Vjera i djela.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Tripo, pripazi malo.

Ako te niko ne juri, ne moraš trčati pred rudu.

Juri me samo se ja ne sekiram, njima gori kuća ne nama.

Budi mudar, jer mi smo pozvani da propovedamo reč Božju u ljubavi Hristovoj, a ne da ljude kandjijamo.

Znaš da ima onaj stih da se odgovori njima po njihovim komentarima.

Njih Božja riječ ne zanima, nego crkvena. Moram priznati da ste i ti i Marko loši psiholozi ispalo je da sam ja u pravu što se tiče njih.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, da ne poznaješ moj stav prešao bih preko ove izjave.
Ali pošto znaš moj stav po pitanju predanja i posvećenja - onda moram da kažem "da iznosiš svesne neistine protiv mene.

Ja sve vreme na forumu upravo ukazujem na stav srca, jer upravo obraćen čovek u kome je Duh Sveti izvršio promenu - ne greši kršeći bilo koju zapovest.

To nije forma, već Duh Sveti pokreće akcije u čoveku, on upravlja, i usađuje u čovekovo srce istinsku ljubav Božju u poslušnosti.

Što se tiče primera koji si dao, oni nemaju veze jednan sa drugim, i to se jasno vidi iz tekstova.

Jedan govori o tome "šta valja činiti u Subotu, a što su Jevreji SAMI pridodali, o čemu ne postoji zapovest.

"Dogodi mu se pak u prvu subotu po drugome danu pashe da iđaše kroz usjeve, i učenici njegovi trgahu klasje, i satirahu rukama te jeđahu. "

Drugi je vezan za sasvim druge slučajeve koji nemaju veze sa držanjem sedmične Subote.

"A hleba, ni zrna prženog ni zrna u klasu nemojte jesti do onog dana kad prinesete žrtvu Bogu svom; to da vam je večna uredba od kolena do kolena po svim stanovima vašim." (3. Moj. 23:14)

Dakle, osuda Hristovih učenika od strane Jevreja - proistekla je iz njihovog ličnog pravila, koje su naknadno uveli.

Trganje klasja, ili ubiranje jabuke sa drveta u Subotu da bi se utolila glad - nije greh.

Ne radi se o licnom pravilu fariseja, jer je praznik prvina drugog dana i to je bila velika subota, a tad je zabranjeno jesti zrnevlje, a tekst kaze da je to bilo tada. Znaci Hristos je prekrsio zakon Mojsijev tj. "slovo". Ali buduci da je srce vazno sam spoljasnji cin je nebitan!

Fariseji su ga optuzili kao i vi nas , gledajuci spolja! A nisu razumevali duh zakona!

Sto se tice tvoje opaske da drzis i shvatas zakon duhom, ti da shvatas ne bi gledao spoljasnji cin i osudjivao ljude po tome, vec bi cenio njihovo srce, i shvatio da se 2. zapovest ne odnosi na spoljasnji cin vec na srce (zapravo u hebrejskom i nije naveden koji je spoljasnji cin u pitanju).

Ja mogu spolja da se poklonim i zastavi, a zastava je nekada bila idol (zivotinje na njima su idoli to je dobro poznato), ali ako ja ne obozavam tu zastavu kao idola vec odajem postovanje drzavi tim cinom, onda moj spoljasnji cin nije bitan, jer se zapovest ne odnosi na spoljasnji cin!

Mi ako smo formalisti onda mozemo sve i svasta sto se spolja cini smatrati idolopoklonstvom! Pa cak i naklon drugom coveku (koji je pozdrav) bi bio idolopoklonstvo!

Krajnji zakljucak svakoga ko zakon sagledava Duhom, jeste da se zapovest ne odnosi na spoljasnje cinjenje! Vec se zabrana odnosi na srce!

Ti ako ovo ne priznas, ti si formalista, i tu nema vise price! Mozes samo da se izvlacis i pravdas kako nisi!

Bolje priznaj da sam u pravu.

Tripo, pripazi malo.

Ako te niko ne juri, ne moraš trčati pred rudu.

Budi mudar, jer mi smo pozvani da propovedamo reč Božju u ljubavi Hristovoj, a ne da ljude kandjijamo.
Mislis da ljude ''lincujete''!
Jako vam evandjelje, samo se gadjate kamenjem!

