Zablude tradicionalnog Hriscanstva

Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
vidiš laodikeja sam si izneo idolski znak tri prsta i označio grčke bogove trojstvo a da ne znaš da je početak tajne vavilona bilo na nikeji uvođenjem teorije trojstva i izbacivanje jedinog otkrivenog imena spašenja Isus,koje je 4.veka od apostola korišteno u krštenju kao jedino krštenje.toga dana na toj izvrnutoj teoriji nastala je tadašnja katolička otpadna grupa ili velika bludnica koja je ušla u sve mogugće paganizme i koja i danas ima prorečene svoje ćeri crkve koje su se od nje odvojile kao pod luterom i protestantizam u suštini koji je uzeo manje ili više od nje neko manje,neko više ali ključnu stvar uzeli su skoro svi,trojstvo bogova bez imena spašenja. tako su nastala tvoja tri boga o kojima ti gera sugeriše. gera još ne može uvideti ime spašenja kao ključno dato u kom nema zabune da je Bog jedan jedini u svojim službama samo ali mnogo više vidi i na mnogo višljem brdu stoji od tebe ipak.
drugo gde je pavle bio subotar? koji si dokaz izneo? da je po običaju prvo išao braći u sinagoge svedočiti,a kad bi odbili išao je paganima,kojima je i bio poslat od Boga. sad ja sam skoro kod sebe imao poset adventista i držao sam jednu službu okupljenima i oni su došli da čuju i to je bila nedelja. vidiš,da su ti tvoji adventisti braća nedeljari!!!
ali nisu jer ja imam razum .ako bi me tražili da progovore se u subotu,ne bi me našli.onda kako da pavle dođe do jevreja po sinagogama daj ti ideju? nedeljom? ali nedeljom sinagoga je pod kalauzom.nema ni ljudi unutar. pavle nije imao izbora zbog tebe ,ili nikako da im svedoči ili d a se odluči u subotu kad sinagoa jevrejska je držala svoje obredne službe ,ne hrišćanske ,jer pavle im je otišao upravo reći u subotu za Hrista.
vidiš,zašto je dogma opasna. može te uvek dovesti u sukob sa Reči. i gore,može te držati pod tim duhom da mu revnuješ. da ne vidiš nikad istinu.
zato ti ne možeš da vidiš korinćanima 14. o čemu smo često zborili,da je zapovest Gosapodnja ,da ženi Bog zabranjuje da uči. ali ti si onda išao po mericu dogme i doneo si rešenje,samo za korint je pavle rekao. no Reč je uvek jača. ona ,Reč upravo tu kaže kao što je po svim crkvama,po svim crkvama, ne samo lokalno ,zapovest bila da žena ima zabranu učiti.ali ti moraš služiti duhu dogme i uvek ćeš se braniti pričom samo lokalno je rečeno!
A gde su ti argumenti za to sto pises bratko?i ja mogui da napisem ovde tri posta uporedno ali bez argumenta ne vredi ni jedno slovce!

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Zdravo svima
Kakvo je to tradicionalno hriscanstvo?Da li je to neko novo hriscanstvo?
Jel to ono iz Isusovog vremena?

Član
Učlanjen(a)
12.12.2010
Poruka
130
A gde su ti argumenti za to sto pises bratko?i ja mogui da napisem ovde tri posta uporedno ali bez argumenta ne vredi ni jedno slovce!

mrsavkic je u pravu. Pavle jasno kaže u poslanicama da žena, imajući u vidu ulogu Eve u prvom grehu, ima da ćuti i sluša kad je u ckrvi. Muškarac je taj koji govori i poučava.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Zdravo svima
Kakvo je to tradicionalno hriscanstvo?Da li je to neko novo hriscanstvo?
Jel to ono iz Isusovog vremena?

Dobro pitanje! Moraš znati da je temu pokrenuo jedan adventista, a za adventiste, hmm. Katolička i Pravoslavna nisu nasljednice prve Crkve, one koju je Isus osnovao i koja je nazidana na temeljima apostolskim, jer je, kako on kaže, prva Crkva prihvatila mnogoboštvo. Ma, znam, smiješno je...
Drago mi je da nisam jedina kojoj smeta naziv tradicionalne Crkve (koji jednostvano nije točan), ali što možemo...sloboda "pjesničkog" izražavanja.
:)

Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
Kažem joj: "Ja sam gospodar tvog tela, a ti si gospodarica mog tela." :)

Znaci materijalist!zenu treba voleti duhom a ne telom,kad se vencavas sta ti kazu ?(I u dobru i u zlu,a ne u seksu i bez seksa jel tako?)

covek treba da pravi razliku izmedju reci koje je postavio Bog i djavo!Bog kaza razmnozavajte se i napunite zemlju! a djavo kaze karajte se i delajte abortuse! imali razlike?

Član
Učlanjen(a)
12.12.2010
Poruka
130
Znaci materijalist!zenu treba voleti duhom a ne telom,kad se vencavas sta ti kazu ?(I u dobru i u zlu,a ne u seksu i bez seksa jel tako?)

covek treba da pravi razliku izmedju reci koje je postavio Bog i djavo!Bog kaza razmnozavajte se i napunite zemlju! a djavo kaze karajte se i delajte abortuse! imali razlike?

Polako, nemoj brzati. Napisao sam nešto što nije moja „mudrost“. Samo sam ponovio ono što je od Boga. U Pismu piše ovako:

Prva poslanica Korinćanima 7:4

(4) Žena nije gospodar svoga tijela, nego muž, a tako ni muž nije gospodar svoga tijela, nego žena.

To sam imao na umu. Dakle, ako je sveti Pavle materijalista, i ja sam.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Koja glupost, cak i da je taj glupi mit o adamu i evi tacan, zasto bi sve zene posle nje trebale da ispastaju ?

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
rango ti je odgovorio Pismom. i ja sam izneo argumente a nesvoje umovanje. problem je što mnogi zbog svoje" tradicije" umisle da je laž istina a istina laž pa imse svaki argument iz Pisma čini kao neka novotarija!
ZA ZAOKRET:

"tradiionalno hrišćanstvo" nema ni dodirne tačke sa apostolskim vremenom. imaš oči i čitaj. uporedi. Pismo kaže belo,tradicija kaže crno. ne kaže ni sivo,pa da ti se pričini dal je belo il crno već totalni kontrast. slepac bi skoro mogao napipati razliku. ako si pitao ,dobro si pitao,sad dobro razmisli o iznetom i proveri. vidi, da li ti mrav sliči slonu po proporcijama osobenostima i ostalom i obrnuto, ili Biblijski izraženo,da li ti prostitukta liči na devicu?!

Natrag