Wimbledon 2014

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.473
Ivanišević: Đoković je moj favorit
Nekadašnji šampion Vimbldona Goran Ivanišević rekao je za ’Al Džaziru’ da je Novak Đoković favorit ove godine u Londonu.

14261285553a7edada0ac8466285634_size3.jpg

balkans.aljazeera.net
Nekadašnji hrvatski teniser, koji sada trenira Marina Čilića, očekuje da srpski teniser slavi ukoliko bude zdrav.

On je dodao da Nišikori, Dimitrov i Raonić mogu da iznenade glavne favorite.

"Na kraju se sve 'otkine' na njih nekoliko. Ali, ima dobrih igrača, koji mogu iznenaditi, veliku četvorku. Po meni, Raonić je najopasniji. Napravio je ogroman napredak radeći s Ljubom. Ljubo mu je promenio dosta toga, 'glavu', način igre, izgleda sjajno... Tu su i Dimitrov, Nišikori... Očekujem puno od Marina, ovo je podloga koja mu perfektno odgovara, ali opet, moj favorit je Đoković, ako bude zdrav. On je bio moj favorit i prošle godine, ostajem s njim kao favoritom i ove...", rekao je Ivanišević.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.473
Novak rutinski na startu Vimbldona
JT
Najbolji srpski teniser Novak Đoković rutinski se plasirao u drugo kolo Vimbldona, prepustivši Kazahstancu Andreju Golubjevu samo pet gemova.

134800553353a867fdad824208174656_size3.jpg

Tanjug/AP foto/Pavel Golovkin
Đoković je do trijumfa došao sa 6:0, 6:1, 6:4, posle posle jednog sata i 27 minuta igre na Centralnom terenu Ol Ingland kluba.

U drugom kolu, Đoković će igrati sa boljim iz susreta Čeha Radeka Štepaneka i Pabla Kuevasa iz Urugvaja.

Srpski teniser je protiv Golubjeva odigrao dobro, a rival mu je pripretio samo u trećem setu. Međutim, ni tada Kazahstanac nije imao šansu da onemogući Đokovića da ostvari rutinsku pobedu.

Tok meča:

Novak je odlično ušao u meč, od prvog poena je igrao agresivno i to je rezultiralo osvojenim prvim gemom bez izgubljenog poena. Golubjev se u svom prvom servis gemu dosta mučio, što je Đoković iskoristio i izborio tri brejk lopte. Kazahstanskom teniseru je baš tada proradio servis, pa se odbranio i imao priliku za izjednačenje, ali je Novak došao do četvrte prilike da udvostuči prednost i iskoristio ju je.

Đoković je u istom ritmu kao tokom prvog servis gema nastavio i u sledećem i lako obezbedio brejk za 3:0. Srpski teniser je nastavio niz i u narednom gemu, kada je posle manje borbe došao do nove brejka i poveo sa 4:0. Novak je odigrao bez greške i u naredna dva gema i završio je prvi set posle samo 24 minuta.

Tamo gde je stao u prvom setu, Novak je nastavio i u drugom i lako došao do 1:0, a potom osvojio novi brejk. Srpski teniser se u tim trenucima nije osvrtao, igrao je koliko je bilo potrebno i samo povećavao prednost, a Golubjev nije ni imao priliku ga prekine Novakov niz. Situacija se promenila u petom gemu, kada mu je Novak svojim greškama dao šansu da osvoji gem, koju je on iskoristio i smanjio na 5:1. Taj gem nije omeo Đokovića, pa je rutinski odradio sledeći za 2-0 u setovima.

Prvi put u meču, Golubjev je poveo i to pošto je sigurno odigrao prvi gem u trećem setu. To je označilo početak najveće borbe u meču, pošto se igralo gem za gem, a Kazahstanac je bio taj koji je vodio, a Novak dolazio do izjednačenja. Đoković je najbolju priliku za brejk imao u sedmom gemu, ali je posle velike borbe i preokreta Golubjev došao do 4:3.