Juri me samo se ja ne sekiram, njima gori kuća ne nama.

Taj koji te juri je djavo..

A ovo za kucu, ti vices - 'duhacu puhacu i oduvacu im kucuuuu..' :

32.jpg

Moram priznati da ste i ti i Marko loši psiholozi ispalo je da sam ja u pravu što se tiče njih.
Ti si psiholog, kao i ovaj:

maxresdefault-1.jpg

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ovde se izgleda sve uzalud piše, jer na svaki odgovor verglaju se iste optužbe, pripisivanja, i slično.

U takvom duhu diskusija je ne moguća.

Mire samo jedno pitanje.

Kako čovek može da ne ubija, da ne krade, ili da ne čini preljubu, a da to ne bude formalno.

Hvala!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ovde se izgleda sve uzalud piše, jer na svaki odgovor verglaju se iste optužbe, pripisivanja, i slično.

U takvom duhu diskusija je ne moguća.

Mire samo jedno pitanje.

Kako čovek može da ne ubija, da ne krade, ili da ne čini preljubu, a da to ne bude formalno.

Hvala!

Vernici Tradicionalne Crkve verglaju i optužuju? Hmm, koliko sam na ovom forumu video, verglanje istih optužbi dolazi sa Strane Sola Scriptura akolita, ne i sa strane tradicionalne Crkve. Na kraju će ispasti da smo neprijatelji, a to nije Hrišćanski!

Da li je rasprava, ili pravilni razgovor besomučno napadanje nekoga i nečega, nazivanje ljudi pogrdnim imenima? Da li je rasprava osuđivanje braće? NIJE. Šta konkretno branite? Veru? Koji Hrišćanin bi uopšte pomislio da napada onu što je svojim umom i srcem prihvatio? Koji Hrišćanin bi se usudio da negira Isusovo božanstvo? Koji bi se Hrišćanin usudio da pljuje na svog bližnjeg? A da sebe posle toga naziva Hrišćaninom? Ni jedan. Dakle ne branite veru, nego svoje viđenje vere, a to nisu iste stvari. Optužujete nas da smo otpali, da smo odbacili PISMO, da smo pagani, kanibali, ovakvi i onakvi. A to je GREH. Šta i kako mi verujemo, to samo BOG zna da li je ispravno ili ne. Čovek ne zna, niti može znati. JER NE VERUJEMO DA BI NAM LJUDI APLAUDIRALI i tako nam DALI PLATU NA ZEMLJI. Ne klanjamo se ljudskim aplauzima i podršci, nego BOGU ŽIVOME. Da li smo ili nismo otpali sudće BOG, a ne ljudi.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire samo jedno pitanje.

Hvala!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Pošto svi kažu da imaju vjeru,a da oni drugi nemaju.

Bog je uspostavio samo jedan jedini dokaz vjere, a to su djela.

Da ljudi ne raspravljali i svađali se ko ima vjeru pravu, ispravnu, a ko nema.

I sada nam oni pričaju o nebeskom raju, a napravili pakao kod sebe.

Pričam ti da imam vjeru,a šta kaže Jakov.

Jakov 2,17 Tako i vjera ako nema djela, mrtva je po sebi.

Jakov 2,18 No može ko reći: ti imaš vjeru, a ja imam djela. Pokaži mi vjeru svoju bez djela svojijeh, a ja ću tebi pokazati vjeru svoju iz djela svojijeh.

Jakov 2,19 Ti vjeruješ da je jedan Bog; dobro činiš; i đavoli vjeruju, i drkću.

Jakov 2,20 Ali hoćeš li razumjeti, o čovječe sujetni! da je vjera bez djela mrtva?

Jakov 2,26Jer kao što je tijelo bez duha mrtvo, tako je i vjera bez dobrijeh djela mrtva.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
I sada nam oni pričaju o nebeskom raju, a napravili pakao kod sebe.

Zapadu je dopušteno da dobije ono što želi

Bog nas ne uništava – dopušteno nam je da se sami uništimo.

Zapadno društvo je postalo nepošteno, iskvarenost je prihvaćena. Virtualna stvarnost, propaganda i laži poželjnije su od istine – dopušten nam je naš svijet spinova i dezinformacija.

