Veštica sa kristalnim zubima koja uči o kraju sveta

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Za verujuće ljude:

(XXII) DOKAZI POGREŠNOG ADVENTNOG UČENJA.

Adventisti krštavaju u Boga Oca,Boga Sina,Boga Duha Svetoga.

Krštenje datira vekovima p.n.e. Eseni su imali obredno kupanja koje je predstavljalo očišćenje.Jovan podronitelj dolazi i priprema narod za oproštenje greha: Marko 1.4

I Petrova 3.21

Gospod 40-og dana kad se uznosi saopštava učenicima šta da rade: Matej 28. 19

Isti nalog beleži i Marko pre Mateja: Marko 16.15-17

Aleksandrijska i Antiohijska škola beleže tekst koji danas imamo u Mateju 28 dok Sirijski prevod beleži sledeću izjavu: krsteći

,,Idite, dakle, i naučite sve narode krsteći ih u moje ime,,

Stiže Pedesetnica i kreću krštenja zato mi treba vaše uho za ČUTI: Dela 1.4-5 ; Dela 2.38 ; Dela 8.16 ;Dela 19.5 ;Galatima 3.27 ;Rim. 6.3; I Kor.1.13-17 ;Kološ.3.17 ;Marko 9.39 16. 16-17 ;Dela 19.1-6 (17) ;I Kor.12.13

Brate koje je tvoje ime ...da li sin ili otac ili pored tih titula imaš IME? Isaija 9.6

Matej 28.19 GREŠKE:1) .IME jednina 2.)Sin i Otac nije ime već titula 3.) Mnoštvo mesta govori da je ime Jehošua-Jošua-Isus

Dela 4.10 kako se to dogodilo Dela 3.6 čovek umire i predaje svoj duh imenu Dela 7.59 Bog nas poznaje po imenu,svaki koji prizove ima Božje spasiće se. Otk.2.3

Šta je uzrok da se praksa razlikuje od formule krštenja?

Enciklopedija Britanika 11 izdanje str.365

,,Formula krštenja je promenjena iz imena Isus Hrist u reči ,,Otac,Sin iDuh Sveti,, Katolička crkva II vek,,

Britanica enciklopedja sveska II str 377

,,Katolici priznaju da je krštenje u Isusovo ime promenjeno od strane katoličke crkve,,

Str.263

,,Krštenička formula je promijenjena od imena Isus Krist u riječi Otac,Sin i Duh Sveti od strane Katoličke crkve u drugom stoljeću,,

Justin Mučenik Apologetika 1.61 str.53

,,Ljudi su krštavani u početku ,,u ime Isusovo,, kasnije sa razvojem doktrine o Trojstvu,krštavani su u ime Oca i Sina i Duha Svetog,,

Džejms Hejsting Biblijki rečnik str. 82

,,Svuda u najstarijim izvorima stoji da je krštenje bilo u ime Isusa Hrista,,

Str.88

,,Mora se napomenuti da trostruko ime iz Mateja 28.19 nije bilo korišteno od rane crkve,nego se koristilo u ime Isusovo,Isusa Hrista,Gospoda Isusa,,

Subota-zabranjeno Judaiziranje tj.odmaranje subotom u protivnom odlučivanje od crkve.Pasha-zabranjeno slavljenje iste kad i Jevreji slave pod pretnjom anateme. Čiju praksu vrše Adventisti?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Taramana, ne postoji pogresnost Adventistickog ucenja, vec istinitost Adventistickog ucenja koje je u potpunom skladu sa biblijom - sukobljeno sa TVOJIM LICNIM tumacenjem biblije van konteksta, i tvojim subjektivnim misljenjima.

Hajde da odgovorimo na tvoje opaske o sedam truba i pecata.

Sedam truba i pecata u bibliji predstavljaju dug vremenski period u kome su se dogodili odredzeni istorijski dogadzaji tokom Hriscanske ere, u kojima covek jos uvek ima prilike za pokajanje - otkrivenje 9. 20

Sedam truba pocinju 70-te godine nove ere, sa ratom Jevreja protiv Rimljana, i razorenjem Jerusalimskog hrama, a zavrsavaju se sa poslednjim sudom, i od te 70-te godine postoji tacan hronoloski redosled dogadzaja koji su se odigrali u istoriji sa ispoljavanjem svake trube, sa tacnim godinama njihovog ispunjenja, osim poslednje sedme trube koja je stvar skore buducnosti.

