Хришћанство

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Pa evo, kad spominjes Isiaju 53, tamo se ne kaze ko je to, ali mi mozemo zakljuciti da je Isaija prorekao dolazak Isusa.
Ali tamo nema pomena da je Isus sin, cak ni Meijsa, a jos najmanje Bog!
Kaze: " izrastao je pred njiim (valjda treba pred Njim?) poput izdanka, popupt korijena iz zemlje sasusene, ne bjese na njem ni ljepote ni sjaja..."
Jer su ispocetka psovali Isusa i njegovu Majku da su kurva i koplie. I nisu bili bogati.
Svako je stvorenje, racunajuci i onaj mali virus, ili atomcic, djelo Bozjeg stvaranja, dakle sin.
Bog je svemu Otac, kao Stvaralac i Njemu sve pripada.
Isus je samo jedan oblik koji je Bog stvorio, a stvorio ga je kako je On namjerio.

Kada pitas za duha, vratimo se na stvaranje covjeka, Adama. I njega je Bog stvaorio kako je bio namjerio, bez greske.
Pogledaj:

"Jehova Bog napravi covjerka od praha zemaljskog i u nosnice mu udahne dah zivota. " 1.1:7
Ovdje vidis da Bog ima Tijelo, ovdje vidis da Bog ima Dah a kasnije ces vidjeti da Bog ima i Duh. Da je Bog Zivi Bog, a ne mrtva predstava na zidu ili neka virtualna predstava.
Zato je torjedinstvo nesto nespojivo u nekom drugom smislu ili doktrini, i zaista nema smisla.
Mislim da ovakvi misaoni zaokreti i filozofije pocivaju na nemogucnosti shvatanja da je Bog Zivi i da je Bice, ali da je i Stvoritelj, a ne stvorenje.

Slazemo se da je Bog obecao obecanog potomka kroz Izakovu lozu, a po meni je to Muahmmed a.s. posto je svakako nemoguce zbog nacina zaceca da to bude Hristos.
Muhammed a.s. je iskusenje vjernicima, da kako se rodio medju Ismalecima Davidov potomak?
Pa ako zanemare Boga, zanemarice i Muhammeda a.s., jer Bog cini sto hoce.

Istina, Jerusalem je i muslimanski sveti grad, ali je hodocasce u Meku, prvi hram izgradjen na Zemnlji za ljude, kojeg zajedno obnovise Avraham i Ismail.

O Jesrualemu ces naci da je jedanput izlozen stradanjima, drugi put obnovama i tako sve jedno za drugim.
Ono sto ljudi nisu shvacali onda a ni sada, da stradanje dolazi kada u zlu predju granice.
Pa ako predju vise nego sto Bog dopusta, dolazi unistavanje, sravnjavanje sa zemljom...
Uostalom, po Ezekijelu ce samo opstati jedna mala grupica Izraelaca na Sinaju.
Svako sebi gradi buducnost, Bog je poslao Uputu.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
,,Pa evo, kad spominjes Isiaju 53, tamo se ne kaze ko je to, ali mi mozemo zakljuciti da Isaija prorekoa dolazak Isusa.
Ali tamo nema pomena da je Isus sin, cak ni Meijsa, a jos najmanje Bog!
Kaze: " izrastao je pred njiim (valjda treba pred Njim?) poput izdanka, popupt korijena iz zemlje sasusene, ne bjese na njem ni ljepote ni sjaja..."
Jer su ispocetka psovali Isusa i njegovu Maku da su kurva i koplie. I nisu bili bogati.
Svako je stvorenje, racunajuci i onaj mali virus, ili atomcic, djelo Bozjeg stvaranja, dakle sin.
Bog je svemu Otac, kao Stvaralac i Njemu sve pripada.
Isus je samo jedan oblik koji je Bog stvorio, a stvorio ga je kako je On namjerio.,,

Naravno da misli na Mesiju u 53 glavi jer je JEDNO UGOTOVLJENO TELO koje se zove MEsija.
Nisu svi DECA ili SINOVI Božiji jer to što si naveo su TVAR.

Naravno da u 53 gl. Isaije ne pominje ko je to dete po zvanju zato ti rekoh i Isaiju 9 glavu da čitaš pa javiš koja imena ima SIN da čujem navedi?

