VIP
- Učlanjen(a)
- 14.07.2011
- Poruka
- 19.107
Ne raspravljajte ovdje o ličnim simpatijama ili animozitetima, nego o temama na kojima pišete.
Stvarnoslapu je uredniče svaka tema o Ellen White.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Ne raspravljajte ovdje o ličnim simpatijama ili animozitetima, nego o temama na kojima pišete.
Jedino pravo mjerilo vjere su djela i drugog nema mjerila, a to je znači Zakon.
Zašto je danas u SAD-u, gdje su dominirali protestanti, samo 1,5% potomaka starosjedilaca u ukupnom stanovništvu,
Zašto je danas u SAD-u, gdje su dominirali protestanti, samo 1,5% potomaka starosjedilaca u ukupnom stanovništvu,
Netačno, to je propaganda. Broj je mnogo veći nego što se mislilo, sada ih ima oko 3 miliona, a 1800. god. ih je bilo 600.000
Nigdje nećeš naći da se indijanske poglavice žale na tu tvoju tvrdnju da su im Englezi ubijali stanovnike, jer tako nešto se nije dešavalo.
Ali ćeš naći ovakve žalbe indijanskih poglavica:
"Sad nam kažete da radimo za život, ali nas Veliki Duh nije terao da radimo, već da živimo od lova. Vi, beli ljudi, možete raditi ako želite. Mi se ne mešamo u vaše poslove, a vi nas pitate zašto ne postanemo civilizovani. Mi ne želimo vašu civilizaciju! Mi želimo živeti poput naših očeva i očeva naših očeva." Poglavica Ludi Konj, Oglala Sioux
Španci su pravili zločine samo za jedan dan Kortez je ubio 1000 Asteka, nakon što je ubio posljednjeg cara Asteka Montezumu.
Stanovništvo SAD-a 2017. godina: 325.700.000
Tripo kaže - potomaka indijanaca: 3.000.000
Dakle: 3.000.000 x 100/325.700.000 = 0,92%
Vidi tripo!?!?!? Kad uzmemo tvoj podatak o 3 milijuna, onda ih nema ni 1,5% koliko sam ja bio napisao, nego svega 0,92%.
Španjolci (katolici) ubijali Asteke a danas na tim prostorima približno 80% njihovih krvnih potomaka,
Ne znaš ni o čemu sam govorio.
0,92% ne može biti dokaz genocida, to bi bio dokaz da je 0,92% u odnosu na populaciju Indijanaca prije.
To sam osporio, pobili su ih daleko više,
Lako što ja ne znam, nego ti pojma nemaš o čemu govoriš. Ne "pljujem te", to je notorna činjenica.
Ništa ti nisi osporio. U SAD-u, gdje su dominirali protestanti, samo je 1,5% potomaka starosjedilaca (Indijanaca) u ukupnom stanovništvu, a "dolje na jugu", gdje su dominantniji bili katolici, 80% je potomaka starosjedilaca?
A kako ti znaš da je 1,5% potomaka od ukupnog broja Indijanaca, da nisu možda vršili popise prije dolaska Engleza i ostalih Evropljana.
KOji ti je izvor za tvoju tvrdnju?