Vjera i djela.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Koji to vi? Adventisti? I ko moli da bude primljen? Koliko neko može biti bezobrazan da prvo naziva sve ostale Sola Scriptura otpadom i kćerima "Kurve Vavilonske", za sebe tvrditi da je remnant ili preostala, jedina, te iste druge protestante koji toliko lepo mišljenje imaju o subotaristima da ih nazivaju kultom napadatiu da su otpad, uz istovremeno kićenje njihovim perjem. Veoma arogantno. Veoma.

Ovo nije bezobrazno i arogantno, ovo je puno više. Ovo je .... - opet će ispasti da nekoga vrijeđam, ali Bog mi je svjedok da mi to nije namjera.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pa to je vaš duh, duh laskanja. Zar je Jovan Krst. uzeo ulogu Boga. Dakle neko mora da vas kritikuje.

Zar si ti prorok i imas Duha Bozjeg u sebi, poslao te je da nam sudis?

Zavisi iz kog motiva, zar nije Jovan Krst. sudio?

Jeste on je bio prorok! Jesi ti prorok, jel te Bog poslao da osudjujes?

Ti kažeš koji zastupaš da se krši Zakon, jede svinjetina, prizivaju mrtvi itd.

Ne pise nigde da ne trebas jesti svinjetinu, da mrtvi nisu svesni i da trebas drzati dekalog!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nije ti namera, a reč koju mi je gnusno i da pomislim "guzičari" je sama došla na forum.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Nije ti namera, a reč koju mi je gnusno i da pomislim "guzičari" je sama došla na forum.

Uzročno posledična veza. Da niste preteravali sa svojim "bibličarenjem" i nametanjem EGWizma na svakoj temi, ne bi ste dobili loše epitete. Uz to, najveći broj protestantskih država (koje to i nisu, jer su sekularne) gaji već decenijama kult "tolerancije", baš prema onima koji sa pravom nose taj epitet. A "crkve" ih, posebno ona prva nastala nakon otpada "suvog genija" Martina Lutera podržavaju u tome, zaređuju feminacistkinje, i homoseksualce. Nemojte sada samo da pominjete skandale kojima mediji, inače naklonjeni svemu sotonskom, ucenjuju Crkvu, to su plodovi Luteransko-Scripturlatorske pete kolone modernista u samoj Crkvi, jer Crkva sa ljubavlju prema seksualnim devijantnima koji nose epitet na koji se zgražavate, nema ništa. Vi, tačnije ostali protestanti imate.

Pred Hrišćanima, onim pravim, kojima je autoritet Bog i njegovo Mistično telo ovde na zemlji, ili ako je pseudo judaizatorima draže Eretzu je da izaberu ko im je Bog. Isus ili "Tolerancija". I baš zato većina ostaje u svojim "crkvama" Sola Scripturalizma, ali prestaje da veruje u Isusa. Odabrali su "Toleranciju" što je pravo ime Skerletne Bludnice Vavilonske. Jer ta Bludnica nije Crkva, nego kult Tolerancije, Političke Korektnosti, Humanizma... ona sa kojom svetski silnici se "kurvaju".

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ne znam ko je rekao "guzicari" , ali ja bih rekao da zbog vas protestanata imamo slobodnu ljubav - homoseksualce, lezbejke, genderiste, seks revoluciju, pedofile, vestice , sataniste, terorizam, ratove, kapitalizam, iskoriscavanje i trovanje ljudi, genocide i ostale nazadnosti.. Poteklo iz vase protestantske amerike, sve sami sljam..

A to sto ste "tehnoloski napredni", bila je i sodoma i gomora napredna, pa ih je Bog spalio!

Izmedju ostalog Tripo se kiti tudjim perjem, "protestantima" , a sa druge strane kada mu vise neodgovaraju onda ih naziva "vavilonskom bludnicom" sto rece Shone, totalno licemerje!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
A to sto ste "tehnoloski napredni", bila je i sodoma i gomora napredna, pa ih je Bog spalio!