Brak i obitelj se smatra zlim, sve više ih se razara – širi se promiskuitet i preferencija za socijalnim medijima – to je ostvareno!

Želimo smo se upuštati u seksualne odnose bez da imamo djecu, seks bez braka, seks sa svakime tko nam se sviđa – dobili smo to; Seksualna revolucija više nije "oslobođenje" nego psihoza – promoviranje seksualnih vrlina je zabranjeno i kažnjivo – promoviranje seksualnih deluzija je sveprisutno i obvezno; zato jer nam je dopušteno da vjerujemo i provodimo što god želimo.

Davši nam ono što smo tražili i dopustivši posljedicama da se razviju, mislim da Bog ima jednostavan plan – svesti nas na osnove, koje je teško negirati. I započeti ispočetka. S obzirom da smo odbacili kršćanstvo, sada smo sub-kršćansko društvo – jer nismo pogani. U našoj aktivnoj moralnoj inverziji i promicanju zla i ludosti, postali smo sub-pogani, gori od pogana.

Sve ovisi o našim izborima; ali očekivani kraj našeg željenog samouništenja vjerojatno neće biti oporavak kršćanstva – jer smo previše otišli u iskvarenost izabranih vjerovanja; kraj će bit nešto puno niže od toga.

Možda nam se neće sviđati, vjerojatno nam se neće sviđati, razvijanje posljedica naših izbora; ali posljedice su svejedno posljedice – i one su uzrokovane našim izborima.

Ako inzistiramo na lošim izborima, loše posljedice će i dalje slijediti. Posljedice izbora Zapada su jasne i predvidljive – otvorenih očiju idemo u propast – nešto što smo sami izabrali.

Bruce G. Charlton,

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Zapadu je dopušteno da dobije ono što želi

Bog nas ne uništava – dopušteno nam je da se sami uništimo.

Zapadno društvo je postalo nepošteno, iskvarenost je prihvaćena. Virtualna stvarnost, propaganda i laži poželjnije su od istine – dopušten nam je naš svijet spinova i dezinformacija.

Brak i obitelj se smatra zlim, sve više ih se razara – širi se promiskuitet i preferencija za socijalnim medijima – to je ostvareno!

Želimo smo se upuštati u seksualne odnose bez da imamo djecu, seks bez braka, seks sa svakime tko nam se sviđa – dobili smo to; Seksualna revolucija više nije "oslobođenje" nego psihoza – promoviranje seksualnih vrlina je zabranjeno i kažnjivo – promoviranje seksualnih deluzija je sveprisutno i obvezno; zato jer nam je dopušteno da vjerujemo i provodimo što god želimo.

Davši nam ono što smo tražili i dopustivši posljedicama da se razviju, mislim da Bog ima jednostavan plan – svesti nas na osnove, koje je teško negirati. I započeti ispočetka. S obzirom da smo odbacili kršćanstvo, sada smo sub-kršćansko društvo – jer nismo pogani. U našoj aktivnoj moralnoj inverziji i promicanju zla i ludosti, postali smo sub-pogani, gori od pogana.

Sve ovisi o našim izborima; ali očekivani kraj našeg željenog samouništenja vjerojatno neće biti oporavak kršćanstva – jer smo previše otišli u iskvarenost izabranih vjerovanja; kraj će bit nešto puno niže od toga.

Možda nam se neće sviđati, vjerojatno nam se neće sviđati, razvijanje posljedica naših izbora; ali posljedice su svejedno posljedice – i one su uzrokovane našim izborima.

Ako inzistiramo na lošim izborima, loše posljedice će i dalje slijediti. Posljedice izbora Zapada su jasne i predvidljive – otvorenih očiju idemo u propast – nešto što smo sami izabrali.

Bruce G. Charlton,

Bog je isto tako dopustio i Reformaciju, i sve ostalo. Slobodna Volja. Tražili smo dobili smo.

Ta i Isus je Apostolima rekao da je Sotoni dopušteno da nas rešeta. Svi smo sada u ulozi Job-a. I svi smo pali. Neko više, neko manje, ali samo postojanje čvrstih u veri odlaže neumitno.

Natrag