Zanimljivosti iz sveta fudbala

Član
Učlanjen(a)
11.04.2013
Poruka
122
Otac smatra da ga je đavo nagovorio da navija za Milan
Dječak prijavio oca policiji jer ga tjera da navija za Juventus

Marco Verratti, petogodišnji dječak, prijavio je vlastitog oca Artura (38) policiji jer ga je tjerao da navija za Juventus, donosi Daily Mail.

Novinar u nastavku otkriva da je tata bio toliko razočaran time što mu sin više voli AC Milan da je u kuću čak doveo i egzorcistu, Don Cesarea, uvjeren da je malenoga na takvo svetogrđe nagovorio sam đavo.

Štaće policija poduzeti po tom pitanju još nije poznato, ali tokom istrage je otkriveno da je Arturo zaista maltretirao svog Marca i tjerao ga da po cijele dane pjeva navijačke pjesme 'bianconera' dok je nosio crno-bijeli dres.

Komšije su potvrdile da je tome zaista bilo tako jer su mogli malenoga čuti kako glasno pjeva ode Staroj dami.

source.ba

Član
Učlanjen(a)
11.04.2013
Poruka
122
Ništa od povratka: Nova povreda Robina van Persieja

Robin van Persie, holandski napadač, bio je nadomak povratka na teren nakon povrede koju je zadobio u decembru, međutim na posljednjem treningu zadobio je novu povredu i odsustvovat će još šest sedmica.

Holanđanin se povrijedio u decembru i bio je blizu povratka na teren, međutim na posljednjem treningu uoči utakmice protiv Swanseaja povrijedio se i povratak na teren je pomjeren.

Van Perise će odsustvovati sa terena još šest sedmica, tako da če propustiti prvu utakmicu osmine Lige prvaka protiv Olympiacosa.

sportcentar

Član
Učlanjen(a)
11.04.2013
Poruka
122
Prema pisanju Sky Sportsa
Xavi na kraju sezone odlazi u New York Red Bulls?
Prema pisanju Sky Sports Italije, sjajni španski reprezentativac Xavi Hernandez (33) mogao bi na kraju sezone napustiti Barcelonu i zaputiti se preko "bare", tačnije u New York...
Francuski fudbaler Thierry Henry, aktuelni napadač New York Red Bullsa, navodno je u svakodnevnom kontaktu s Xavijem, kojeg nagovara na odlazak u SAD, gdje bi se priključio još jednom legendarnom igraču njihove generacije – Timu Cahillu. Henry je bivši Xavijev saigrač iz Barcelone.

Iako još ima dvije godine ugovora s katalonskim klubom, Xavi više nije nazamjenjiv u ekipi Barcelone, te sve češće ima problema s manjim povredama. Odlazak u SAD se većini fudbalera čini kao idealna prilika za završetak karijere, pa se može pretpostaviti da u tome smjeru razmišlja i jedan od najboljih veznjaka svih vremena.

Sky Sports Italia također prenosi da su prvi kontakti između igrača i New Yorka uspostavljeni, te da zasada Španac nije odbio mogućnost da zatraži odlazak iz katalonskog velikana.

(Totalsport)

Član
Učlanjen(a)
11.04.2013
Poruka
122
„Sa Juventusom sam htio novu pobjedničku priču“
Pirlo želi ostati u Juventusu
s_9789930177028.jpg

Sjajni vezni fudbaler talijanskog prvaka Juventusa, Andrea Pirlo, otvoreno je rekao da želi ostati u redovima torinskog kluba, odnosno da želi produljiti ugovor koji mu istječe na koncu ove sezone...

- Milan sam napustio jer sam s Juventusom želio započeti novu pobjedničku priču. Moje su namjere sada jasne: Želim ostanak u Juventusu! U narednim ćemo se danima ponovno sjesti za stol i vjerujem dogovoriti i posljednje detalje produljenja ugovora – rekao je Pirlo, te nastavio:

- Ne znam kada ću završiti karijeru. No moja jedina želja trenutno je da treniram, borim se i nastavim igrati za Juve. Antonio Conte je sjajan trener koji čini sve za svoje igrače. U ovaj je klub vratio pobjednički mentalitet, a to se i više nego vidjelo na našim rezultatima – rekao je talijanski reprezentativac u razgovoru za Radio 105.

Juventus nakon 18 odigranih kola u talijanskoj Seriji A ima 49 bodova, osam više od drugoplasirane Rome, dok je najveći udarac doživio u Ligi prvaka gdje je ispao u skupini s Real Madridom i Galatasarayjem.

(TotalSport)

Član
Učlanjen(a)
11.04.2013
Poruka
122
Samir Nasri teže povrijeđen, propušta Svjetsko prvenstvo ?

Jučerašnja pobjeda Citya nad Newcastleom u gostima neće ostati u lijepom sjećanju navijačima ''Građana''.

Naime u 78. minuti Yanga-Mbiwa je oštro startova na Samira Nasrija koji se odmah nakon ovog duela uhvatio za koljeno i na nosilima je napustio teren.

Fudbaler Citya se danas pojavio u bolnici a hodao je uz pomoć štaka. Menadžer Citya Manuel Pellegri rekao je kako se sumnja da je Nasri teško povrijeđen, ali da svi sa nestrpljenjem očekuju nalaze koji će potvrditi o kakvoj povredi se radi.

