Vjera i djela.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
A, može li biti slučajno da je upravo u zemljama koje si gore nabrojao, najveći procenat ateista?!

Pa i to je bolje od lažne religije, pogrešne predstave o Bogu.

Dole sam dao istraživanje da su na ovim prostorima ateisti pokazali bolji rod od pripadnika pravosl. katol. i islamske vjere.

Što znači da su i ateisti na Zapadu pokazali bolji rod, bolja djela od ovih koje sam spomenuo.

Ateizam je plod skretanja od vjere, ateizam nije prisutan odavno, od fran. buržo. revolucije.

Na dnu liste su Rumunija (92 odsto ispitanika kazalo je da veruje u boga, sedam odsto veruje u neku vrstu božanstva, a procenat ateista je zanemarljiv (ispod 0.5 odsto).

Ništa to ne znači ako je pogrešna predstava o Bogu. Zato Rumuniju stalno potresaju nemiri zbog korupcije.

Još gore što kažu da imaju vjeru tj. da su vjernici.

Опет субота?

3. Јер ми који веровасмо улазимо у покој, као што рече: Зато се заклех у гневу свом да неће ући у покој мој, ако су дела и била готова од постања света.

4. Јер негде рече за седми дан овако: и почину Бог у дан седми од свих дела својих.
5. И на овом месту опет: Неће ући у покој мој.

6. Будући, пак, да неки имају да уђу у њега, и они којима је најпре јављено не уђоше за непослушање;

7. Опет одреди један дан, данас, говорећи у Давиду по толиком времену, као што се пре каза: Данас ако глас Његов чујете, не будите дрвенастих срца.
8. Јер да је Исус оне довео у покој, не би за други дан говорио потом.
9. Дакле је остављено још почивање народу Божијем.
10. Јер који уђе у покој Његов, и он почива од дела својих, као и Бог од својих.

Тако хришћани почивају, јер верују и улазе у Мир Божји (покој). А који је то други дан (данас) ако није субота, за суботаре (фарисеје) ће остати мистерија.

O tome ćemo na odgovarajućoj temi.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Što znači da su i ateisti na Zapadu pokazali bolji rod, bolja djela od ovih koje sam spomenuo.

Велика дела, да се човек забрине. Та иста Европа је ширила колоније и израбљивала сиротињу, продавала људе у робље... само да себи обезбеди комфор. И онда говори о некаквим људским правима, цивилизацији. Свака империја до сада је веровала да је напреднија и да сви остали морају да прихвате њене стандарде. Последња фаза распада империје је декаденција. Ми смо сви сведоци.

Атеисти на западу су лицемери и богомрзци. Какав род они имају? На истоку су комунисти бар имали идеал да свако има једнако право на школовање, тј. знање. На том западу само ако имаш пара, тј. ако ти је отац ојадио неког и стекао капитал. Такви "капиталисти" су се и овде запатили.

Само нек` ти имаш "представу" и праву религију. Успешну западну пљачкашку. После ти исти говоре како је религија крива за ратове, а они стекли капитал и титуле на пљачки и израбљивању.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Велика дела, да се човек забрине. Та иста Европа је ширила колоније и израбљивала сиротињу, продавала људе у робље... само да себи обезбеди комфор.

I Srbima pravosl. koji su se doselili. A nisi čuo za Građanski rat u SAD Sjevera protiv Juga.

И онда говори о некаквим људским правима, цивилизацији.

Jel Staljin protestant?

Свака империја до сада је веровала да је напреднија и да сви остали морају да прихвате њене стандарде. Последња фаза распада империје је декаденција. Ми смо сви сведоци.

Rusija je već u toj fazi, a i bila je feudalna država čak do 1917.

Атеисти на западу су лицемери и богомрзци.

Pokazalo se bolji rod. Ne računam katolike i oni su na Zapadu.

Какав род они имају?

Bolji od vas i od katolika.

На истоку су комунисти бар имали идеал да свако има једнако право на школовање, тј. знање.

Vidimo rodove komunista po gulagu, Ukrajini kojoj su oteli žito i ubili 8 miliona ljudi, po Čaušeskuu.

Само нек` ти имаш "представу" и праву религију. Успешну западну пљачкашку.

Jesu Finci imali kolonije i Norvežani? Ili Islanđani.

Само нек` ти имаш "представу" и праву религију.

Naravno da imam, to je i pokazao rod u globalu.

После ти исти говоре како је религија крива за ратове,

Pogrešna da. Vidimo stanju u Ukrajini, vidjeli smo i u Gruziji.

Umjesto braća po vjeri, braća po oružju, ali na drugoj strani.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Zar je bolje?!

Primjer kojim si ilustrovao svoju tvrdnju je loš primjer, a loši primjeri nisu primjeri.

