Vjera i djela.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Što bi se reklo gdje nije bilo reformacije, tu je trava prestala da raste.

Ovo su pisali katolici. Nema boljeg dokaza od priznanja samih katolika.

A ovo su pisali protestanti, nema boljeg dokaza za plodove protestantizma:

"Ako želimo pronaci žrtvenog jarca na čija ramena možemo položiti jade koje je Njemačka donijela svijetu, ja sam sve više i više uvjeren da je najgori genij zla te zemlje, ne Hitler ili Bizmark ili Frederik Veliki, nego Martin Luther."

Njemački filozof i psihijatar Karl Jaspers (1883.-1969.) komentirao je to riječima: „Što je Hitler činio, to je Luther nalagao s iznimkom izravnog usmrćivanja u plinskim komorama.“

Veliki crkveni povjesničar reformacije Joseph Lortz (1887.-1975.) u svojoj je knjizi „Die Reformation in Deutschland II“ na str. 304. zaključio da je glavni razlog vjerskog i društvenog rasula novije dobi ukidanje i borba protiv svete mise!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Dakle djela su dokaz vjere, a ne mantra "Mi imamo vjeru, mi smo direktni nasljednici apostola".

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ovo je
Bravo, tripune. A kud ćeš konkretnijih (zlo)djela od jada kojeg je nacistička Njemačka svijetu donijela. Sami protestanti pripisuju to "geniju zla" Martinu Lutheru i protestantizmu.

Stvarnoslap, po tome onda možemo optužiti i ceo Rimokatolicizam i za sve zločine koje je papstvo i Rimokatolička inkvizicija učinila tokom cele istorije.

Možemo takođe optužiti i Pravoslavlje za sve zločine Lenjinove ideologije Boljševizma koji predstavlja satanizam, ili Staljina koji je nastavljač te ideologije.

Tvoja logika je providna, i podrazumeva hvatanje za slamku zbog tvoje nespremnosti da prihvatiš Hrista i istinu, i da ih slediš.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ovo je

Stvarnoslap, po tome onda možemo optužiti i ceo Rimokatolicizam i za sve zločine koje je papstvo i Rimokatolička inkvizicija učinila tokom cele istorije.

Možemo takođe optužiti i Pravoslavlje za sve zločine Lenjinove ideologije Boljševizma koji predstavlja satanizam, ili Staljina koji je nastavljač te ideologije.

Tvoja logika je providna, i podrazumeva hvatanje za slamku zbog tvoje nespremnosti da prihvatiš Hrista i istinu, i da ih slediš.

Iako je Slap ovde prozvan, odgovoriću jer se to odnosi na sve koji nisu pod Sola Scriptura. Hrista prihvatam i sledim, da li to radim na ispravan ili pogrešan način ON zna. Niko drugi. Dakle, ne tražim plate na zemlji. Niti, a to je najvažnije ne podupirem pismo sotonskim prevarama, okulti nističkom literaturom i tekstovima u kojima se SIN Božiji naziva kopiletom. Ja, jer samo u moje ime mogu da govorim, ne tražim dokaze za svoju VERU. Vi ih tražite.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Ne, zločine možemo pripisati samo onima koji su ih počinili ili svojim djelovanjem podstakli. Nitko u Katoličkoj crkvi ne negira zločine koje je netko iz Crkve, pa i u ime Crkve, počinio. Dapače, papa Ivan Pavao II pred čitavim svijetom najotvorenije je to priznao i za oprost molio. A vi Protestanti? Jeste li vi svoje zločine priznali? Jeste li od koga oprost za te zločine tražili? Ne, ni jedno ni drugo, a samo u par desetljeća "Protestantske Inkvizicije" život je izgubilo 5-6 puta više ljudi nego u 500 godina Katoličke Inkvizicije.

Tvoja logika naprosto ne postoji.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne, zločine možemo pripisati samo onima koji su ih počinili ili svojim djelovanjem podstakli.

Tvoja logika naprosto ne postoji.

Tacno tako.
Zlocine u Rimokatolicizmu su podstakli pape i Svestenici.

Hitlera nisu podstakli svestenici, vec satanisti kojima se pridruzio, a zlocin protiv Jevreja zavist prema jednom Jevrejinu koji se yaljubio u neku njegovu omiljenu rodjaku koju je obozavao, i smatra se - sa njom imao incestualne odnose.
Inace sam Hitler je bio po nekome Jevrejin.

Dakle, nikakve veze nema sa Hriscanima, Luterom, Protestantima..itd, vec sa tvojom opsednutoscu da napadas sve i svakoga.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Tacno tako.
Dakle, nikakve veze nema sa Hriscanima, Luterom, Protestantima..itd, vec sa tvojom opsednutoscu da napadas sve i svakoga.

Ima, ima. Najdirektnije ima veze s Lutherom i protestantizmom. Evo iz usta samih protestanata:

"Ako želimo pronaci žrtvenog jarca na čija ramena možemo položiti jade koje je Njemačka donijela svijetu, ja sam sve više i više uvjeren da je najgori genij zla te zemlje, ne Hitler ili Bizmark ili Frederik Veliki, nego Martin Luther."

Njemački filozof i psihijatar Karl Jaspers (1883.-1969.) komentirao je to riječima: „Što je Hitler činio, to je Luther nalagao s iznimkom izravnog usmrćivanja u plinskim komorama.“

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Suvise citas zutu stampu, ili pre "zute youtube dokumentarce"

Evo još.

Martin Luther, WA 53, 528: „Jedna tako očajna, zatrovana, đavlom zagađena stvar je s tim Židovima, tako su nam tih 1400 godina bili naša muka, okuženost i sva nesreća i još uvijek jesu. Zaključak: u njima imamo prave đavle, to nije drukčije. Tu nema nikakvog ljudskog srca prema nama poganima. To oni uče od svojih rabina u đavlovim gnijezdima svojih škola.“
---------------------------------------------------
Vidi što je vama protestantima duhovni otac kulturan i milosrdan. Jovan P. bi ga posebno trebao simpatizirati i voljeti, jer je osjetljiv na antijudaizam.

Natrag