Veštica sa kristalnim zubima koja uči o kraju sveta

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Jerusalim i nije izgradjen, vec se Jevreji mole pred jednim zidom, to bi trebao da znas.

Dakle Ellen White je bila u pravu.

I za sve ostalo je bila u pravu, jer Hristos je trebao da dodje u njeno vreme, ali je vise puta odlagao u istoriji svoj dolazak, kao i pojedine dogadjaje poslednjeg vremena, a biblija kaze da andjeli drze cetiri vetra, koji predstavljaju oslednje dogadjaje, ratove, prirodne katastrofe, progonstva, itd.

Dakle, nema greske kod Ellen White..

Sto se tice Oriona, izvadio si iz konteksta njene reci.

Ona govori da ce na putu ka zemlji Isus proci kroz Orionovu maglinu, a ne da je Bozji presto na Orionu ili bilo kojoj drugoj planeti.

Niti je ona slavila Orion, niti o njemu pisala.

Da li je i Bog mason kada u knjizi o Jovu pominje Orion?

Dakle, zaverenom je sve zavera, i u svakoj reci nadje masoneriju, a u svojim i u ucenju svoje crkve ne vidi.

Jos uvek stoji pitanje na koje nije niko dao odgovor - sta je u ucenju Adventisticke crkve masonskog porekla?

I na kraju - postavljena fotografija prikazuje osnvaca Jehovinih svedoka, i nema veze sa Adventistima.

Pitam se kako neko moze svesno da izvrce i iznosi neistine pred svim prisutnim na forumu, koji verujem shvataju sam duh, i ono sto se iznosi i kako se iznosi.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ovo se ne moze dnositi na Hriscane, posebno ne na Adventiste, jer Adventisti jedu svu zdravu hranu koju je "BOG STVORIO ZA JELO" kako ovaj biblijski tekst i kaze, i posebnu paznju pridaju porodicnom zivotu i vaspitanju dece, a apostol Pavle ovde osudjuje one "KOJI ZABRANJUJU ZENITI SE" sto se nikako ne moze odnositi na Adventiste.

Mirko ti si neki pajac zar ne?
Apostol kaže šta će sve LAŽNJACI UČITI i ne reče da to mora sve jedna osoba učiti ili jedna zajednica već će se te stvari pojaviti kroz masonstvo i evo sad da iz bliže čujemo koje su to dve potvrdile upozorenje:
Adventistipo pitanju hrane brane upotrebu mesne hrane kao i namirnice životinjskog porekla i tu su iz male zajednice gde i ti uskačeš striktniji dok HAC baš ne drži toliko do vešticinih laži o hrani.Tako nađosmo koja jedina skupina brani hranu sad idemo čuti koji mason brani ženidbu pa čuvši to i veca svojim Orijašima savetuje da nije mudro imati decu.

Stiže zabrana 1938 da se ne može ženiti niti udavati jer navodno stiže Armagedon.A izjavljuju Raselovi svedoci (njihov vođa)
Eto i druge polovine najave i sad imamo potvrdu koji duh koga vodi.

Pre se moze odnsiti na Pravoslavne i Rimokatolike koji praktikuju celibat.

Kako je veštica nagađala tako i njeni sledbenici igraju nagađanja...da ti nisi možda Crvenkapa?
Usađana mržnja prema tradiciji govori iz tebe kao i osuda duhovnih darova jer si postao usta veštice.

"SVAKO STVRENJE JE DOBRO"
ne znaci nikako da je apostol savetovao da jdemo sve divlje zveri i ptice, gmizavce, bube, mikrobe, itd, vec upravo kaze "DA JE SVAKO STVORENJE DOBRO" od onih"KOJE BOG STVORI ZA JELO" sto znaci da ima onih koje nije stvorio za jelo, a o cemu pronalazimo informacije u starom zavetu gde je Bog odvojio "ONE KOJE SU ZA JELO" od onih"KOJE NISU ZA JELO"

I to ti je vešticin zaključak,može li nešto ispod tvog perja kao kreacija izaći?
Čitaj posle potopa šta Bog daje za hranu i onda vidi šta si ti napisao pa se malo saberi.
Drugo,apostol ne smatra da na ČISTU HRANU treba molitva da se očisti rečju i tako SVU HRANU OČISTI čuješ li ti Slaviša to:

7:18 I reče im: Zar ste i vi tako nerazumni? Ne razumete li da šta god u čoveka spolja ulazi ne može ga opoganiti?
7:19 Jer mu ne ulazi u srce nego u trbuh; i izlazi napolje čisteći sva jela.

