Pa da i ja nešto kažem u vezi Win8. Koristim ga od prvog dana kad se mogao skinuti. Jedino šta mi se sviđa je to da hardver prepoznaje bez problema i prihvaća drajvere od sedmice, pa i starije. U početku radi dosta brzo, ali kad se instalira više raznih programa, dolazi do većih problema. Uspori se dosta, nastaju problemi kod pretraživanja diskova, jako se uspori kod toga. Niti izgled mi se ne sviđa. Sedmica je daleko ljepša sa svojim aero glass temama, čega u osmici nema niti se može postaviti na nikoji način. Već desetak i više puta se pojavio plavi ekran, znači stabilnost nije na nekoj visini kako je izgledalo na početku dok još nije skoro ništa bilo instalirano. To su do sada jedini Windowsi na kojima nisam uspio pokrenuti starije dos programe, dakle, još jedan veliki minus. Trenutno imam pro verziju, pa može biti (makar sumnjam) da je dosta problema u toj verziji. Uglavnom, osmica je po svemu sudeći jako degradirana sedmica, pa je sa tom degradacijom dobila malo na brzini. Dodani su novi drajveri, i to je jedino dobro. Razočaran sam totalno sa time šta je do sada pokazala. Ostavit ću je na kompu kao treći sistem da se još malo igram i pokušam srediti nekako barem neke mane i možda pričekam da dođe service pack za nju koji bi možda nešto popravio.Znači, tko ne instalira puno raznih programa, igra samo novije igrice, ništa ne eksperimentira, bit će mu dobra. Za malo zahtjevnije stvari i ljude nije dobra u ničemu. Eto, to je moje dosadašnje višemjesečno iskustvo, ukratko.
Da, ima još jednu veliku manu. Dali je to samo kod mene, neznam. Shut down ne radi kako bi trebalo, zapravo ne ugasi kompjuter bez obzira na postavke, nego kompjuter nastavi raditi, samo isključi diskove i ekran. Meni je kompjuter otvoren, pa se to dobro vidi, a kome nije (zapravo većini) to možda i ne primjete.