Zasto je bas pravoslavlje trun u oku svim zapadnim sektama????

Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Greh neminovno odvaja čoveka od Boga.

I sve dok se grešnik drži zabluda crkve kojoj pripada, neće moći da stupi u zajednicu sa svetim Bogom.

Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Iziđite iz nje, narode moj

Rev 18:1 I posle ovog videh drugog anđela gde silazi sa neba, koji imaše oblast veliku; i zemlja se zasvetli od slave njegove.
Rev 18:2 I povika jakim glasom govoreći: Pade, pade Vavilon veliki, i posta stan đavolima, i tamnica svakom duhu nečistom, i tamnica svih ptica nečistih i mrskih; jer otrovnim vinom kurvarstva svog napoji sve narode;
Rev 18:3 I carevi zemaljski s njom se kurvaše, i trgovci zemaljski obogatiše se od bogatstva slasti njene.
Rev 18:4 I čuh glas drugi s neba koji govori: Iziđite iz nje, narode moj, da se ne pomešate u grehe njene, i da vam ne naude zla njena.
Rev 18:5 Jer gresi njeni dopreše tja do neba, i Bog se opomenu nepravde njene.
Rev 18:6 Platite joj kao što i ona plati vama, i podajte joj dvojinom onoliko po delima njenim: kojom čašom zahvati vama zahvatajte joj po dva put onoliko.
Rev 18:7 Koliko se proslavi i nasladi toliko joj podajte muka i žalosti; jer govori u srcu svom: Sedim kao carica, i nisam udovica, i žalosti neću videti.
Rev 18:8 Zato će u jedan dan doći zla njena: smrt i plač i glad, i sažeći će se ognjem; jer je jak Gospod Bog koji joj sudi.
Rev 18:9 I zaplakaće i zajaukati za njom carevi zemaljski koji se s njom kurvaše i besniše, kad vide dim gorenja njenog,
Rev 18:10 Izdaleka stojeći od straha muka njenih i govoreći: Jaoh! Jaoh! Grade veliki Vavilone, grade tvrdi, jer u jedan čas dođe sud tvoj!
Rev 18:11 I trgovci zemaljski zaplakaće i zajaukati za njom, što njihove tovare niko više ne kupuje;
Rev 18:12 Tovara zlata i srebra i kamenja dragog i bisera i uzvoda i porfire i svile i skerleta, i svakog mirisnog drveta, i svakojakih sudova od fildiša, i svakojakih sudova od najskupljeg drveta, bronze i gvožđa i mermera,
Rev 18:13 I cimeta i tamjana i mira i livana, i vina i ulja, i nišesteta i pšenice, i goveda i ovaca, i konja i kola, i telesa i duša čovečijih.
Rev 18:14 I voća želja duše tvoje otidoše od tebe, i sve što je masno i dobro otide od tebe, i više ga nećeš naći.
Rev 18:15 Trgovci koji se ovim tovarima obogatiše od nje, staće izdaleka od straha mučenja njenog, plačući i jaučući,
Rev 18:16 I govoreći: Jaoh! Jaoh! Grade veliki, obučeni u svilu i porfiru i skerlet, i nakićeni zlatom i kamenjem dragim i biserom;
Rev 18:17 Jer u jedan čas pogibe toliko bogatstvo! I svi gospodari od lađi, i sav narod u lađama, i lađari, i koji god rade na moru, stadoše izdaleka,
Rev 18:18 I vikahu, videvši dim gorenja njenog, i govorahu: Ko je bio kao ovaj grad veliki?
Rev 18:19 I baciše prah na glave svoje, i povikaše plačući i ridajući, govoreći: Jaoh! Jaoh! Grade veliki, u kome se obogatiše svi koji imaju lađe na moru od bogatstva njegovog, jer u jedan čas opuste!
Rev 18:20 Veseli se nad njim nebo, i sveti apostoli i proroci, jer Bog pokaja sud vaš na njemu.
Rev 18:21 I uze jedan anđeo jak kamen veliki, kao kamen vodenični, i baci u more govoreći: Tako će sa hukom biti bačen Vavilon, grad veliki, i neće se više naći;
Rev 18:22 I glas gudača i pevača i svirača i trubača neće se više čuti u tebi; i nikakav mastor ni od kakvog zanata neće se više naći u tebi, i huka kamenja vodeničnog neće se čuti u tebi;
Rev 18:23 I videlo žiška neće se više svetliti u tebi, i glas ženika i neveste neće više biti čuven u tebi; jer trgovci tvoji behu boljari zemaljski, jer tvojim čaranjem prevareni biše svi narodi.
Rev 18:24 I u njemu se nađe krv proročka i svetih, i svih koji su pobijeni na zemlji.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Turci nikada nisu nametali vjeru drugima.

