Ti ne ističeš karakter Boga, znači da ne ističeš ni ime. Ističeš magiju imena.
Sigurno doživljavaš uzbuđenje kada kažeš ime Jehova. Uzbuđuje te samo ime, a ne karakter Božji
Hajde kad mislis da si tako veliki filozof,
kazi mi kad cujes Bog Baal sta te prvo asocira na to ime?,koji karakter???
kazi mi kad cujes Bog Dagon,takodje Bog iz Biblije , na sta te asocira to ime?, kakav karakter ima taj Bog Dagon?
Kazi to isto za Bogove Zevs,Oziris,Apolon,Tor,Manitu,da li i njih prepoznajes po karakteru???
Kakvo emotivno uzbudjenje dozivljavas kad kazes Bog Bal,Dagon,Zevs,Manituu itd???
Zamisli da si u drustvu tih naroda koji slave i zovu svoga Boga po njegovom imenu ,naprimer Bal,bi li im se pridruzio i njihovom slavljenju njihovog Boga Bala?,ili bi ih ucio kako treba da znaju njegov karakter,jer taj karakter znas samo ti kao najveci filozof..
Za Laodikejca
Rec SHEM je ime Nojevog sina.
Nadalje
grcka rec za ime je pogledaj dole
Jovan 17:
BGT John 17:6 Ἐφανέρωσά σου τὸ
ὄνομα τοῖς ἀνθρώποις οὓς ἔδωκάς μοι ἐκ τοῦ κόσμου. σοὶ ἦσαν κἀμοὶ αὐτοὺς ἔδωκας καὶ τὸν λόγον σου τετήρηκαν.
(Jn. 17:6 BGT)
1.Moj2:11
11 Jednoj je
ime Fison, ona teče oko cele zemlje evilske, a onde ima zlata,
WTT Genesis 2:11
שֵׁ֥ם הָֽאֶחָ֖ד פִּישׁ֑וֹן ה֣וּא הַסֹּבֵ֗ב אֵ֚ת כָּל־אֶ֣רֶץ הַֽחֲוִילָ֔ה אֲשֶׁר־שָׁ֖ם הַזָּהָֽב׃
(Gen. 2:11 WTT)
To sto ti pokusavas da nametnes sa Sem karakterom su najobicnije tvoje fantazije,daleko od stvarnosti.
Jevrejska rec za ime,jednaka grckoj jeste
שֵׁ֥ם
A sad pogledaj njeno znacenje i mesta nalazenja pa uporedi,pa ako ti se ne dopada objasnjenje ti kazi.