Sedam pecata su takodze istorijski dogadzaji, i protezu se od 1 veka Hriscanske ere, pa sve do kraja istorije sveta i isteka vremena Bozje milosti, i takodze postoji tacan hronoloski redosled dogazaja, sa tacnim godinama njihovog ispunjenja sa otvaranjem svakog od tih pecata, osim poslednjeg koji je stvar skore buducnosti.

Vazno je napomenuti - da je jedna od kljucnih razlika izmedzu truba i pecata - to sto se one bave razlicitim istorijskim dogadzajima i istorijskim momentima, kao i geografskim polozajima.

Trube i pecati se ne ispoljavaju u istom trenutku, niti govore o istim vremenskim razdobljima ni dogadzajima, vec o razlicitim, ali u kontinuitetu, i katkad u obostranom preplitanju,

Tako mozemo napomenuti, da se tek nakon pete i seste trube - otvorio sesti pecat, sto znaci da se ispoljavanjem truba nije automatski nuzno otvorio i neki od pecata, vec pre ili posle njega, u ovom slucaju sesti.

Mi danas zivimo u vremenu izmedzu 6 i 7 trube, i izmedzu 6 i 7 pecata, sto znaci - bukvalnno u poslednjem vremenu neposredno pre isteka vremena Bozje milosti, kada ce se otvoriti sedmi pecat, i odpoceti izlivanje 7 poslednjih zala.

Sto se tice 5 i 6 trube u kojima se opisuje istorijska pojava islama, to vreme 5 i 6 trube je proslo oko 1800-te godine nove ere, i tek nakon tog perioda nastupa otvaranje 6 pecata.

Ovo je potpuno u biblijskom i istorijskom kontekstu.

Amin.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698

Sedam truba i pecata u bibliji predstavljaju dug vremenski period.

Uh,tu će ti veštica sa kristalnim zubima reći da nisi poslušan ,,duhu proroštva,, jer neveruješ Duhu Svetom tj.njoj jer ista kaže da će se BRZO izvršiti i da idu REDOM za razliku od tvog verovanja ali to se vaše stvari unutar okultizma.

Sedam truba pocinju 70-te godine nove ere, sa ratom Jevreja protiv Rimljana, i razorenjem Jerusalimskog hrama,
CITAT gde to veštica govori tj. duh proroštva:

Drugo,NE počinju trube Judejskim ratom teološki laiče jer ti u prvih ŠEST PEČATA NEMAŠ TRUBE tek otvaranjem SEDMOG PEČATA počinju trube jer su one SADRŽAJ SEDMOG PEČATA i radnji u njemu.Ti pojma nemaš ni šta čitaš niti šta piše možeš pod ruku sa onim teološkim šarlatanom Slagojem.
Objasnio sam ti već da pečati idu REDOM i da svaki pečat ima svoje vreme delovanja i sadržaj-dešavanja u tom vremenu i rekao sam ti da to svako razuman lako shvati ti očigledno imaš teški pokrivač masonstva zato si gluv i slep.

Sedam pecata su takodze istorijski dogadzaji, i protezu se od 1 veka Hriscanske ere, pa sve do kraja istorije sveta i isteka vremena Bozje milosti, i takodze postoji tacan hronoloski redosled dogazaja,

Blago maji koja te rodi jednom ti pečati idu bez reda pa govoriš kako se sedmi pečat pre šestog ispunio a odmah potom kažeš kako idu redom....da je kamen za kiseljenje kupusa rodila više koristi bi imala.

Vazno je napomenuti - da je jedna od kljucnih razlika izmedzu truba i pecata - to sto se one bave razlicitim istorijskim dogadzajima i istorijskim momentima, kao i geografskim polozajima.

Veze ti nemaš.
Prvih ŠEST PEČATA uopšte nemaju opis truba u sebi i tek od OTVARANJA SEDMOG PEČATA KREĆU TRUBE trubo jedna.Svih sedam tuba trube u vremenu SEDMOG PEČATA trubo.

Tako mozemo napomenuti, da se tek nakon pete i seste trube - otvorio sesti pecat, sto znaci da se ispoljavanjem truba nije automatski nuzno otvorio i neki od pecata, vec pre ili posle njega, u ovom slucaju sesti.

PRAVI TEOLOŠKI ŠALATAN ti i Marko kao da ste blizanci nezna se ko je veća truba od vas dvojice.

