Utvrđivanje čovjekova Bogoočinstva

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Dadoh odgovor.

Ne na način na koji vi Katolici to idolopoklonički činite, napravivši nebiblijsku dogmu da je ona posrednica pred Bogom i spasiteljica kojoj se treba moliti.

Jer to je jedino Isus.

A to stoji, da je ona bila verna blažena ili blagoslovena žena, jer je odabrana da rodi spasitelja sveta.

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Zašto je onda vi subotari ne nazivate blaženom, kad Biblija svjedoči da će je tako zvati svi naraštaji kršćana?
Ja ne znam što ponavljaš milion puta - ako biblija naziva Mariju blaženom ne vidim problem. Isto tako ne znam što je Laodikeji to teško reći....jer Isus isto na gori blaženstva veli, blaženi su oni i nabraja grupe koje određene stvari čine....svaki čovjek može biti blažen. Oko čega se vi koljete.

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
1 Korinćanima 8, 4b, 5-6 , i da nema drugoga Boga osim jedinoga. Jer ako i ima koji se bogovi zovu, ili na nebu ili na zemlji, kao što ima mnogo bogova i mnogo gospoda: Ali mi imamo samo jednoga Boga Oca, od kojega je sve, i mi u njemu, i jednoga Gospoda Isusa Krista, kroz kojega je sve, i mi kroza nj.

Nema drugog BOGA OSIM JEDNOG" Izraz za Boga u tom stihu je "THEOS" = vrhovno BOŽANSTVO, Prema Svetom pismu postoji samo JEDNO BOŽANSTVO

Čak i ako postoje druga takozvana božanstva, ovaj tekst kaže, ali za nas postoji samo JEDNO BOŽANSTVO.

Ovo Božanstvo, sastoji se od Oca, od kojih su sve stvari i Isusa Krista, koji je dobio titulu jednog "KURIOSA" (što znači JEDAN Bog, vrhovni u autoritetu)
Dakle, ako postoji SAMO JEDNO BOŽANSTVO-- slijedi da su i Krist i Bog Otac od tog JEDINOG BOŽANSTVA.
Poricati to znači poricati Kristovo božanstvo.

Izraz dan Kristu u tom stihu je JEDAN GOSPODIN - ili "KURIOS" ovaj se izraz više puta koristi u NOVOM ZAVJETU kako bi se odnosio ne samo na Krista, već i na Boga Oca.
Ako je Krist »JEDAN KURIOS« kako piše u 1 Kor., o kome Isus govori kad kaže, Marko 12.29, 30:
A Isus odgovori mu: prva je zapovijest od sviju: čuj Izrailju, Gospod je Bog naš Gospod jedini;
I ljubi Gospoda svojega Boga svijem srcem svojijem i svom dušom svojom i svijem umom svojijem i svom snagom svojom. Ovo je prva zapovijest.
"KURIOS" (Gospodin), naš (Bog)"THEOS" je JEDAN "KURIOS" Gospodin. I ljubi "KURIOS" svojega "THEOS" svijem srcem svojijem i svom dušom svojom i svijem umom svojijem i svom snagom svojom. Ovo je prva zapovijest

Ako postoji SAMO JEDAN »KURIOS«, a to je Krist, kao što je navedeno u 1 Kor 8,6,
primjenjuje li Isus u Marku 12,30 ŠEMU na sebe?

Tada reče njemu Isus: idi od mene, sotono; jer stoji napisano: Gospodu ("KURIOS) Bogu ("THEOS") svojemu poklanjaj se i njemu jedino služi. Matej 4,10

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ja ne znam što ponavljaš milion puta -

Neka se milijun puta vidi da vi adventisti niste Kristovi sljedbenici za koje Biblija kaže da će Isusovu Majku Mariju, kroz sve narašteje, zvati blaženom.

Lk 1,46-48: Tada Marija reče: "Veliča duša moja Gospodina, klikće duh moj u Bogu, mome Spasitelju, što pogleda na neznatnost službenice svoje: odsad će me, evo, svi naraštaji zvati blaženom.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Intervju s Isusom Kristom​

Gospodine Isuse, zamolio bih Vas da se predstavite.

-Ja sam Put, Istina i Život! (Iv 14,6)

Jeste li svjesni težine ove izjave? Kako to možete tvrditi sami za sebe?

-I Otac koji me poslao svjedočio je za mene. (Iv 5,37)

Na koji način?

-Upravo ova djela koja ja činim svjedoče za me da me Otac poslao. (Iv 5,36)

Na koja djela mislite?

-Slijepi progledaju, hromi hode, gubavi se čiste, gluhi čuju, mrtvi ustaju, siromasima se navješćuje Evanđelje. (Mt 11,5)

Dosta govorite o Ocu. Zašto?

-Ja i Otac jedno smo. (Iv 10,30)

Dobro, ali znači li to da druge religije koje Vas ne priznaju kao Sina Božjega i Spasitelja ljudskoga roda uče laž? Na ovo pitanje mi nije odgovorio samo je prstom u pijesku ispisao: 1 Iv 2,22-25. Dok je ozbiljnim pogledom u kojemu se istovremeno mogla osjetiti blagost gledao u smjeru zalaska sunca, pogledao sam u Bibliju da vidim što piše u tim stihovima:

-Tko je grdni lažac ako ne onaj koji niječe da je Isus Krist? Tko niječe Oca i Sina, taj je antikrist. Tko god niječe Sina, nema ni Oca; tko priznaje Sina, ima i Oca.