,,Slazemo se da je Bog obecao obecanog potonka kroz Izakovu lozu, a po meni je to Muahmmed a.s. posto je svakako nemgouce zbog nacina zaceca da to bude Hristos.,,

Uh,UH, hajmo sad ako može ovo iznova ali ozbiljno razgovarati jer je ova izjava isuviše neozbiljna.
A što se tiče toga da je Isak otac Muhamedu ...valja pratiti ISMAILOVO koleno pa videti koji si saobraćajni znak propustio.
Bog je baš i obećao da će DEVICA začeti a ne ŽENA. A ko je rodio Muhameda DEVICA bez muža ili je imao oca zemaljskog...ili je njegova majka takođe od Boga začela da je čovek nije dodirnuo?

,,Istinam, Jerusalem je i muslimanski sveti grad, ali je hodocasce u Meku, prvi hram izgradjen na Zemnlji za ljde, kojeg zajedno obnovise Avraham i Ismail.,,

Jerusalem je od nedavno delom uzet od onih kojima pripada ali Bog obeća da ga više neše gaziti niko sem Jevreja u Otk. 11 gl.
Ja govorim o davnim vekovima pa sve dok Islam kao osvajačka sila nije silom uzeo Jerusalem to su činila i druga carstva ali se ne održaše i Rim bi mogao reći da je Jerusalem njihov ali NIJE.

Po Zezekiju nije mala grupica već svih 12 plemena kojima će BOG vratiti SVU zemlju koju imahu odavno pre robovanja a to je MNOOOOGO više nago sad što je čitaj granice u istoj knjizi pa vidi, i još nešto seti se ko je živeo i živi u Edomu i onda čitaj šta će Bog na kraju učiniti od Edoma.

Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Tvar? negiras li da je Bog stvario tvari? Nije li Bog od tvari stvorio tijelo? Nije li u to tijelo, da bi bilo zivo, udahnuo Svoj Dah (ono sto mi nazivamo dusa)?
Dakle, kada roditlj rodi dijete ono je tvar dok u njega ne dodje dusa. Roditelji ne radjaju duse, samo tijela, tvari.
Hristos nije nastao na drugi nacin, pa i Hristos sam kaze ljudima koji imaju usi, molite: Oce nas koji jesi..... svima Otac!
Jer Bog da prostis nije imao tjelesnog udjela ni u cijem radjanju, pa ni u Hristovom.
To je vrlo jasno.

Ovo za devica ce roditi Hristosa, to je jasno. I ja to vjerujem.
Ali je neozbilljno tvriditi da je Hristis Davidov ili bilo ciji potmak ukoliko necemo negirati cudesno zacece po Duhu.
Pa ako negiramo da je zacet po Duhu, onda mozemo reci da je Josipov sin i da je Davidov potomak.
Zato je moguce da je samo Muhammed a.s. Davidov potomak. jer ga je rodila zena, a ne djevica.
Bog me sacuvao od takvih misli!

O Jeruzalemu pricas sa stanivista mitova i legendi, sto je daleko od Istine.

Zasto zidovii mrze Edomce i Ismalece, i inace sve koji nisu Izraleci?
To bi bilo interesantno pitanje, a ne Jeruzalem.
Ovdje zidovi, kao religija, ne cak ni kao Izraleci.

Jer su Bibliju nacinili takvom (vjerovatno znas da su je od prve do posljednje stranice pisali zidovi?) da ti moras imati odbijanje prema cinjenicama.

Zasto je Edom proklet?
Jer ga je prevario brat i majka mu? Zato je proklet a ne oni sto su ga prevarili? Imas li osjecaj izvrnute moralne vrijednopsti? Ne mislis li da je Bog Moralan?
Zasto se Ismalila smatra nezakonitim?
Jer su tako napisali zidovi, a ne Bog!

Vratimo s emalo na cinjenice....

Mnostvo Izraelaca je slijedilo Isusa, nije li? Ta nije dosao na Mars, nego u Palestinu.
Ti Izraelci su, postavsi sljedbenici Isusa, prestali biti Izraleci i prestali su biti zidovi! zasto, ako su cak i pripadali plemenu Jude?
Zato jer su ih izopcili isti svecenici koji su htjeli da se Hrisots razapne!
Mnogobrojni Izraleci su prihvatili islam i postali muslimani!
Oni su opet izopceni od zidivskoh svecenstva, pa i od krscanskog svecenstva koje je prihvatilo zidovske speltke unesene kroz Bibliju.
Vrhunac je taj sto je u jednoj multietnickoj drzavi Palestini instalisana jednonacionalna, cionistocka drzava Izrael.
A kroz lik slavka Goldsteina u intervjuu na TVSrbije, vidjeces kako hvali Alojzija Stepinca i kako nastoji razmeksati javnost zbog nesumnjivih interesa prema Hrvarskoj, papi ionom dijelu svijeta koji prihvaca da su zidovi nekome spas, a ne Bog.
Moras znati da ja ne mrzim zidove. Niti ikoga. Ali istinski volim jedino Boga.