Oni nisu bili tehnološki napredni nego ekonomski.

Ne znam ko je rekao "guzicari" , ali ja bih rekao da zbog vas protestanata imamo slobodnu ljubav - homoseksualce, lezbejke, genderiste, seks revoluciju, pedofile, vestice , sataniste, terorizam, ratove, kapitalizam, iskoriscavanje i trovanje ljudi, genocide i ostale nazadnosti..

A da toga kod vas nema.

Poteklo iz vase protestantske amerike, sve sami sljam..

Kako može i dobro i loše iz istog iz izvora. Znači da je to plod odstupanja od reformacije, a ne kao plod reformacije.

Kod vas je to plod vašeg miješanja istine i paganizama.

bila je i sodoma i gomora napredna, pa ih je Bog spalio!

Njih je barem Bog, a vi sami sebe spaljujete.

Izmedju ostalog Tripo se kiti tudjim perjem, "protestantima"

Kako je to tuđe, kada su sve denominacije dale dobar rod.

a sa druge strane kada mu vise neodgovaraju onda ih naziva "vavilonskom bludnicom" sto rece Shone, totalno licemerje!

Nisu oni vavilonska bludnica, ali jesu bludnice. Ko kaže da ne mogu da daju rod, pa bolji rod su imali i neki pagani, recimo narodi oko Hananaca koji nisu žrtvovali ljude kao ovi i koje nije Isus N. pobio.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Budimo potpuno precizni i točni. Oni su otpad od Katoličke (Kristove) crkve, i oni su, kao otpad, roditelj tvoje sekte kao novog otpada. Vi se otpadanjem razmnožavate i širite, zato vas i ima 50-tak tisuća.

I moj Slape nisu ti to nikakvi argumenti. Ti govoris o svojoj braci koji su otpali zbog vaseg greha.

A zasto nam ne kazes na koliko zajednica se podelio katolicizam?
Kako vi predstvljate taj vas katolicizam, bice ih jos vise koji morahu bezati od njega.
Aajde razmisli, sta si nam ti lepoga rekao o svojoj veri???? Bas NISTA!
Zar to nije dokaz da nista ni nemas da nam pokazes?

Ne znam ko je rekao "guzicari" , ali ja bih rekao da zbog vas protestanata imamo slobodnu ljubav - homoseksualce, lezbejke, genderiste, seks revoluciju, pedofile, vestice , sataniste, terorizam, ratove, kapitalizam, iskoriscavanje i trovanje ljudi, genocide i ostale nazadnosti.. Poteklo iz vase protestantske amerike, sve sami sljam..!

Mire, secas li se onog video koga je neko prilozio o vladiki Kacavendi, za koga tvrde da je homosleksualac? Da nije i on mozda protestant????
Vidis bratko ti protestanti zaista su plodni???? A da i ne govorimo o onim mnogobrojnim sudskim procvesa za zlostavljanje maloletnika?
Mozas li da nam nesto o tome kazes?????
Vidite kako su ove nase diskusije besmislene. Pa ovo je doba Bozica, uspomena na Hristovo rodjenje. a o tome niko ne rece nista, nego samo gluposti i bezumlje. Vidite i sam da to nije dobro.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
A zasto nam ne kazes na koliko zajednica se podelio katolicizam?

Vi ste dostigli 50-tak tisuća. A na koliko se podijelilo katoličanstvo, to bi nam ti mogao priopćiti. :)

Mire, secas li se onog video koga je neko prilozio o vladiki Kacavendi, za koga tvrde da je homosleksualac? Da nije i on mozda protestant????
Vidis bratko ti protestanti zaista su plodni???? A da i ne govorimo o onim mnogobrojnim sudskim procvesa za zlostavljanje maloletnika?
Mozas li da nam nesto o tome kazes?????

Marko, i ti se nešto unervozio, k'o Tripo?

