Vjera i djela.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
I ispovjeda riječima.

A kakva su vam djela, znači samo pričate da imate vjeru.

Slap kako nema dokaza za svoje tvrdnje pokušava da ovim farisejskim mudrovanjem sebi dokaže da ima i ovima koji ga slijede.

Zato ne smije da da veći dio mog koment. nego izvlači iz konteksta i uklapa u svoj koment.

Ispovijeda riječima to je važilo samo za period prije 2000 godina, tada su imali i djela i riječi, danas riječi imaju skoro svi, a djela ugl. samo protestati i jako malo ostalih.

A vi sami (85% vas) priznajete da ne vjerujete u Isusa Krista.

-------------------
Mislio sam da je P4 najfanatičniji ovdje u ponavljanju, ali mu titulu uzima stvarno slap. Stvarno ponavlja.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
I ispovjeda riječima. A vi sami (85% vas) priznajete da ne vjerujete u Isusa Krista.

Djela, djela, djela... koja su to djela kojima se subotaristi diče? Subote, veganizam, ne pijenje kave-kafe, simbolizam svega, desakrametalizacija svega? Koja su to djela koja oni pominju? Sve što ovde možemo pročitati je papagajsko čekičanje biblijom. Nazivaju nas antihristima, a oni su naravno Hristovi, jer subotare, ne jedu svinjetinu, ne piju kavu-kafu, pričest za koju je sam Isus rekao da je Tjelo i Krv njegova, im je simbol koji prikazuju krekerima i voćnim sokom. Krst - Križ im je sablazan?!

Po čemu su oni Isusovi, a mi Katolici i Pravoslavci nismo? Ko im je dao za pravo da vernike Isusove napadaju i pljuju po svemu što je sveto, a da histerišu ako neko u negativnom kontekstu pomene EGW, čak i kada koristi iizvore za svoje tvrdnje?!

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Djela, djela, djela... koja su to djela kojima se subotaristi diče? Subote, veganizam, ne pijenje kave-kafe, simbolizam svega, desakrametalizacija svega? Koja su to djela koja oni pominju? Sve što ovde možemo pročitati je papagajsko čekičanje biblijom. Nazivaju nas antihristima, a oni su naravno Hristovi, jer subotare, ne jedu svinjetinu, ne piju kavu-kafu, pričest za koju je sam Isus rekao da je Tjelo i Krv njegova, im je simbol koji prikazuju krekerima i voćnim sokom. Krst - Križ im je sablazan?!

Po čemu su oni Isusovi, a mi Katolici i Pravoslavci nismo? Ko im je dao za pravo da vernike Isusove napadaju i pljuju po svemu što je sveto, a da histerišu ako neko u negativnom kontekstu pomene EGW, čak i kada koristi iizvore za svoje tvrdnje?!

Oni vjeruju u "zdrav i dug život", a ne u Krista. Izvrsno si im gore pobrojao djela.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Vaša djela su pokazala da vam je vjera samo u priči.

A vaša priča je otkrila da u Isusa Krista uopće ne vjerujete. Evo dokaza:

Nedavna anketa koju je provela švedska Crkva pokazala je da oko dvije trećine od 9,4 milijuna ljudi u zemlji pripada crkvi. Ipak, samo 15 posto članova crkve kaže da vjeruju u Isusa Krista. Jednak postotak Šveđana naziva se ateistima. A samo oko 400.000 od otprilike 6,6 milijuna članova crkve kaže da samo jednom mjesečno pohode crkvu. (By Gary G. Yerkey, The Living Church)

P.S. :)

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Vaša djela su pokazala da vam je vjera samo u priči.

Izgleda da je P4 za tebe ekstra lik po razumu.

Ovo je već u popriličnoj mjeri zabrinjavajuće.

Opa, prvo ste nastavnik razredne nastave, onda ste najbolji student filozofskog fakulteta u istoriji, da bi ste sada postali i psihoanalitičar i psihijatar, ono što se kaže doktor za fiju fiju i šubi dubi stanja! Veoma interesantno da jedna takva inteligencija i sušti paketić razuma nađe sebe u kultu koji je stvorila žena sa četiri razreda američke osnovne škole, pri tome udarena u glavu. Veoma čudno.

A vaša priča je otkrila da u Isusa Krista uopće ne vjerujete. Evo dokaza:

Nedavna anketa koju je provela švedska Crkva pokazala je da oko dvije trećine od 9,4 milijuna ljudi u zemlji pripada crkvi. Ipak, samo 15 posto članova crkve kaže da vjeruju u Isusa Krista. Jednak postotak Šveđana naziva se ateistima. A samo oko 400.000 od otprilike 6,6 milijuna članova crkve kaže da samo jednom mjesečno pohode crkvu. (By Gary G. Yerkey, The Living Church)

P.S. :)

Uzalud pišeš Slape, uzalud, Pačija škola je na delu. Izazivaju da bi se pravili žrtvama, i ismevali nas. Njihovo čekićanje je kult pripremljen da na sve načine slomi protivnika, tako da može i sam Isus da mu saspe Istinu, neće poverovati i raspravljaće se o djelima, djelima, i bibliji. Ponoviću moj raniji post: Kada Bog nekoga želi da kazni, ON mu oduzme razum i pretvori ga u mašinu. To je slučaj sa njima.

Uostalom o kakvim djelima mogu da pričaju oni koji nemaju liturgiku, nemaju sakramente, nemaju ništa osim iskrivljenog tumačenja Biblije, ukrašenog bulažnjenjima EGW? O ostalima da i ne govorim, gde svako za sebe misli da je apostol jer je "u duhu pročitao" prevod prevedenog prevoda teksta i kome je taj tekst jedini autoritet. Zato i ne veruju, zato takav rast vulgarnog, ne ateizma, nego totalnog bezverja i klanjanja samom sebi u državama koje se diče plodovima Luterovog samozadovoljavanja iz 1517. Šta očekivati od "crkve" koja zaređuje žene za sveštenike, koja pljuje po sakramentima i klanja se novoj religiji moderne Sodome i Gomore, Toleranciji i Inkluziji, radeći posao masona?

Natrag