Vjera i djela.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ako je po tebi druga zapovest formalistička, onda su i sve druge, i u tom slučaju možemo kršiti i sve druge zapovesti po vašoj metodi KRŠITI ALI NE POTPUNO, a biblija kaže "MALO KVASCA SVO TESTO UKISELI.

Tu nema kompromisa.

Nije po meni formalisticka zapovest vec po tebi, jer ti gledas formalno spolja, kao da je greh spoljasnji cin, a ne stav srca!

Po tebi je greh ako neko poljubi sliku, a sta mu je u tom trenutku u srcu nije ni bitno.

Dakle, gledas spolja formalisticki! I upires prstom ko farisej!

Tako bi i Hrista osudio jer je "spolja prekrsio zakon" kad je trgao klasje i jeo, sto nije bilo dozvoljeno ciniti po Mojsijevom zakonu:

"Dogodi mu se pak u prvu subotu po drugome danu pashe da iđaše kroz usjeve, i učenici njegovi trgahu klasje, i satirahu rukama te jeđahu. "

A sta kaze zakon? :

"A hleba, ni zrna prženog ni zrna u klasu nemojte jesti do onog dana kad prinesete žrtvu Bogu svom; to da vam je večna uredba od kolena do kolena po svim stanovima vašim." (3. Moj. 23:14)

Dakle, Hristos ovde otvoreno krsi zakon dat preko Mojsija (drugi dan Pashe je praznik prvina), a po vama formalistima, greh je "prekrsiti to slovo"!

Ne Laodikeja, nije greh prekrsiti slovo, jer nije smisao u slovu, vec u srcu!

Tako i u ovom slucaju, tebi izgleda da mi "krsimo slovo" a ne gledas na nase srce, da nismo krivi!

Pojma ti nemas o zakonu! Ti si legalista!

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nije po meni formalisticka zapovest vec po tebi, jer ti gledas formalno spolja, kao da je greh spoljasnji cin, a ne stav srca!

Mire, da ne poznaješ moj stav prešao bih preko ove izjave.
Ali pošto znaš moj stav po pitanju predanja i posvećenja - onda moram da kažem "da iznosiš svesne neistine protiv mene.

Ja sve vreme na forumu upravo ukazujem na stav srca, jer upravo obraćen čovek u kome je Duh Sveti izvršio promenu - ne greši kršeći bilo koju zapovest.

To nije forma, već Duh Sveti pokreće akcije u čoveku, on upravlja, i usađuje u čovekovo srce istinsku ljubav Božju u poslušnosti.

Što se tiče primera koji si dao, oni nemaju veze jednan sa drugim, i to se jasno vidi iz tekstova.

Jedan govori o tome "šta valja činiti u Subotu, a što su Jevreji SAMI pridodali, o čemu ne postoji zapovest.

"Dogodi mu se pak u prvu subotu po drugome danu pashe da iđaše kroz usjeve, i učenici njegovi trgahu klasje, i satirahu rukama te jeđahu. "

Drugi je vezan za sasvim druge slučajeve koji nemaju veze sa držanjem sedmične Subote.

"A hleba, ni zrna prženog ni zrna u klasu nemojte jesti do onog dana kad prinesete žrtvu Bogu svom; to da vam je večna uredba od kolena do kolena po svim stanovima vašim." (3. Moj. 23:14)

Dakle, osuda Hristovih učenika od strane Jevreja - proistekla je iz njihovog ličnog pravila, koje su naknadno uveli.

Trganje klasja, ili ubiranje jabuke sa drveta u Subotu da bi se utolila glad - nije greh.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ja sve vreme na forumu upravo ukazujem na stav srca, jer upravo obraćen čovek u kome je Duh Sveti izvršio promenu - ne greši kršeći bilo koju zapovest.

Pa svoju zabludu tebi pripisuje. Barem 10 stihova formalistički shvata, samo ponavlja kako je bitno srce, da mu je bitno onda bi to pokazao djelima.

To nije stav srca nego uvjerenje, stav srca je grešan, a uvjerenje da to nije grijeh.

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Ja sve vreme na forumu upravo ukazujem na stav srca
Ja pratim devedeset posto forum religija , ali nisam primjetila da govoriš iz srca . Tusi više kao misijonar
Pa svoju zabludu tebi pripisuje. Barem 10 stihova formalistički shvata, samo ponavlja kako je bitno srce, da mu je bitno onda bi to pokazao djelima.
Faljen Isus , i Marija , ljudi sa Orijona , dali ste sreli babu Jelenu
To nije stav srca nego uvjerenje, stav srca je grešan, a uvjerenje da to nije grijeh.
Vi nemate uvjerenje daće vas spasit KRIST , već vaša BAKICA ,spokoj vječni daruj joj GOSPODINE

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Faljen Isus , i Marija , ljudi sa Orijona , dali ste sreli babu Jelenu

Faljen Isus i Marija, onda nova afera.

Faljen Isus i Marija, prikrivaj afere.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Antonija, nisam govorio o mom pisanju na forumu, vec o Miretovoj optuzbi da Adventisti drze zakon formalno, a ne da je to stav srca.

Dakle, govorio sam o sluzbi iz srca, ane forme radi.

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322

Faljen Isus i Marija, prikrivaj afere.

crvenkapica.jpg

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tripo, pripazi malo.

Ako te niko ne juri, ne moraš trčati pred rudu.

Budi mudar, jer mi smo pozvani da propovedamo reč Božju u ljubavi Hristovoj, a ne da ljude kandjijamo.

Natrag