Zanimljivosti iz sveta fudbala

Član
Učlanjen(a)
11.04.2013
Poruka
122
Manuel Neuer najbolji golman svijeta
Golman minhenskog Bayerna i njemačke reprezentacije, Manuel Neuer, najbolji je golman svijeta po izbori Internacionalne federacije za fudbalsku historiju i statistiku.

Sjajni čuvar mreže bavarskog giganta je proglašen najboljim golmanom svijeta sa 211 bodova, što je daleko ispred svih ostalih golmana.

Drugo mjesto je sa 78 bodova zauzeo legendarni golman Juventusa i italijanske reprezentacije Gianluigi Buffon, dok je trećeplasirani golman Chelseaja Petr Cech.

Četvrtu poziciju su u ovom izboru podijelili golman Barcelone Victor Valdes i Atleticov Thibaut Courtois...

sportsport.ba

Član
Učlanjen(a)
11.04.2013
Poruka
122
Ronaldinho igrač Bešiktaša u naredne dvije i pol godine

Kako piše holandski "De Telegraf", Ronaldinho je novi igrač turskog Bešiktaša.

Ronaldinho je potpisao ugovor na dvije i pol godine, a zarađivaće između 10 i 15 miliona eura, plus bonus od 80 hiljada eura za svaku odigranu utakmicu.

Rukovodstvo turskog kluba tako je iz trećeg puta uspjelo u namjeri da dovede nekadašnjeg igrača PSG-a, Barcelone i Milana, a kako stvari stoje ispunili su mu i listu od deset zahtjeva koje je postavi prilikom dogavaranja transfera.

Ronaldinho je prošle godine postigao 17 golova i zabilježio 11 asistencija, u 36 nastupa za Atletico, a prelazak u Bešiktaš je logičan potez kako bi se uspio nametnuti selektoru Luis Fellipe Scolariju za predstojeće Svjetsko prvenstvo koje se održava u Brazilu, što bi bilo ispujenje dječačkog sna kako je ranije izjavio Ronaldinho.

scsport

Član
Učlanjen(a)
11.04.2013
Poruka
122
Barton opet napao Fergusona: Koja je svrha penzije kad je na svakoj utakmici?

Joey Barton od ranije je poznat kao igrač koji je jako britkog jezika, poslije jučerašnjeg poraza Uniteda na meti mu je ponovo bio bivši trener Đavola Ferguson.

Zasigurno u zadnje vrijeme jedna od ''vrućih'' tema je ekipa Uniteda, Barton se osvrnuo na cijelu situaciju u i oko tog kluba, te je izjavio:

„Velika pobjeda za Sanderlend. Manchester United je bio na konopcima u posljednjim minutama susreta. Žao mi je Moyesa. Naslijedio je propalu dinastiju. Ferguson je ponovo tu. Promalja se iz sjenke kao smrt. Imam utisak da će Moyes da dobije metak, a da će Ferguson da spasi dan.“

Ako je u ranijim slučajevima bez razloga napadao veliku trenersku legendu Uniteda, sada ima argumente sa malo više smisla.

„Koja je svrha penzije kad je na svakoj utakmici. Idi na odmor, igraj golf, provedi vrijeme s porodicom ili sa prijateljima ti radoznala pi**o.“, napisao je Barton na svom tvitter profilu.

sportcentar

Član
Učlanjen(a)
11.04.2013
Poruka
122
FIFA potvrdila: SP u Kataru se igra na zimu

Ono što se ranije špekulisalo, konačno je dobilo i svoju zvaničnu potvrdu.

FIFA je odlučila da će se SP u Kataru 2022. godine igrati na zimu, umjesto uobičajenog ljetnog perioda obzirom na visoke temperature i velike vrućine u toj zemlji.

"SP u Kataru neće biti na ljeto u junu ili julu, nego u periodu između 15. novembra i 15. janaura", riječi su generalnog sekretara FIFA Jeromea Valckea.

sportcentar

Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.511
Ozil izabran za igrača godine u Nemačkoj

Vezni igrač Arsenala, Mesut Ozil, je zvanično nominovan za nemačkog igrača godine po izboru navijača.
25-išnji reprezentativac je ovom prilikom treći put osvojio ovu prestižnu nagradu i osvojio 30 procenata više glasova od igrača Bajern Minhena, Filipa Lama i Tomasa Milera.
„Ova nagrada me čini ponosnim, prvenstveno zbog činjenice jer su glasovi od strane navijača.“ – istakao je Ozil za sajt nemačke fudbalske asocijacije.
Arsenal je u poslednjem odigranom meču pobedio Totenhem na svom stadionu rezultatom 2:0 u okviru trećeg kola FA kupa, a narednog vikenda gostuju u Birmingemu ekipi Aston Vile.
sportklub.rs

Član
Učlanjen(a)
11.04.2013
Poruka
122
Najbolji u decembru Manuel Pellegrini i Luis Suarez

Najbolji u mjesecu decembru u Premier ligi su menadžer Manchester Cityja Manuel Pellegrini i napadač Liverpoola, Luis Suarez.

