo do gonjenja, izdali bi veru kao i ovi...

Većina vas je izdala Hrista. Pa čak i u Jasenovcu se to vidi kod deda Vukašina.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Dokaz da pravosl. nije trn u oku zapada zbog ispravne vjere nego jdnostavno zbog toga da upravljaju sa njima direktno.

I još dokaz da Srbi nisu stradali zbog Hrista nego Srpstva.

Ustaša traži od deda Vukašina da blagoslovi Pavelića, on odbija, znate dalje pomalo mu kida dio po dio tijela.

Izjava deda Vukašina dokazuje PRKOS I INAT što je po Bibliji grijeh. Rekao je "Samo ti sinko radi svoj posao".

Ustaša nije tražio što je protiv vjere u Boga, naprotiv to je bilo Božje.

Šta Biblija kaže?

Matej 5,44

A ja vam kažem: ljubite neprijatelje svoje, blagosiljajte one koji vas kunu, činite dobro onima koji na vas mrze i molite se Bogu za one koji vas gone;

Rimljanima 12,14
Blagosiljajte one koji vas gone: blagosiljajte, a ne kunite.

1. Petrova 3,9
Ne vraćajte zla za zlo, ni psovke za psovku; nego nasuprot blagosiljajte, znajući da ste na to pozvani da naslijedite blagoslov.

Zato tolika kuknjava zbog stradanja.

Kako hrišćani podnose stradanja. Evo iz Biblije.

1. Korincanima 4,11

Do ovoga časa i gladujemo, i trpimo žeđu, i golotinju, i muke i potucamo se,
1. Korincanima 4,12 I trudimo se radeći svojijem rukama. Kad nas psuju, blagosiljamo; kad nas gone trpimo;
1. Korincanima 4,13 Kad hule na nas, molimo; postasmo kao smetlište svijeta, po kojemu svi gaze dosad.

Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Brate Jovan Prezviter,

Šta misliš šta je bolje.

Da li je bolje propovedanje istine i jasni odgovori tako govori Gospod na sve moguće napade neprijatelja istine?

Ili je bolje postavljanje pitanja neprijateljima istine, gde ti moraš da čitaš brojne zablude Sotone?

Ko može izvaditi čisto od nečistog? Niko!

Ovo je samo moje razmišljanje brata koji gleda sa strane. A ti čini kako misliš da je najbolje.

Natrag