Kadsu uši začepljene onda se ne čuje.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Jerusalim i nije izgradjen, vec se Jevreji mole pred jednim zidom, to bi trebao da znas.

Ni sanjati ne možeš koliko o tim stvarima znam i zašto spamuješ temu????????????

Dakle Ellen White je bila u pravu.

Nikad ni jedna veštica nije bila u pravu pa ni ona.

I za sve ostalo je bila u pravu, jer Hristos je trebao da dodje u njeno vreme, ali je vise puta odlagao u istoriji svoj dolazak,

Koga ti bre lažeš?
Bog prorekao i prolongirao odredio datum i prevario...koji ste vi zanesenjaci i verski fanatici bez i malo vere u Božju reč.

Dakle, nema greske kod Ellen White..

Zašto su proroci spaljeni umesto da oni spale neprijatelje???????
Kako Bog dade nedeljom da se praznikuje i neradi na Pedesetnici ne znajući da će time svi verni primiti žig zveri???????

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Već pomenuh ko menja vremena i zakon i koliko rogova ima koja zver hajdemo da to malo šire sagledamo da shvatite da nema govora o dizanju nedelje od strane Amerike jer Danilo kaže da to čini ČOVEK BEZAKONJA koji seda u Hram.

Adventisti učedaprvazvernameće žigzverinjimajetonedeljano,sadnećemoulazitiuteglupostiveć uporukukozapravodaje žig:

13:11 Ividehdruguzvergdeizlaziizzemlje, iimašedvarogakaoujagnjeta; igovorašekaoaždaha.
13:12 Isvuvlastprvezveri činjašeprednjom(drugazverpredprvom);iučinidazemljaikoji živenanjojpokloniseprvojzverikojojseisceliranasmrtna.
13:13Iučini čudesavelika, iučinidaioganjsilazisnebanazemljupredljudima.
13:14 Ivaraonekoji živenazemljiznacima, kojijojbišedanida činipredzveri, govorećionima što živenazemljidanačineikonuzverikojaimaderanusmrtnuiosta živa.
13:15 Ibijojdanodadadeduhikonizverinoj, daprogovoriikonazverina, idaučinidasepobijukojisegodnepokloneikonizverinoj.
13:16 Iučinisve, maleivelike, bogateisiromašne, slobodnjakeirobove, teimdade žignadesnojrucinjihovojilina čelimanjihovim,

Opis ide u kontinuitetu šta sve radi DRUGAZVER i navodi se:
Traži poklonjenje prema prvoj zveri ko to traži ...DRUGA ZVER.
Da vara znacima i čudima ko to čini ...DRUGA ZVER.
Predlaže narodu da NAROD načini ikonu zveri iklanja joj se ko to radi ...DRUGA ZVER.
Udahnjuje duh načinjenoj ikoni i to čini ...DRUGA ZVER.
Sve male i velike žigosa na čelima i ruci ko to radi... DRUGA ZVER,

Doslednost u tumačenju,što znači da rogove u prvoj zveri smatramo teritorijama državama onda i na drugoj zveri trebamo rogove smatrati teritorijama-državama.SAD imaju preko 50 država-teritorija a mi o drugoj zveri dobijamo broj 2 kao rogove a ne preko 50 samim tim SAD nisu opisane kao druga zver.

Druga zver je Judeja i Palestina kao dve teritorije jedne država Izrailja koja je sad podeljenja ali će se ponovo ujediniti kao što su i teritorije rimskog carstva zasebne države ali su se ujedinile u Evropu.

Druga zver ne menja vremena i zakone već to čini prva zver na čijoj teritoriji je sedište čoveka bezakonja koji huli.