Zašto su onda mnogi Srbi izabrali da postanu muslimani? Zbog istine?

Ni komunisti, mogao je svako slobodno da vjeruje ako hoće.

Pročitajte knjige:

Oprosti mi Nataša
Umrijet ću slobodan

Upravo je komunizam dokaz licemjerstva Srba koji su onda zazirali od crkve jer je došlo ateističko doba. Malo ih je bilo iskrenih.

Na žalost, tu ste u pravu!

Malo je hrabrih ljudi u svim vremenima koji su spremni da iz ljubavi prema Bogu dožive odbacivanje, ruganje, pa i mučenje i smrt.

Ali to je put za sve verne ljude na ovoj od Sotone okupiranoj planeti.

Joh 14:6 Isus mu reče: Ja sam put i istina i život; niko neće doći k Ocu do kroza me.

Joh 15:17 Ovo vam zapovedam da imate ljubav među sobom.
Joh 15:18 Ako svet na vas uzmrzi, znajte da na mene omrznu pre vas.
Joh 15:19 Kad biste bili od sveta, onda bi svet svoje ljubio; a kako niste od sveta, nego vas ja od sveta izbrah, zato mrzi na vas svet.
Joh 15:20 Opominjite se reči koju vam ja rekoh: nije sluga veći od gospodara svog. Ako mene izgnaše, i vas će izgnati; ako moju reč održaše, i vašu će održati.
Joh 15:21 Ali sve će vam ovo činiti za ime moje, jer ne poznaju Onog koji me posla.

Podsetimo se zato svi heroja vere iz poslanice Jevrejima 11. glave, jer je to put vernih ljudi u svim vremenima:

Heb 11:1 Vera je, pak, tvrdo čekanje onog čemu se nadamo, i dokazivanje onog što ne vidimo.
Heb 11:2 Jer u njoj stari dobiše svedočanstvo.
...

...
Heb 11:32 I šta ću još da kažem? Jer mi ne bi dostalo vremena kad bih stao pripovedati o Gedeonu, i o Varaku i Samsonu i Jeftaju, o Davidu i Samuilu, i o drugim prorocima,
Heb 11:33 Koji verom pobediše carstva, učiniše pravdu, dobiše obećanja, zatvoriše usta lavovima,
Heb 11:34 Ugasiše silu ognjenu, pobegoše od oštrica mača, ojačaše od nemoći, postaše jaki u bitkama, rasteraše vojske tuđe;
Heb 11:35 Žene primiše svoje mrtve iz vaskrsenja;
a drugi biše pobijeni, ne primivši izbavljenje, da dobiju bolje vaskrsenje;
Heb 11:36 A drugi ruganje i boj podnesoše, pa još i okove i tamnice;
Heb 11:37 Kamenjem pobijeni biše, pretrveni biše, iskušani biše, od mača pomreše; idoše u kožusima i u kozjim kožama, u sirotinji, u nevolji, u sramoti;
Heb 11:38 Kojih ne beše dostojan svet, po pustinjama potucaše se, i po gorama i po pećinama i po rupama zemaljskim.
Heb 11:39 I ovi svi dobivši svedočanstvo verom ne primiše obećanja;
Heb 11:40 Jer Bog nešto bolje za nas odredi, da ne prime bez nas savršenstva.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Ima Sotona metod za svakoga čoveka.

Petar se nije libio da se bori do smrti, ali mu je smetalo da ga omalovaži jedna žena.

Nekome ne pada teško da bude mučenik, ali mu teško pada život u oskudici, ruganju...

Ne bih ja da osuđujem ljudske slabosti. Hoću samo da ohrabrim svakog grešnika da krene za Hristom i da istraje do kraja! Bez obzira na cenu koju moramo platiti zbog izbora Hrista i istine.

Bog zna svaku našu misao (zna šta nas muči). Zna svaki detalj budućnosti - šta će nas snaći. I Isus je obećao da će biti sa nama u sve dane do svršetka...

