Hm ,da vratim biometrijska dokumenta? Cista glupost.
E, pa ovako, da i ja izlozim svoje misljenje. Uveren sam da sigurno postoji neka sila koja rukovodi nama, a sada sto se tice religije, o tome mogu dugo da pisem, ali nemam volje, ali cinjenica je religija oduvek sluzila za lakse vladanje masom. Biblija je pisana kroz vise stotina godina od strane vise autora, u skladu sa potrebama vlasti.
No, da se vratim na pocetku spomenutim biometrijskim dokumentima.
Donekle verujem u pricu o "zigu zveri". Svako od nas je na neki nacin oznacen. Najbanalniji primer je SIM kartica mobilnog telefona. Ona ima svoj registarski broj kojim se prijavlju u i odjavljuje iz mreze. Moguce je pracenje lokacije kartice. Samo na osnovu toga, da ne govorim o drugim aspektima, moze se izvuci sablon nacina zivota neke osobe, njegovim navikama, pravcima kretanja, mestu stanovanja, dnevnoj satnici i slicno. Cenim da ovo ne treba da detaljisem.
Kreditne kartice, maltene svi ih koristimo. Isto smo obelezeni na neki nacin.
Primer je bezbroj, ali to ne znaci da smo primili zig zveri. Smatram da se to moze reci tek kada se bude pokusalo sa "cipovanjem" ljudi, pod izgovorom bezbednosti. Na netu ima puno tema o ovome, preprucujem filmove: Digitalni andjeo, Zeitgeist, Zeitgeist Addenum i slicne, ne mogu se setiti ovog trenutka.
Dakle to sto imam biometrijski pasos (ali ne i takvu licnu kartu, trazio sam bez cipa i iskoristio sam tu mogucnost), ne znaci da sam primio "zig zveri". U samom tom cipu, za sada, nalaze se podaci koji se i golim okom vide na pasosu. Medjutim, tu se javlja opasnost, jer taj cip ima kapaciteta za unos velikog broja podatak u buducnosti, u zavisnosti kako vlast to bude regulisala. Dakle, ko garantuje da osoba koja radi na unosu podataka u cip nece uneti iz bilo kog razloga neki podatak koji vlasnika dokumenta moze "zaviti u crno", npr, unosenje kriminalnog dosijea koji doticni nikada nije imao...
Dakle, samo zelim da naglasim da smo svi manje-vise pod nekim nadzorom, a do cipovanja ljudi ima jos vremena i naravno, to cu se truditi da izbegnem ako ikada dodje do toga.
Danas, postoje primopredajnici (cipovi) velicine mikrona (nanotehnologija) koji se mogu ubaciti u ljudski organizam i pomecu njega uticati na ljudsko ponasanje. Npr, malo po internetu pronadjite sajtove vezane za termin HAARP ili BLUE BEAM.