S druge strane, niko nema tapiju da određuje koja je religija lažna a koja nije, jer svi vi vjernici polazite od istog "ustava" - Biblije, razlika je jedino u tome kako je tumačite i poimate. Te razlike mogu biti predmet sporenja (kao što to i jesu od njenog postanka) ali ružno je kada se ta sporenja srozavaju na nivo ulične svađe i uvreda, a pogotovu kada se pri tome ispoljava patološka mržnja prema neistomišljenicima. Da li je to osobina hrišćanstva i hrišćanina? Onako kako ja shvatam hrišćanski moral, nije!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Po Miretu i Isus je bio formalista kada je rekao "JA ODRZAH ZAPOVESTI OCA SVOJEGA" i "BOZE MOJ ZAKON JE TVOJ MENI U SRCU"

Njima da se sto puta objasni da poslusnost nije forma, vec rod koji proistice iz coveka u cijem srcu je Duh Sveti izvrsio promenu, oni bi i dalje to nazivali formalizmom.

Ako je postovanje zapovesti formalizam, onda je nepostovanje ili krsenje sustina.

To je njihova religija.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Мислиш на рат у Америци где су робови из Африке трпели "просвећене" протестанте и брали памук? Енглески протестантски бродови су допремали, а Амери откупљивали. Веома добро. Предлажем да одгледаш један филм, мислим да лепо показује право лице лицемерства тих твојих циника.

Jesu Finci imali kolonije i Norvežani? Ili Islanđani.

Причаш о плачкашима Викинзима? Који нису ништа радили него пљачкали, клали, силовали, одводили људе у робље и сад се од њих праве некакви хероји? Стварно се чудим себи како учествујем.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Мислиш на рат у Америци где су робови из Африке трпели "просвећене" протестанте и брали памук?

Zaboravio si da ima Sjever, mi smo uklanjali zlo kod nas, a vi niste jer ste skoro svi takvi.

Енглески протестантски бродови су допремали, а Амери откупљивали. Веома добро. Предлажем да одгледаш један филм, мислим да лепо показује право лице лицемерства тих твојих циника.

Predlažem ja tebi da čitaš Bibliju, ali svu nemoj samo da zaobilaziš onih 100 stihova o suboti.

Причаш о плачкашима Викинзима?

Pa tada nisu bili ni hrišćani.

Који нису ништа радили него пљачкали, клали, силовали, одводили људе у робље и сад се од њих праве некакви хероји?

Slabo i istoriju znaš.

Стварно се чудим себи како учествујем.

Zagrcnućeš se sa najnovijim vijestima iz centra pravoslavlja na Istoku iz Ukrajine.

Baš je Bog izabrao da posrami ono što smatrate svetim pravosl. krajevima.

Ukrajina i Kosovo.

Ukrajina nekada centar pravosl. na Istoku, sada centar haosa.

A to ti je kada hoćete svoje predanje, a nećete Bibliju.

E mi ćemo da uživamo u miru, dok će kod vas jauci.

Žalosno ali ko vam je kriv. Nećete reformu onda ćete deformu.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Ми хришћани знамо да нам следи све горе време, заправо и показује ко је на правој страни. А ти ликуј што се хришћанство уништава поткопава, напада, сатире.
,
E mi ćemo da uživamo u miru, dok će kod vas jauci.

Žalosno ali ko vam je kriv. Nećete reformu onda ćete deformu.

Ликуј, несрећо. Наши јауци Господу одлазе, не заборави шта ти кажем. А ти се радуј и у свом миру који даје свет уживај. Не треба нама ваша "реформа", формирани смо ми баш како треба. Биће и овде "реформатора" све више, али ће се највернији одржати. Жив био.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ми хришћани знамо да нам следи све горе време, заправо и показује ко је на правој страни.

Zaboravio si da imaju dva stradanja, vaše nije za Hrista, nego za naciju, jezik, ikone, organizaciju.

Dakle vaše stradanje je posljedica vaše neprosvijećenosti.

А ти ликуј што се хришћанство уништава поткопава, напада, сатире.

To bi se ti radovao, kao što se radovali kada se desi neki napad na Zapadu.

To je u tvom mentalitetu, nije kod prosvijećenih ljudi.

Ликуј, несрећо.

Jel ti to za sebe govoriš?

Наши јауци Господу одлазе,

Da odlaze Gospodu onda bi se vi radovali za nesreću, a vi kukate što stadasmo, znači da nisu za Gospoda.

А ти се радуј и у свом миру који даје свет уживај.

Ko ovdje nema mira (duhovnog i u državi) neće ga imati ni gore.

Не треба нама ваша "реформа",

Zato imate deformu tj. haos. Ko vam je kriv.

формирани смо ми баш како треба.

To kažu i džihadisti.