Novak je tada preuzeo kontrolu, prvo izjednačio, a potom došao do brejka i prilike da već u narednom gemu servira za meč. Golubjev je na početku tog gema uspeo da mu pruži mali otpor, ali kada je na meč lopti Đokovića poslao lopticu u aut, a srpski teniser je proslavio trijumf posle manje od jednog i po sata igre.

Đoković: Igrao sam svoju igru
JT
Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je zadovoljan plasmanom u drugo kolo Vimbldona, pobedom nad Andrejem Golubjevim iz Kazahstana.

146418092053a867ee01852319500547_size3.jpg

Đoković je na startu trećeg Gren slema sezone protiv Golubjeva slavio sa 6:1, 6:1, 6:4, i sada ga čeka duel sa boljim iz susreta Čeha Radeka Štepaneka i Pabla Kuevasa iz Urugvaja.

Ne mogu biti srećniji svojim prvim mečom na travi ove sezone. Nikada ne smete da potcenite svog protivnika, nikad nije lako, ali sam srećan kako sam odigrao. Počeo sam dobro, sjajno sam servirao i sve vreme sam igrao svoju igru i toga se držao”, rekao je Đoković odmah posle meča.

Na konstataciju da su mnogi istakli zabrinutost da ne dolazi 100 odsto spreman na Vimbldon, Novak je rekao:

Ne znam zašto bi neko sumnjao u moju fizičku spremu. Imao sam dve nedelje da se odmorim posle Rolan Garosa i pripremim za Vimbldon, tako da sam zadovoljan svojom formom”.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.473
Bojana odlična na startu Vimbldona
ĐN
Srpska teniserka Bojana Jovanovski plasirala se u drugo kolo Vimbldona, pobedom nad Johanom Larson iz Švedske sa 7:6, 6:0.

122209763353a81bc735c14734556554_size3.jpg

Bojana je odigrala odličan meč, a otpor protivnice slomila je nakon dobijanja prvog seta u taj brejku.

U drugom nije imala mnogo problema i dobila ga je sa nulom. Ovo je bio drugi međusobni duel dve teniserke, a Bojana je u jedinom do sada slavila rezultatom 4:6, 7:6, 6:4.

Jovanovski brani drugo kolo, a u sledećoj rundi igraće protiv bolje iz meča Viktorija Azarenka – Mirjana Lučić-Baroni.

Osim nje, na teren će u toku dana i Novak Đoković, koji za protivnika ima Andreja Golubjeva iz Kazahstana, a taj meč imaćete prilike da gledate direktno na B92.

Tekstualni prenos meča možete pratiti na našem sajtu:

Bojana je odlično otvorila meč protiv Šveđanke, uzela prvi gem, a onda i napravila brejk u sledećem gemu, iskoristivši prvu priliku. Stečenu prednost nadogradila je bez izgubljenog poena i povela sa 3:0.

Dve teniserke bez problema držale su svoj servis, a Jovanovski je u devetom gemu dobila priliku da odservira za set. Ipak, na 30:30 nije uspela da dođe do set lopte, Šveđanka je to iskoristila i vratila brejk – 5:4.

Uspela je naša igračica da se oporavi od izgubljenog brejka i nekako odvede set u taj brejk. U odlučujućem gemu Bojana je izgubila prvi poen na servis, ali je uspela da se vrati i taj deo igre osvoji sa 7:2.

Samopouzdanje dobijenim prvim setom Jovanovski je prenela u drugom i već na startu došla do brejka, izgubivši samo jedan poen na servis protivnice.

Preživela je težak naredni gem u kom je bilo tri izjednačenja, a onda ponovo napala i ekspresno stigla do novog brejka i vođstva od 3:0. Igra Šveđanke se potpuno raspala, Bojana je uzela sve gemove do kraja I plasirala se u drugo kolo.

Azarenka Bojanina sledeća rivalka
JT
Srpska teniserka Bojana Jovanovski igraće sa Beloruskinjom Viktorijom Azarenkom u drugom kolu Vimbldona.

