Nemaš potrebe čovjeku stalno objašnjavati,dosta je da ga opomeneš da ne radi kako treba i da mu predložiš da uzme Bibliju(Stari i Novi Zavjet) da pročita i da sam prosudi o nekim stvarima.Pazi,ja mislim da i ti možda nisi u pravu kod jedne stvari,a to je kad je u pitanju samoodbrana.Znaš kad je Juda sa oostalima došaao po Isusa i kad je jedan od apostola izvadio nož i osjekao uho jednom od vojnika da ga je isus ukorio i zabranio takvo nešto.Poenta je u tome(barem po mom mišljenju jer ja nastojim sam da tumačim Novi zavjet koliko je to u mojoj moći) da iskrenim vjernicima smrt ne prestavlja nešto opako nego je to,ako iskreno vjeruješ,prelazak u drugi bolji život,a ako ti i u samoodbrani ubiješ nekoga,ti si ubica i pitanje je gdje ćeš da završiš.Ja ne kažem da sam u pravu i da je moje stajalište ono pravo,al ja sam to tako shvatio.Tražio sam dok sam čitao barem jedno mjesto gdje je i u kakvim okolnostima dozvoljeno ubiti i nisam našao.Ako mi ti možeš pomoći reci gdje je to,ja ću ponovo pročitati(priznajem samo Novi zavjet,nemoj mi predlagati tumačenja u nekim poslije knjigama).Nisam ni u jednoj sekti,nastojim ići kad god mogu na molitve i pričesti u crkvu(nije hvala nego samo da te u startu razuvijerim da nisam u ni u kakvoj sekti) i iz Republike Srpske sam iz Srpca.Nemam ni problem ako neko hoće da ide i u sekte,jer ljudi imaju slobodnu volju i ja ih ne mogu natjerati da budu Hrišćani.Ako bi to radili bili bi gori od onih iz našeg okruženja koji to rade.I ja redovno odbijam djevojke(imam svoju),nastojim da poštujem svakoga i da nikome ne činim zlo i mogu ti reći da me dosta ljudi u mojoj bližoj okolini baš zbog toga cijeni(ja to ne radim zbog njih,ali to poslije samo iz sebe proistekne) i niko mi ne kaže da sam budala zbog toga.I ja sam uniformisano lice(radim u OS i trenutno sam razmješten u Federaciji) i rećiću ti da me poštuju i iz ostalih konfesija i religija i da i među njima ima dobrih ljudi koji cijene moralne vrline.