Intervju s Isusom Kristom
Gospodine Isuse, zamolio bih Vas da se predstavite.
-Ja sam Put, Istina i Život! (Iv 14,6)
Jeste li svjesni težine ove izjave? Kako to možete tvrditi sami za sebe?
-I Otac koji me poslao svjedočio je za mene. (Iv 5,37)
Na koji način?
-Upravo ova djela koja ja činim svjedoče za me da me Otac poslao. (Iv 5,36)
Na koja djela mislite?
-Slijepi progledaju, hromi hode, gubavi se čiste, gluhi čuju, mrtvi ustaju, siromasima se navješćuje Evanđelje. (Mt 11,5)
Dosta govorite o Ocu. Zašto?
-Ja i Otac jedno smo. (Iv 10,30)
Dobro, ali znači li to da druge religije koje Vas ne priznaju kao Sina Božjega i Spasitelja ljudskoga roda uče laž? Na ovo pitanje mi nije odgovorio samo je prstom u pijesku ispisao: 1 Iv 2,22-25. Dok je ozbiljnim pogledom u kojemu se istovremeno mogla osjetiti blagost gledao u smjeru zalaska sunca, pogledao sam u Bibliju da vidim što piše u tim stihovima:
-Tko je grdni lažac ako ne onaj koji niječe da je Isus Krist? Tko niječe Oca i Sina, taj je antikrist. Tko god niječe Sina, nema ni Oca; tko priznaje Sina, ima i Oca.
Vrlo ste radikalni, možda zato imate malo sljedbenika?
-O kako su uska vrata i tijesan put koji vodi u Život i malo ih je koji ga nalaze! (Matej 7,14)
Dobro, nije da su Vas baš svi odbacili. Kako ste nagradili one koji su ostali uz Vas?
-“A svima koji ga primiše dade vlast… da postanu djeca Božja”, rekosmo uglas stih iz Ivana 1,12, a meni u tom trenutku navriješe suze na oči. Bio sam ponosan da sam i sam među njima. Zna On to, zna kad se dogodilo, gdje i kako, na kojem seminaru, kad sam Ga prihvatio za svog Spasitelja i Gospodina, ali morao sam zadržati profesionalnost i odraditi intervju do kraja bez izljeva emocija, pokušavajući ostati hladan i objektivan kakav bi novinar i trebao biti. Nastavih, zašto su Vas ubili?
-Svjetlo je došlo na svijet, a ljudi su više voljeli tamu nego svjetlo jer su im djela bila zla. (Iv 3,19)
Ipak, Vi ste i prije nego li ste došli među ljude znali što će Vam se dogoditi. Zašto ste zapravo došli?
-Došao sam da imate život u izobilju. (Iv 10,10)
Što možete reći o Vječnosti?
-Otići će neki u muku vječnu, a pravednici u život vječni. (Mt 25,46)
Kako izgleda pakao?
-Kukavicama pak, nevjernima i okaljanima, ubojicama, bludnicima, vračarima i idolopoklonicima i svim lažljivcima udio je u jezeru što gori ognjem i sumporom. (Otk 21,8)
A kako je u Raju?
-Kao što je pisano: Što oko nije vidjelo, ni uho nije čulo, ni u srce čovječje nije unišlo, to je pripravio Bog onima koji ga ljube. (1 Kor 2,9)
Kako će izgledati vječnost s Vama u Raju?
-Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak! Ja ću žednomu dati s izvora vode života zabadava. To će biti baština pobjednikova. I ja ću njemu biti Bog, a on meni sin. (Otk 21,6-7)
No, do tada moramo proći još dosta bitaka. Kako pobijediti đavla, Vašeg i našeg najljućeg neprijatelja?
– Taj se rod izgoni samo postom i molitvom. (Mt 9,28-29)
Koja bi bila Vaša poruka čitateljima?
– Bdijte i molite da ne padnete u napast (Mt 26,41). Ja sam Uskrsnuće i Život. Tko vjeruje u mene, ako i umre, živjet će. Tko god živi i vjeruje u me, sigurno neće nigda umrijeti. (Iv 11,25-26)
Još nešto?
-Ostanite u gradu dok se ne obučete u Silu odozgor. (Lk 24,49)
A što nakon toga?
-Idite po cijelom svijetu i propovijedajte Radosnu vijest svakom stvorenju! (Mk 16,15)
U „ofu“ smo opet bili na „ti“. Dok smo se pozdravljali, rekoh Mu da je bilo super. Zakazali smo ponovni sastanak u prvoj sljedećoj Misi, ali možda se vidimo i prije jer kod Njega se nikad ne zna kad može naići u „redakciju“. Dobrodošao Gospodine Isuse!
– Da, dolazim uskoro! (Otk 22,20)
Razgovor vodio: Dražen Bušić