Utvrđivanje čovjekova Bogoočinstva

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Zasto se ne bi zadrzali na onome sto nam je zajednicko?

Isus nije tako napadao ni Samarjane koji su paralelno sa obozavanjem Jahve praktikovli stovanje idola od drveta i kamena, stavise on ih je cak i pohvalio jer su pokazivali ljubav, nije zamerao ni Sadukejima sto nisu verovali u vaskrsenje i nije potencirao to pitanje, niti je ponavljao druge razlike izmedju raznih sekti u to vreme, a nije tvrdio ni da je sve ovo bitno za spasenje!

Ono sto je on isticao kao vazno jeste vera u Bozjeg Sina i Oca Jahvu, i milost i ljubav prema bliznjima. Da li mi ovo isticemo?

Da!
Upravo sam jutros pročitala ovo što dobro potvrđuje tvoje riječi:

Charles Péguy snažno naglašava: »Mi se svi zajedno moramo spasiti! Svi zajedno moramo doći k dragome Bogu! Zajedno pred njega stupiti! Svi se zajedno moramo vratiti u kuću našega Oca. Što bi on o nama mislio kad bismo došli jedan bez drugoga, kad se i drugi ne bi vratili? Te su misli snažno utjecale i na Berdjajeva, a u njima možemo otkriti i onu općenitu spasiteljsku volju Božju koja hoće i želi spasenje svima, jer je Krist umro za sve ljude. Njegovo je otkupljenje univerzalno. To je i teologija Pavla, koji piše Timoteju: »Bog hoće da se svi ljudi spase i dođu do potpune spoznaje istine. Jer jedan je Bog, jedan je i posrednik između Boga i ljudi: čovjek Krist Isus koji dade samog sebe kao otkup mjesto sviju« (1 Tim 2, 4—5).

Natrag