176788250053a83f317ce95619837264_size3.jpg

Beta/AP Photo/Ben Curtis
Jovanovski je na startu trećeg Gren slema sezone pobedila Johanu Larson iz Švedske, dok je Azarneka bila bolja od Hrvatice Mirjane Lučić-Baroni sa 6:3, 7:5, posle jednog sata i 32 minuta igre.

Duel Jovanovski i Azarenke na programu je u sredu, a moći ćete da ga pratite na televiziji B92, kao i sve najzanimljivije mečeve iz Londona.

Azarenka se, inače, na Vimbldonu vratila na teren posle višemesečne pauze zbog povrede stopala. Beloruskinja je poslednji meč odigrala u Indijan Velsu početkom marta, kada je od nje bila bolja Loren Dejvis.

Protiv hrvatske teniserke nije dozvolila iznenađenje iako je viđen veliki broj brejkova. Međutim, Azarenka je na kraju imala tri više, što joj je bilo dovoljno da zabeleži važnu pobedu.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.473
Mari sigurno počeo odbranu titule
JT
Britanski teniser Endi Mari sigurnom pobedom nad Belgijancem Davidom Gofanom počeo je odbranu titule na Vimbldonu.

60320490953a839689d18e917041988_size3.jpg

Beta/AP Photo/Pavel Golovkin
Mari je u prvom kolu trećeg Gren slema sezone protiv Belgijanca slavio sa 6:1, 6:4, 7:5, posle dva sata i dva minuta igre.

U drugoj rundi, igra sa Blažom Rolom iz Slovenije, koji je pobedio Španca Pabla Anduhara sa 6:3, 6:1, 6:4.

Mari je protiv Gofana odigrao dobar meč, iskoristio je četiri od osam brejk lopti, a svom rivalu je samo dao dve prilike da mu oduzme servis. Međutim, obe brejk lopte belgijskog tenisera je odbranio, a na kraju je imao 102 poena u odnosu na 71 Gofana.

Britanskom teniseru to je, inače, bila 450. pobeda u karijeri.

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
31.116
Dan II: JJ i Ana na TVB92
JT
Drugog dana Vimbldona svoje mečeve prvog kola igraće četvoro srpskih predstavnika, a program na televiziji B92 počinje u 12.30.

139954449453a87e37779ad316215577_size3.jpg

Beta/AP Photo
Na našoj televiziji u utorak ćete moći da pratite meč Jelene Janković, pošto je teren na kojem igra pokriven kamerama, a najverovatnije će takav slučaj biti i sa Anom Ivanović.

S druge strane, Jovana Jakšić i Dušan Lajović igraju na terenima na kojima nema kamera i zato prenosa njihovih mečeva neće biti, ali ćete na B92 moći da pratite najzanimljivije duele tokom celog dana.

Jankovićeva sa Estonkom Kajom Kanepi igra četvrti meč na Terenu 2 na kojem program u 12.30 otvaraju Švajcarac Stanislas Vavrinka i Žoao Souza iz Portugala. Potom na teren izlaze Kanađanin Miloš Raonić i Metju Ibden iz Australije, pre Nemice Anđelike Kerber i Uršule Radvanjske iz Poljske, da bi potom svoj meč odigrale Jankovićeva i Kanepi.

Ivanovićeva u prvom kolu igra sa Italijankom Frančeskom Skjavone, a njihov meč još nije raspoređen na neki od terena. Taj duel sigurno neće početi pre 18 časova, a gotovo izvesno biće na terenu sa kamerama.

Jakšićeva igra sa Čehinjom Petrom Cetkovskom drugi meč na Terenu 4 na kojem prvi duel od 12.30 igraju Poljak Lukaš Kubo ti Jan-Lenard Štruf iz Nemačke. Lajović u 12.30 otvara program na Terenu 6 duelom sa Giljermom Garsija-Lopesom iz Španije.