Toj osobi se ne daje 1260 godina već tri i po godine-vremena što vidimo kod Navuhodonosora da su vremena godine.Tako nedelju ne diže druga zver već prva a pošto se uči kako papstvo menja vremena i zakon 1260 god.i ni duže ni kraće od toga, moje pitanje je kako je onda u četvrtom veku proglašena nedelja za dan odmora kad taj proročki period počinje od 538 god i kako sad očekuju da nedelju digne druga zver kad je to posao prve i kako da to učini u 21veku kad je vreme određeno za to isteklo 1798? Jer kažu od 538 kreće mogućnost menjanja zakona i vremena i traje 1260 godina (njima tri i po vremena) i ZAVRŠAVA SE MOGUĆNOST MENJANJA VREMENA I ZAKONA a oni i pored toga sad očekuju da se NASTAVI MENJANJE VREMENA I ZAKONA IAKO JE ISTEKLO 1798 GOD.PA IM AMERIKA SAD TO TREBA UČINITI iako je po njima to vreme isteklo 1798 vidite li koliko je laž lako otkriti.

Opis prve zveri kao oblasti ide u prvom planu a potom opis ličnosti koja je cilj cele priče i koja će se pojaviti sa te teritorije.Isti primer je korišten i u opisu druge zveri prvo opis teritorije odakle stiže ličnost zvana lažni prorok koja je cilj na toj teritoriji jer će te dve osobe činiti dela protiv Boga i zavoditi narod.Tako u opisu prve zveri predstavlja hulne glave da bi kao cilj bio pokazan čovek bezakonja jer je to ličnost a ne institucija tako i u opisu druge zveri posle opisa teritorje ide predstavljanje ličnosti zvane lažni prorok pa nam se u 19 glavi saopštava da će te obe ličnosti biti žive bačene u jezero ognjeno(Otk.19.20)

Masonska industrija sponzorisana od vas napravila je filmove kako će biti kad Amerika digne nedelju i stalno podgrevaju očekivanje kako bi održali klijentelu međutim verujući znaju da je zmija stara varalica i znaju ko menja tri i po godine Jevrejima u hramu zakon koji dobiše kad njegovo vreme dođe.A nevernici i laici će i dalje trčati za svakom prevarom jer nije vera sviju.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Elen, dobija prezime od muza "White".
Sad mi je to zanimljivo, jer Jevreji cesto biraju takva prezimena sa znacenjem, a masoni direktno duguju svoj nastanak Jevrejima.. Devojacko joj je prezime "Gold" , sto opet vuce na Jevrejsko prezime i sigurno i jeste..

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Padas na ispitu Taramana, sve sam demantovao uz Bozju pomoc - hvala Bogu.
Sad je ostala samo slamka.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
VELIKABORBA(izdanjeiz 1844) ........................VELIKA BORBA (izdanjeiz 1911)

Str. 294. ime poglavlja: Glasna vika .....................Str. 491, ime poglavlja: Poslednja opomena
Str. 295. „ona će prerasti u glasnu viku“ ..............Str. 492. izostavljeno
Str. 424. „kada dođe vreme za glasnu viku“ ..........Str. 493. izostavljeno
Str. 299. „kad se bude začula glasna vika“ ............Str. 497. „kad bude objavljena poslednja opomena

I vi da ste masoni i vi bi polako korigovali očiglednu laž jer nekoliko milijardi svake godine bez trunke znoja nisu za baciti.Ovo sam samo jedan primer iz tog plagijata izvadio a ima ih više desetina jer šta je god nepismena žena ubacila među tuđe knjige pokvarila je i ono što je mene posebno fasciniralo jeste dugovečnost koju je otkrila SLUŠKINJA a izbacila je tu izjavu u(1 T str.131.132-1856) na konferenciji pa čujmo.

,,Bila mi je pokazana grupa prisutna na konferenciji.Anđeo mi je rekao: ,,Neki će biti hrana crvima,neki će proći kroz sedam poslednjih zala,neki će biti živi i ostati na Zemlji da budu uzeti prilikom Isusovog dolaska.,,

Na konferencije ne idu deca već punoletni članovi i sad uzmimo samo da niko nije bio stariji od samo 18 godina i od datuma te objave do danas 2016-1856=160plus 18= 178 godina imaju one dve trećine danas oni što će proći kroz čaše zala i oni što će živi Gospoda dočekati a koliko će vekova imati te osobe mi još neznamo i na pitanje upućeno vrhu organizacije koji imaju spiskove svih članova da nam dostave imena i adrese bar dve osobe sa spiska Adventista koje imaju preko 170 godina ni do danas nisu dostavili a prošlo je već nekoliko godina....što su ljuti, pa neće da svojim članovima radosno potvrde proroštvo davanjem imena tih dugovečnih osoba a baš su ljubazno zamoljeni....

Baš smo drski usudili smo se da proveravamo sluškinju i ona je istu reč upotrebila prema onima tad što su proveravali njena proroštva da su ,drski, jer proverom kako gospa reče hule na duha a mi verujući znamo ko je ona i znamo da apostol nama dade nalog kao obavezu koji glasi:

,,LJubazni! Ne verujte svakom duhu, nego kušajte duhove jesu li od Boga; jer mnogi lažni proroci izđoše na svet,, I jovan.4.1 Imate li vi ideju zašto se bunila sluškinja kad su proveravali knjige i proroštva i učenje...mislite da joj je smetalo što su videli da je lopov i lažni prorok,nije joj smetalo ja znam jer inače bi prestala sa tim ali bogatsvo je veći povod za DELO od sramote.

Mene zanima da li je neko čuo da postoji VIKA koja je tiha,čim se kaže GLASNA suvišna jer reč VIKA i obrnuto ali nepismena žena šta se tu može.
Ako doleti neki papagaj pitajte ga sledeće jer su oni veoma zaboravni a i mi bi takvi bili da ispod perja ništa nema.

Imate li vi Jelenaši da ne kažem veštičari odgovor na pitanje iznad koju bolest ruku su imali Adv-pionirčići sve sa porodicom Bela?
Zašto gospa nije vratila ogromne pozajmice već tražila da poverioci ZABORAVE na dug?
Zašto su oni autori desetine knjiga godinama pre veštice napisali baš sve ono što je ona htela potom napisati ne pitajući istu smeju li to raditi?
Zašto vam toliko drag onaj veliki tvrdi uspravni kamen iznad glave veštice?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Jedan dobar deo Aventista delimično svestan mnoštva grešaka ali ipak ostaju tamo jer neznaju dve stvari. 1.Da su osnivači i upravitelji masoni. 2.Da je ono što oslovljavaju Isusovim rečima (Duh Proroštva)plagijat.

Ima još jedna veoma bitna stvar kao treća gde je ubeđenje odigralo svoju ulogu i verujući ljudi inače pošteni i iskreni kažu:,,Nemamo brate druge crkve gde da odemo jer je ovo zadnja crkva (Laodikeja) u kojoj smo iako ima grešaka ostaće.,,

Hajde jednom da ovo ubeđenje ispitamo i vidimo da je i to lukava laž kojom zarobljavaju sponzore i zastrašuju,krenimo redom da ispitamo nekoliko stvari po ovom pitanju:

1.Isus je uspostavio svoju crkvu gde je On temelj i glava crkvi i ta crkva postoji od Pedesetnice potvrđena ognjenim jezicima i nije niti može prestati postojati,znači stoji i temelj i glava ali i telo crkve.Tako svaka tvrdnja da je isteklo vreme jedne crkve a počelo vreme druge crkve je obična prevara jer crkvi Božijoj ne ističe vreme jer bi tad i Gospodu isticalo vreme i nebi trebala glava ni temelj tamo gde prestaje telo –crkva postojati.

2.Jevreji su za svaki gografski pojam davali opisne nazive pa se recimo Jerusalim zove GRAD MIRA tako i mnoga druga naselja imaju opisne nazive i ti nazivi su dati tim gografskim prostorima a ne vremenskim periodima to je lukava i providna prevara.Sedam navedenih mesta(Efes,Smirna,Pergam,Tijatir,Sard,Filadelfija,Laodikija)su doslovni gografski naseljeni prostori.Ne može se zajednici svetih u Londonu pripisati vremeski okvir u koji će se ubaciti svi verujući sveta u određenom broju godina to je suludo.Kad Jovan piše ZAJEDNICAMA u tim mestima on navodi problem u TOJ ZAJEDNICI a ne u celom verujućem svetu jer svako mesto ima drugi problem zato se ne može isti greh pripisati svima niti imaju svi verujući Jezavelju par vekova koliko navodno traje vreme te crkve koja kao pokriva ceo svet u par vekova.

