Хришћанство

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
,,Tada ces biti blaglosoven kroz Avrahama, a ne proklet kroz Saru.,,

Zašto je Sara ,prokleta, po tvom razumu?

,,Kako moze biti iz Davidove loze kada je zacet po Duhu?,,

Ne kaže da će biti Davidov potomak već da će se u toj lozi roditi a na drugom mestu piše od koga i gde a na trećem ko je Otac tog deteta a na 4 ko je taj SIN. Dakle, po Duhu začet jer tako piše, po DEVICI došao bez zemaljskog oca, u kući hleba rođen kao što piše,a ko je to dete piše i to, jer se Bog javi u telu da ispuni svoju volju odnosno pokaže ljubav a ljubav nije gledanje kako neko umire već spašavanje iz smrti zato dođe ugotovljeno telo da nas spasi i vaskrsne da bi i mi bili vaskrsnuti kao i primer koji videsmo u Isusovom slučaju.

Svako dobro.

Jer je zbog Sare njeno potomstvo bilo 400 godina rob Egiptu! Zbog njene zloce, njenih necovjecnih rijeci na kojima pocivaju najgori fasistiski i rasisticki zlocini i mucenja! Tesko onima koji nju slijede, koji po njenoj zloci odredjuju ko je zakonit a ko nije zakonit, njima je priredjen Pakao.

Ja shvatam te aberacije i muckalice, te pokusaje da se zadovolji obmani, ali je ne vjerujem u njih.
Hristos je zacet po Duhu.
Nije po Davidovoj spermi, po onim x i y hromozomima koji prenose njegove gene!
Zato ne pripada ni jednom ljudskom rodu, ni jednoj ljudskoj porodici niti ima i jednog ljudskog pretka!
Zar tu nije sve konacno jasno?

Osim toga navodna rodoslovlja se jako razlikuju i pokazuju da nisu Bozja, da ih nije diktirao Bog, nego da su ih pisali ljudi koji nisu sasvim ovladali razumom (znanjem).

Ne treba brinuti za to kako je stiglo telo i za sta je zgotovljeno, bolje je poslusati ono sto su usta njegova izgovarala, a ne njegovih "sljedbenika"!

I tebi sve dobro.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Ovo danasnje takozvano hriscanstvo nema ni H od pravog hriscanstva.
Nema nista od one ciste nauke Isusove.
Ovo danas je sve sam hriscanski otpad i sektasi!!!
Pravi hriscani se poznaju po delima ,ljubavi,a ne delima mrznje,rata,bluda,i nemorala....,sto je sve odlika danasnjih takozvanih hriscana ,koji su se odrekli Hrista ,a prigrlili Atanasija i Konstantina.

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Kad već pišeš o Kosti jasno ti je da je 7. 3. 321 god. isti dekretom proglasio da se od tad ima nedelja držati kao dan odmora pa valjda ne ideš za Kostom i paganskim naredbama odmarajući po Kostinom dekretu?
Atanasije je samo jedan u nizu vučića a pošto ti držiš samo istinu sigurno ne činiš dela tih koje prozivaš, jel tako?

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Nedelja je dan slavljenja boga sunca, Mitre.
Sunday je dan paganskog obozavanja.
Dekretom je pomireno pagansko obozavanje i krscanstvo.
Na racun dana kojeg je Bog proglasio svetim, subote, dana koji bi sluzio da se ljudi podsjete da je Bog svemmoguc, da Njemu pripada vlast, da nikakav faraon na svijetu nema moci osim koliko mu Bog da.
Dekret je ukazao na moc vladara, dekreta, drzavne vjere itd sto nosi odredjene implikacije, ali na svu srecu Bog je dao i ljude koji razmisljaju o Njemu i o nama, bezbroja poznatih licnosti, humanista, koji su obiljezili nasu istoriju.
Tako da ostaje bitno koga obozavas (obozavanje pripada jedino Bogu! Samo se Bog obozava!), cega se prijesjecas a ne formalne uslovno nametnute politikantske odluke "faraona" i predsjednika.