Na Centralnom terenu u utorak u 14 časova igraju prošlogodišnja vicešampionka Zabine Lisicki i Julija Gruško iz Izraela. Posle njih dve na terenu će se naći prvi reket sveta Rafael Nada li Slovak Martin Kližan, a potom se sastaju najbolja teniserka sveta Serena Vilijams i Ana Tatišvili iz Sjedinjenih Država.

Na Terenu 1 prvi meč se takođe igra u 14 časova, a tada se sastaju Švajcarac Rodžer Federer i Paolo Lorenci iz Italije. Potom igraju Ruskinja Marija Šarapova i domaća teniserka Samanta Mari, dok je treći po redu meč na tom terenu između Kanađanke Eženi Bušar i Danijele Hantuhove iz Slovačke.

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
31.116
Novak: Štepanek će biti opasan
JT
Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je da je zadovoljan startom Vimbldona, ali da zna da ga očekuje težak posao, već od narednog kola.

54763160553a896705bcd7564331894_size3.jpg

Tanjug/AP Photo/Pavel Golovkin
Đoković je na startu takmičenja na najprestižnijem turniru na svetu pobedio Kazahstanca Andreja Golubjeva sa 6:0, 6:1, 6:4, a naredni protivnik će mu biti Radek Štepanek iz Češke.

Odličan start, ne mogu da se žalim, vrlo sam zadovoljan na prvom meču na Centralnom terenu, koji je verovatno najposebniji teren koji imamo u ovom sportu. Uvek sam srećan kada igram na njemu. Iako je ovo bio prvi meč na terenu, dobro sam se kretao, imao sam osećaj da kontrolišem svaki udarac, kako sam i naumio pre meča. Nadam se da mogu da nastavim u istom ritmu“, rekao je Đoković.

Novak je istakao da veruje da će ukoliko odigra kao protiv Golubjeva moći da ostvari dobar rezultat i u duelu sa Štepanekom.

Štepanek je iskusan igrač, nezgodan na ovoj podlozi, odlično se kreće, agresivan je, jedan od retkih igrača koji izlazi na mrežu posle i prvog i drugog servisa. To očekujem, znam da će iskoristiti da izađe na mrežu kad god bude mogao, pokušaću da odigram kao sada i ako to budem učinio imam dobre šanse da pobedim“, naglasio je srpski teniser.

Drugi reket sveta veruje da je dobra priprema za mečeve ključ dobrog rezultata pošto nije proveo dosta vremena na travi ove sezone.

Žreb je nešto na šta ne može da se utiče, pitanje je sreće. Ono što je u mojim rukama je da se što bolje pripremim za svakog protivnika. Došao sam ranije da bih se adaptirao na novu podlogu, na nove uslove, potrebni su kratki, brzi koraci, nameštanja pre udarca, to je u principu najbitnije. Štepanek je imao četiri meča u Kvinsu, više je vremena proveo na travi, zbog toga je opasan za mene u drugom kolu“, istakao je Đoković.

Na konstataciju o tome da je trenutno trava na svim terenima nezgodna za sve tenisere, Novak je rekao:

Trudim se da ne razmišljam o tome, normalno je očekivati da će na početku biti proklizavanja i padova. Nisam imao zvaničnih mečeva pre Vimbldona, što može da bude i prepreka za dobru kretnju, ali sam zadovoljan ovim mečom, trudiću se da što više vremena provedem na treningu kako bih radio na finesama pred sledeći meč“.

Đoković je takođe istakao da ne razmišlja o prošlogodišnjem porazu u finalu Vimbldona od Endija Marija, kao i da se trudio da izvuče pouke iz poraza u borbi za titulu na Rolan Garosu sa Rafaelom Nadalom.