3.Jovan jasno navodi NAZIVE NASELJA u kojima žive verujući i SVA TA NASELJA su gde...U AZIJI i sad ako krenemo po masonskoj prevari da govorimo kako je Laodikija vreme crkve u celom svetu od recimo 1844 do kraja onda se svi verujući nalaze tamo gde Jovan reče da je Laodikeja a to je AZIJA ali nije samo ona tamo već SVE CRKVE su u AZIJI pitam vas da li ste vi verujući i da li ste u Laodikiji ako jeste onda ste U AZIJI jer Jovan reče da je svaka navedena zajednica U AZIJI da li su svi verujući u Aziji?

ČUJTE JOVANAako mu uopšte verujete:

1:4 Od Jovana na sedam crkava koje su u Aziji

Ako ste Laodikija onda ste crkva U AZIJI van nje nema druge Laodikije.

1:11 I šta vidiš napiši u knjigu, i pošlji crkvama koje su u Aziji: u Efes, i u Smirnu, i u Pergam, i u Tijatir, i u Sard, i u Filadelfiju, i u Laodikiju.

Da pošalje pismo kroz vekove ili u geografska područja?Naravno u tadašnja naselja gde su bili tadašnji verujući sa svojim tadašnjim dobrim i lošim osobinama.Kažu vreme Jezavelje i te crkve je trajalo preko 2 veka i dok to vreme traje i Jezavelja lažno proriče 2 veka...jer toliko traje poruka toj crkvi vidite li braćo u šta vas ubediše?

Dakle,vi ne možete biti IZVAN crkve ako ste verujući jer činite telo niti to telo ima prekide niti se može generalizovati da u vremenu od par vekova svi budu za pohvalu i da u vremenu od par vekova svi budu za osudu koristite razum narode moj i odbacite te providne prevare.Uzmite SAMO BIBLIJU bez ikakvih poštapalica i pustite da vas Duh Sveti pouči svakoj istini a ne da vas Generalna konferencija igrajući ulogu Duha Svetog uči lažima i sve vam to naplati.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sve su to trice i kucine, i mucno je to sve i citati.

Samo jedno.

Postoje falsifikati velike borbe koju su istampali protivnici Adventizma, i ja sam jedan takav falsifikat svojevremeno drzao u rukama.

Sto se tice Laodikejske crkve, ne poznajes prorocanstva, jer te crkve predstavljaju stvarne crkve u onom vremenu, ali u prorockom smislu sedam istorijskih razdoblja u kojima crkva deluje.
Poslednje vreme je vreme Laodikejske crkve koja ce delovati pred sam kraj istorije sveta i Hristovog drugog dolaska.
laodikeja - LAODIKEOS, znaci - NAROD SUDA.
Sa ovim se slazu i tradicionalne crkve, samo sto one smatraju da mi zivimo u vremenu Filadelfijske crkve.

I na kraju, ti kazes da je glava crkve Hristos.

Ovde si sam kontradiktoran svojim recima, jer ti se ne rukovodis ovim principom, vec si sebe postavio kao glavu crkve i za sudiju, jer radis stvari i govoris onako kako ni sam Isus nije i ne bi cinio i govorio, vec bi ti on bio glava, i molio bi se njemu sta da cinis i govoris.

Zato ja NIKADA necu poverovati u ono sto inosis, jer to ne podkrepljujes svojim recima, delima, i odnosom prema drugima.

Ja slusam SAMO Gospoda i ono sto mi on svedoci, i on mi je glava, prvi, u sredini, i poslednji.

A ti cini sto ti je volja, ali to nema apsolutno nikakve veze sa Bogom..

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Šta je Orion otkrio Darvinu i SLUŠKINJI?

