Kod mene se desava nesto cudno kad mi je win 8 na engleskom pise windows is activated a kad ga prebacim na srpskom onda pise da vindows nije aktiviran !Moze neko da mi objasni o cemu se radi !
Svi aktivatori koji se nalaze na netu su hackaktivatori,odnosno aktivatori koji hakuju,menjaju sistemske datoteke windowsa i koji stvaraju privid da je windows aktiviran.Zbog cega ces kasnije najverovatnije imati problema sa radom samog windowsa.
Ti aktivatori su u fukciji samo na windowsu kakav je instaliran na racunar.U tvom slucaju ako je instalirana english verzija samo u tom slucaju ce hackaktivator raditi,odnosno zameniti sistemske fajlove.Bilo kakvo menjanje,pa cak i update windowsa,ponistavaju te zamenjene datoteke i pokazuju ti pravo stanje,a to je da ti windows nije aktiviran.
Sa Windows 8 Microsoft je uveo OA 3.0 aktivaciju windowsa koji je smesten u BIOS-u racunara.OA 3.0 aktivacija se sastoji iz dve platforme.
Prva je OEM aktivacioni kljuc servera,a druga je izvestavanje servera o OEM kljucu i slanje slike windowsa tom istom serveru koji imaju taj OEM kljuc.(
SLP channel)
Tek kada OEM server odobri taj kjuc (
master key) u roku od 4.sata ti se windows aktivira.
Do skoro su radili KMS serveri,kao naprimer:
Kod:
[COLOR=#333333]thoosa.no-ip.org[/COLOR]
ali je Microsoft i njima zalupio vrata.Tako da sto se tice aktivacije Windowsa 8 tu je Microsoft uveo rigorozne mere zastite.
Sta dalje,videcemo.