Zasto je bas pravoslavlje trun u oku svim zapadnim sektama????

Učlanjen(a)
23.02.2013
Poruka
78
axaxaxaxaxaxaxa koliko ja znam istoriju, srpska drzava je nastala na ovim prostorimaa ne po beogradu i oko beograda, i mi ovde u centralnoj srbiji pricamo najcisitij srpski jezik, za razliku od vas gore sto zavijate polu madjarski polu srpski, a ovi dole sa juga su veci srbi i vise vole srbiju od svih vas gore zajedno. sta jel bitno u kog boga veruje koji srbin? oni srbi sto veruju u alaha, sta oni nisu srbi? ili ovi sto veruju u jehovu, sta oni nisu srbi? ili su oni manji srbi od onih sto veruju u isusa? ljigavce jedan mali
ja kad sam bio u kopnenoj zoni bezbednosti i kad sam imao patrole dole, gde si ti bio kad si toliko veliki srbin? ti ces da mi pricas o srpstvu juce si se ispilio
Na Kosovu sam bio, seljacino uboga, dva meseca kao rezervni oficir i ne potrazujem dnevnice kao vi, seljacine i provincijalci. Gegule glupo, ti ces nekog da nazivas ljigavcem, a totalno si neuk. Stidi se kada su ti jezuiti ucitrelji, stidi se kad ne uvazavas nauku, stidi se kad ne poznajes gramatiku srpskog jezika, a navodno govoris srpski. To je neki cudan srpski jezik. Gadna vremena su nastupila kad nepismen provinncijalac omalovazava skolovane ljude. Gadna vremena su nastupila kad srpski vojnik demonstrira i zahteva da mu se plati odbrana zemlje.

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Hej, bre, ljudi, smanjite tenzije i izostavite te vulgarizme iz rječnika. Ako ne možete komunicirati na civilizovan način, bolje da prestanete sa komunikacijom, a ne da ovdje sabljažnjavate sve. Ovo je forum o religiji, ne zaboravite.
Svaka dalja vaša poruka koja bude slična prethodnim, biće brisana.

Član
Učlanjen(a)
02.12.2011
Poruka
5
točno Isus govori o spasenju svih ljudi, ali Isus kaže Ja sam jedini Put Istina i Život , dr riječima bez Isusa nema spasenja, a Islam negira Isusa i dok god to čine ne bih baš bio siguran u njihovo spasenje, bez obzira na njihova djela. Samo je jedna istina, a to je Isus Krist, sve ostale religije su poganstvo i idolopoklonstvo. Musčimani se trebaju pobratiti i postati božiji narod tj prihvatiti Isusa kao svog Boga

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
točno Isus govori o spasenju svih ljudi, ali Isus kaže Ja sam jedini Put Istina i Život , dr riječima bez Isusa nema spasenja, a Islam negira Isusa i dok god to čine ne bih baš bio siguran u njihovo spasenje, bez obzira na njihova djela. Samo je jedna istina, a to je Isus Krist, sve ostale religije su poganstvo i idolopoklonstvo. Musčimani se trebaju pobratiti i postati božiji narod tj prihvatiti Isusa kao svog Boga

Znaci nema spasenja jer su se rodili na pogresnom mestu bez obzira na njihova dela ? Klasican hriscanski moral.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Drzite se izvornog hriscanstva ,iz vremena Isusa Hrista i njegovih apostola,jer ovo danas nema ni slovo H od hriscanstva.
Pravi hriscani se ne uce ratovanju,niti na bilo koji nacin ucestvuju u ratovanju.

Član
Učlanjen(a)
02.12.2011
Poruka
5
Znaci nema spasenja jer su se rodili na pogresnom mestu bez obzira na njihova dela ? Klasican hriscanski moral.

po Bibliji, a koja je Istina, Božja riječ za onoga tko ne prihvati Isusa nema spasenja to je točno, a što se tiče pogrešnog mjesta, o čemu pričaš pa svima nam je dana sloboda da se odlučimo, djela bez vjere u Isusa te ne mogu spasiti jer tvoja dobra djela mozda nisu u Isusovim očima dobra, e da bi to spoznao moraš imati vjere i Duha sv kojeg nam je Isus ostavio -

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Kako da se spasu oni koji nikada nisu ni culi za bibliju ? Ili oni koji su se rodili u muslimanskim ili bilo kojim drugim krajevima gde ljudi nisu hriscanske vere nego neke druge ?
Ne mogu da verujem da hriscani mogu uopste da spominju bilo kakav moral a da pritom misle da covek koliko god da je dobar nece biti spasen ako ne veruje u 3000 godina staru knjigu, i jos pravdaju to.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Kako da se spasu oni koji nikada nisu ni culi za bibliju ? Ili oni koji su se rodili u muslimanskim ili bilo kojim drugim krajevima gde ljudi nisu hriscanske vere nego neke druge ?
Ne mogu da verujem da hriscani mogu uopste da spominju bilo kakav moral a da pritom misle da covek koliko god da je dobar nece biti spasen ako ne veruje u 3000 godina staru knjigu, i jos pravdaju to.

Pa zato Isus i kaze:
19

πορευθεντες μαθητευσατε παντα τα εθνη βαπτιζοντες αυτους εις το ονομα του πατρος και του υιου και του αγιου πνευματος

Идите дакле и научите све народе крстећи их ва име оца и сина и светога Духа,

Дела:8:16

20
διδασκοντες αυτους τηρειν παντα οσα ενετειλαμην υμιν και ιδου εγω μεθ υμων ειμι πασας τας ημερας εως της συντελειας του αιωνος αμην

Учећи их да све држе што сам вам заповиједао; и ево ја сам с вама у све дане до свршетка вијека. Амин.

Мат.:24:4 Дела:2:42

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
02.12.2011
Poruka
5
Biblija je prošlost sadašnjost i budućnost - znači vječna u postojanju, ostavljena nama ljudima i napisana po Duhu svetom i koja se ne može razumjeti u potpunosti ako je ne čitaš u duhu i po duhu. Opet ponavljam što ti to znači dobar - jel dobar onaj npr koji dadne 1000eura za gladne , a u srcu grinta i negoduje - prijatelju taj se neće spasiti. Isus je žrtvovan na križu za naše grijehe, i samo se po Njegovoj žrtvi može spasiti, čovjekova je slobodna volja hoće li to prihvatiti ili neće. A što se tiče muslimana - čekati će zadnji sud oni koji nisu za pakao, a pitanje je kakav će sud biti jer nisu prihvatili Isusa.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Zar je moguće da braća Pravoslavni i braća Katolici nemaju više za diskutirati. Sad videh Izabelitu i njena zanimljiva opažanja. Iskreno bih voleo čuti diskusije u pogledu toga kako prevazići neke teške trenutke iz istorije dva bratska naroda, Srba i Hrvata, druge veroispovesti a toliko ratova i neslaganja. Pa zašto??? Nadam se da će se Izabelita i još neki Katolici i Pravoslavni uključiti u diskusiju.

Pozdrav.

Natrag