"Ali ako je postojao jedan greh koji je bio iznad drugih koji je uzrokovao uništenje roda ljudskog potopom, to je bio osnovni zločin ukrštanja ljudi sa životinjama koji je unakazio lik Božiji i uzrokovao nered svuda"
(Duhovni darovi, I, str. 69)

"Sve vrste životinja koje je Bog stvorio su sačuvane u barci. Mešane vrste koje Bog nije stvorio, koje su bile rezultat ukrštanja, su uništene potopom. Nakon potopa bilo je ukrštanja ljudi i životinja, kao što se može videti u skoro beskrajnom nizu vrsta životinja i u nekim rasama ljudi"
(Duhovni darovi, I, str. 78)

Jelena je dala Mileru zadatak da potvrdi njenu ,viziju, a Džejms je dao saglasnost na Milerov rad,vidite kako oni fino funkcionišu nema sukoba misli čovek se ukrstio sa životinjom i potvrda toga po Mileru su BUŠMANI.Dakle njima je bušman polu životinja polu čovek....

Iz njene izjave čujemo:

1.Ukrštanje ljudi i životinja uzrokovalo potop.

2.Pokavaren je lik Božji u čoveku.

3.I pre i posle potopa bilo ukrštanja.

4.Posledicesu vidljive na bušmanu pola životinji pola čoveku

C:\Users\Dar-com\AppData\Local\Temp\msohtml1\01\clip_image002.jpg

Ovakvo objašnjenje je trajalo sve do 1947, ali zbog toga što je to bilo sve teže objasniti trebalo je pronaći drugačije objasnjenje i tada je Adventistički biolog Dr. Frank Marsh predložio interpretaciju po kojoj je ona mislila na mešanje ljudi sa ljudima i životinja sa životinjama. To je zadržano još i danas iako su se pojavila nova.

Pokušali su ispraviti plagijatoricu ali upadaju u još gore stanje jer nije moguće ukrštanjem čoveka sa čovekom uništiti Božji lik jer su SVI ljudi Božjim likom opisani.Molim vas kakve veze ima ukrštanje životinje sa životinjom po pitanju Božjeg lika? Bog reče ljudima plodite se i množite se i time ne kvare lik Božji tako Mojsije uze ženu iz druge rase (Seforu)i dobi obećanje umnožavanja

potomstva a ne odbacivanja.Interesantno, 1840. samo nekoliko godina pre nego što je EGW ovo napisala, pojavio se engleski prevod jevrejske knjige "Book of Jasher" u kojoj se slično tvrđenje nalazi u stihu 4:18. Da je E.G.Vajt znala za ovu knjigu svedoče i mnogi njeni drugi citati iz nje. U XIX veku mnogi su verovali u mit da je moguce bilo ukrštanje životinja i ljudi. Samo nekoliko godina ranije, 24. novembra 1859. objavljena je knjiga "Poreklo vrsta" Čarlsa Darvina, koju su manje obrazovani u to vreme tumačili slično E.Vajt.

Tako je Bog jasno sluškinji otkrio ukrštanje životinja I ljudi te su zato uništeni a Mojsija blagoslovi iako je ukrstio dve rase toliko o poštenju I proroštvu.

Govoreći o planu spasenja 1851. godine Elena Vajt zapisuje jednu od svojih mnogobrojinh “vizija”

„Čitavo nebo je obuzela tuga kad se saznalo da je čovek izgubljen, da će se svet koji je Bog stvorio napuniti smrtnim bićima osuđenim na patnju, bolest i smrt, i da za prestupnike ne postoji put spasenja. Svaki potomak Adamov moraće da umre. Tada sam videla dragog Isusa i na Njegovom licu zapazila izraz saosećanja i tuge. Ubrzo posle toga primetila sam da se približio neuporedivo blistavoj svetlosti koja okružuje Oca."
(Rani Spisi, 125)

Biblija kaže da NEĆEMO SVI POMRETI dok sluškinji sa Oriona Božji glas ovako daje proroštvo I sad je pitanje koga odbaciti Pavla ili sluškinju Oriona?