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Hari, Bog te blagoslovio jer imaš živog Boga kao i ja još jedino po milosti da ti se otvori da razumeš da je ona savršena žrtva koja nas čisti i ono jagnje bio Mesija Isus i priznaš ga za žrtvu pomirnicu imao bi spasenje po milosti Božijoj jer je Bog milost pokazao dajući to ugotovljeno telo koje se zove Mesija ili Bog u telu sa nama.
Bog je Duh koji moe uzeti telo kad poželi jer On sve stvara.
Kad zaželiš prihvatiti Boga za Stvoritelja a to jesi inda čitaj Bibliju i videćeš da tvoj i moj Bog je ISTI i da nas obojicu ljubi i čisti ali ne zbog naše dobrote jer to nismo niti zbog naše zasluge jer ne zaslužismo niti zaslužismo da nas stvori jer to Njegova volja bi i tako po Njegovoj volji nas i spasi kroz ljubav koju pokaza delo otkupa kroz najavljenu žrtvu ISUSA HRISTA-MESIJE.

Svako dobro i mir ti želim.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Da, Ja vjerujem u Jedinog Zivoga Boga, Ciji se Duh proteze do neslucenih dimenzija, Koji je Uzrok Svemu i Koji je Gospodar Kraja. Allaha Svemoguceg.
Njemu sve pripada i On cini sto On hoce.
Uzdamo se u Njegopvu Mislot u Njegovu Zastitu, u Njegovu Uputu, jer bez Njega mi smo upisani u listu propalih.

Vjerujem da je Hrist govorio Njegovu Rijec, jer je on sam Rijec, da je dao Uputu i objasnio Zastitu i Moc.

I ja tebi zelim mir i dobro.

Učlanjen(a)
10.10.2011
Poruka
89
Da, Ja vjerujem u Jedinog Zivoga Boga, Ciji se Duh proteze do neslucenih dimenzija, Koji je Uzrok Svemu i Koji je Gospodar Kraja. Allaha Svemoguceg.
Njemu sve pripada i On cini sto On hoce.
Uzdamo se u Njegopvu Mislot u Njegovu Zastitu, u Njegovu Uputu, jer bez Njega mi smo upisani u listu propalih.

Vjerujem da je Hrist govorio Njegovu Rijec, jer je on sam Rijec, da je dao Uputu i objasnio Zastitu i Moc.

I ja tebi zelim mir i dobro.
u početku bješe riječ
i riječ bješe u boga
i bog bješe riječ,

hvala i tebi

Dodato posle 2 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Da, Ja vjerujem u Jedinog Zivoga Boga, Ciji se Duh proteze do neslucenih dimenzija, Koji je Uzrok Svemu i Koji je Gospodar Kraja. Allaha Svemoguceg.<BR>Njemu sve pripada i On cini sto On hoce. <BR>Uzdamo se u Njegopvu Mislot u Njegovu Zastitu, u Njegovu Uputu, jer bez Njega mi smo upisani u listu propalih.<BR><BR>Vjerujem da je Hrist govorio Njegovu Rijec, jer je on sam Rijec, da je dao Uputu i objasnio Zastitu i Moc.<BR><BR>I ja tebi ze

Dodato posle 2 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Ovo danasnje takozvano hriscanstvo nema ni H od pravog hriscanstva.
Nema nista od one ciste nauke Isusove.
Ovo danas je sve sam hriscanski otpad i sektasi!!!
Pravi hriscani se poznaju po delima ,ljubavi,a ne delima mrznje,rata,bluda,i nemorala....,sto je sve odlika danasnjih takozvanih hriscana ,koji su se odrekli Hrista ,a prigrlili Atanasija i Konstantina.
pa jeste postali su neprijatelji hrista, pravi licemjeri i otpadnici, zajedno sa papom

