За "спаваче", тј. оне којима душа је тело које након смрти "спава":
28. И не бојте се оних који убијају тело, а душу не могу убити; него се бојте Оног који може и душу и тело погубити у паклу. (Матеј 10)
4. Али вам кажем, пријатељима својим: не бојте се од оних који убијају тело и потом не могу ништа више учинити.
5. Него ћу вам казати кога да се бојите: бојте се Оног који има власт пошто убије бацити у пакао; да, кажем вам, Оног се бојте. (Лука 12)
Tako je Adriane. Dusa nije vecna niti neunistiva, nego moze biti unistena.
Ali posle moze i da vskrsne.
---------------
Лука 16. такође садржи одговоре "спавачима":
19. Човек неки, пак, беше богат, који се облачаше у скерлет и у свилу, и живљаше сваки дан господски и весељаше се.
20. А беше један сиромах, по имену Лазар, који лежаше пред његовим вратима гнојав,
21. И жељаше да се насити мрвама које падаху с трпезе богатог; још и пси долажаху и лизаху гној његов.
22. А кад умре сиромах, однесоше га анђели у наручје Авраамово; а умре и богати, и закопаше га.
23. И у паклу кад беше у мукама, подиже очи своје и угледа издалека Авраама и Лазара у наручју његовом,
24. И повикавши рече: Оче Аврааме! Смилуј се на ме и пошљи ми Лазара нека умочи у воду врх од прста свог, и да ми расхлади језик; јер се мучим у овом пламену.
25. А Авраам рече: Синко! Опомени се да си ти примио добра своја у животу свом, и Лазар опет зла; а сад се он теши, а ти се мучиш.
26. И преко свега тога постављена је међу нама и вама велика пропаст, да ови који би хтели одовуд к вама прећи, не могу, нити они отуда к нама да прелазе.
27. Тада рече: Молим те дакле, оче, да га пошаљеш кући оца мог,
28. Јер имам пет браће: нека им посведочи да не би и они дошли на ово место мучења.
29. Рече му Авраам: Они имају Мојсија и пророке, нека њих слушају.
30. А он рече: Не, оче Аврааме! Него ако им дође ко из мртвих покајаће се.
31. А Авраам рече му: Ако не слушају Мојсија и пророке, да ко и из мртвих устане неће веровати.
Adriane, odabrao si zaista dobar tekist.
Moze li nam objasniti koliko je veliko "AVRAMOVO NARUCJE"?
STA MISLIS PRTIMA LI AVRAM U SVOJE NARUCJE SVE KOJI CE BITI SPASENI?
AKO DOSLOVNO TUMACIS OVU PRICU ONDA VEKOVIMA CES CEKATI da bi dospeo do Avramovog narucja.
a pogotovo jos nisi ni Jevrejin i sansda ti je veoma mala.
-------------
Господ је описао тачно ове којима и да дође неко из мртвих неће веровати да има пакла (у пламену). Питам се: Ко ли је стварно у заблуди? Ето, Господ уста из мртвих, а они Му не верују. Верују некаквим пророцима из деветнаестог века. Милер, Вајт, Расел, Смит...
Ej, Adriane, ovde si se grdno prevario.
Isus nije nista rekao ptrotiv proroka, nego je izjavio: "Ако не слушају Мојсија и пророке, да ко и из мртвих устане неће веровати."
Adriane, slusas li ti Mojsija i PROROKE? Kao sot svi znamo da ne slusas, onda znas da ti se lose pise.
Vidis da ti noge vec klize prema paklu.
Ako pak mislis da ces i iz pakla moci pljuvati po drugim verama, prevario si se, "jer nema rada ni misljenja u grobu u koji ides.
Zelim ti sve najbolje