Zato je Hristos i rekao - "Ljubi Boga svojega svim srcem svojim svom dusom svojom i svom mislju svojim i bliznjega svojega kao samoga sebe".
A kako misliš da ljubiš Boga bez prve 4 zapov.?
Mi se "miloscu" spasavamo a ne "zrtvom" kao sto vasa prorocica lazno tvrdi!
Pa milost se pokazala u žrtvi.
Sveto Pismo kaze:
"I opravdace se zabadava otkupom Isusa Hrista"!
To se ne zaradjuje i ne zasluzuje se!
A ko je rekao da se zarađuje i zaslužuje?
Zato se neće opravdati oni koji krše Zakon. Biće opravdani oni koji ga tvore.
„
Biće opravdani oni koji zakon
tvore“ (Rimljanima 2,13)
Hristos I apostoli nikada nisu ucili da je neophodno da postanemo sveci na zemlji, jer to nije moguce. Da je bilo moguce postati svecem na zemlji, onda ni Hristos ne bi dolazio da nas spase. Onda bi se i farisej svojom pravdom spasao! A bio bi u pravu dok je tvrdio kako je on "bolji od drugih"!
Obavezno kopiram.
A sada osporavam.
Budite, dakle,
savršeni kao što je
savršen Otac vaš nebeski." Mt 5,43-48
Da je bilo moguce postati svecem na zemlji, onda ni Hristos ne bi dolazio da nas spase.
Opet ne shvataš dvije dimenzije ljudske grešnosti i savršenosti koju trebamo da dosegnemo ako želimo da budemo spaseni.
Tvoji navodi su jasno osporeni u ovom mom tekstu. Tipično za tradicionaliste je da umire sebi savjest kako će ipak biti spaseni ako se ne pokaju i ako ne promijene loše navike.
Sama vjera ili sama djela su nedovoljna, djela su dokaz vjere.
Danas mnoge zajednice propov. da se čovjek ne treba mijenjati jer je spasen milopšću (krvlju) Sina Božjeg.
I samo pričaju "vjera, vjera", ne znajući šta je vjera.
Vjera uopšte nije kada nego smatra da postoji Bog jer i đavoli vjeruju i dršću, prava vjera je dublja od toga to je povjerenje u Boga.
Jakov 2,19 Ti vjeruješ da je jedan Bog; dobro činiš; i
đavoli vjeruju, i drkću.
Mnogi negiraju da trebaju da imaju djela kao dokaz vjere.
Jakov osuđuje takvu nauku.
Jakov 2,18
No može ko reći: ti imaš vjeru, a ja imam djela. Pokaži mi vjeru svoju bez djela svojijeh, a ja ću tebi pokazati vjeru svoju iz djela svojijeh.
Jakov 2,19 Ti vjeruješ da je jedan Bog; dobro činiš; i đavoli vjeruju, i drkću.
Jakov 2,20 Ali hoćeš li razumjeti, o čovječe sujetni! da je vjera bez djela mrtva?
Jakov 2,21 Avraam otac naš ne opravda li se djelima kad prinese Isaka sina svojega na oltar?
Jakov 2,22 Vidiš li da vjera pomože djelima njegovijem, i kroz djela svrši se vjera?
Dakle laž je da čovjek ne treba da se mijenja (nabolje) da bi se spasio jer u Bibliji stoji da
Otkrivenje 21,27I neće u njega ući
ništa pogano, i što čini mrzost i laž, nego samo koji su napisani u životnoj knjizi jagnjeta.
Ljudi misle da mogu da se kurvaju, ubjaju, kradu i da se samo pozivaju na Isusa i Njegovu zaslugu i da tako budu spaseni.
Biblija to osuđuje.
1. Korincanima 6,9
Ili ne znate da nepravednici
neće naslijediti carstva Božijega? Ne varajte se: ni kurvari, ni idolopoklonici, ni preljubočinci, ni adžuvani, ni muželožnici,
1. Korincanima 6,10 Ni lupeži, ni lakomci, ni pijanice, ni kavgadžije, ni hajduci, carstva Božijega
neće naslijediti.
Dakle prevaranti uzimaju dio Biblije u kojem se govori da smo spaseni isključivo i samo Božjom milošću i da niko sebe ne može spasiti.
Tačno je ne može niko sebe spasiti ali neće ni biti spaseni oni koji odbiju milost i ne pokaju se.
Dakle uslov za spasenje je da budemo čisti.