"Moj anđeo pratilac reče: „On ima prisan razgovor sa svojim Ocem.“ Izgledalo je kao da zabrinutost i strepnja anđela sve više rastu dok je Isus razgovarao sa Ocem. Tri puta ga je zaklanjala ta veličanstvena svetlost kojom je Otac obavijen i treći put kad se vratio od Oca mogli smo da vidimo Njegov lik. Njegovo lice je sada odavalo izraz spokojstva i, slobodno od svake zabrinutosti i patnje, blistalo je ljubaznošću koja se rečima ne može opisati.,,

Sluškinja kaže OTAC NEDA sinu a sin uporno hoće jer ona vidi dva Boga jednog koji može umreti I drugog koji ne umire a obojica su Bogovi I ako budemo ,drski, I ispitamo Biblijom opet će sluškinja srušiti apostole jer oni kažu da je OCU tako omilio svet da je ON dao jedinorođenca bez ubeđivanja jer ljubav uvek ljubi.Mene ne čudi što je ona svašta napisala već što ljudi poklopljeni njenim duhom neće da ga se oslobode I drže se samo BOŽJIH PROROKA a ne masona.

Ja sam videla da naše molitve ne mogu više pomoći zlima.” (Advent and Sabbath Herald, March 22, 1892)

Ovakav stav prihvatali su i drugi lideri adventog pokreta, ističući da je vrema za svet prošlo po isteku perioda od 2300 dana (1844. godine) i da je sada dan pomirenja otpočeo koji će trajati sedam godina. Joseph Bates je bio jedan od najvećih zagovornika takve teorije, ističući da će se ono što je otpočelo 22. oktobra 1844 završiti Oktobra 1851. godine, kada će Hristos doći. (vidi "The Typical and Anti-typical Sanctuary," str. 10-13, 15, Joseph Bates, 1850).

Elena Vajt podržava tu teoriju nizom “vizija” u kojima ističe:

“Neki misle da ima još mnogo do dolaska Gospoda. Vreme se proteglo nekoliko godina duže nego što su oni očekivali, tako da su oni došli do zaključka da će se produžiti na još nekoliko godina… Videla sam da je Isusovo vreme u Svetinji nad svetinjama skoro završeno, i da će još vrlo kratko trajati.” (Rani spisi, str. 58. izdanje 1907)

A u jednoj drugoj “viziji” piše “U viđenju koje mi je dato 27. Juna 1850. moj anđeo pratilac mi je rekao: Vreme je gotovo na izmaku. Budi spremna, budi spremna, budi spremna… ono što smo mi nekada učili godinama, oni što su nedavno primili istinu moraće da nauće za nekoliko meseci.” (Rani Spisi, str. 64-67)

A samo dva dana kasnije Elene Vajt objavljuje još jednu “viziju”:

Videla sam da se Isus molio za svoje neprijatelje, ali to ne mora nas da podstakne da se molimo za zli svet, koga je Bog odbacio. Kada se On molio za svoje neprijatelje bilo je nada za njih, i oni su mogli tako izvući korist i biti spašeni Njegovom molitvom. On je tada bio posrednik u prvom delu svetinje za ceo svet. Ali sada se Njegov duh i naklonost povukla sa sveta, a naša naklonost mora biti sa Isusom i mora se povući od bezbožnika. Videla sam da zli ne bi imali koristi od naših molitava sada. “ ( Camden, N.Y., June 29, 1851)

Znam dobro čoveka koji je pročitao sve naslove EGV i uočio mnoge greške šetao je po sobi lagano u poslepodnevnim satima i jasno i dovoljno glasno čuo glas sa desne strane dok je razmišljao otkud tolike greške u proroštvu osobe koju Bog vodi i čuje reči:

,,VEŠTICA SA KRISTALNIM ZUBIMA KOJA UČI O KRAJU SVETA,,

Čovek je ostao totalno zbunjen kakve veštice o kome je reč? Posle oko godinu dana shvatio je da je reč o ženskom rodu znači nekoj ženskoj osobi koja uči o kraju sveta i nikako nije smeo pomisliti na sluškinju dok nije otkrio kako svi dugogodišnji masoni su prosvetljeni-Iluminati koji upražnjavaju okultne radnje i time se za ruke drže i to spada u red veštičarenja i još jedna osobina je vegetarijanstvo gde se krv i meso mogu prineti ali odbijaju jesti meso...u tekstovima o veštičarenju možete čitati.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag