Vjera i djela.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ako si ti formalista, ja nisam. Uglavnom tako sve koment.

Dakle, lagao si.

Pa jesam, ja sam dao relevantne izvore. I ne samo to, nego i sve faktore koji su uticali na nestanak Indijanaca.

Loša klima ubila Indijance? Vrućina ili hladnoća?

Tebi je to "špansko selo" to se uči na fakultetu, kako se sprovode naučna istraživanja.

Šta ti je to "fakultet"?

To može svako svakome da kaže, ali ti uopšte nisi upućen u metodologiju naučnih istraživanja.

Eto, ti si upućen. Po tvojoj metodologiji naučnih istraživanja Indijance bi u Americi pobila klima, da nisu došli protestanti i spasili ih od zle klime.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Eto, ti si upućen. Po tvojoj metodologiji naučnih istraživanja Indijance bi u Americi pobila klima, da nisu došli protestanti i spasili ih od zle klime.

Tvoj duh jeste duh izvrtanja. Nivo na kojem ti rasp. je vidi se duh KC trenutno zadovoljavanje psiholške potrebe usljed nečiste savjesti.

Ovo vam i jeste duhovna hrana usljed ispraznosti duha, jer ste duhovno prazni. I sa ovim umirujete savjest.

Što se tiče djela imate kontinuitet, ali ne od apostola, nego od apostolskih vremena.

Paganski Rim ono što radi hrišćanima, zatim srednjovjekovna crkva isto, onda krstaški ratovi, onda ono što ste radili Astecima, Inkama i Majama, zatim Hrv. 41.-45.

Eto imate kontinuitet u tome.

Loša klima ubila Indijance? Vrućina ili hladnoća?

Ja sam naveo više faktora. A neke tvoje navode sam stavio na FB, ljudima bi žao zbog takvog razmišljanja.

Onda možeš misliti koliko su ti jaki arg. da sam ih širio dalje da ih vide.

Da si me poklopio nekim jakim arg. u ja bih samo šutio. I miretove sam dao i Adrijanove.

Širim da vide drugi. Tako su vam arg. jaki da mi je žao što ih nisam sve uzeo i dao.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ja sam naveo više faktora. A neke tvoje navode sam stavio na FB, ljudima bi žao zbog takvog razmišljanja.

Tripo argumente i činjenice najprije ignorira, a kad ih više ne može ignorirati onda ih stavi na FB.

Ja nemam FB, nisam vidio kako tripo postupa s argumentima na FB, ali pretpostavljam da zove svoje FB-pajdaše da pišaju po našim argumentima. Lucidno se tripo dosjetio kako neutralizirati argumente i činjenice.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Tako da smo vidjeli vaš kontinuitet od apostlskih ali vremena, ne od apostola.

Ukočenost i nazadnost, što i vidimo po državama gdje ste postali veoma dominantni.

Non-stop neki haosi, ratovi. Mi jednom završimo to i kraj. Nema više toga.

Pa sama mapa država katolič. Amerike dokazuje kakav je vaš duh.

Od Meksika do arg. i Čilea sve same udrobljene države i državice.

Dok je kod nas sve u dvije države. Kanada i SAD.

Isto i Asutralija, jedna država.

Vaš duh je despotizam ili anarhija.

Ipak je u SAD-u 1,5% potomaka Indijanaca, a na jugu je 80% potomaka Maja i Asteka. Tripo, činjenice su ovo. Ništa im ne možeš, osim da ih iz bijesa staviš na FB i pozoveš svoje pajdaše da pišaju po njim. Ali upamti, i popišane će te progoniti.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Koliko zivi Turaka u Srbiji?
A Marko kraljevic ratovao za Tursku.

O cemu vi pricate, i koja je svrha ovoga?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Koliko zivi Turaka u Srbiji?
A Marko kraljevic ratovao za Tursku.

O cemu vi pricate, i koja je svrha ovoga?

Pa vidiš da stalno ponavlja iste arg. davno osporene, a uopšte se ne osvrće na tuđe ili ih samo formalno uzima.

I onda pripisuje laži da neko nešto tvrdi, a nigdje nije tvrdio.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Slap i kada iznosi činjenice iznosi ih u cilju dovođenja drugog u zabludu što je isto kao i laganje. Vidjeli smo to od zmije u Edenu. Kombinacija laži i istine.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Slap i kada iznosi činjenice iznosi ih u cilju dovođenja drugog u zabludu što je isto kao i laganje. Vidjeli smo to od zmije u Edenu. Kombinacija laži i istine.

Nije laž. Ipak je u SAD-u 1,5% potomaka Indijanaca, a na jugu je 80% potomaka Maja i Asteka. A to što tebe činjenice dovode u zabludu, što ću ti ja? Nosi ih pajdašima na FB neka pišaju po njima, osveti im se.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Naravno da sa indijancima nisu ratovali Protestanti, to je gnusna neistina.
Protestanti su se držali svoje vere.

To su radili oni koji su stali na stranu svetovnih vlasti, kao i u svakoj državi.

Onda bi svako svakog mogao da optuži za neka ubistva ili ratovanja u bilo kojoj državi.

Druga stvar je ako se dokaže da je određena crkva direktno učestvovala u ratovanju, kao što je to slučaj sa Rimokatolicizmom, koji je direktno učestvovao skoro u svim ratovima tokom istorije, u toku mračnog srednjeg veka, u razbijanju država i vlada, pa i u ratovima na prostoru bivše Jugoslavije, gde su učestvovali u stvaranju NDH, i u genocidima nad ostalim narodima.

Natrag