Prošlo je godinu dana, nije posebno uticao na mene taj meč u finalu. On jeste bio bolji u presudnim trenucima, ispisao je istoriju britanskog tenisa, imao je ogromnu podršku koja je presudila. Lepo je vratiti se na teren gde sam osvojio trofej 2011. To je najveći uspeh u mojoj karijeri. Pokušavam da se vratim na te trenutke kada sam ja trijumfovao, a ne izgubio. Imao sam poraz na Rolan Garosu koji je bio razočaravajuć, ali i velika lekcija. Trudim se da koristim te poraze da nešto novo naučim, da izvučem pouke. Treću godinu zaredom gubim važne mečeve od Nadala na Rolan Garosu, ali ne odustajem, to je prioritet moje karijere, ali moram da usresredim svoje misli na Vimbldon“, rekao je Đoković.

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
31.116
Fonjini se mučio, ispao Verdasko
JT
Prvog dana Vimbldona nije bilo velikih iznenađenja, ali su takmičenje od nosilaca završili Španac Fernando Verdasko i Vasek Pospišil iz Kanade.

188333915353a889494e494189191551_size3.jpg

Beta/AP Photo/Ben Curtis
Verdasko je poražen od Australijanca Marinka Matoševića sa 6:4, 4:6, 6:4, 6:2, dok je bolji od Pospišila bio iskusni Robin Hase, koji je slavio sa 7:6 (8:6), 4:6, 7:5, 6:3.

Na pragu eliminacije bio je i italijanski teniser Fabio Fonjini, koji je izgubio prva dva seta od Amerikanca Aleksa Kuznjecova, da bi na kraju pobedio sa 2:6, 1:6, 6:4, 6:1, 7:9.

Veliku borbu od nosilaca vodio je i Španac David Ferer sa sunarodnikom Pablom Karenjom Bustom, protiv kojeg je slavio sa 6:0, 6:7, 6:1, 6:1. U četiri seta pobedio je i Čeh Tomaš Berdih, koji je bio bolji od Viktora Haneskua iz Rumunije sa 6:7, 6:1, 6:4, 6:3.

Sigurne trijumfe očekivano su prvog dana ostvarili prvi nosilac Novak Đoković, branilac titule Endi Mari, Mihail Južni iz Rusije i Bugarin Grigor Dimitrov.

Đoković je na startu trećeg Gren slema sezone pobedio Kazahstanca Andreja Golubjeva, dok je Mari slavio protiv Davida Gofana iz Belgije. Južni je prepustio Džejmsu Vordu samo pet gemova, dok je Dimitrov posle dobijenog prvog seta posle taj-brejka rutinski odradio posao u preostala dva protiv Rajana Harisona.

Prvog dana Vimbldona kiša se poigrala sa određenim teniserima, pa je tako igra prekinuta baš u trenutku kada su Francuz Žo-Vilfred Conga i Sem Kveri iz Sjedinjenih Država servirali za meč, a oni će najverovatnije te duele završiti u utorak.

Rezultati:
Endi Mari – David Gofan 6:1, 6:4, 7:5
Novak Đoković – Andrej Golubjev 6:0, 6:1, 6:4
Grigor Dimitrov – Rajan Harison 7:6 (7:1), 6:3, 6:2
Viktor Hanesku – Tomaš Berdih 7:6 (7:5), 1:6, 4:6, 3:6
Andrej Kuznjecov – Danijel Evans 6:1, 7:5, 3:6, 7:6 (7:5)
Mihail Južni – Džejms Vord 6:2, 6:2, 6:1
Pablo Karenjo Busta – David Ferer 0:6, 7:6 (7:3), 1:6, 1:6
Dastin Braun – Markos Bagdatis 4:6, 5:7, 6:2, 6:7 (7:9)
Andreas Hajder-Mauer – Kajl Edmund 6:3 (7:6 (7:4), 6:2
Žeremi Šardi – Danijel Koks 6:2, 7:6 (7:3), 6:7 (6:8), 6:3
Aleks Kuznjecov – Fabio Fonjini 6:2, 6:1, 4:6, 1:6, 7:9
Marinko Matošević – Fernando Verdasko 6:4, 4:6, 6:4, 6:2
Bernard Tomić – Jevgenij Donskoj 6:4, 6:3, 6:2
Samjuel Grot – Aleksander Dolgopolov 5:7, 6:7 (2:7), 6:7 (5:7)
Konstantin Kravčuk – Žil Simon 2:6, 6:7 (4:7), 5:7
Kevin Anderson – Aljaz Bedene 6:3, 7:5, 6:2
Marin Čilić – Pol-Anri Matju 6:4, 6:7 (2:7). 6:2, 6:1
Andreas Sepi – Leonardo Majer 3:6, 6:2, 6:4, 6:7 (5:7), 4:6
Pablo Anduhar – Blaž Rola 3:6, 1:6, 4:6
Filipo Volandri – Eduard Rože-Vazelan 6:7 (1:7). 2:6, 4:6
Stiv Džonson – Roberto Bautista-Agut 3:6, 7:6 (7:3), 4:6, 5:7
Donald Jang – Benjamin Beker 4:6, 3:6, 4:6
Tejmuraz Gabašvili – Tim Pic 6:2, 4:6, 2:6, 2:6
Džimi Vang – Alehandro Gonsales 6:3, 6:3, 6:2
Radek Štepanek – Pablo Kuevas 6:2, 6:4, 6:4
Sergej Stahovski – Karlos Berlok 6:3, 6:3, 6:3
Tobijas Hamke – Jan Henrih 3:6, 7:6 (7:5), 3:6, 7:5, 4:6
Luk Savilj – Dominik Tim 7:5, 6:4, 3:6, 6:4
Ernests Gulbus – Jirgen Cop 7:6 (9:7), 7:5, 7:6 (12:10)
Robin Hase – Vasek Pospišil 7:6 (8:6), 4:6, 7:5, 6:3
Prekinuti mečevi zbog kiše
Jirgen Melcer – Žo-Vilfred Conga 1:6, 6:3, 6:3, 2:6, 4:5
Bredli Klan – Sem Kveri 7:6 (7:5), 4:6, 1:6, 5:6

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
31.116
Mari sigurno počeo odbranu titule
JT
Britanski teniser Endi Mari sigurnom pobedom nad Belgijancem Davidom Gofanom počeo je odbranu titule na Vimbldonu.

60320490953a839689d18e917041988_size3.jpg

Beta/AP Photo/Pavel Golovkin
Mari je u prvom kolu trećeg Gren slema sezone protiv Belgijanca slavio sa 6:1, 6:4, 7:5, posle dva sata i dva minuta igre.

U drugoj rundi, igra sa Blažom Rolom iz Slovenije, koji je pobedio Španca Pabla Anduhara sa 6:3, 6:1, 6:4.

Mari je protiv Gofana odigrao dobar meč, iskoristio je četiri od osam brejk lopti, a svom rivalu je samo dao dve prilike da mu oduzme servis. Međutim, obe brejk lopte belgijskog tenisera je odbranio, a na kraju je imao 102 poena u odnosu na 71 Gofana.

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
31.116
Novak rutinski na startu Vimbldona
JT
Najbolji srpski teniser Novak Đoković rutinski se plasirao u drugo kolo Vimbldona, prepustivši Kazahstancu Andreju Golubjevu samo pet gemova.

134800553353a867fdad824208174656_size3.jpg

Đoković je do trijumfa došao sa 6:0, 6:1, 6:4, posle posle jednog sata i 27 minuta igre na Centralnom terenu Ol Ingland kluba.

U drugom kolu, Đoković će igrati sa boljim iz susreta Čeha Radeka Štepaneka i Pabla Kuevasa iz Urugvaja.

Srpski teniser je protiv Golubjeva odigrao dobro, a rival mu je pripretio samo u trećem setu. Međutim, ni tada Kazahstanac nije imao šansu da onemogući Đokovića da ostvari rutinsku pobedu.

Tok meča:

Novak je odlično ušao u meč, od prvog poena je igrao agresivno i to je rezultiralo osvojenim prvim gemom bez izgubljenog poena. Golubjev se u svom prvom servis gemu dosta mučio, što je Đoković iskoristio i izborio tri brejk lopte. Kazahstanskom teniseru je baš tada proradio servis, pa se odbranio i imao priliku za izjednačenje, ali je Novak došao do četvrte prilike da udvostuči prednost i iskoristio ju je.

Đoković je u istom ritmu kao tokom prvog servis gema nastavio i u sledećem i lako obezbedio brejk za 3:0. Srpski teniser je nastavio niz i u narednom gemu, kada je posle manje borbe došao do nove brejka i poveo sa 4:0. Novak je odigrao bez greške i u naredna dva gema i završio je prvi set posle samo 24 minuta.

Tamo gde je stao u prvom setu, Novak je nastavio i u drugom i lako došao do 1:0, a potom osvojio novi brejk. Srpski teniser se u tim trenucima nije osvrtao, igrao je koliko je bilo potrebno i samo povećavao prednost, a Golubjev nije ni imao priliku ga prekine Novakov niz. Situacija se promenila u petom gemu, kada mu je Novak svojim greškama dao šansu da osvoji gem, koju je on iskoristio i smanjio na 5:1. Taj gem nije omeo Đokovića, pa je rutinski odradio sledeći za 2-0 u setovima.

Prvi put u meču, Golubjev je poveo i to pošto je sigurno odigrao prvi gem u trećem setu. To je označilo početak najveće borbe u meču, pošto se igralo gem za gem, a Kazahstanac je bio taj koji je vodio, a Novak dolazio do izjednačenja. Đoković je najbolju priliku za brejk imao u sedmom gemu, ali je posle velike borbe i preokreta Golubjev došao do 4:3.

Novak je tada preuzeo kontrolu, prvo izjednačio, a potom došao do brejka i prilike da već u narednom gemu servira za meč. Golubjev je na početku tog gema uspeo da mu pruži mali otpor, ali kada je na meč lopti Đokovića poslao lopticu u aut, a srpski teniser je proslavio trijumf posle manje od jednog i po sata igre.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.473
Toni Nadal: Ne brinem se za Novaka
SO
Toni Nadal, trener i stric Rafaela Nadala, kaže da Novak Đoković ne treba da brine zbog poraza u završnicama Gren slem turnira.

16784726353a954cb22730796634306_size3.jpg

“To nije ozbiljno, nisam zabrinut za njega – nije osvajao titule, ali uvek je bio u situaciji da ih osvoji. Možda je izgubio malo samopouzdanja, ali to može vrlo brzo da povrati“, izjavio je Toni Nadal za L’ekip.

Na pitanje u kakvoj je Rafa situaciji pred ovaj Vimbldon, s obzirom na rane poraze u prethodna dva, Toni je odgovorio:

“Ključ će biti njegov servis. Ako servis ne funkcioniše, imamo problem. Centralni teren na Vimbldonu odgovara Rafi – tu je igrao pet finala i to je naš najuspešniji Gren slem turnir posle Rolan Garosa. Prošle godine je imao problema sa kolenom, a to je preraslo u problem sa stavom. Rafa nije dobro trenirao jer nije bio fleksibilan, a na travi je vrlo teško... Vrlo brzo smo shvatili da taj nivo neće biti dovoljan za Đokovića, Marija i Federera, a kada znaš da nemaš šansu da osvojiš turnir, izgubiš želju i volju“.

Toni je prokomentarisao i Rafaelove fizičke probleme tokom finala Rolan Garosa.

“Grčeve u listovima osetio je posle sat i po vremena igre. To je rano, ali može se objasniti vrućinom i vlagom. I Đokoviću je bilo loše veoma brzo, imao je problema sa stomakom pred finale. I Nadal je imao bolove u stomaku, ništa ozbiljno, ali nije ni pomoglo. Sve to u kombinaciji sa nervozom uticalo je na njega“, kaže Toni za L’Ekip.

Govoreći o talasu novih igrača, Toni Nadal izjavio je da mu se najviše sviđa stil igre Grigora Dimitrova, ali da misli da je Miloš Raonić najbliži osvajanju Gren slem titule.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag