Zašto Crkvu nazivaju Kurvom (Bludnicom iz Otkrivenja), a njezinu Bibliju svojim Svetim Pismom?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Tri najgore stvari uz druge na koje sam mrzeo, to su "Laz i laganje, pricanje o bludnicenju i seksu, i psovanje"

Ovome što si nabrojao uz bok još ide "subotarsko kurvanje s carevima zemaljskim", gdje Adventisti u svojim "bolnicama" ubijaju i komadaju nerođenu djecu, i tako dijelove raskomadanih tijela (fetusa) prodaju "farmaceutima" koji od dijelova ubijene djece prave cjepiva i sredstva za pomlađivanje.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja odgovor dadoh na ovu tvoju izvrljotinu, a on glasi:

Da ali u tvojim snovima.

Dakle, vise puta je odgovoreno "DA ADVENTISTI NE VRSE ABORTUSE"

Znaci "ADVENTISTICKA CRKVA JE PROTIV ABORTUSA, OSIM AKO JE NUZNO DA SE ON OBAVI ZBOG OCUVANJA ZIVOTA ZENE"

Tvoji dokazi su nistavni, jer se u njima radi o nezavisnim pojedincima van crkve, a ne o organizovanom od strane crkve.

U bibliji bludnicenje ili kurvanje zene bludnice koja sedi na zveri sa carevima ovoga sveta - predstavlja kompromis koji je Rimokatolicka crkva pravila sa svetovnim vlastima u progonstvu vernih Hriscana tokom istorije mracnog srednjeg veka

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Biblija nije nicija, niko nije njen licni vlasnik, ona je Bozja rec napisana preko proroka i apostola.
U vreme nakon smrti apostola prva crkva je vec imala sve novozavetne spise, i znala je koji su od apostola.

Hej, Laodikeja, kako si?
Vidim da si još uvijek aktivan, to je dobro ako je prema onoj Pavlovoj:
"Ili jeli ili pili" - ili pisali na forumu - "sve na Božju slavu činili."

Ali, nisi odgovorio na Slapovo pitanje i vjerojatno nećeš ni ti ni tvoja braća. Naime, to je neugodno i teško pitanje za vas jer se tiče samih korijena. Ali, povijest je takva da je upravo papa Damaso (382 g.) odredio kanon Novog zavjeta kao odgovor arijanizmu i drugim zabludama i kvazi evanđeljima. Doduše, sv. Atanazije Aleksandrijski je prvi načinio popis od 27 spisa Novog zavjeta i u jednom uskrsnom pismu poslao papi Damasu na ogled. Nakon toga je papa Damaso potvrdio i naredio svetom Jeronimu da prevede Bibliju na latinski i od tada imamo poznati prijevod Vulgate. Taj isti papa je prvi uveo u liturgiju poklik "Aleluja" i kad izgovaraš "Aleluja", tako da znaš, to je još od pape Damasa.
I doksologiju "Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetome..."je također uveo u liturgiju, i to ste svi vi lijepo prihvatili, zar ne? :)

U čemu je onda problem?

Ja ovako to vidim...Kad kritiziraju današnju mladež, neki kažu kako se mladi ponašaju kao da je svijet počeo s njima. Neću ulaziti u tu problematiku, ali u tome nalazim jednu sličnost s vama i protestantima općenito. Ne možete pobjeći od istine da ste nastali na granama crkve koja ima svoje korijene u Katoličkoj crkvi.
S obzirom da se ti nećeš složiti sa mnom, jer po tvom uvjerenju vi ste izabrana crkva i ne želite priznati svetost drugih, neću uzalud trošiti vrijeme za pisanje, ali reći ću ti nešto, onako kršćanski i sestrinski.
Krist nije razdijeljen i ta vaša isključivost nije od Božjeg Duha.
Provela sam jedno vrijeme u Jeruzalemu i slušala i vidjela kako živi taj mali postotak kršćana u Svetoj zemlji. I upravo tada me uhvatila žalost zbog razdijeljenosti kršćana. Malo je onih koji Gospodina doista ljube.
Jeruzalem, "grad Kralja velikoga" -kako Isus reče, preplavili su hodočasnici/turisti koje Izraelci i muslimani trpe i podnose samo zbog profita koji im hodočasnici donose. Inače, velika je netrpeljivost prema kršćanima. Vidjela sam kako je jedan ortodoksni Židov pljunuo na jednog dečka koji je oko vrata nosio križ. Ni mnogi muslimani ne skrivaju svoju averziju prema kršćanima. Oni imaju svoje, ali nemaju Isusa. Mi kršćani imamo Krista. Imamo li doista? Je li On centar našeg života i bit naše vjere? Ili smo sami sebe stavili u centar? Svoju nauku, svoja tumačenja, rječitost i umišljenost i uvjerenje da smo najbolji.
Svi bismo kao kršćani trebali sebi postaviti to pitanje.
Kako god, u Nebu će nas Gospodin pitati o ljubavi...
Je si li ljubio svoga brata? Ili si ga osuđivao, prezirao, blatio i odbacio?
I bit će nam suđeno po ljubavi. (vidi što piše Matej, 25, 31-46)

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Vidjela sam kako je jedan ortodoksni Židov pljunuo na jednog dečka koji je oko vrata nosio križ. Ni mnogi muslimani ne skrivaju svoju averziju prema kršćanima.

Ne znam navraćaš li češće i čitaš li što se ovdje piše, ali Adventisti ovdje, baš svi, pljuju po križu koji je nama kršćanima svet. Nije nam svet po svome materijalu, obliku ili veličini, nego nam je svet kao simbol našega Boga i Spasitelja Isusa Krista.

Kako god, u Nebu će nas Gospodin pitati o ljubavi...
Je si li ljubio svoga brata? Ili si ga osuđivao, prezirao, blatio i odbacio?
I bit će nam suđeno po ljubavi. (vidi što piše Matej, 25, 31-46)

Kako se ljubi onoga koji kaže - vaš Isus nije Bog, ili onoga koji izjavljuje - Duh Sveti vam je sam sotona?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Uceni Jevrejin koga sam licno poznavao mi je licno vise puta napomenuo "da su tradicionalne crkve zivi otpad, mnogobozacka satanisticka legla"

Takodje, da je Adventizam najblizi biblijskom ucenju, i da kada bi resio da prihvati Hriscanstvo, da bi presao u Adventisticku crkvu.

Ko bolje zna sta je istina, od jednog ucenog Jevrejina.

Zato ce mnogi Jevreji prihvatiti istinu kada je uskoro sam Bog bude objavio svetu, i tada ce i svi ljudi biti osvedoceni da je Adventisticka crkva prava Bozja crkva, jer ce Bog potvrditi svetost i vecnu vaznost svog zakona i subote.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Zato ce mnogi Jevreji prihvatiti istinu kada je uskoro sam Bog bude objavio svetu, i tada ce i svi ljudi biti osvedoceni da je Adventisticka crkva prava Bozja crkva, jer ce Bog potvrditi svetost i vecnu vaznost svog zakona i subote.

Što je starije, i što je važnije, subota ili Bog? Subotarima je to svakako subota. :)

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Ne znam navraćaš li češće i čitaš li što se ovdje piše, ali Adventisti ovdje, baš svi, pljuju po križu koji je nama kršćanima svet. Nije nam svet po svome materijalu, obliku ili veličini, nego nam je svet kao simbol našega Boga i Spasitelja Isusa Krista.

Uhh...ne znam zašto to čine.
Pada mi na pamet ono što je sv. Terezija napisala još u 16. stoljeću kad su "revni" protestanti rušili i oskvrnjivali svetohraništa u želji da dokažu kako je Katolička crkva u zabludi i kako je ništatna prisutnost Isusova u posvećenoj Hostiji. Onda je ona rekla da je duša pravednika kao ogledalo u kojem se zrcali Bog, a kod krivovjeraca je to ogledalo razbijeno u bezbroj komadića i stoga nikad neće imati pravu spoznaju o Bogu. I nikad neće imati mir. Samo sumanutu potrebu da dokažu kako su u pravu.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Uhh...ne znam zašto to čine.
Pada mi na pamet ono što je sv. Terezija napisala još u 16. stoljeću kad su "revni" protestanti rušili i oskvrnjivali svetohraništa u želji da dokažu kako je Katolička crkva u zabludi i kako je ništatna prisutnost Isusova u posvećenoj Hostiji. Onda je ona rekla da je duša pravednika kao ogledalo u kojem se zrcali Bog, a kod krivovjeraca je to ogledalo razbijeno u bezbroj komadića i stoga nikad neće imati pravu spoznaju o Bogu. I nikad neće imati mir. Samo sumanutu potrebu da dokažu kako su u pravu.

Točno. Ja sam još davno razumio i protestantizam prispodobio s "trajnom Babilonskom kulom". Evo, danas je 50-tak tisuća protestantskih sekti, svi istu knigu čitaju, svi se na istog "duha" pozivaju, a uopće se ne razumiju. I ne samo da se ne razumiju, nego se svi međusobno "sotoninim sinagogama nazivaju". Što je u ovome jedino očito i sigurno? Upravo to da nikako ne može biti od Boga. Bog i Spasitelj naš Isus Krist je molio Oca da njegovi budu jedno, a ovi protestanti se množe k'o šišmiši.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Što je starije, i što je važnije, subota ili Bog? Subotarima je to svakako subota. :)

Starije i vaznije je i Bog i subota, jer je Bog uspostavio subotu kao secanje na stvaranje sveta, i da je on nas tvorac i nebeski Otac.

Ako neko nece da proslavlja Boga kao tvorca i stvaranje zemlje - neka ide na mars, mozda je on stvoren u cetvrtak.

Natrag