Miretova nauka svesti grehe na minimum.
Citiram.
Nije vazno u zivotu pobediti greh, vazno je boriti se protiv njega, i ako mozes treba da ga svedes na minimum,
To znači ovo.
Neću ubiti 100 ljudi ubiću 1 čoveka. Neću popiti litru rakije popiću 2-3 čašice. Neću uzeti droge puno, nego samo malo ću da se drogiram.
Neću bludničiti sa 10 ženskih, samo sa jednom.
Neću gledati celi film +18 god. gledaću 4-5 min.
Neću puno pušiti (2-3 kutije dnevno) pušiću 2-3 cigarete dnevno.
Miretova shvatanje vere i dela, duhgovnosti i pobožnosti.
Svega pomalo. Neću puno varati ženu, pomalo ću je varati.
Naravno da covek uopste ne mora potpuno pobediti greh u ovom zivotu da bi usao u raj, to vidimo na primeru zlocinca na krstu, koji nikakva dela nije imao, vec mu je Bog uracunao Hristovu pravdu! I on ulazi u zivot bez dela!
Dakle, od nasih dela ne zavisi spasenje!
Ali mi iz ljubavi prema Bogu drzimo njegove zapovesti, ne da bi se putem njih spasili vec da obradujemo srce svog oca.
Pri tom, 'ne moramo postati sveci'. Bog nas voli i takve nesavrsene! Dovoljno je da se covek trudi koliko je do njega da ne sagresi, a ako i ne uspe potpuno savladati sve gresne sklonosti tokom ovog zivota, Bog ne gleda na njegove nehoticne propuste, vec koliko se covek trudio da ih savlada, i oprasta njegovoj ljudskoj slabosti, jer on je tada nenamerno gresio!
Sve sto nije namerno, to nije smrtni greh! Oprostiv je! ! I to je sve sto sam ja rekao, a ti izvrces!
Zapravo tvoje bavljenje samnom i namerno izvrtanje mojih postova pokazuje da te duboko pogadja kad ja otkrivam tvoj pravi identitet -
MILOSE BOGDANOVICU!
Kao i to da si lazno tvrdio da si crnogorac, da glumis jekavicu, lazes da si profesor u skoli, da imas fakultet, da si bio pravoslavac a nikada nisi bio, nego si od pocetka adventista, da namestas drugima banovanje, pravis se strucnjak, manipulises anketama i naukom, jednom recju da si teski prevarant!
Ne mozes protiv mene nista! Svojim bavljenjem samnom, dokazujes kakav si podlac! To si radio Laodikeji kad te je ukoravao za tvoj bezobrazluk!
Ako oni cute, jer se plase tvoje "igranke", ja necu!
I opet, umesto da se pokajes, ti podmeces, kleveces, izazivas i neprestano otkrivas zlo stanje svoga srca!