Evo sta kaze Zezekije:
"Kao sto sam medju drugim drvetima bacio u oganj da izgori, tako cu postupiti s Jeruzalemcima!
Upravit cu lice svoje na njih, i kada jednoga izbave, drugi ce ih prozdrijeti.
I spoznat ce da sam ja Jahve,
kad lice svoje uopravlim na njih
svu im zemlju opustosim
jer mi bijahu nevjerni -
rijec je Jahve Gospoda! 15:6-8

Imala je jaku granu za palicu vladalacku
Istocnjak joj rod sasusi, polomi se i uvenu jaka grana njezina
i vatra je svu proguta.
U puistinju bje presadjena
u zemlju suhu bezvodnu" 19:13-16

"Jer evo mac je vec na narod moj isukan
mac na izraleske knezove
svi su oni mojim narodom macu izruceni!" 21:_17

"Ali sinovi naroda tvoga govore 'Jahvin put nije pravedan' Ako se pravednik odvrati od svije pravednosti i stane ciniti nepravdu, on ce stoga umrijeti.
A ako s ebezboznik odvrati od svoje bezboznosti i stane raditi po zakonu i pravdi, on ce zbog toga zivjeti.
A vi velite: 'Jahvin put nije pravedan'?
Svakome cu od vas sudutu prema putevima njegovim dome Izraelov" 33:17-20

Prema tome, trebas biti veoma oprezan sa brzim zakljuccima, jer Bog voli odane vjkernike a ne Izraelce, Amerikance, Russe, Srbe, Japance, Saudijce ili bilo koji drugi narod.
Tako kaze Bog, Allah.

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
,,Ali je neozbilljno tvriditi da je Hristis Davidov ili bilo ciji potmak ukoliko necemo negirati cudesno zacece po Duhu.,,

Začeće jeste po Duhu ali nije to biće začelo u praznom prostoru već u devici i onda je najavljeno u čijem kolenu će doći do rođenja tog začetog od Boga.Vidiš da jeste kroz Davidovu lozu.

,,Zato je moguce da je samo Muhammed a.s. Davidov potomak. jer ga je rodila zena, a ne djevica.
Bog me sacuvao od takvih misli!
,,

Zato ne možeš razumeti Pismo jer predrasuda ne dozvoljava a ne Bog.

,,O Jeruzalemu pricas sa stanivista mitova i legendi, sto je daleko od Istine.,,

Da si pročitao Bibliju, istorijske i crkveno istorijske knjige znao bi o čemu govorim.

,,Zasto zidovii mrze Edomce i Ismalece, i inace sve koji nisu Izraleci?,,

Pitanje zapravo ide obrnutim redom i Bog reče da će izgaziti Edom zbog svega što piše.

,,Moras znati da ja ne mrzim zidove. Niti ikoga. Ali istinski volim jedino Boga.,,

Tu smo istomišljenici.

Citati su ti na mestu, samo malo iz konteksta...zato bi bilo lepo reći kad je koji rečen i šta posle kaže...Na svaku tvoju optužbu koju iznosiš mogu odgovoriti citatima koji govore o dobrim stvarima prema Izrailju i tako ništa nismo uradili. Kad citiraš neki stih reci u koje vreme to Bog saopšti i zašto a šta reče posle i zašto i onda je sve jasno a ovako oni što ne poznaju Pismo mogu pomisliti da se samo ružno piše o Izraelu a to nije ni blizu istine.
Slučajno si izostavio one divne reči da će opet izabrati Jerusalem i da će tamo opet biti VEČNO carstvo i mir jer će Bog biti tamo sa svojim narodom i svima koji priđu Bogu.