Биће и овде "реформатора" све више, али ће се највернији одржати. Жив био.

Biće sve manje, jer je došlo vrijeme naplate za odbijanje riječi Božje.

A to može samo jedno da znači nažalost ovo iz Biblije "Pusti Jakova otišao je za drugim bogovima".

I to baš u centru pravoslavlja na Istoku.

Zar je bolje?!

Primjer kojim si ilustrovao svoju tvrdnju je loš primjer, a loši primjeri nisu primjeri.

To su glavni primjeri, tačnije prosječni primjeri.

Istraživanje je ozbiljno, zna se metodologija, čak se i šokirao ovaj koji je sproveo istraživanje jer je očekivao da će vejrnici biti spremni na praštanje.

A oni nisu.

ali ružno je kada se ta sporenja srozavaju na nivo ulične svađe i uvreda, a pogotovu kada se pri tome ispoljava patološka mržnja prema neistomišljenicima. Da li je to osobina hrišćanstva i hrišćanina? Onako kako ja shvatam hrišćanski moral, nije!

Naravno da ne treba vrijeđati, ali mi moramo pokazati djela u globalu, Biblija jeste predvidjela i hrišćanski otpad. Iako svi misle da su to oni drugi.

Niko ne kaže da je to generalno za tu zajednicu, svugdje ima zla i dobrih ljudi.

Zato se čovjek ogradi da to ne važi za sve da se ne bi neko uvrijedio , ipak stoji razlika u globalu ističem.

Ipak nije isti mentalitet ljudi, jer da je isti onda bi svugdje bilo barem približno isto u mnogim stvarima. Ali nije. Nije isti mentalitet npr. ljudi na Islandu i u Rumuniji.

Svako ko je putovao u te države vidio je drugačiji i bolji mentalitet.

To čak imamo i u stepenu povjerenja kod ljudi, ne da nije isto nego je ogromna razlika.

Jedan primjer u Srbiji samo 11% ima povjerenja u druge ljude, zašto samo 11%, zato što znaju sa kim imaju posla.

Dok je u Danskoj 60% ljudi. Njemačka 35% itd.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ti mene klevetom, a ja tebe Biblijom. Dakle po djelima ćemo se poznati.

Pošto svi kažu da imaju pravu, ispravnu, Božju vjeru i samo oni je imaju, a drugi je nemaju, kako onda da znamo ko je prava i ispravna vjera. Bog je u Bibliji uspostavio jedan jednostavan mehanizam. Bog kaže da će se ispravna vjera vidjeti po djelima.

Luther, WA 53, 488: „Pa niste vi (Židovi) vrijedni toga da izvana pogledate Bibliju, a kamoli da je čitate. Vi samo trebate čitati Bibliju koja stoji svinji ispod repa te žderati i lokati slova koja tu sama ispadaju. To bi bila Biblija za takve proroke koji riječ božanskoga veličanstva (…) tako svinjski ruju i trgaju.“

Luther, WA 53, 528: „Jedna tako očajna, zatrovana, đavlom zagađena stvar je s tim Židovima, tako su nam tih 1400 godina bili naša muka, okuženost i sva nesreća i još uvijek jesu. Zaključak: u njima imamo prave đavle, to nije drukčije. Tu nema nikakvog ljudskog srca prema nama poganima. To oni uče od svojih rabina u đavlovim gnijezdima svojih škola.“

Luther, WA 53, 527: „Zaključak, dragi knezovi i gospodo, ako vama što imate Židove među sobom ovaj moj savjet nije po volji, domozite se boljega, da se i vi i mi rasteretimo nelagodna, đavolskog tereta Židova, da ne budemo krivi pred Bogom. (…) Time želim očistiti svoju savjest i osloboditi je krivnje, jer sam to vjerno pokazao i upozorio vas.“
-------------------------------------------------------------------------
Djela (rodovi) su obilna i prepoznatljiva. Evo nekih svjedočenja:

Njemački filozof i psihijatar Karl Jaspers (1883.-1969.): Što je Hitler činio, to je Luther nalagao s iznimkom izravnog usmrćivanja u plinskim komorama.“

Dean Inge: „Ako želimo pronaci žrtvenog jarca na čija ramena možemo položiti jade koje je Njemačka donijela svijetu, ja sam sve više i više uvjeren da je najgori genij zla te zemlje, ne Hitler ili Bizmark ili Frederik Veliki, nego Martin Luther.“

Veliki crkveni povjesničar reformacije Joseph Lortz (1887.-1975.) u svojoj je knjizi „Die Reformation in Deutschland II“ na str. 304. zaključio da je glavni razlog vjerskog i društvenog rasula novije dobi ukidanje i borba protiv svete mise!
-------------------------------------------------------------------------
O kakvoj vjeri svjedoče ovakva djela?

Natrag