Zablude tradicionalnog Hriscanstva

Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
pa to o konstantinu mora se priznati dolazi od starih izvora. sad ako se može verovati onima kojima ti sigurno veruješ irineju ,tertulijanu i drugima i zovete ih svetim ocima,onda ja ne znam što ne bih i sam verovao da je to tko. mnoge propratne stvari stoje iza tog čoveka i po tome možemo znati neke stvari o njemu. da li ti misliš da je priča o krstu pod kojim je išao ratovati izmišljena? sigurno ne misliš. e,pa vidiš,po tome ja znam da je on jeda paganin,jer ja njega testiram kroz Bibliju ne kroz svete oce. ako neko može ubiti on nije jedan hrišćanin,to je jasna stavka Isusa.sve na što imamo pravo u vreme milosti je okrenuti drugi obraz.neko kaže,ali ubiće te. kako će neko da ubije hrišćanina, kad Isus kaže samo telo može ubica ubiti ne i dušu. onda ako Isus kaže ko ne mrzi na svoju dušu ne može biti njegov učenik. i ko niuje spreman izgubiti dušu ne može u nebo.a ko je izgubi naće je.ko je pokuša sačuvati taj će je u stvari izgubiti. tako kad to sve razgledaš svetim Duhom ne samo jedan citat već više mesta dobije se jasna Isusova reč, ako te ko udari po jednom obrazu okreni mu drugi. onda konstantin nije bio hrišćanin.
ne znam kako ti adrijane možeš verovati ,kao i laodikeji što zameraš n,ekom autoeritetu ,a ne veruješ Bogu i Reči. pa ako kaže jedan jedini onda tako to i zovi ne trojedini u nekom simvolu vere. ako kaže u ime Isusa Hrista da se krsti svaki jedan od nas onda se tako i krsti kao i apostoli i kraj.
Mrskavac!Adrian kad ti rokne o ga rokne ,bez falsifikata.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Neka ja volim fals,zato Adrijan roka original!Ha,ha,ha.Bez zezanja bre!Adrian svesno i trezvo tumaci bibliju( Bez konteksta)kao ladokejac i ti i zato vidi pravdu kao i ja.
bilo bi lepo da je to original. ali zabrinjava da je nešto što stoji napisano onda za mnoge ovde falš. ako je napisano falš a nenapisano original onda gde smo došli? mislim da i laodikeja onda ima puno prava da tvrdi da sve što kaže je istina. vi njega demantujete i kad ide Reč čista to biva dobro,ali kad dođete sami pred Reč onda odlazite u istu prevaru kao i laodikeja.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Ти ништа од наших речи ниси Писмом подржао или оспорио. Искључиво говориш КАКАО ТИ МИСЛИШ И ВЕРУЈЕШ. Ако одеш на световни суд ти можеш да изнесеш своје мишљење и веровање, али ако хоћеш нешто да докажеш, онда мораш да имаш јасне доказе. Срећом да овде није суд јер смо ми слаби за судије и адвокате, али ако већ нешто говоримо - то морамо и да покажемо на основу неких доказа.

Проблем настаје када човек користи Писмо да докаже тумачење, али зато када му се такође Писмом покаже да му тумачење није добро, он махне руком као да ништа није видео. То је проблем са програмираним умовима (по фарисејској пракси) који када нешто виде што не одговара програму у уму, њима се тај исти ум искључи. То се лако може видети и по "благо-телећем" погледу или по програмираној реакцији. Тада се користе усађени "аргументи" који су код свих програмираних исти.
Одређени термини (или одређена имена, догађаји) по аутоматизму дају за резултат потпуно исте реакције.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
То се лако може видети и по "благо-телећем" погледу...

Haha, takav pogled prati i blagi osmijeh u pozi nedužnog čovjeka kojeg nitko ne razumije, a svi napadaju.
"Moj" adventist (bivši ateist) je uvjeren da mu spremam lomaču. Na svaki moj odgovor, kaže da ga progonim. Mislim da dršće tamo, u Srbiji, jer jezuiti (katolici) samo što mu nisu pokucali na vrata.
Težak je to život.
Nego, Adriane, negdje si spomenuo pravoslavne protestante.
wacko2 Tko su ti?

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Ти ништа од наших речи ниси Писмом подржао или оспорио. Искључиво говориш КАКАО ТИ МИСЛИШ И ВЕРУЈЕШ. Ако одеш на световни суд ти можеш да изнесеш своје мишљење и веровање, али ако хоћеш нешто да докажеш, онда мораш да имаш јасне доказе. Срећом да овде није суд јер смо ми слаби за судије и адвокате, али ако већ нешто говоримо - то морамо и да покажемо на основу неких доказа.

Проблем настаје када човек користи Писмо да докаже тумачење, али зато када му се такође Писмом покаже да му тумачење није добро, он махне руком као да ништа није видео. То је проблем са програмираним умовима (по фарисејској пракси) који када нешто виде што не одговара програму у уму, њима се тај исти ум искључи. То се лако може видети и по "благо-телећем" погледу или по програмираној реакцији. Тада се користе усађени "аргументи" који су код свих програмираних исти.
Одређени термини (или одређена имена, догађаји) по аутоматизму дају за резултат потпуно исте реакције.
sve to stoji. samo si ti adrijane vrlo često lupao ogledalo kad god se ti u njemu nađeš prepoznat da si u iskrivljenom opusu,moraš to priznati. a to ogledalo obavezno vrlo lukavo podlepljuje isbelita i vanhelsing sa "izabranim grubim rečima" (vanhelsing).pa kad već stoji d a ja nemam dokzni argument iz reči Božje kako vi imate snage da tako što izjavite a da se ipak ogradite od sličnog stava spedija i laodikeje? koliko puta je ovde Pismo citirano imate samo jasni izazov kod laodikeje kada sam mu bukvalno precizno prepisao dela 2.gl. i temeljnu stvar Pisma oko uslova za ulazak u carstvo nebesko ma ko to bio pravoslavni, katolik itd. kojim metodom vi onda mislite dokazati da je apostolska nauka neisprvna? ja sam je bukvalno prepisao i stavio vam, pred oči.je li to obarate metodom verovnj jedne crkve? onda kad je to bila mera ,od kad se jedna Reč Božja povinjava crkvenoj nauci da ne kažem dogmi jer to neke vređa?

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Nego, Adriane, negdje si spomenuo pravoslavne protestante. wacko2 Tko su ti?

Нешто не могу да се сетим да сам спомињао. Спомињао сам свештенике и вернике који одбијају екуменизам. Ја сам међу њима, само што нисам напустио цркву, наравно. Ако неко хоће да ме "избаци", мораће да докаже да сам ја у заблуди. Пре ће бити да не постоји ни једна ставка Канона која мене и те људе терети, већ оне који стварно крше Канон.

Не оптерећујем се више са тим, ко чини погрешно - себи чини. Ја знам шта не треба ја да чиним, тако да могу да радим једино што ми преостаје и што је најважније: да сведочим и да говорим о распетом Христосу, Оном који Васкрсе у трећи дан и који се Вазнесе на Небеса, Сину Божијем. Угледам се на Јована Златоустог који је исто Писмом доказивао и борио се против јереси и прогона искрених хришћана, а кога су склањали. То се дешавало и неким светитељима у скоријој прошлости (Ава Јустин Поповић).

Свети Ава Јустин

- Беседа на Васкрс -- други дан - 1966 год

Христос Воскресе!
Ваистину воскресе!

Ето, у четири речи сва судбина свих људи свих времена. У четири речи сва историја рода људског. У четири речи твоја историја, и моја. У четири речи највећа револуција у свима човечанским световима, највећа прекретница, највећа скретница, када је воз људског живота, који је јурио шинама смрти, скренуо одједанпут ка бесмртности. Све се изменило. Преврат невиђен! Шта се десило то са родом људским?

Васкрсењем својим Господ је из пакла извео род људски и узнео га у Рај. Господ је из смрти ишчупао род људски и узнео га у бесмртност. Господ је из ништавила, из невиђа васкрсао људско биће у Живот Вечни. Господ је отео човека од ђавола и дао га у загрљај Богу. То је Ускрс. То је Васкрс. Највећа, заиста, револуција у свима световима. Једина савршена и довршена револуција. Савршена и довршена, јер, њоме, шта се даје човеку? Живот Вечни! Живот Вечни у који се улази кроз Истину Вечну, кроз Правду Вечну, кроз Љубав Вечну, кроз Радост Вечну.

Ево дана који створи Господ! Тако се пева данас у једној дивној црквеној песми. А ко је до данас стварао дане људске? Ко је то стварао дане живота твог и мог, свакога човека, ко? Смрт! Смрт је створила твоје дане и моје дане и кроз грех, баца нас у загрљај ђаволу! А ђаво нас баца у пакао. Ето ко је стварао дане рода људског и дане живота људског. Грех! Смрт! Ђаво! Ето твораца наших дана! Ето црних сунаца у страшној ноћи греха и смрти у којој је живео род људски до Господа Христа. Шта су људи радили до Господа Христа? Дизали споменике! Коме? Смрти и ђаволу! Јер сваки грех, то је споменик који човек диже ђаволу.

И овај свет до доласка Господа Христа претворио се у једно бескрајно игралиште, игралиште препуно лажних богова, препуно споменика греха и смрти, препуно споменика ђаволу! А те споменике дизали људи, људи, гресима својим. Пун свет идола! Пун свет лажних богова! Све њих стварао је човек лажући себе грехом, сластима греховним. А уствари то човек и данас ради после Васкрсења Господа Христа, када неће за Њим.

sve to stoji. samo si ti adrijane vrlo često lupao ogledalo kad god se ti u njemu nađeš prepoznat da si u iskrivljenom opusu,moraš to priznati. a to ogledalo obavezno vrlo lukavo podlepljuje isbelita i vanhelsing sa "izabranim grubim rečima" (vanhelsing).pa kad već stoji d a ja nemam dokzni argument iz reči Božje kako vi imate snage da tako što izjavite a da se ipak ogradite od sličnog stava spedija i laodikeje? koliko puta je ovde Pismo citirano imate samo jasni izazov kod laodikeje kada sam mu bukvalno precizno prepisao dela 2.gl. i temeljnu stvar Pisma oko uslova za ulazak u carstvo nebesko ma ko to bio pravoslavni, katolik itd. kojim metodom vi onda mislite dokazati da je apostolska nauka neisprvna? ja sam je bukvalno prepisao i stavio vam, pred oči.je li to obarate metodom verovnj jedne crkve? onda kad je to bila mera ,od kad se jedna Reč Božja povinjava crkvenoj nauci da ne kažem dogmi jer to neke vređa?

Као што сам рекао: мораш да нађеш у Писму то што тврдиш, не да препричаваш и да ми теби поверујемо и тебе следимо. А то што теби смета црква, мени није проблем. И мени сметају лажиучитељи. лажни пророци, лажне месије, визионари, врачари, гаталице, медијуми, "инструктори живота", Њу ејџ науке, хороскопи,...

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Adriane brate!oni su oni koji se boje smrti zato se i trude da sacuvaju telo,samo neznam zasto?jer telo je osudjeno u svakom slucaju na smrt!dok dusa na vecni zivot,Jovan krstitelj je to jasno kazao caru irodu ti mozes meni odseci glavu ali nemozes ubiti to sto je u meni?Turci su bez milosti i ljibavi nabijali na kolac pravoslavne!samo zbog vere u h
Hrista,ovi to danas rade isto samo malko modernije.
Evo stavim video i mislim da ces ga s udovoljstvom pogledati ti,Helsing,Izabeleta jer ste pravi hriscani.

Pozdrav od Gere.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
То се увек дешава када је ум отворен, а дух није заробљен. Јер Христос нам дарује слободан Дух, док многи "изабрани" дају ропски.

Знам шта је мени помогло: списи првих бораца против јереси, мученика и страдалника. Људи који нису правили компромисе са светом. Углавном православну литературу, мада и евангелисти потпуно исто говоре.

Ако човек положи душу за другог и преда дух свој у руке Господу, неће ли Господ сачувати душу човеку? Хоће ли га оставити у Аду? Никако! Како апостол Павле говори: са Христосом ћемо БИТИ (битисати, постојати). Јер Бог је Битујући (Онај који ЈЕСТЕ).

28. И не бојте се оних који убијају тело, а душу не могу убити; него се бојте Оног који може и душу и тело погубити у паклу. (Матеј 10)

4. Али вам кажем, пријатељима својим: не бојте се од оних који убијају тело и потом не могу ништа више учинити.
5. Него ћу вам казати кога да се бојите: бојте се Оног који има власт пошто убије бацити у пакао; да, кажем вам, Оног се бојте. (Лука 12)

Како би глупо звучало: "пошто убије бацити у гроб". Потпуно нелогично. Дакле, пакао није гроб, јер онда ове речи немају смисла.

Проблем код атеиста и појединих секти (философа) је што не могу да прихвате чињеницу да нешто јесте, да постоји. Почев од њих самих. Јер постојање не може бити последица случајности. Ако смо и ограничени (у телу), у Христосу смо без граница као тело Христосово, као удови Његови. Јер последњи Адам није од тела, већ Господ са Небеса, у Духу бесмртан и бесконачан - вечан. Ако је глава наша вечна, нису ли и удови такви? Хоће ли Господ одбацити Своје удове у смрт или нас призва у вечност? Хоће ли се са чокота одсећи добра лоза, као што ће Отац (као виноградар) одсећи лошу лозу? Да нас остави у прашини и прљавштини, нас који Његово име величамо срцем и уснама као ону лозу без плодова добрих? Јер Он као владика наших душа (срца), прихвативши нас у духу, прихвата нас целе да по Васкрсењу наследимо духовна тела - Небеска. Он који има кључеве од пакла и смрти, хоће ли нас оставити у чамотињи или нас повести у Царство као разбојника са крста и Павла? Зар зато васкрсе Лазара, да се Лазар врати у Квебер (гроб) или да буде са Њим, на славу Бога и Оца у кога се Син прослави, тј. Отац Га прослави у Себе самог.

Материјалистима, а ту спадају и многе западне секте, остаје нејасно како Отац прослави Сина у Себе самог, те тако сагледавају заједницу Оца и Сина и Духа Светога као три независна бића (кажу да имају и три независна духовна тела), а не три зависна елемента која чине једно. Јер ако је различито, онда је заједно, а ако је истосуштинско, онда је једно.

5. Ко је који свет побеђује осим оног који верује да је Исус Син Божји?
6. Ово је Исус Христос што дође водом и крвљу и Духом, не само водом него водом и крвљу; и Дух је који сведочи, јер је Дух истина,

7. Јер је троје што сведочи на небу: Отац, Реч, и Свети Дух; и ово је троје једно.

8. И троје је што сведочи на земљи: дух, и вода, и крв; и троје је заједно. (1.Јованова 5)

(зато и смета Никеја и СИМВОЛ ВЕРЕ, како муслиманима, тако и осталим под утицајем Аријеве јереси)

Никејско-цариградски симбол вере гласи:

Верујем у Једнога Бога Оца, Сведржитеља, Творца Неба и земље и свега видљивог и невидљивог.

И у Једнога Господа Исуса Христа, Сина Божијег, Јединородног, од Оца Рођеног пре свих векова. Светлост од Светлости, Бога истинитог од Бога истинитог, рођеног а не створеног, Јединосуштног Оцу, кроз Кога је све постало.

Који је ради нас људи и ради нашег спасења сишао са Небеса и оваплотио се од Духа Светога и Марије Дјеве и постао човек.

И Који је распет за нас у време Понтија Пилата, и страдао и погребен,

и Који је васкрсао у трећи дан по Писму, и Који се вазнео на Небеса и седи са десне стране Оца, и Који ће опет доћи са славом да суди живима и мртвима, и Његовом Царству неће бити краја.

И у Духа Светога, Господа Животворнога, Који од Оца исходи и Који се заједно са Оцем и Сином поштује и слави, Који је говорио кроз пророке.

У једну Свету, Саборну и Апостолску Цркву.

Исповедам једно Крштење за опроштење грехова.

Чекам васкрсење мртвих и живот будућег века. Амин.

Отуда и говоре да су независни, да је Дух само сила, да је Исус арханђел Михаило који је постао човек, а онда унапређен у Бога и много још јереси које су последица неспознавања Господа. Колико ли је пута само Господ питао ученике шта мисле ко је Он...много пута. Питао је и шта људи говоре да види шта ученици мисле, мада је знао шта им је у срцу. Зато један "неверни" Тома каже:

28. И одговори Тома и рече Му: Господ мој и Бог мој.
29. Исус му рече: Пошто ме виде веровао си; благо онима који не видеше и вероваше. (Јован 20)

46. И рече Марија: Велича душа моја Господа;

47. И обрадова се дух мој Богу Спасу мом, (Лука 1)

17. Овако вели Господ, Избавитељ твој, Светац Израиљев: Ја сам Господ Бог твој који те учим да би напредовао, водим те путем којим треба да идеш. (Исаија 48)

Зато када питам јеретике кога је Исаија видео на престолу, кога су видели Језекиљ и Данило, они избегавају да кажу јер онда њихове јереси бивају разголићене, откривене. Консултују се тимски и смишљају како да одговоре. То се показало на овом форуму и сами су признали. Више не сумњам у то.

О каквим заблудама хришћанства онда говоримо? Можемо о заблуделости неких свештеника и владика, али о НАУЦИ, тј. о ИСПОВЕДАЊУ ВЕРЕ не можемо никако говорити у лошем тону. Ту јеретици ударају позивајући се на лоше понашање неких свештеника. То нема везе са науком. Само посматрај како манипулишу, мада су сада утихнули. Да си раније видео све би ти било јасно.
Secas se Brate?ja i Sarrdy smo pomogli tebi,a i ti nama mnogo.
Pa ajde onda da pomognemo i Miretu kao sto smo pomogli na primer Peku 71 da shvati da ga JS-ci varaju,adventi i drugi?
Mire je dobar i pravedan vernik samo bez podrske,jer nije opredeljen po veri a vera je jedna jedina apostolska koja je stara vise od 2000 godina,samo to da shvatio i bice na pravilnom putu.

Pozdrav od Gere.

Natrag