Svako dobro.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Začeće jeste po Duhu ali nije to biće začelo u praznom prostoru već u devici i onda je najavljeno u čijem kolenu će doći do rođenja tog začetog od Boga.Vidiš da jeste kroz Davidovu lozu.
Ima ona jedna prica od Petra Kocica, koji kaze: "Ni Davidovo ni carsko ni spaijsko"
Po cemu tvrdis da je Marija iz Davidivog koljena? Imas li neki dokaz? Napisi ga.
Za Isusa vec imas da nije, jer jeste zacet po Duhu a ne od Josipa.
Neko je rekao da ovdje prestaje razum.
Hvala Bogu da nisam lud.

Zato ne možeš razumeti Pismo jer predrasuda ne dozvoljava a ne Bog.
Meni ne mozes pripisati predrasude, prije sebi.
Kako moze biti iz Davidove loze kada je zacet po Duhu? Samo ako je u pitanju laz i povala.

Da si pročitao Bibliju, istorijske i crkveno istorijske knjige znao bi o čemu govorim.
Nisam religiozan i religije me ne zanimaju. Sta mene briga sta je pisala o Jeruzalemu inkvizitorska, zlcinacka bratija? Sta se mene ticu njihove crkrckarije koje su pisali opsjednuti duhom koji voli mucenje ljudi?
Pismo ima smisla, Jeruzalem je zbog ponovljenih zloca bio unistavan.
Jeruzalem o kojem se alegorisjki govori jeste nebeski, grad postivanja Jednoga Boga, grad blagosloven korz Avrahama, a ne grad koji je htio pogubiti Hristosa.
Pitanje zapravo ide obrnutim redom i Bog reče da će izgaziti Edom zbog svega što piše.
Nisam znao da je Pismo nastalo medju Edomcima? Da li je? Imas li neki primjerak? Ja nisam jos slova od Edomaca procitao....
Uostalom Marija koja je rodila Hristosa je Edomka, ako nisi znao.
Ali potrebna je mrznja "nebeskom" ""odabranom" narodu. Shvacas li da je sreca za covjecanstvo sto ljudi u najvecem procentu ne vjeruju u Pismo?
Citati su ti na mestu, samo malo iz konteksta...zato bi bilo lepo reći kad je koji rečen i šta posle kaže...Na svaku tvoju optužbu koju iznosiš mogu odgovoriti citatima koji govore o dobrim stvarima prema Izrailju i tako ništa nismo uradili. Kad citiraš neki stih reci u koje vreme to Bog saopšti i zašto a šta reče posle i zašto i onda je sve jasno a ovako oni što ne poznaju Pismo mogu pomisliti da se samo ružno piše o Izraelu a to nije ni blizu istine.
Slučajno si izostavio one divne reči da će opet izabrati Jerusalem i da će tamo opet biti VEČNO carstvo i mir jer će Bog biti tamo sa svojim narodom i svima koji priđu Bogu.

Svako dobro.

Ukoliko postanemo ozbiljni, vidjecemo da se u Izraleu javlja vecina Bozjih poslanika. Isto tako javljaju se oni koji napustaju Boga. Psimo i jeste red blagoslova i red unistavanja, zato mozes pronaci citate kao i ja kojima opovrgavamo jedan drugoga.
Sudnji dan se ipak priblizava, tako da mene opovrgnuti mozes, ali Boga ne mozes.
Ja nisam ni Arap ni Izraelac, i ja nemam nekih emotivnih navijackih strasti prema jednima u odnosu na druge.
Ali jasno vidim bijes Bozji na njih, kao i Milost Bozju na one koji vjeruju i ne cine zlocine. Pa ma koliko da ih je i odkale da su, na njima je Milost.

Ljudi su zaboravili Jedno, zaboravili su Boga.

Kada je stvorio Adama, Bog mu je rekao:
Bice ti podlozno sve na zemlji: zivotinje biljke, sva ziva bica, cijela Zemlja....

Nesto nije podlozno covjeku? Da. A sta to?
Nije rekao: bices gospodar nad ljudima!

Bog je Gospodar nad svim ljudima, i ljudi su odgovorni jedino Njemu!

Svecenstvo se uturilo jer zeli da sebi podcini, pa preko svecenstva kraljevi, diplomate, sefovi, muzevi, zene.... svako zeli upravo ono sto mu nije dato: da bude Gospodar.

I tebi mir i dobro.

najbitnija je vjera u Boga Svemoguceg Stvoritelja Njemu pripadamo i Njemu se vracamo. Drugo je bitno da volis svakog drugog covjeka jer u njemu ima Adamove krvi, kao brata, kao sebe samog.
Bez obzira koje si nacije i vjere.
Tada ces biti blaglosoven kroz Avrahama, a ne proklet kroz Saru. Ako shvacas.