Poslednja izmena:
MODERATOR
Učlanjen(a)
28.05.2009
Poruka
6.678
Човек расте и сазнаје, а онда исправља.
Наслов треба да носи право име : Ришћанство јер је добило име по Ристи.
Тема је отворена док још нисам хтео да се супростављам црквеној догми, али та догма, као и научна догма, су довели људски род у заблуду.
(Х)РИСТО(С) кажу Срби.
Х је крст на коме је разапет Ристо Спаситељ на брду Виник код Нисе (Ниша).
Листајући Србски речник Вука Караџића пронашао сам доказ да сам рекао истину.
Ево шта стоји за васкрс:
"ва̀скрс m, васкр̀сеније n и васкр̀се̑ње n (у горњ. прим.) Ostern, pascha. cf. вазам, велигдан, ускрс [ускрсење, ускрснуће]: Радује се светом васкрсењу — На васкрсеније треба свако да узме навору: за то у Србији зађу пред васкрсеније по селима намастирски ђаци с котарицама те дају навору за јаја. О васкрсенију се туку шареним и црвеним јајима, т. ј. ударају врховима јаје о јаје, па које се разбије оно узме овај који је разбио. То чине код намастира и код цркве и непознати људи, али треба најприје да виде јаје један другоме: јер неки пробију јаје од оздо те исциједе жујце и бјеланце, па налију воска да је тврђе. Други дан васкрсенија (у понедјељник) ко не оде у цркву на јутрењу, овога (н. п. у Сријему и у Бачкој) хоће да полију водом или да баце у воду; за то се каже онда: данас иду годишњаци у цркву (т. ј. они који иду само од године до године). Од васкрсенија до Спасова дне говори се, кад се двојица срету на путу, или кад који коме дође у кућу: Ристос васкрс (мјесто добро јутро, помоз’ Бог и добар вече), и одговара се ва истину васкрс; тако и кад се пије, мјесто спасуј се и на здравље."
Значи да је крајем 19. века убачено слово Х (које је код Срба симболизовало крст и није било у употреби), значи онда када је Алистер Кроули сбе прогласио за луцифера, а људе изједначио са Богом.
У Вуковим књигама може да се пронађе записано да је Закон(Вјера) била ришћанска.
Значи да смо сви били у заблуди и да је човечанство и дан-данас у заблуди.
Значи Ришћанство је настало пре 1606. година уласком земљине осе у Сазвежђе Рибе, када је отац Јакоб праведни бараба, разапео свог сина Ристу на Х крст.
Доказ да се све одиграло у Нишу је црква која је направљена за прославу 1700 годишњице од миланског едикта, као и подизање + високог 80 метара на брду Виник код Ниша.
Човечанство је успавано и крајње је време да се пробуди и да погледа истини у очи, јер смо ушли у катаклизмични период и много мало нам је остало до коначног свршетка.

Učlanjen(a)
10.10.2011
Poruka
89
o obožavanju

Nedelja je dan slavljenja boga sunca, Mitre.
Sunday je dan paganskog obozavanja.
Dekretom je pomireno pagansko obozavanje i krscanstvo.
Na racun dana kojeg je Bog proglasio svetim, subote, dana koji bi sluzio da se ljudi podsjete da je Bog svemmoguc, da Njemu pripada vlast, da nikakav faraon na svijetu nema moci osim koliko mu Bog da.
Dekret je ukazao na moc vladara, dekreta, drzavne vjere itd sto nosi odredjene implikacije, ali na svu srecu Bog je dao i ljude koji razmisljaju o Njemu i o nama, bezbroja poznatih licnosti, humanista, koji su obiljezili nasu istoriju.
Tako da ostaje bitno koga obozavas (obozavanje pripada jedino Bogu! Samo se Bog obozava!), cega se prijesjecas a ne formalne uslovno nametnute politikantske odluke "faraona" i predsjednika.
nigdje u bibliji bog ne kaže da ga se treba obožavati, ali kaže da ga se treba voljeti svim srcem,
riječ obožavati je nakaradna po svome smislu,
obožavati - voljeti kao boga
boga se ne može obožavati, naime ne može ga se voljeti kao boga, može ga se samo voljeti,
idole se može obožavati, tj. stavljati ih na isti pijadestal sa bogom
opet ne znam jesam li dovoljno jasan ali eto recite mi vi šta znači obožavati, opišite šta je to? osjećaj? ritual? šta?
kada bog kaže voli me svom dušom svojom i svom snagom svojom, onda je to nešto jasno
međutim nikad ne kaže obožavaj me,
bog nije sujetan da bi tražio da ga se obožava

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Obozavati tznaci: hvaliti, voljeti, slaviti, biti predan, braniti, slijediti, bezpogovorno slusati it.
Zato sam napisao: kao sto i sama rijec znaci, da se moze obozavati samo Boga.

Ali ima ljudi koji kazu da obozavaju slike, coca colu, Crvenu zvezdu, Djokovica itd.

Sâm izraz :eek:bozavanje je pogresan ako se ikada stavi u bilo koji drugi kontekst osim u voljenje svom snagom i potpunu odanost Bogu.

Ako obozavanje na tvom jeuziku ima znacenje koje si naveo, da znaci obozavanja bilo koga osim Bog, znaj da sam daleko od tog.
Bog mene razumije, nadam se da ces i ti.
U svakomslucaju hvala na objasnjenju znacenja kod nekih osoba.

Za The one dolar:

U pocetku Biogh stvori nebo i zemlju.

Natrag