Peta i šesta kao i prva i druga i sve ostale trube U OKVIRU SEMOG PEČATA laiče teološki!!!
NEMA truba pre SEDMOG PEČATA jelenašu zapiši to sebi na čelo i na dovratke i na jastuk i na OGLEDALO.Ovakvu izjavu nebi napisao ni nevernik niti psihijatrijski bolesnik jer više razuma imaju.

Mi danas zivimo u vremenu izmedzu 6 i 7 trube, i izmedzu 6 i 7 pecata, sto znaci -

:bfghb::bfghb::bfghb::bfghb::bfghb::roll::roll::roll::roll::roll:

Jel ti dobro Lajkiću?

kada ce se otvoriti sedmi pecat, i odpoceti izlivanje 7 poslednjih zala.

Retko ko tako sam sebe dribla i žonglira kao ti,sad ti češe zala TEK TREBAJU POČETI a pre si govorio kako ti Bog rekao da su čaše počele da sipaju 2011...blago maji koja te rodila.

Sto se tice 5 i 6 trube u kojima se opisuje istorijska pojava islama, to vreme 5 i 6 trube je proslo oko 1800-te godine nove ere, i tek nakon tog perioda nastupa otvaranje 6 pecata.
CRNI KUKAVČE,pa sad si rekao da pečati idu REDOM iznad a ovde to negiraš jer si sam priznao da se nebo nije otvorilo i time se šesti pečat NIJE OTVORIO a ovde radnju iz 9-te glave koja ide u SEDMOM PEČATU kažeš da se desila pre 2 veka iako se još šesti pečat nije otvorio ali ti se radnj iz semog pre 2 veka desila pa gde ti je tu redosled pečata crni kukavče???

Ovo je potpuno u biblijskom i istorijskom kontekstu.
:beee::beee::beee:AMIN :roll::roll::roll:

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
06.03.2016
Poruka
175
Taramana tvrdi:

Amin!

Ponovo je Taramana dao laznu izjavu. Ne krstavaju samo Adventisti u ime Oca, Sina i Svetoga Duha, nego to cine skoro svi hriscani. Pa zaso bi onda Taramana izdvajao samo Adventiste?"

Laodikeja, coveku koji se tako hulno izrazava o svemu, ne treba odgovarati,jer nije dostojsan normalnog odgovora.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
06.03.2016
Poruka
175
"Nesreco ljudska gde su ti odgovori na pitanja iz Biblije,plaćeniče umrtvljene savesti i ugašenog duha..,
Teološki šarlatane,postoji knjiga zvana Biblija koja viče na sva usta da ste lažni učitelji i lažni proroci puni duha đavolskog koji brani jela i tera laike pod prokletstvo zakona i hulu na Duha Svetog i ti se još pitaš kako smem takav rod zvati zlom i zmijskim porodom,nego šta nego smem jer potvrđujem Bibliju a ona govori ko ste vi.
Vaš bog je novac i zato se vi ne mučite i živite duže jer i kornjače žive duže."теолошки шарлатан, ЛАЖЕШ па љигавац, xајде другови лажови,теолошки шарлатан,Нас не интересује испаша нити вашадужина живота, Марко,који си ти дебил,Дакле Змијски породе,

I ovoga jutra Taramana nas je obradovao dodatkom svoje "molitve":
ove nesreće ljudske, veštica sa kristalnim zubima,uče da je zajednica verujućih žena (i to je Taramanina cista laz) onda čuju da je satana mesija,služitelji jeresi, teološki šarlatani lažu, nesreće ljudske...

Taramana mnogo ti havala sto si nam se i ovoga jutra tako jasno predstavio.

PITANJE ZA TARAMANU:

Taramana, ako je imalo istina ono sto si izrazio u ovoj tvojoj "molitvi" kako se to uopste tebi moglo desiti da si se pridruzio tom tako losem drustvu? Ako je tako, onda ili tvoje rasudjivanje nije dobro, ili si toliko neposten da lazno optuzujes postene ljude? Ja mislim da je ijedno i drugo!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
06.03.2016
Poruka
175
Svakako ste primetili da u svojim pogrdama Taramana cesto spominje: "srebroljupci, placenici, sebicnjaci itd.

To pokazuje da je Taramana prilkjucio se Adventistickoj crkvi sa namerom da postane pastor da bi i on bio "placenik".
Medjutim, oni su ga brzo procitali, i dali mu izlaznu vizu, tako da je njegov plan propao i zelja mu je ostala neispunjena. Zato ono toliko mrzi adventiste i naziva ih tim pogrdnim imenima.

