Utvrđivanje čovjekova Bogoočinstva

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Adventisti sve veruju i uče po bibliji, pa i ovo što je Marija izrekla.

Citiraj mi iz "Adventističkog Katekizma" - Priručnik Teologije Adventista sedmoga dana, gdje učite ili gdje ste Isusovu Majku Mariju nazvali blaženom, jer nas Biblija uči da će svi naraštaji Kristovih sljedbenika Isusovu Majku Mariju nazivati blaženom. Evo biblijskog teksta, ako ti se ne gadi. A i da ti se gadi, što me briga.

Lk 1,46-48: Tada Marija reče: "Veliča duša moja Gospodina, klikće duh moj u Bogu, mome Spasitelju, što pogleda na neznatnost službenice svoje: odsad će me, evo, svi naraštaji zvati blaženom.

P.S. Ako Isusovu Majku Mariju ne nazivate blaženom, niste Kristovi, niste kršćani, uči Sveto Pismo.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Namerno se praviš lud.

Ja dadoh odgovor.

Adventisti sve veruju i uče po bibliji, pa i ovo što je Marija izrekla.

Ona jeste bila verna i blažena Božja sluškinja, koju je Bog odabrao da se kroz nju rodi Mesija Hrist.

Razlika je u tome - što Adventisti nemaju idolopoklonički stav prema Mariji, niti je smatraju posrednicom, ni spasiteljicom.

Vi je tako nazivate i nosite pamflete iz idolopokloničkog stava.

A idolopoklonstvo je u bibliji osuđeno.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne treba da piše u ućenju.

Jer kad bi pisala svaka pojedinost - to bi bio kilometarski spisak.

Pišu samo osnovne spasonosne doktrine.

A ti vidi šta ćeš sa svojim idolopoklonstvom.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ne treba da piše u ućenju.

OK. Onda mi pokaži neke adventiste koji Isusovu Majku Mariju nazivaju blaženom. Jer, oni koji su Kristovi, u svim naraštajima ovako će zvati Isusovu Majku:

Lk 1,46-48: Tada Marija reče: "Veliča duša moja Gospodina, klikće duh moj u Bogu, mome Spasitelju, što pogleda na neznatnost službenice svoje: odsad će me, evo, svi naraštaji zvati blaženom.

P.S. Ako ne nađeš, dođi ponovo ovdje i pravi se mutav.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
To nije izrečeno od Marije da bi se pravila neka crkvena doktrina.

Jer da je tako - onda bi to moralo biti potvrđeno od samog Hrista, i kasnije apostola.

Ali, nigde te zapovesti nema.

To je jednostavno dato kao istina koja ukazuje da je Bog odabrao Mariju da se kroz nju rodi Hristos.

A vas je sotona prevario da ste od toga napravili kult device Marije, koju smatrate posrednicom pred Bogom, i čak spasiteljicom.
I njoj se molite.

Potpuno ste promašili smisao jevanđelja, i od njega oduzeli, i dodali štošta što u njemu ne postoji.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Jer da je tako - onda bi to moralo biti potvrđeno od samog Hrista, i kasnije apostola.

Sada još tvrdiš da je Isusova Majka Blažena Djevica Marija lagala!? Sram te bilo, klanjaš se bogohulnici, kradljivici, lažljivici, brakolomki i alkoholičarki Ellen White, a za Isusovu Majku tvrdiš da je lažljivica. Zajašio vas je sotona baš preko te bogohulnice i alkoholičarke.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
A ti još laž protiv drugih.

Jer ja znam šta sam napisao, i to svako može da vidi.

Dosadan si sa glupostima i lažima.

Pozdrav!

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
A ti još laž protiv drugih.

Jer ja znam šta sam napisao, i to svako može da vidi.

Dosadan si sa glupostima i lažima.

Pozdrav!

Kako te nije sramota? Riječi Isusove Majke omalovažavaš, nebitne su kažeš, ali riječi bogohulnice, kradljivice, lažljivice, brakolomke i alkoholičarke držiš ravnima Božjim riječima.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ti trebaš da se sramiš za ovakve laži protiv drugih.

Jer ja nigde nisam napisao da su te Marijine reči nevažne, nego da od njih ne treba stvarati doktrinu, i to još kao spasonosnu.
Ili da bi se od Marije stvorila osoba viša čak i od Isusa, koja je posrednica pred Bogom kojoj se treba moliti.

Ona je bila verna žena, blažena i blagoslovena, jer je rodila spasitelja sveta, i to sve stoji.

Sve drugo više od toga je ljudska dogma.

Natrag