Podsjećamo prošle sedmice je zbog povrede ligamaneta Theo Walcott bivši saigrač Samira Nasrija u Arsenalu otpao sa spiska putnika u Brazil, a mnogi strahuju da bi ista sudbina mogla zadesiti i reprezentativca Francuske, koji igra odlično ove sezone.

sport centar

Član
Učlanjen(a)
11.04.2013
Poruka
122
Massimiliano Alegri više nije trener ekipe Milana

Prije par minuta uprava Milana je saopštila da Massilmiliano Allegri više nije trener Milana.

Allegri se danas pojavio u kampu Milana, samo da se pozdravi sa igračima. Odluka koju je nakon sinoćnjeg meča donijela Barbara Berlusconi, usvojena je od strane skupštine ovog kluba, a sa ovom odlukom složio se i Silvio Berlusconi.

Tako će ekipa Milana do daljnjeg biti povjerena Allegrijevom prvom pomoćniku, Mauru Tassottiju.

sport centar

Član
Učlanjen(a)
11.04.2013
Poruka
122
140113205706cristiano-ronaldo-and-lionel-messi.jpg

Pohvalno

Leo Messi čestitao Ronaldu na osvojenoj nagradi

Dominacija Lionela Messija je prekinuta i novi osvajač Zlatne lopte je Portugalac Cristiano Ronaldo.

Kako prenosi L'Equipe, Messi je završio na drugom mjestu u izboru za Zlatnu loptu. Cristiano (27,99%), Messi (24,72%) i Ribéry (23,36%).

No, ipak omaleni Argentinac nije bio nezadovoljan, te je čestitao svom sportskom rivalu.

"Čestitam Ronaldu. imao je odličnu godinu i zasluženo je osvojio nagradu. Također, čestitam i Riberyju, iza kojeg je godina za pamćenje i malo mu je nedostajalo da osvoji nagradu", istakao je Messi.

sportcentar

Član
Učlanjen(a)
11.04.2013
Poruka
122
Zauzeo posljednje mjesto poretka u utrci za Zlatnom loptom
Ribery: Drago mi je da je sve gotovo
s_8137822177366.jpg

Nakon što je zauzeo posljednje mjesto poretka u utrci za "Zlatnom loptom", francuski fudbaler Franck Ribery nije bio previše razočaran. Štoviše, laknulo mu je da je gotovo.

- Što sam više mogao napraviti u prošloj godini? Biti drugi ili treći apsolutno je svejedno. Ja nisam egoist, a samim time ni Ballon d'Or nije bio moj veliki cilj. Iskreno, drago mi je da smo maknuli ovu temu sa stola, jer mi je dosta pitanja o tome – rekao je Ribery u utorak za njemački Bild, pa otkrio:

- Dobro sam se proveo u Zürichu. Napričao sam se s Messijem. On je super tip!

Podsjetimo, u ponedjeljak je na FIFA-inoj gala večeri Cristiano Ronaldo proglašen najboljim igračem 2013. godine, dok je bivši trener Bayerna Jupp Heynckes izabran za najboljeg stratega.

(Totalsport)

Član
Učlanjen(a)
11.04.2013
Poruka
122
Najviše sudijskih trojki dolazi iz Evrope
FIFA imenovala sudije za Svjetsko prvenstvo u Brazilu
s_4872528177606.jpg

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) imenovala je sudije za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Najviše sudijskih trojki dolazi iz Evrope (devet), a u sudijskom kadru biće suci iz 43 države.

Sudije na SP:
Evropa (9 sudija) - Felix Brych (Njem), Cuneyt Cakir (Tur), Jonas Eriksson (Šve), Bjorn Kuipers (Niz), Milorad Mažić (Srbija), Pedro Proenca (Por), Nicola Rizzoli (Ita), Carlos Velasco (Špa), Howard Webb (Eng).

Južna Amerika (5) - Enrique Roberto Osses Zencovich (Čil), Nestor Fabian Pitana (Arg), Wilmar Alexander Roldan Perez (Ko), Sandro Meira Ricci (Bra), Carlos Alfredo Vera Rodriguez (Ekv).

Azija (4) - Ravšan Irmatov (Uzb), Juichi Nishimura (Jap), Nawaf Abdulla Ghayyath Shukralla (Bah), Benjamin Jon Williams (Aus).

Afrika (3) - Noumandiez Desire Doue (O.Slo), Bakary Papa Gassama (Gam), Djamel Haimoudi (Alž).

Sjeverna, Centralna Amerika i Karibi (3) - Joel Antonio Aguilar Chicas (Sal), Mark W. Geiger (SAD), Marco Antonio Rodriguez Moreno (Meks)

Okeanija (1) - Peter O'Leary (N. Zl).

(Fena)

Član
Učlanjen(a)
11.04.2013
Poruka
122
Nevjerovatna brojka posuđenih igrača Chelseaja

Nakon što je prešao u redove Aston Ville, Ryan Bertrand postao je 23. igrač Chelseaja koji je ove sezone otišao na posudbu.

Plavci sa Stamford Bridgea ove sezone su poslali čak 23 igrača na posudbe, a jedino golmanu Samu Walkeru posudba ističe na kraju tekućeg mjeseca.

GOLMANI

Thibaut Courtois (Atletico Madrid)

Sam Walker (Colchester, expires January 19)

DEFANZIVCI

Patrick van Aanholt (Vitesse)

Wallace (Inter)

Todd Kane (Blackburn)

Kenneth Omeruo (Middlesbrough)

Ryan Bertrand (Aston Villa)

VEZNJACI

Oriol Romeu (Valencia)

Marko Marin (Sevilla)

Christian Atsu (Vitesse)

Bertrand Traore (Vitesse)

Cristian Cuevas (Vitesse)