Zablude tradicionalnog Hriscanstva

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
A kako ti dokazujes da nikejski sabor nije tacan?slazes se sa Adrianom a Adrijan upravo optuzuje tu arijevsku jeres a ti je branis!upravo kad si protiv nikejskog sabora i kanoniziranja biblije.Samo onaj koji je protiv kanoniziranja biblije je i protiv nikeje zasto?odgovor je jednostavan jer kanoniziranu bibliju nema niko pravo da menja-citate dok americke sekte,jeresi upravo to i rade zato im i smeta nikeja i kanonizacija biblije.
ma ko je protiv kanonizacije Biblije. nije Bog nemoćan da dozvoli nekome da zbog kontrarazumnosti dozvoli da promeni smisao Biblije. nikeja je jedna prevara koja se opisati ne da. kakav arije?! arije je bio jedan od uzročnika te ludosti tamo. ne čudi što, ih je bilo samo šestina i to sabor ne čini čak validnim. niko ko je i ole bio veran Reči nije hteo ni biti u toj ludosti, logično.

Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
ma ko je protiv kanonizacije Biblije. nije Bog nemoćan da dozvoli nekome da zbog kontrarazumnosti dozvoli da promeni smisao Biblije. nikeja je jedna prevara koja se opisati ne da. kakav arije?! arije je bio jedan od uzročnika te ludosti tamo. ne čudi što, ih je bilo samo šestina i to sabor ne čini čak validnim. niko ko je i ole bio veran Reči nije hteo ni biti u toj ludosti, logično.

Pa ako je nikeja prevara kako onda priznajes kanonizaciju biblije?a ako sabor nije validan onda ni kanonizacija biblije nije validna zar ne?sto i odgovara arijevoj jeresi da menja citate u bibliji.Sam sebi protiv recis bratko!

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Pa ako je nikeja prevara kako onda priznajes kanonizaciju biblije?a ako sabor nije validan onda ni kanonizacija biblije nije validna zar ne?sto i odgovara arijevoj jeresi da menja citate u bibliji.Sam sebi protiv recis bratko!
šta miksliš,kako je vik mogao prevesti novi zavet jedan nevernik,pa očekivalos e da svašta tu dopiše? pa ipak nije to učinjeno. Bog je onaj koji se brine za Reč. niko je ne može dopisati. zato kanonizacija nema veze sa nijekom. nije jedan deo ljudi van svakog samisla po pitanju vere prevodio Pismo pa nije ništa falilo. ovde je reč o nikejskom besmislu i odbacivanju vere u Reč.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Шта тачно из Никеје не одговара? Очигледно је да муслиманима и овим сектама не одговара СИМВОЛ ВЕРЕ, а шта теби не одговара тачно и прецизно? Ако не признајеш Духа Светога, онда и теби као и муслиманима не одговара исто. Мало шта онда има да се даље мудрује, јасно се сам човек сврстава на одређену страну, јер две стране постоје по писању нашег апостола Јована. Два духа делују и јасно се види који дух човека води.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Разлика између тебе и мене са једне стране и ових проповедника америчких секти је што смо отвореног ума, што би рекли: нисмо испраног мозга. То не значи да нисмо подложни јересима, и сам сам поткачио неку. Исто као и ти. Само што сам се ја "излечио" читајући реч Божију, а не слушајући ове што понављају до бесконачности.

О чему се ради? Није све како ови што наводно читају између редова кажу. Хадес и Шеол су исто - пакао. Оно што Давид говори односи се на Месију, јер Он има кључеве од пакла да избави човека. Као безгрешан, Хадес (пакао) и смрт немаше власт над њим, јер Хадес (Шеол) је за оне који згрешише (анђели бунтовници). Људским грехом падосмо сви под власт пакла, једино ако нас сам Господ узме јер само Он има власт (односи се на Стари завет). Имамо пример Мојсија, Илије, Еноха. Јер Авраам, Мојсије и сви остали би
блијски пророци чињаше вољу Божију и вера им се узе за правду (оправдање). И Саул беше послушан до момента када одбаци Господа који му се није обратио, чак ни преко пророка, па отиде до врачаре.