Vrlo ste radikalni, možda zato imate malo sljedbenika?

-O kako su uska vrata i tijesan put koji vodi u Život i malo ih je koji ga nalaze! (Matej 7,14)

Dobro, nije da su Vas baš svi odbacili. Kako ste nagradili one koji su ostali uz Vas?

-“A svima koji ga primiše dade vlast… da postanu djeca Božja”, rekosmo uglas stih iz Ivana 1,12, a meni u tom trenutku navriješe suze na oči. Bio sam ponosan da sam i sam među njima. Zna On to, zna kad se dogodilo, gdje i kako, na kojem seminaru, kad sam Ga prihvatio za svog Spasitelja i Gospodina, ali morao sam zadržati profesionalnost i odraditi intervju do kraja bez izljeva emocija, pokušavajući ostati hladan i objektivan kakav bi novinar i trebao biti. Nastavih, zašto su Vas ubili?

-Svjetlo je došlo na svijet, a ljudi su više voljeli tamu nego svjetlo jer su im djela bila zla. (Iv 3,19)

Ipak, Vi ste i prije nego li ste došli među ljude znali što će Vam se dogoditi. Zašto ste zapravo došli?

-Došao sam da imate život u izobilju. (Iv 10,10)

Što možete reći o Vječnosti?

-Otići će neki u muku vječnu, a pravednici u život vječni. (Mt 25,46)

Kako izgleda pakao?

-Kukavicama pak, nevjernima i okaljanima, ubojicama, bludnicima, vračarima i idolopoklonicima i svim lažljivcima udio je u jezeru što gori ognjem i sumporom. (Otk 21,8)

A kako je u Raju?

-Kao što je pisano: Što oko nije vidjelo, ni uho nije čulo, ni u srce čovječje nije unišlo, to je pripravio Bog onima koji ga ljube. (1 Kor 2,9)

Kako će izgledati vječnost s Vama u Raju?

-Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak! Ja ću žednomu dati s izvora vode života zabadava. To će biti baština pobjednikova. I ja ću njemu biti Bog, a on meni sin. (Otk 21,6-7)

No, do tada moramo proći još dosta bitaka. Kako pobijediti đavla, Vašeg i našeg najljućeg neprijatelja?

– Taj se rod izgoni samo postom i molitvom. (Mt 9,28-29)

Koja bi bila Vaša poruka čitateljima?

– Bdijte i molite da ne padnete u napast (Mt 26,41). Ja sam Uskrsnuće i Život. Tko vjeruje u mene, ako i umre, živjet će. Tko god živi i vjeruje u me, sigurno neće nigda umrijeti. (Iv 11,25-26)

Još nešto?

-Ostanite u gradu dok se ne obučete u Silu odozgor. (Lk 24,49)

A što nakon toga?

-Idite po cijelom svijetu i propovijedajte Radosnu vijest svakom stvorenju! (Mk 16,15)

U „ofu“ smo opet bili na „ti“. Dok smo se pozdravljali, rekoh Mu da je bilo super. Zakazali smo ponovni sastanak u prvoj sljedećoj Misi, ali možda se vidimo i prije jer kod Njega se nikad ne zna kad može naići u „redakciju“. Dobrodošao Gospodine Isuse!

– Da, dolazim uskoro! (Otk 22,20)

Razgovor vodio: Dražen Bušić

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
 Zvuči lepo.

 Ali kada bi se tradicionalne crkve ograničile samo na ovom - to bi bilo dovoljno.

Ali, da li je tako - sami zaključite.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
113
Dobar dan!
Malo sam čitao postove pa me zanima ova Vaša slika u profilu.
Tko je to ?
363141.jpg

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
 Zvuči lepo.

Ali kada bi se tradicionalne crkve ograničile samo na ovom - to bi bilo dovoljno. Ali, da li je tako - sami zaključite.

Ne treba cediti komarca, to oko cega se mi sporimo nema nikakvog uticaja na svakodnevni Hriscanski zivot, niti ce nekog spasiti i uciniti boljim vernikom..

Da li katolicko ucenje stvara dobre ljude? Naravno! I na tome se treba zadrzati.

Subote, nedelje, Trojstva, stanje umrlih, cista hrana, ikone, ne uticu bitno na duhovni zivot i na spasenje. I nece nikoga spasiti. Zato i ne vidim razlog zasto na tome insistirati, zasto nekoga uznemiravati ili zbunjivati?

Ok je imati svoj stav oko nekih pitanja, i ono sto tebi smeta izbegavati, ali stalno ponavljanje i vracanje na to, samo stvara svadje.

Zasto se ne bi zadrzali na onome sto nam je zajednicko?

Isus nije tako napadao ni Samarjane koji su paralelno sa obozavanjem Jahve praktikovli stovanje idola od drveta i kamena, stavise on ih je cak i pohvalio jer su pokazivali ljubav, nije zamerao ni Sadukejima sto nisu verovali u vaskrsenje i nije potencirao to pitanje, niti je ponavljao druge razlike izmedju raznih sekti u to vreme, a nije tvrdio ni da je sve ovo bitno za spasenje!

Ono sto je on isticao kao vazno jeste vera u Bozjeg Sina i Oca Jahvu, i milost i ljubav prema bliznjima. Da li mi ovo isticemo?

Ajde malo da pohvalimo jedni druge za ono sto je pozitivno i dobro kod svakog, a ne samo da gledamo na zlo..

"Zasto vidis trun u oku brata svojega... "

Poslednja izmena:
Natrag