Član
- Učlanjen(a)
- 06.05.2012
- Poruka
- 2.380
Ali u tvojim snovima.
Laodikeja, pa Bog može govoriti u snovima. To piše u Bibliji, zar se ne sjećaš?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Ali u tvojim snovima.
Teško je to i nekako - tužno. Uložiti toliko vremena i energije na računanje i mozganje kao da je Bog rebus ili križaljka.. . a trebalo se samo radovati Bogu koji je Ljubav. I u miru iščekivati spasenje Božje.
čovječe, pa to troši energiju i zamara dušu kad onda mole i slave Gospodina?
Laodikeja, pa Bog može govoriti u snovima. To piše u Bibliji, zar se ne sjećaš?
I te kako je i tužno, strašno i teško. No, treba ih razumeti. Takvi su svi koji prihvate oca i majku svih hereza, gnosticizam. Ako na to dodamo činjenicu da su odbacili magisterium Crkve, da su joj svojom voljom negirali autoritet i isti prebacili na ljudskim rukama pisanim tekstovima, za čije razumevanje i tumačenje isključivo pravo i autoriet ima Crkva, onda nam postaje jasno odakle i shvatanje Boga koji je Ljubav (YHWH se naime najverovatnije izgovaralo kao Iahauah - Ahava - LJUBAV) kao nekakvog računara (Raselovci) ili "ne bića" skupa nekakvih "triju velikodostojnika" (subotari)....
Doslovno Bog kome se plodovi američkog soja Sola Scriptura klanjaju i služe, nije JA JESAM, nego neko sasvim drugi, neko ko zahteva sleđenje pravila, propisa, i ko što je možda i najvažnije i ne zna šta govori, pa tako juče kaže jedno, danas drugo, a sutra nešto sasvim treće (igra poker sa "prorocima" i "proročicama").
Na koji način onda se radovati? Na koji način u miru iščekivati spasenje?
Ujedno, kako i očekivati bilo kakvo spasenje, kada je sve što oni očekuju aposlutno materijalno, doslovno ljudsko.
Kako bi i mogli, kada im je "Bog" u stvari sve samo ne Bog. Kako bi neko i mogao slaviti entitet koji je istovremeno i "ne biće" i matematički skup tri bića, i računar, i nekakva tri "velikodostojnika" koja sačinjavaju "božanstvo"....
Kako neko i može slaviti entitet koji je totalno depersonalizovan, koji ne zna šta govori, i čiju volju tumače "proroci" s mentalnim problemima? Na koji se način može pristupiti i slaviti neko ko svojim sledbenicima dozvljava da nerođenu decu ubijaju za novac, na koji način slaviti nekoga ko svoje sledbenike primorava da napadaju i lažu pri tome im "perući" sve grehe time što oni subotare, ne jedu meso?
Ne znam kako objasniti, ali ja se nekad osjećam nelagodno dok čitam njihove postove, imam dojam je svedeno na ljudsko nadmudrivanje, dokazivanje, pa čak i forsiranje...nema Duha Svetoga, onog dobrog Duha koji krijepi dušu, rasvjetljuje razum i ispunja srce žarom i toplinom.
I još jedno zapaženje na temelju ovog što si napisao...adventisti/protestanti su zanemarili ili su se odrekli ( svjesno ili nesvjesno?) Isusovog čovještva, a Isus se utjelovio da bi ljudima bio sličan i blizak. Vjerojatno zato odbacuju, preziru ili se možda stide Isusovog križa, Njegovog rođenja u štali, njegovog siromaštva, skrovitosti i skromnosti života u Nazaretu, Njegovog odnosa i ljubavi prema gubavcima, marginalcima, grešnicima...itd, sve ono o čemu nam govore Evanđelja.
Oni ciljaju na nešto veće i "bombastičnije" kao viđenja, objave, proroštva...a to su kule u zraku bez temelja.
Trebate Boga..
Upravo tako. No do Oca je moguće otići samo po Sinu. Sin je Put, Istina, Život, a tko god sledi Sina, sledi i Oca, jer Otac i Sin jedno su Biće (echad).Pa, naravno da trebamo Boga...(ljubav je Božja bolja od života, usp. Ps. 63), ali po ljudskoj slabosti trebamo i posredništvo Njegovog ljubljenog Sina i zagovor Presvete Bogorodice.
Nekoliko puta spominješ "američki soj Sola Scriptura".., haha, to baš asocira na virus.
Upravo u tome i jeste problem. Čovek ne želi prihvatiti jednu i jedinu činjenjicu od koje sve polazi. Život je Križ, i muke i radosti, tuge i slavlja, patnje i blaženstva, umor i odmor. Ta rađamo se boreći se." Mi treba da se hvalimo križem Gospodina našega Isusa Krista"..."Mi propovjedamo Krista Raspetoga...". itd.
Da li je tu bit problema? Neprihvaćanje Krista Raspetoga, arogancija života, požuda tijela i požuda očiju...Čovjek tone u tamu igubi se u vrtlogu misli iz kojeg ne može izaći. I muči se, mislim da je to velika muka, osobito kad se ne ostvare "proroštva" i vlastite zamisli.
Bez poznavanja Boga, ne može se čovjek spoznati i sad je očito da čovjek/stvorenje ne želi biti stvorenje Božje već Boga sebi podložiti, svojim zamislima. Pa, to je taj "duh svijeta" o kojem Isus govori koji se protivi Bogu, a upravo on je zavladao svijetom.
Gore si napisao kako nam je Otac progovorio po svom Sinu...naravno, i u Njemu nam sve dao. I nakon toga-zašutio.