18. И Живи: и бејах мртав и ево сам жив ва век века, амин. И имам кључеве од пакла и од смрти. (Откривење 1)

20. Овај је Бог наш Бог Спаситељ, у власти су Господу врата смртна. (Псалам 68)

22. И метнућу му кључ од дома Давидовог на раме: кад он отвори, неће нико затворити, и кад он затвори, неће нико отворити. (Исаија 22)

18. А и ја теби кажем: ти си Петар, и на овом камену сазидаћу цркву своју, и врата паклена неће је надвладати.
19. И даћу ти кључеве од царства небеског: и шта свежеш на земљи биће свезано на небесима, и шта разрешиш на земљи биће разрешено на небесима. (Матеј 16)

1. И видех анђела где силази с неба, који имаше кључ од бездана и вериге велике у руци својој.

2. И ухвати аждаху, стару змију, која је ђаво и сотона, и свеза је на хиљаду година,
3. И у бездан баци је, и затвори је, и запечати над њом, да више не прелашћује народе, док се не наврши хиљаду година; и потом ваља да буде одрешена на мало времена.
4. И видех престоле, и сеђаху на њима, и даде им се суд, и душе исечених за сведочанство Исусово и за реч Божију, који се не поклонише звери ни икони њеној, и не примише жиг на челима својим и руци својој; и оживеше и цароваше с Христом хиљаду година.
5. А остали мртваци не оживеше, докле се не сврши хиљада година. Ово је прво васкрсење.
6. Блажен је и свет онај који има део у првом васкрсењу; над њима друга смрт нема области, него ће бити свештеници Богу и Христу, и цароваће с Њим хиљаду година.
7. И кад се сврши хиљаду година, пустиће се сотона из тамнице своје,
8. И изићи ће да вара народе по сва четири краја земље, Гога и Магога, да их скупи на бој, којих је број као песак морски. (Откривење 20)

24. Ког Бог подиже, разрешивши везе смртне, као што не беше могуће да Га оне држе.
25. Јер Давид говори за Њега: Господа једнако гледах пред собом: јер је с десне стране мене, да се не помакнем;
26. Зато се развесели срце моје, и обрадова се језик мој, па још и тело моје почиваће у нади;
27. Јер нећеш оставити душу моју у паклу, нити ћеш дати да Светац Твој види труљење. (Дела 2)

Дакле, Давид каже да Бог неће дозволити да Христосова душа (и наша) буде остављена у паклу, а и да тело Исусово неће видети труљење, што јасно најављује Васкрсење Господње. Господ и да сиђе до пакла, Он неће сићи као ми, већ као Господ са свом влашћу. Разумеш? Јер Му је дата сва власт у руке. Само од Његовог имена ђаволи "дрхћу".

29. И гле, повикаше: Шта је Теби до нас, Исусе, Сине Божји? Зар си дошао амо пре времена да мучиш нас?
30. А далеко од њих пасаше велико крдо свиња.
31. И ђаволи мољаху Га говорећи: Ако нас изгониш, пошљи нас да идемо у крдо свиња. (Матеј 8)

30. А Исус га запита говорећи: Како ти је име? А он рече: Легеон; јер многи ђаволи беху ушли у њ.
31. И мољаху Га да им не заповеди да иду у бездан. (Лука 8)

Прво, Соломон пише о таштини у потпуној агонији, у тренутку када је дозволио грађење храмова и кипова широм Јерусалима и када се сам укључио у паганизам (сатанизам). Зашто? Због сломљеног срца. Можда ти филм (Краљ Соломон) помогне да разумеш у каквом стању он пише, а и ми се нађемо у животу понекад у том стању. То је стање очаја(ња), меланхолије, агоније.

Друго, ако је Соломону дата мудрост, не значи да су му откривене неке тајне као што су откривене неким пророцима. Он у очајању не види смисао живота, све му је таштина. За разлику од Давида који у Духу сасвим другачије пише. Јер Соломон говори као многи људи данас: "Ма, шта се бринем, ионако ћу умрети и неће ме бити више. Закопаће ме и то је крај!". То је погрешан приступ и наводи се као велики грех. Јер губитак наде у Спасење (Божије обећање) је грех против Духа Светога. Бити тужан је једно, па и очајавати нас сопственим недостацима, али онда на сцену ступа Господ који Духом Светим човека подиже и Спашава. Соломон само види смрт, несмисао, таштину, ништавило, а из свега тога га само Господ може избавити. Ту вера и нада долазе као велике врлине до изражаја.