Pellegrini je za menadžera mjeseca proglašen nakon što je njegov tim upisao 6 pobjeda i jedan. S druge strane, sjajni Urugvajac je postigao 10 golova, uključujući četiri u 5:1 pobjedi protiv Norwicha. Po dva je gola postigao još Cardiffu, Tottenhamu i West Hamu.

sportcentar

Član
Učlanjen(a)
22.04.2013
Poruka
282
Ronaldinho igrač Bešiktaša u naredne dvije i pol godine

Kako piše holandski "De Telegraf", Ronaldinho je novi igrač turskog Bešiktaša.

Ronaldinho je potpisao ugovor na dvije i pol godine, a zarađivaće između 10 i 15 miliona eura, plus bonus od 80 hiljada eura za svaku odigranu utakmicu.

Rukovodstvo turskog kluba tako je iz trećeg puta uspjelo u namjeri da dovede nekadašnjeg igrača PSG-a, Barcelone i Milana, a kako stvari stoje ispunili su mu i listu od deset zahtjeva koje je postavi prilikom dogavaranja transfera.

Ronaldinho je prošle godine postigao 17 golova i zabilježio 11 asistencija, u 36 nastupa za Atletico, a prelazak u Bešiktaš je logičan potez kako bi se uspio nametnuti selektoru Luis Fellipe Scolariju za predstojeće Svjetsko prvenstvo koje se održava u Brazilu, što bi bilo ispujenje dječačkog sna kako je ranije izjavio Ronaldinho.

scsport
ja mislim da ovo nije istina danas pise da produzuje ugovor sa svojim klubom

Član
Učlanjen(a)
11.04.2013
Poruka
122
ja mislim da ovo nije istina danas pise da produzuje ugovor sa svojim klubom
upravu si
Ronaldinho nije prihvatio ponudu Bešiktaša
Brazilski fudbaler Ronaldinho, kojeg je želio turski Bešiktaš, obnovio je ugovor sa svojim klubom Atleticom Mineirom.

Ronaldinho (Foto: AFP)

Predstavnik brazilskog fudbalera u Turskoj Ayhan Yesilbas kazao je da je predsjednik kluba Atletico Mineiro Alexandre Kalil na društvenim mrežama potvrdio da je Ronaldinho obnovio ugovor sa klubom.

U izjavi za AA, Yesilbas je kazao da je sa Ronaldinhovim menadžerom i starijim bratom Robertom Asisom lično razgovarao, te da mu je on potvrdio obnovu ugovora.

"Mnogo smo se trudili kako bi ovaj transfer realizovali, ali Ronaldinho je odlučio ostati u Brazilu. Njegov stariji brat i menadžer Assis maločas me je nazvao i iz prve ruke sam saznao da je Ronaldinho obnovio ugovor. Vjerujem da je materijalnu stranu zanemario i da je sagledao druge elemente, jer je ponuda Bešiktaša bila značajno visoka", rekao je Yesilbas.

klix.ba

Član
Učlanjen(a)
11.04.2013
Poruka
122
Građani ponudili 45 miliona eura za defanzivca Porta
Manchester City ponudio je nevjerovatnih 45 miliona eura za defanzivca Porta Eliaquima Mangalu.

Prema navodima francuskih medija, 22-godišnji štoper je velika želja Manchester Cityja, a rukovodstvo engleskog tima je ponudilo čak 45 miliona eura za ovog Francuza.

Građani su i tokom ljetnog prelaznog roka pokušali angažovati ovog fudbalera, ali je Porto odbio ponudu. Ipak, ovaj put će portugalski tim prihvatiti ponudu, a i sam igrač nema ništa protiv promjene sredine u ovom mjesecu.

Za Mangalu su pored Cityja interes pokazivali Monaco i Chelsea, ali je na kraju tim Manuela Pellegrinija bio najbrži, te će ovaj Francuz vjerovatno u narednih nekoliko dana pojačati odbranu Građana.

sportsport.ba

Član
Učlanjen(a)
11.04.2013
Poruka
122
Kuranyi spasio život ženi u Brazilu
Bivši njemački nogometni reprezentativac Kevin Kuranyi (31) spasio je u rodnom Brazilu ženu koja se utapala.

Kevin Kuranyi

Prema pisanju njemačkih medija, Kuranyi je bio u društvu prijatelja na jednoj plaži u Rio de Janeiru. U jednom su trenutku u Atlantskom oceanu ugledali ženu kako se očajnički bori s jakim strujama. Hrabri je dvojac uspio doplivati do uspaničene žene i izvući je na obalu.

Rođeni Brazilac Kuranyi igrao je za Stuttgart i Schalke, a danas je član moskovskog Dinama. Budući da je u Rusiji trenutno zimska pauza, iskusni je napadač otišao u toplije krajeve, a na odmoru se stigao prometnuti u junaka.

totalsport

Natrag