Uloga religije u cuvanju i zastiti porodice

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Učlanjen(a)
01.05.2019
Poruka
668
Kako je opisao ?
Kao duh kapitalizma u kome vrlina ima opipljivu, zvećeću vrednost.

A koji hoće da se obogate oni upadaju u napasti i zamke, i u mnoge lude škodljive želje, koje potapaju čoveka u propast i pogibao.
Jer je koren svih zala srebroljublje kome neki predavši se zađoše od vere i na sebe navukoše muke velike.
A ti, o čoveče Božiji! Beži od ovog, a idi za pravdom, pobožnosti, verom, ljubavi, trpljenjem, krotosti.

1. Timotiju, glava 6

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Kako je opisao ?
Kao duh kapitalizma u kome vrlina ima opipljivu, zvećeću vrednost.

A koji hoće da se obogate oni upadaju u napasti i zamke, i u mnoge lude škodljive želje, koje potapaju čoveka u propast i pogibao.
Jer je koren svih zala srebroljublje kome neki predavši se zađoše od vere i na sebe navukoše muke velike.
A ti, o čoveče Božiji! Beži od ovog, a idi za pravdom, pobožnosti, verom, ljubavi, trpljenjem, krotosti.

1. Timotiju, glava 6

Ali, ovo treba znati tumačiti da bi se ispravno razumijelo, reći će svaki adventist. A prema adventistima, i za svakog adventista, spisi Ellen White su "jedini nepogrešivi tumač biblijskih principa". I prema svemu tome, ipak će u pravu biti Max Weber a ne sveti Pavao.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Biblija je sama sebi tumac, ne postoji tumac biblije van nje same.

Spisi Ellen White ne sluze da se njima tumaci biblija, vec oni sadrze biblijsku istinu.

Jednom coveku, ili pak Adventisti nisu potrebni spisi Ellen White da bi pronasao istinu.

Ona se nalazi u bibliji.

Dokaz u prilog ovome je upravo istina koju Adventisti poseduju, koju sam ja licno ovde iznosio mnogo puta, bez da sam citirao i jedno slovce iz spisa Ellen White, vec samo biblijske tekstove u kontekstu.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ali, ovo treba znati tumačiti da bi se ispravno razumijelo, reći će svaki adventist. A prema adventistima, i za svakog adventista, spisi Ellen White su "jedini nepogrešivi tumač biblijskih principa". I prema svemu tome, ipak će u pravu biti Max Weber a ne sveti Pavao.

Kajzerica je dokazala da niste u stanju da unaprijedite osnovnu ćeliju društva, kao ni vaša "braća" pravoslavci.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Prije si zastupao teoriju da se stvari moraju "promatrati u globalu". Što ti bi pa promijeni? Muka neka?

Pa to jeste kod vas u globalnom stanju. Užas što se tiče porodice, ne moraju se svi ubijati. Tu se radi o razvodu brakova.

To sam već dokazao da katolici imaju veći stepen razvoda brakova od protest.

Kod vas je muka.

Natrag