Taramana, zao mi je sto ti se planovi nisu ostvarili. A ako ti to cini zadovoljstvo, slobodno grdi koliko ti je volja, ali setise one isreke: "Pas laje, vetar nosi, a ljudi ostaju kao sto su i bili."

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Taramana, sve si ispomešao, i sve si pogrešno razumeo, jer ne poznaješ princip tumačenja otkrivenja, a druge osuđuješ za slepilo, i ako je u stvari suprotno - da si ti duhovno slep. Hajde da vidimo. Ti tvrdiš da trube počinju nakon ili za vreme sedmog pečata, u vreme kada se završi vreme Božje milosti i nema više mogućnosti za pokajanje. Biblija govori sasvim nešto suprotno, da u vreme svih šest truba ima mogućnosti za pokajanje, što znači da trube idu paralelno sa pečatima. To što se u otkrivenju prvo recimo opisuju trube pa potom pečati - ne znači da pečati idu nakon truba, već otkrivenje prvo opisuje jedan vid događaja ili sudova u toku novozavetne istorije na jednom delu zemlje, a potom opisuje drugu vrstu događaja ili sudova u istom pomenutom novozavetnom periodu, koji se događaju na drugom mestu na zemlji. Otkrivenje cesto ponavlja opise, opisujući u jednom trenutku budućnost, a potom sled događaja od početka pa kroz istoriju. Dobri moj Taramana, nije lepo da onako pišeš o nekom na osnovu svog ličnog neznanja. Ti možeš da veruješ što god želiš, i ja te neću zbog toga ponidaštavati i vređati, a ti to konstantno činiš.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ti tvrdiš da trube počinju nakon ili za vreme sedmog pečata, u vreme kada se završi vreme Božje milosti i nema više mogućnosti za pokajanje.

Ne učim ja ništa već citiram BIBLIJU a Bog kroz svoju reč govori kad šta biva ali to masonske i sve okultne zajednice ne priznaju pa prave svoja proroštva gazeći po Božjem. A geti čitaš o trubama vansedmog pečata da trubi sedam truba daj mi citat da vidim odakle ti ta sumanuta ideja kako trube izvan pečata idu paralelno?

Biblija govori sasvim nešto suprotno, da u vreme svih šest truba ima mogućnosti za pokajanje, što znači da trube idu paralelno sa pečatima.

Ne svih ŠEST već SEDAM Lakiću. Ne znači da trube idu uporedo sa pečatima jer to nigde ne piše u Bibliji već u kuvaru veštice.
Drugo,Gde piše da paganima u trubama nema milosti?

To što se u otkrivenju prvo recimo opisuju trube pa potom pečati - ne znači da pečati idu nakon truba,

Il si pijan ili ti noge smrde?
Gde ti čitaš da prvo idu trube trubo jedna???
Trube se prvi put pominju tek otvaranjem zadnjeg SEDMOG pečata jarane Suljo!
I ne idu pečati nakon truba već trube nakon šest pečata počinju SEDMIM PEČATOM ukrasna cvećko.

Moraš se prvo otrezniti pa doći na forum ovako nema smisla sa alkoholom razgovarati no ni to nije loše ti ćeš se bar otrezniti ali onaj Maričelo nije pijan ali zato nije normalan i to trajno ostaje to je veliko zlo.
Mislim da sad ljudi većma zahvaljuju Bogu kad vide kakvih sve lažnih zajednica ima i kakvih bolesnika u njima pa su radosni što nisu tamo zato je dobro što se ova trojica pojaviše jedan prepotentni jedan šareni i jedan mentalno nestabilan da još više hvalite Boga što vam to nisu braća i što niste pod masonskom zapregom koju bi plaćali desetcima i darovima a i prilozima.Za uzvrat oni bi vam na daljinki vršili kontrolu učeći o repatim Turcima i krilatim konjima gde nedelja mutira u žig i gde je kontinent osoba a knjiga prorok.

PITANJE ZA TARAMANU:

Taramana, ako je imalo istina ono sto si izrazio u ovoj tvojoj "molitvi" kako se to uopste tebi moglo desiti da si se pridruzio tom tako losem drustvu? Ako je tako, onda ili tvoje rasudjivanje nije dobro, ili si toliko neposten da lazno optuzujes postene ljude? Ja mislim da je ijedno i drugo!

