Nego, Adriane, negdje si spomenuo pravoslavne protestante. wacko2
Tko su ti?
Нешто не могу да се сетим да сам спомињао. Спомињао сам свештенике и вернике који одбијају екуменизам. Ја сам међу њима, само што нисам напустио цркву, наравно. Ако неко хоће да ме "избаци", мораће да докаже да сам ја у заблуди. Пре ће бити да не постоји ни једна ставка Канона која мене и те људе терети, већ оне који стварно крше Канон.
Не оптерећујем се више са тим, ко чини погрешно - себи чини. Ја знам шта не треба ја да чиним, тако да могу да радим једино што ми преостаје и што је најважније: да сведочим и да говорим о распетом Христосу, Оном који Васкрсе у трећи дан и који се Вазнесе на Небеса, Сину Божијем. Угледам се на Јована Златоустог који је исто Писмом доказивао и борио се против јереси и прогона искрених хришћана, а кога су склањали. То се дешавало и неким светитељима у скоријој прошлости (Ава Јустин Поповић).
Свети Ава Јустин
- Беседа на Васкрс -- други дан - 1966 год
Христос Воскресе!
Ваистину воскресе!
Ето, у четири речи сва судбина свих људи свих времена. У четири речи сва историја рода људског. У четири речи твоја историја, и моја. У четири речи највећа револуција у свима човечанским световима, највећа прекретница, највећа скретница, када је воз људског живота, који је јурио шинама смрти, скренуо одједанпут ка бесмртности. Све се изменило. Преврат невиђен! Шта се десило то са родом људским?
Васкрсењем својим Господ је из пакла извео род људски и узнео га у Рај. Господ је из смрти ишчупао род људски и узнео га у бесмртност. Господ је из ништавила, из невиђа васкрсао људско биће у Живот Вечни. Господ је отео човека од ђавола и дао га у загрљај Богу. То је Ускрс. То је Васкрс. Највећа, заиста, револуција у свима световима. Једина савршена и довршена револуција. Савршена и довршена, јер, њоме, шта се даје човеку? Живот Вечни! Живот Вечни у који се улази кроз Истину Вечну, кроз Правду Вечну, кроз Љубав Вечну, кроз Радост Вечну.
Ево дана који створи Господ! Тако се пева данас у једној дивној црквеној песми. А ко је до данас стварао дане људске? Ко је то стварао дане живота твог и мог, свакога човека, ко? Смрт! Смрт је створила твоје дане и моје дане и кроз грех, баца нас у загрљај ђаволу! А ђаво нас баца у пакао. Ето ко је стварао дане рода људског и дане живота људског. Грех! Смрт! Ђаво! Ето твораца наших дана! Ето црних сунаца у страшној ноћи греха и смрти у којој је живео род људски до Господа Христа. Шта су људи радили до Господа Христа? Дизали споменике! Коме? Смрти и ђаволу! Јер сваки грех, то је споменик који човек диже ђаволу.
И овај свет до доласка Господа Христа претворио се у једно бескрајно игралиште, игралиште препуно лажних богова, препуно споменика греха и смрти, препуно споменика ђаволу! А те споменике дизали људи, људи, гресима својим. Пун свет идола! Пун свет лажних богова! Све њих стварао је човек лажући себе грехом, сластима греховним. А уствари то човек и данас ради после Васкрсења Господа Христа, када неће за Њим.
sve to stoji. samo si ti adrijane vrlo često lupao ogledalo kad god se ti u njemu nađeš prepoznat da si u iskrivljenom opusu,moraš to priznati. a to ogledalo obavezno vrlo lukavo podlepljuje isbelita i vanhelsing sa "izabranim grubim rečima" (vanhelsing).pa kad već stoji d a ja nemam dokzni argument iz reči Božje kako vi imate snage da tako što izjavite a da se ipak ogradite od sličnog stava spedija i laodikeje? koliko puta je ovde Pismo citirano imate samo jasni izazov kod laodikeje kada sam mu bukvalno precizno prepisao dela 2.gl. i temeljnu stvar Pisma oko uslova za ulazak u carstvo nebesko ma ko to bio pravoslavni, katolik itd. kojim metodom vi onda mislite dokazati da je apostolska nauka neisprvna? ja sam je bukvalno prepisao i stavio vam, pred oči.je li to obarate metodom verovnj jedne crkve? onda kad je to bila mera ,od kad se jedna Reč Božja povinjava crkvenoj nauci da ne kažem dogmi jer to neke vređa?
Као што сам рекао: мораш да нађеш у Писму то што тврдиш, не да препричаваш и да ми теби поверујемо и тебе следимо. А то што теби смета црква, мени није проблем. И мени сметају лажиучитељи. лажни пророци, лажне месије, визионари, врачари, гаталице, медијуми, "инструктори живота", Њу ејџ науке, хороскопи,...