Треће, Соломон ништа не зна о паклу (Шеолу). Једино где се спомиње Шеол (Хадес) је у Луки 16., где Господ описује како је тамо. Не превише, али довољно. У Старом завету се даје само наговештај, али ми заиста не знамо ништа (Самуило и Саул). Јер Господ и каже да Му не верују за оно што говори земаљско, а како ће за оно небеско. Наравно, и за Хадес и Гехену. За Гехену само даје наговештај показујући како ће бити. Није описивао ништа детаљно, јер то и није заиста пресудно. Битније је јеванђеље (радосна вест). Тако и у јеванђељу видимо да ђаволи бивају протеривани и заробљени у бездану, да ће сам сотона бити везан у бездану веригама. Остале детаље и описе не знамо. Јер сврха Христосове (Божије) мисије Спасења није да заплашивањем Спашава човека, већ милошћу, благодаћу.

Кад смо код Саула, за ту причу адвентисти говоре да је уместо Самуила дошао демон који се представио као Самуило, што је глупост.

12. А кад жена виде Самуила, повика гласно, и рече жена Саулу говорећи: Зашто си ме преварио? Та ти си Саул. 13. А цар јој рече: Не бој се; него шта си видела? А жена рече Саулу: Богове сам видела где излазе из земље.
14. Он јој опет рече: Какав је? Она му рече: Стар човек излази огрнут плаштем. Тада разуме Саул да је Самуило, и сави се лицем до земље и поклони се.
15. А Самуило рече Саулу: Зашто си ме узнемирио и изазвао? Одговори Саул: У невољи сам великој, јер Филистеји завојштише на ме, а Бог је одступио од мене, и не одговори ми више ни преко пророка ни у сну, зато позвах тебе да ми кажеш шта ћу чинити.
16. А Самуило рече: Па што мене питаш, кад је Господ одступио од тебе и постао ти непријатељ?
17. Господ је учинио како је казао преко мене; јер је Господ истргао царство из твоје руке и дао га ближњему твом Давиду;
18. Јер ниси послушао глас Господњи, нити си извршио жестоки гнев Његов на Амалику; зато ти је данас Господ то учинио.
19. И Господ ће предати и Израиља с тобом у руке Филистејима; те ћеш сутра ти и синови твоји бити код мене; и логор израиљски предаће Господ у руке Филистејима.
20. А Саул уједанпут паде на земљу колики је дуг, јер се врло уплаши од речи Самуилових, и не беше снаге у њему, јер не беше ништа јео сав дан и сву ноћ. (1.Самуилова 28)

Дефинитивно би неко од пророка или сам Господ рекао да то није Самуило, већ неки ђаво. Кажем, глупост адвентиста да оправдају "спавање". Ако је Самуило "спавао", како се могао појавити? И одакле? Знамо ли ми те тајне? Не знамо ми ништа, имамо само речи Господа и најаве пророка за Шеол, иако пророци нису видели Шеол. Знају за њега, али га не описују јер не знају како је тамо. Зна Господ и анђели задужени за ред, и то у свету који нама није видљив. И што би био? Зато Авраам и каже богаташу:

27. Тада рече: Молим те дакле, оче, да га пошаљеш кући оца мог, 28. Јер имам пет браће: нека им посведочи да не би и они дошли на ово место мучења.
29. Рече му Авраам: Они имају Мојсија и пророке, нека њих слушају.
30. А он рече: Не, оче Аврааме! Него ако им дође ко из мртвих покајаће се.
31. А Авраам рече му: Ако не слушају Мојсија и пророке, да ко и из мртвих устане неће веровати. (Лука 16)

А да у Шеолу (Хадесу) нема рада, мудрости, мишљења, то доказује и ова прича. Само мука и очајање, огроман осећај срама и кајања (закључио на основу речи богаташа). Прост тест: стави руку на врућу ринглу и почни да мислиш или мудрујеш.

Још нешто веома битно, али о томе може и касније. У питању је Преображење Господње, тј. појава Мојсија и Илије.

Матеј, глава 17
1. И после шест дана узе Исус Петра и Јакова и Јована брата његовог, и изведе их на гору високу саме.
2. И преобрази се пред њима, и засја се лице Његово као сунце а хаљине Његове постадоше беле као светлост.
3. И гле, указаше им се Мојсије и Илија, који с Њим говораху.
4. А Петар одговарајући рече Исусу: Господе! Добро нам је овде бити; ако хоћеш да начинимо овде три сенице: Теби једну, а Мојсију једну, а једну Илији.

Зар Мојсије није погребен и не "спава"?

9. А Михаило Арханђел, кад се препираше с ђаволом и говораше за Мојсијево тело, не смеше проклети суд да изговори, него рече: Господ нека ти запрети. (Јуда 1)

6. А погребе га Господ у долини у земљи моавској према Вет-Фегору; и нико не дозна за гроб његов до данашњег дана. (5.Мојсијева 34)

13. И нико се не попе на небо осим који сиђе с неба, Син човечији који је на небу. (Јован 3)

Библија није контрадикторна, нити то може бити. Откуд онда Мојсије и Илија на Преображењу? Јер каже се јасно:

3. Нити сам учио мудрост нити знам свете ствари. 4. Ко је изашао на небо и опет сишао? Ко је скупио ветар у прегршти своје? Ко је свезао воде у плашт свој? Ко је утврдио све крајеве земљи? Како Му је име? И како је име Сину Његовом? Знаш ли?
5. Све су речи Божије чисте; Он је штит онима који се уздају у Њ.
6. Ништа не додај к речима Његовим, да те не укори и не нађеш се лажа. (Приче 30)

О чему се заправо ради? Ни једно тело не може наследити царство јер није савршено, јер смо недостојни. Зато и Давид поред све своје вере не може изићи на Небо као савршени човек. Ни један од нас то не заслужује. Зато сам Господ и сиђе са Неба да нас искупи. Тако и Мојсије и Илија, Авраам и Давид, Јаков и Исак,..., сви су недостојни изићи се на Небо као савршени. Праведни и верни да, али као савршени не. Не значи да нису са Господом, не мисли се ту на присутност на Небу, већ на славу и достојност.

Зато и сам Давид верни, не изиђе на Небо као цар, већ најављује у Духу обећаног Месију, Оног који ће бити достојан уздићи се и изићи на Небо (уздићи Човека). Надам се да разумеш о чему се заправо ради.

1. Коринћанима, глава 15
47. Први је човек од земље, земљан; други је човек Господ с неба.
48. Какав је земљани такви су и земљани; и какав је небески такви су и небески.
49. И како носимо обличје земљаног тако ћемо носити и обличје небеског.
50. А ово говорим, браћо, да тело и крв не могу наследити царство Божије, нити распадљивост нераспадљивости наслеђује.
54. А кад се ово распадљиво обуче у нераспадљивост и ово се смртно обуче у бесмртност, онда ће се збити она реч што је написана: Победа прождре смрт.

Јер једино Господ јесте савршен и победи смрт. Смрт немаше права да Га држи.

Наравно да може, Дух Свети је највећи доказ, сви "службени духови" (анђели) су доказ. Такође и ђаволи који запоседају наше тело. Такође, софтвер може да егзистира у саставу већег софтвера, зато се и каже да ћемо починути код Господа док се не наврши број браће. Тада наш софтвер (душа) добија нови хардвер, не овај корумпирани. Господ је свему живом оперативни систем, кроз Њега је све створено и Он сам је Живот. Ми егзистирамо у Њему, било у телу, било у духу. Бунтовници одбацују Духа Божијег, и под утицајем су других духова.

Тако чак може бити више духова у човеку (Легеон), поред нашег људског духа може бити и Дух Божији. Јер као што рекох: дух је носилац душе. Ако нам је свима исти дух (људски), по чему се разликујемо онда? По души нашој, нашим карактеристикама - особеностима. Тело је ништа, обичан прах. Материја коју оживљује дух. Зато Господ изгони ђаволе, сотону који свеже човека у неку болест (оштећење).

2. Коринћанима, глава 12

1. Али ми се не помаже хвалити, јер ћу доћи на виђења и откривења Господња.
2. Знам човека у Христу који пре четрнаест година (или у телу не знам; или осми тела, не знам: Бог зна) би однесен до трећег неба.
3. И знам за таквог човека (или у телу, или осим тела, не знам: Бог зна)
4. Да би однесен у рај, и чу неисказане речи којих човеку није слободно говорити.