Karadžić
Mat 28:18 I pristupivši Isus reče im govoreći: Dade mi se svaka vlast na nebu i na zemlji.
Mat 28:19 Idite dakle i naučite sve narode krsteći ih va ime Oca i Sina i Svetog Duha,
Mat 28:20 Učeći ih da sve drže što sam vam zapovedao; i evo ja sam s vama u sve dane do svršetka veka. Amin.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Stefanović
Mat 28:18 I pristupi Isus i reče im: Dade mi se svaka vlast na nebu i na zemlji.
Mat 28:19 Idite, dakle, i načinite učenicima sve narode, krsteći ih u ime Oca i Sina i svetoga Duha,
Mat 28:20 učeći ih da drže sve što sam vam zapovedio. I, evo, ja sam s vama u sve dane do svršetka sveta.

Čarnić
Mat 28:18 Tada priđe Isus i reče im: meni je dana sva vlast na nebu i na zemlji.
Mat 28:19 Zato idite i načinite sve narode mojim učenicima, krsteći ih u ime Oca i Sina i Svetoga Duha,
Mat 28:20 učeći ih da drže sve što sam vam naložio; i evo ja sam s vama u sve dane do svršetka sveta.

Savremeni srpski prevod
Mat 28:18 Tada im Isus priđe i reče: "Data mi je sva vlast na nebu i na zemlji.
Mat 28:19 Zato idite i sve narode učinite mojim učenicima, krsteći ih u ime Oca i Sina i Svetoga Duha,
Mat 28:20 učeći ih da se drže svega što sam vam zapovedio. I evo, ja sam s vama svakog dana, sve do kraja sveta."

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Vi braćo znate Isusa Hrista i znate istinu.

Bog nas sve poziva da pobedimo u ovoj borbi na život ili smrt.

Rev 21:1 I videh nebo novo i zemlju novu; jer prvo nebo i prva zemlja prođoše, i mora više nema.
Rev 21:2 I ja Jovan videh grad sveti, Jerusalim nov, gde silazi od Boga s neba, pripravljen kao nevesta ukrašena mužu svom.
Rev 21:3 I čuh glas veliki s neba gde govori: Evo skinije Božije među ljudima, i živeće s njima, i oni će biti narod Njegov, i sam Bog biće s njima Bog njihov.
Rev 21:4 I Bog će otrti svaku suzu od očiju njihovih, i smrti neće biti više, ni plača, ni vike, ni bolesti neće biti više; jer prvo prođe.
Rev 21:5 I reče Onaj što seđaše na prestolu: Evo sve novo tvorim. I reče mi: Napiši, jer su ove reči istinite i verne.
Rev 21:6 I reče mi: Svrši se. Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak. Ja ću žednome dati iz izvora vode žive za badava.
Rev 21:7 Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin.
Rev 21:8 A strašljivima i nevernima i poganima i krvnicima, i kurvarima, i vračarima, i idolopoklonicima, i svima lažama, njima je deo u jezeru što gori ognjem i sumporom; koje je smrt druga.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Turci nikada nisu nametali vjeru drugima. Ti izmišljaš da jesu.

Ni komunisti, mogao je svako slobodno da vjeruje ako hoće. Jedino nisu dali da neko obavlja neku odg. funkciju.

Tripo, zasto to radis?

Turci su mucili Hriscane i trazili da se odreknu Hrista(niko nije govorio o nametanju vere) isto i komunisti po zatvorima su mucili Hriscane trazeci da se odreknu vere. Cak su i adventisti i pravoslavci zajedno stradali od komunista po zatvorima i Jehovini Svedoci i ti izmisljas kako nisu.

Komunisti su smatrali neprijateljem svakog ko nije sluzio vojsku ili se na drugi nacin suprotstavljao vlasti..

Zar ti ne znas ni adventisticku istoriju, ne citas li njihovu literaturu.. Jedan covek na ovom forumu koji je tu pisao(necu da imenukem), adventista doziveo je progon od komunista, sakrivali su biblije i svercovali ih, jer je bilo zabranjeno siriti..

Ovo je zalosno sto ti radis.
Ili ti ne znas , ili namerno to sakrivas.
Ako si ti neki profesor, to moras znati iz istorije. Ne znam cega si profesor, ako si?

Ali koliko vidim ti znas, ali se "inatis" meni. To je suludo, jer ja ti zelim dobro i normalno razgovarati s tobom..
I zelim "istinu" a ne "laz" , a ti lazi pricas.

Kako mislis da te ozbiljno shvatim u vezi bilo cega drugog kad se inatis i izmisljas?

Natrag