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
,,Tada ces biti blaglosoven kroz Avrahama, a ne proklet kroz Saru.,,

Zašto je Sara ,prokleta, po tvom razumu?

,,Kako moze biti iz Davidove loze kada je zacet po Duhu?,,

Ne kaže da će biti Davidov potomak već da će se u toj lozi roditi a na drugom mestu piše od koga i gde a na trećem ko je Otac tog deteta a na 4 ko je taj SIN. Dakle, po Duhu začet jer tako piše, po DEVICI došao bez zemaljskog oca, u kući hleba rođen kao što piše,a ko je to dete piše i to, jer se Bog javi u telu da ispuni svoju volju odnosno pokaže ljubav a ljubav nije gledanje kako neko umire već spašavanje iz smrti zato dođe ugotovljeno telo da nas spasi i vaskrsne da bi i mi bili vaskrsnuti kao i primer koji videsmo u Isusovom slučaju.

Svako dobro.

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
moze li neko da mi vise kaze o formiranju hriscanske karte sveta.hvala
Meni je poznata samo masonska karta sakrivena iza hrišćanstva i Judaizma.
Oni imaju svog boga a predstavljaju se vernicima Judaizma i Hrišćanstva. vladaju iz senke skoro 18,5 vekova i sav novac je njihov kao i banke a i oni koji koriste njihov uslov za kupovinu i prodaju broj i žig.
Hrišćansku kartu je dao Bog preko proroka i granice precizno opisao u melenijumu.
Pozdrav.

MODERATOR
Učlanjen(a)
28.05.2009
Poruka
6.678
библија је фалсификована, почевши од пада Смедерева, јер су из библије избачени Срби...
ако користите мало логику упитаћете се зашто се све слави у Нишу 2013. године а не у Јерусалиму...
многи ће да имају за аргумент - па у нишу је почело када је Константин...блаблабла...
нисте у праву, јер у Нишу се све стварно десило.
када је Ристо Крсто разапет на брду Виник...
(Х)РИСТО(С) - ИЛИТИ ХРИСТОС ИЛИТИ КРСТ РИСТО СПАСИТЕЉ...
падом Смедерева су измишљени и Исус и јевреји и јевропа...до тада нису постојали...
постоје силни докази да су Ристо и Радан били близанци, због тих доказа је убијена Светлана мислим да је презиме Левашов, прошле године у Паризу, с тим што она каже Радомир и Радан, а ја тврдим и стојим иза тога да су били Ристо и Радан, да им је отац био Јакоб праведни (бараба) као и Јовану Крститељу...
Многи се труде да Јакоба убаце као најмлађег брата Ристиног, а то је највећа глупост.
Све су украли Србима, Божијем народу, али Истину нису могли да сакрију.
Откривајући истину видео сам да је Нино Белов библијски Ноје, да је библијски Мојсије Сербо Макеридов, да јахве никада није постојао али јесте Јарило.
Зашто истина није смела да се открије?
Зато што нико није имао храбрости да се супростави догмама: црквеној и научној.
А те две догме су и највећа лаж... и црква и наука...
Пазите која апсурдност - они своје лажи бране ауторитетима - црквеним и научним - које су саме створиле!?
Назив ове теме треба да гласи КРСТЈАНСТВО, али суштина се не мења..
Све је почело овде пре 6517. година и све ће да се заврши овде 1607. године(2013) на крају Сазвежђа Рибе, јер ту је крај и Галактичког круга.
За оне који познају астрономију и астрологију, да би схватили колико је стар овај Сунчев систем нека помноже трајање галактичке године са бројем сазвежђа и добиће тачну старост Сунчевог система....

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Sad će ,nebeski narod, da ponovo 28 o8 da peče kolače CARICI NEBESKOJ Jeremija 7 gl. i gneve Boga. Sad kao i dosad podižu ogromne Tamuzove znakove po celoj Srbiji da se zna čije su sluge. Sad se izjašnjava pola miliona ,,nebeskog naroda, kao satanisti a ostali VERNIsu garati, vračari, ubice,preljubnici i sve za Tamuzov znak časni i slavni.

Taj kalendar poriče Božije reči i time potvrđujete za kim ide taj ,nebeski narod, ali nebesa nisu dole već gore a gore idu sluge Božije a ne đavolske.
Ona gore šala ti je dobra ali nije primerena.

Natrag