Stvore,pitanja možeš postaviti i na njih urednodobiti odgovor TEK KAD daš odgovore na onih prvih 10 pitanja koja trče za tobom.
Ovo POŠTENI LJUDI misliš na Pravoslavce,Katolike,Baptiste,Duhovne crkve....?
Ako misliš na vas trojicu kao prvo četvoronožci nisu ljudi niti oni pasu niti ismevaju Božju reč a to su sve vaše osobine.
Zato rekoh za ljude imam ljudski rečnik jer oni RAZGOVARAJU a to znači čuju i ODGOVARAJU dok za Zmijski Porod imam Jovanove i Gospodnje reči dok god uče laž i kriju svoje prevare bez odgovora pišući svakakve gluposti kao pajaci samo da ne odgovore a to je LJIGAVO.
.
Taramana tvrdi:

Amin!

Ponovo je Taramana dao laznu izjavu. Ne krstavaju samo Adventisti u ime Oca, Sina i Svetoga Duha, nego to cine skoro svi hriscani. Pa zaso bi onda Taramana izdvajao samo Adventiste?"

LAŽEŠ.
Druge crkve krštvaju u IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA a vi BOGA OCA i BOGA SINA i BOGA DUHA SVETOGA a to NIJE isto jer oni imaju JEDNOG BOGA kroz tri naziva a vi imate TRI BOGA u tri naziva.Njihovo je manje zlo ali ni jednonije apostolska praksa to verujući vide i ispravljaju.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
06.03.2016
Poruka
175
Kada sam rekao da ne krstavaju samo Adventisti vernike u ime Oca i Sina i Svetoga duha, Taramana je odgovorio:

AZES! Druge crkve krštvaju u IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA a vi BOGA OCA i BOGA SINA i BOGA DUHA SVETOGA a to NIJE isto jer oni imaju JEDNOG BOGA kroz tri naziva a vi imate TRI BOGA u tri naziva.Njihovo je manje zlo ali ni jedno nije apostolska praksa to verujući vide i ispravljaju.[/QUOTE]

Ovo pokazuje jasno da Taramana ne veruje u Tri Lica Bozanstva.

Ko LAZE?
Evo zvanicnog teksta za Krstenje u Adventistickoj Crkvi:

"Dragi brate, ...(Ime krstenika), na priznanju tvoje vere u Isusa Hrista kao tvog Spasitelja, JA TE KRSTAVAM U IME OCA, U IME SINA, I U IME SVETOG DUHA. Amin!" (Pravilnik za propovednike, str. 99)

Citaoci foruma: Molima vas, sada sami vidite ko je taj koji muti i laze? Nema nikave potrebe da ja to kazem. Cinjenioce govore za sebe.

Evo jos jedan dokaz ko je lazov:

"Postoji jedan Bog:Otac, Sin i Sveti Duh, zajednica tri lica iste večnosti. Bog je besmrtan, svemoćan, sveznajuć, iznad svega i svuda prisutan. On je beskonačan i prevazilazi moć ljudskog shvatanja, ali ipak poznat preko otkrivanja o Sebi. On je večno dostojan da Ga sva stvorenja poštuju, obožavaju i da Mu služe."
(Adventisticki hriscani veruju, str. 27,28)

Ovo je dokumenat koji je Crkva zvanino izdala o onome sta uci i veruje.

Nema potrebe da ja odgovorim ko je LAZOV, svaki normalan covek to sada jasno vidi.

Ljudi, moze li neko da mi objasni sta se desava sa tim nasim Tarmanom?
Zbog cega toliko nasilno zeli da dokaze laz kao da je istinsa?
Koji je uzrok tolike drskosti i nepostenja?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
06.03.2016
Poruka
175
Verovatno da se secate da sam nedevno prilozio naucne dokaze koji svedoce da ADVETISTI ZIVE UDOBNIJE I DUZE OD SVOJIH SUSEDA. Na tu moju izjavu, Taramana je ovako odgovorio:

Ti se nesrećo ljudska raduješ što će tvoj komšija pre tebe umreti...

Ljudi, ima li iakakvog razloga da na moju izjavu neko da ovakav zakljucak?

Kada sam ja rekao da se radujem sto ce bilo ko umreti? NIKAD!

Sta vi mislite, koji je razlog da taj jadni Taramana istinu pretavara u laz i neprestano druge ljude predstavlja u laznoj slici?[/QUOTE]

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag