Vas nick...

Učlanjen(a)
10.06.2010
Poruka
2.013
Lilit, hm? Interesantan izbor. A zašto baš, Lilit?

Jer mi je nadimak Lili a prezime mi pocinje na T...A i Lilit je kao vila podzemnog svjeta,s druge strane po jevrejskom predanju Adamova prva zena zvala se Lilit,a ne Eva...i postoji jos 100 prica vezano za Lilit...Znas ti neku?smile3

Član
Učlanjen(a)
12.04.2009
Poruka
1.545
Ovo me baš interesuje. Ko je prosuo tu priču da je bog stvorio ženu pre žene...
Taj mora da je malo mnogo lud :D
Pravim legentu o mitu preko mita...prosto genijalno.

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Jer mi je nadimak Lili a prezime mi pocinje na T...A i Lilit je kao vila podzemnog svjeta,s druge strane po jevrejskom predanju Adamova prva zena zvala se Lilit,a ne Eva...i postoji jos 100 prica vezano za Lilit...Znas ti neku?smile3

Znam. Arhetipska matrica nikad ponovljive, zastrašujuće i dijabolične ženskosti. Demonica, žderačica muškaraca i ubica djece, personifikacija tamne strane ženske psihe.
Ne vjerujem da to želiš, ali... izbor je tvoj.

Član
Učlanjen(a)
02.05.2010
Poruka
140
Ruže su lijepe, ali ako ne paziš kako ćeš ih ubrati - ubost ćeš se. :) A i "Where the wild roses grow" jedna mi je od najdražih pjesama. :)

Učlanjen(a)
10.06.2010
Poruka
2.013
Ovo me baš interesuje. Ko je prosuo tu priču da je bog stvorio ženu pre žene...
Taj mora da je malo mnogo lud :D
Pravim legentu o mitu preko mita...prosto genijalno.

Pricam ti o jevrejskom predanju...Lilit je nastala od blata i mulji i bila je sve sto zena ne treba da bude...poznata je i u mitologiji kao podzemna vila (sto sam vec navela) i u astrologiji kao "crni mjesec" ili opet sve sto ne valja...u astrologiji.Eva je stvorena od Adamovog rebra i opet kad skontas i ona promasaj...Omg:???:ima li ijedna da valja?:blum3:

Dodato posle 3 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Znam. Arhetipska matrica nikad ponovljive, zastrašujuće i dijabolične ženskosti. Demonica, žderačica muškaraca i ubica djece, personifikacija tamne strane ženske psihe.
Ne vjerujem da to želiš, ali... izbor je tvoj.

Rekla sam ti zasto zelim taj nick jer mi je to nadimak i prvo slovo prezimena...tako sam se u skoli potpisivala dok jos nisam znala sta znaci to ali s obzirom da me mitologija bas zanima nakon skole malo sam istrazivala i otkrila to...Nisam bila bas srecna kad sam vidjela...sta znaci...Svejedno ja ne zelim taj nick zbog toga nego zbog svog imena i svog prezimena;)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
12.04.2009
Poruka
1.545
Pricam ti o jevrejskom predanju...Lilit je nastala od blata i mulji i bila je sve sto zena ne treba da bude...poznata je i u mitologiji kao podzemna vila (sto sam vec navela) i u astrologiji kao "crni mjesec" ili opet sve sto ne valja...u astrologiji.Eva je stvorena od Adamovog rebra i opet kad skontas i ona promasaj...Omg:???:ima li ijedna da valja?:blum3:

Kako nema
[youtube]<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/_Soot4CFXfI&amp;hl=en_US&amp;fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param>[raw]<embed src="http://www.youtube.com/v/_Soot4CFXfI&amp;hl=en_US&amp;fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>[/youtube]

Kažu da je pumpala usta...meni ne smeta jer joj je**no savršeno sve stoji...
Zadnjica,struk,noge,visina,kosa,usta,oči,lice,grudi,oblačenje,osmeh...ne mogu više da nabrajam...još nisam video unutrašnje organe...

Natrag