Ово није фалсификат само зато што не одговара адвентистима и Јеховиним сведоцима, јер само они поред мормона и многих других сличних секти из 19. века) имају замерке на Библију. Заговарају Аријеву јерес, јерес осталих секти које су настајале у време апостола итд. Јер ништа ново они не говоре, то се говорило још у самом почетку, по оснивању Цркве. Отуда свима не одговара Сабор у Никеји и СИМВОЛ ВЕРЕ. Како западним сектама, тако и источним. Зато сатанизују Цркву и смело говоре како је Црква "отпала", па је све њих поједниначно Бог подигао као обновљену цркву, да је само њиховом "пророку" дато неко ново откривење. Само упореди и размисли, ниси поводљив и под влашћу неке секте па да те нешто спречава да провериш јасне показатеље и сличности.

I sam sam razmisljao i dosao do zakljucka kao i ti, mozda mi odgovor i nije bio potreban.. David pise u ocajanju da je smrt kraj i da posle smrti nema nista, u tom stihu govori o Isusu Hristu, a ovi u Novom Zavetu slave smrt kao ''dobitak''. Uglavnom znao sam sta ces odgovoriti, i dobro si odgovorio. Ostaje mi da o svemu tome dublje razmislim, povadim stihove koji o tome govore i sagledam ih u novom kontekstu, ali to iziskuje vreme...
Jel imas mozda neku literaturu na internetu koja o tome govori?

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
То се увек дешава када је ум отворен, а дух није заробљен. Јер Христос нам дарује слободан Дух, док многи "изабрани" дају ропски.

Знам шта је мени помогло: списи првих бораца против јереси, мученика и страдалника. Људи који нису правили компромисе са светом. Углавном православну литературу, мада и евангелисти потпуно исто говоре.

Ако човек положи душу за другог и преда дух свој у руке Господу, неће ли Господ сачувати душу човеку? Хоће ли га оставити у Аду? Никако! Како апостол Павле говори: са Христосом ћемо БИТИ (битисати, постојати). Јер Бог је Битујући (Онај који ЈЕСТЕ).

28. И не бојте се оних који убијају тело, а душу не могу убити; него се бојте Оног који може и душу и тело погубити у паклу. (Матеј 10)

4. Али вам кажем, пријатељима својим: не бојте се од оних који убијају тело и потом не могу ништа више учинити.
5. Него ћу вам казати кога да се бојите: бојте се Оног који има власт пошто убије бацити у пакао; да, кажем вам, Оног се бојте. (Лука 12)

Како би глупо звучало: "пошто убије бацити у гроб". Потпуно нелогично. Дакле, пакао није гроб, јер онда ове речи немају смисла.

Проблем код атеиста и појединих секти (философа) је што не могу да прихвате чињеницу да нешто јесте, да постоји. Почев од њих самих. Јер постојање не може бити последица случајности. Ако смо и ограничени (у телу), у Христосу смо без граница као тело Христосово, као удови Његови. Јер последњи Адам није од тела, већ Господ са Небеса, у Духу бесмртан и бесконачан - вечан. Ако је глава наша вечна, нису ли и удови такви? Хоће ли Господ одбацити Своје удове у смрт или нас призва у вечност? Хоће ли се са чокота одсећи добра лоза, као што ће Отац (као виноградар) одсећи лошу лозу? Да нас остави у прашини и прљавштини, нас који Његово име величамо срцем и уснама као ону лозу без плодова добрих? Јер Он као владика наших душа (срца), прихвативши нас у духу, прихвата нас целе да по Васкрсењу наследимо духовна тела - Небеска. Он који има кључеве од пакла и смрти, хоће ли нас оставити у чамотињи или нас повести у Царство као разбојника са крста и Павла? Зар зато васкрсе Лазара, да се Лазар врати у Квебер (гроб) или да буде са Њим, на славу Бога и Оца у кога се Син прослави, тј. Отац Га прослави у Себе самог.

Материјалистима, а ту спадају и многе западне секте, остаје нејасно како Отац прослави Сина у Себе самог, те тако сагледавају заједницу Оца и Сина и Духа Светога као три независна бића (кажу да имају и три независна духовна тела), а не три зависна елемента која чине једно. Јер ако је различито, онда је заједно, а ако је истосуштинско, онда је једно.

5. Ко је који свет побеђује осим оног који верује да је Исус Син Божји?
6. Ово је Исус Христос што дође водом и крвљу и Духом, не само водом него водом и крвљу; и Дух је који сведочи, јер је Дух истина,

7. Јер је троје што сведочи на небу: Отац, Реч, и Свети Дух; и ово је троје једно.

8. И троје је што сведочи на земљи: дух, и вода, и крв; и троје је заједно. (1.Јованова 5)

(зато и смета Никеја и СИМВОЛ ВЕРЕ, како муслиманима, тако и осталим под утицајем Аријеве јереси)

Никејско-цариградски симбол вере гласи:

Верујем у Једнога Бога Оца, Сведржитеља, Творца Неба и земље и свега видљивог и невидљивог.

И у Једнога Господа Исуса Христа, Сина Божијег, Јединородног, од Оца Рођеног пре свих векова. Светлост од Светлости, Бога истинитог од Бога истинитог, рођеног а не створеног, Јединосуштног Оцу, кроз Кога је све постало.

Који је ради нас људи и ради нашег спасења сишао са Небеса и оваплотио се од Духа Светога и Марије Дјеве и постао човек.

И Који је распет за нас у време Понтија Пилата, и страдао и погребен,

и Који је васкрсао у трећи дан по Писму, и Који се вазнео на Небеса и седи са десне стране Оца, и Који ће опет доћи са славом да суди живима и мртвима, и Његовом Царству неће бити краја.

И у Духа Светога, Господа Животворнога, Који од Оца исходи и Који се заједно са Оцем и Сином поштује и слави, Који је говорио кроз пророке.

У једну Свету, Саборну и Апостолску Цркву.

Исповедам једно Крштење за опроштење грехова.

Чекам васкрсење мртвих и живот будућег века. Амин.

Отуда и говоре да су независни, да је Дух само сила, да је Исус арханђел Михаило који је постао човек, а онда унапређен у Бога и много још јереси које су последица неспознавања Господа. Колико ли је пута само Господ питао ученике шта мисле ко је Он...много пута. Питао је и шта људи говоре да види шта ученици мисле, мада је знао шта им је у срцу. Зато један "неверни" Тома каже:

28. И одговори Тома и рече Му: Господ мој и Бог мој.
29. Исус му рече: Пошто ме виде веровао си; благо онима који не видеше и вероваше. (Јован 20)

46. И рече Марија: Велича душа моја Господа;

47. И обрадова се дух мој Богу Спасу мом, (Лука 1)

17. Овако вели Господ, Избавитељ твој, Светац Израиљев: Ја сам Господ Бог твој који те учим да би напредовао, водим те путем којим треба да идеш. (Исаија 48)

Зато када питам јеретике кога је Исаија видео на престолу, кога су видели Језекиљ и Данило, они избегавају да кажу јер онда њихове јереси бивају разголићене, откривене. Консултују се тимски и смишљају како да одговоре. То се показало на овом форуму и сами су признали. Више не сумњам у то.

О каквим заблудама хришћанства онда говоримо? Можемо о заблуделости неких свештеника и владика, али о НАУЦИ, тј. о ИСПОВЕДАЊУ ВЕРЕ не можемо никако говорити у лошем тону. Ту јеретици ударају позивајући се на лоше понашање неких свештеника. То нема везе са науком. Само посматрај како манипулишу, мада су сада утихнули. Да си раније видео све би ти било јасно.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Шта тачно из Никеје не одговара? Очигледно је да муслиманима и овим сектама не одговара СИМВОЛ ВЕРЕ, а шта теби не одговара тачно и прецизно? Ако не признајеш Духа Светога, онда и теби као и муслиманима не одговара исто. Мало шта онда има да се даље мудрује, јасно се сам човек сврстава на одређену страну, јер две стране постоје по писању нашег апостола Јована. Два духа делују и јасно се види који дух човека води.
kako to misliš da ja ne priznajem svetoga Duha? ja samo verujem onom istom, napisanom da je Bog jedan jedini i da je jedino ime dato za spas Isus Hristos ,i da čovek mora imati krštenje Duhom identično apostolima i puno posvećenje. pema tome ja ne verujem svim tim opasnim filozofijama sa nikeje te ko je otac,te ko je sin te ko je sveti Duh itd. pavle je s pravom rekao da se boji da crkvu ne odvuče sotona od prostote jevanđelja kao i evu u edemu. sve dakle što odvlači od ovih istina za spas duše je za mene jedna jeres. ne zanima me da li je tu jeres doneo čak jedna ap.pavle ili petar po drugi put jer pavle je jasan,ako li on, ili oni, ili anđeo sa neba kaže nešto suprot onog što su oni već rekli,proklet da bude!

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Obzirom na moje sopstvene bludne radnje, ja sebe našao već u samom naslovu teme. Zabludio ja još od puberteta ako ne i prije. Da se tema barem zvala "Posrnulost tradicionalnog hrišćanstva", e tu bi, lično, već imao šanse, jer sam oduvek pazio da ne stanem na koru od banane, tako da barem za sada još uvek nisam posrnuo, premda se i to uvek stigne, za sve uvek ima vremena.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Хришћанство не може да "заблуди", можемо ми као појединци.

kako to misliš da ja ne priznajem svetoga Duha? ja samo verujem onom istom, napisanom da je Bog jedan jedini i da je jedino ime dato za spas Isus Hristos ,i da čovek mora imati krštenje Duhom identično apostolima i puno posvećenje. pema tome ja ne verujem svim tim opasnim filozofijama sa nikeje te ko je otac,te ko je sin te ko je sveti Duh itd. pavle je s pravom rekao da se boji da crkvu ne odvuče sotona od prostote jevanđelja kao i evu u edemu. sve dakle što odvlači od ovih istina za spas duše je za mene jedna jeres. ne zanima me da li je tu jeres doneo čak jedna ap.pavle ili petar po drugi put jer pavle je jasan,ako li on, ili oni, ili anđeo sa neba kaže nešto suprot onog što su oni već rekli,proklet da bude!

Важно је да појединац види зашто се води велика кампања управо против Символа вере, јер многи не признају да је Исус Син Божији, да је истосуштан Оцу. Свако има нешто што му не одговара, јер одређене групације су од самог старта имале разне погледа на природу Христоса. Чак у Википедији видим Јеховистичко гледање и цитирање НН лица, где се тврди да је Константин паганин. Извор се не наводи (јер га нема), већ је то велики доказ да је неко то накнадно исписао, као и многа апокрифна дела која имају исту поруку и "истину".

Битно је да прво видиш где си покупио то што тврдиш, а кад видиш ко су ти који су тако говорили, лако ћеш знати о чему се ради.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Хришћанство не може да "заблуди", можемо ми као појединци.

Важно је да појединац види зашто се води велика кампања управо против Символа вере, јер многи не признају да је Исус Син Божији, да је истосуштан Оцу. Свако има нешто што му не одговара, јер одређене групације су од самог старта имале разне погледа на природу Христоса. Чак у Википедији видим Јеховистичко гледање и цитирање НН лица, где се тврди да је Константин паганин. Извор се не наводи (јер га нема), већ је то велики доказ да је неко то накнадно исписао, као и многа апокрифна дела која имају исту поруку и "истину".

Битно је да прво видиш где си покупио то што тврдиш, а кад видиш ко су ти који су тако говорили, лако ћеш знати о чему се ради.
pa to o konstantinu mora se priznati dolazi od starih izvora. sad ako se može verovati onima kojima ti sigurno veruješ irineju ,tertulijanu i drugima i zovete ih svetim ocima,onda ja ne znam što ne bih i sam verovao da je to tko. mnoge propratne stvari stoje iza tog čoveka i po tome možemo znati neke stvari o njemu. da li ti misliš da je priča o krstu pod kojim je išao ratovati izmišljena? sigurno ne misliš. e,pa vidiš,po tome ja znam da je on jeda paganin,jer ja njega testiram kroz Bibliju ne kroz svete oce. ako neko može ubiti on nije jedan hrišćanin,to je jasna stavka Isusa.sve na što imamo pravo u vreme milosti je okrenuti drugi obraz.neko kaže,ali ubiće te. kako će neko da ubije hrišćanina, kad Isus kaže samo telo može ubica ubiti ne i dušu. onda ako Isus kaže ko ne mrzi na svoju dušu ne može biti njegov učenik. i ko niuje spreman izgubiti dušu ne može u nebo.a ko je izgubi naće je.ko je pokuša sačuvati taj će je u stvari izgubiti. tako kad to sve razgledaš svetim Duhom ne samo jedan citat već više mesta dobije se jasna Isusova reč, ako te ko udari po jednom obrazu okreni mu drugi. onda konstantin nije bio hrišćanin.
ne znam kako ti adrijane možeš verovati ,kao i laodikeji što zameraš n,ekom autoeritetu ,a ne veruješ Bogu i Reči. pa ako kaže jedan jedini onda tako to i zovi ne trojedini u nekom simvolu vere. ako kaže u ime Isusa Hrista da se krsti svaki jedan od nas onda se tako i krsti kao i apostoli i kraj.

Natrag