Vidite kako su ove nase diskusije besmislene. Pa ovo je doba Bozica, uspomena na Hristovo rodjenje. a o tome niko ne rece nista, nego samo gluposti i bezumlje. Vidite i sam da to nije dobro.

U pravu si Marko. Ništa ne rekosmo o Božiću, proslavi događaja kad je "Bog postao jedan od nas". Evo, ja ću nešto.

U anketi koju je u prosincu [2012.] provela švedska organizacija za istraživanje javnog mnijenja Sifo, 83% Šveđana Božić doživljava obiteljskim slavljem, sa dobrom hranom povezuje ga 55% Šveđana, s pohađanjem crkve povezuje ga 12%, a kao slavljenje Isusovog rođenja svega 10% Šveđana. (Gary G. Yerkey, The Living Church)

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Vi ste dostigli 50-tak tisuća. A na koliko se podijelilo katoličanstvo, to bi nam ti mogao priopćiti. :)

Marko, i ti se nešto unervozio, k'o Tripo?

U pravu si Marko. Ništa ne rekosmo o Božiću, proslavi događaja kad je "Bog postao jedan od nas". Evo, ja ću nešto.

U anketi koju je u prosincu [2012.] provela švedska organizacija za istraživanje javnog mnijenja Sifo, 83% Šveđana Božić doživljava obiteljskim slavljem, sa dobrom hranom povezuje ga 55% Šveđana, s pohađanjem crkve povezuje ga 12%, a kao slavljenje Isusovog rođenja svega 10% Šveđana. (Gary G. Yerkey, The Living Church)

Pa da, Božić im i nije ništa drugo do opravdanje da se dobro najedu i napiju, opustoše prodavnice i eto kao proslavili su ga. I ono što je možda najgore osds svega, protestanti nas optužuju da smo mi pagani i formalisti. A oni su to. Jer, gde ćeš većeg formalizma nego u doslovnom čitanju Biblije, posebno starog zaveta.

Čini se da ni sami ne znaju šta hoće, preskaču delove Biblije kao da oni ne postoje, čitavu teologiju zasnivaju na svom tumačenju Danela i Apokalipse, kite se pacifizmom, a padaju u trans na heremu Yehoshue Bar Nabija, ne piju kafu, a ista se nigde ne pominje u bibliji, vino ne piju, a isto je hiljadama puta pomenuto u bibliji... drugi opet radije biraju da umru nego da prime transfuziju, treći dobiaju napade straha na svaki šum, misleći da je sotona tu negde, četvrti opet misle da epileptični napadi dolaze od Duha, peti odbijaju da se krste dok to ne odrede starešine, šesti se ne pričešćuju, sedmi ovo, i tako u nedogled. A svi oni to pronalaze u Bibliji...

Djela tu nema, vere još i manje. Samo sujeverja i imitacije vere. Kako vera dolazi od Boga, prava vera, onda shodno tome ovo sve dolazi od onoga koji sebe želi da predstavi Bogom, od sotone.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Pa da, Božić im i nije ništa drugo do opravdanje da se dobro najedu i napiju, opustoše prodavnice i eto kao proslavili su ga. I ono što je možda najgore osds svega, protestanti nas optužuju da smo mi pagani i formalisti. A oni su to. Jer, gde ćeš većeg formalizma nego u doslovnom čitanju Biblije, posebno starog zaveta.

Pa baš je kod vas pagansko slavljenje Božića uz magijsko paljenje vatre.

Djela tu nema, vere još i manje. Samo sujeverja i imitacije vere. Kako vera dolazi od Boga, prava vera, onda shodno tome ovo sve dolazi od onoga koji sebe želi da predstavi Bogom, od sotone.

Vidimo kakvo je stanje kod vas, gore nego na sekularnom Zapada.

Najveći krvnici bili na istoku i znamo ko u Njemačkoj na vrhu.

Natrag