Uloga religije u cuvanju i zastiti porodice

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Za neke sam čuo iz priča, o nekima sam čitao, nijednog takvog nikada nisam upoznao.
Ili nisam prepoznao ?

A na ovom forumu...Možda neko sebe vidi kao takvog, ja lično sam daleko od toga.
Ne znas ti brate. Laodikeja misli da
je sve to.. On veruje da je u ovom zivotu neophodno postici "svetost" i postati "bezgresan". I jos tvrdi da ako neko to ne postigne, bice izgubljen za svu vecnost!

Tako naime veruju i ostali adventisti ovde... A izvor za to verovanje im je EGW jer u bibliji to nigde ne pise!

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
On veruje da je u ovom zivotu neophodno postici "svetost" i postati "bezgresan". I jos tvrdi da ako neko to ne postigne, bice izgubljen za svu vecnost!

Tako naime veruju i ostali adventisti ovde... A izvor za to verovanje im je EGW jer u bibliji to nigde ne pise!

A bezgrešnost se postiže kako? Tako što će se od držati Mojsijev zakon, bez mlađaka i bez obrezanja... jesti samo voće, subotariti i šetati po prirodi, davati desetak? To je put u večnost?

Naravno da to u Bibliji nigde ne piše, ali kada uveriš sola scripturlatore da si "prorok", mlataraš Biblijom uz to, možeš ih ubediti i da slonovi lete, da Enoh boravi na Saturnu (subota se na Engleskom zove Saturday), da se kroz vakuum leti sa krilcima... u svašta ih možeš ubediti, samo ako ih ubediš da je Biblija isključivi izvor istine, da Crkva nije ono što jeste, nego skupina onih koji se klanjaju Bibliji, i da ti govoriš po Bibliji. Malo Biblijskog jezika, po neki anđeo sa zlatnik kreditnim karticama, padanje u trans tu i tamo, i eto gomile sledbenika.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
A bezgrešnost se postiže kako? Tako što će se od držati Mojsijev zakon, bez mlađaka i bez obrezanja... jesti samo voće, subotariti i šetati po prirodi, davati desetak? To je put u večnost?
To je samo Darthova glupost s kojom Adventisti nemju veze. Darth neprestano daje dezinformacije o drugim hriscanima, sto otkriva kakav je on.
Adventisi se ne vladaju po Mojsijevom zakonu o kome Darth neprestano daje lazne informacije, ali postuju Bozji zakon koga je Bog uoblicio u deset zapovesti, zvani Dekalog. A to nije isto sto je su i Mojsijevi zakoni.

Isto tako, velika je sramota za jednog svestenika da ismejava Bozju zapovest u praznovanju Subote. Darth, pokusaj da razumes, Bog zna sta je napisao i to je vecna istina, bez obzira sta ces ti reci o njoj.

Darth misli da je otkrio Anmeriku kad kaze:

"Mlataraš Biblijom uz to, možeš ih ubediti i da slonovi lete..."[/QUOTE]

Pa ako je to istina sto ti tvrdis, onda time dokazujes da si najveci glupak, kad za ovo godina otkako pokusavas da od nas ucinis katolike, kao sto si ti, i nisi uspeo ni milimetar da nas pomeris sa nase pozicije. Zar si ti tolika neznalica i toliko nesposoban ucitelj?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Stvarnoslap, ti si cini mi se napisao da tvoja crkva propoveda jevandjelje i osudjuje nemoral.

Zasto ti to ne cinis nego lazes protiv drugih, izvrces tudje reci i izjave.

Citiraj samo jednu moju laž protiv bilo koga.

Ovo je ironicna izjava, jer u svakom komentaru lazes protiv Ellen White i izvrces njene izjave vadeci samo polovicne citate iz konteksta, i ovde prisutnih na forumu.

:) Dakle, nisi uspio naći niti jednu moju laž.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Svaka je laz od tvog poslednjeg komentara pa unazad desetine i desetine.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Opet im se događaju porodične tragedije. Valjda bi trebalo da toga bude manje nakon vaskrsa pravoslavlja 91. god.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne znas ti brate. Laodikeja misli da
je sve to.. On veruje da je u ovom zivotu neophodno postici "svetost" i postati "bezgresan". I jos tvrdi da ako neko to ne postigne, bice izgubljen za svu vecnost!

Da vidimo da li to ne pise u bibliji, i kome treba verovati, DarthShoneu, ili bibliji:

BUDITE SVETI:

"Zato, ljubazni, zapregnuvši bedra svojega uma budite trijezni, i zacijelo se nadajte blagodati koja će vam se prinijeti kad dođe Isus Hristos.
Kao poslušna djeca, ne vladajući se po prvijem željama u svojemu neznanju,
Nego po svecu koji vas je pozvao, i vi budite sveti u svemu življenju.
Jer je pisano: budite sveti, jer sam ja svet"
( 1 poslanica Petrova 1. 13 - 16 )

SVETI I BEZ MANE:

"Jer bi volja očina da se u nj useli sva punina,
I kroza nj da primiri sve sa sobom, umirivši krvlju krsta njegova, kroz nj sve, bilo na zemlji ili na nebu.
I vas koji ste nekad bili odlučeni i neprijatelji kroz pomisli u zlijem djelima,
A sad vas primiri u tijelu mesa njegova smrću njegovom, da vas svete i bez mane i bez krivice izvede preda se;
Ako samo ostanete u vjeri utemeljeni i tvrdi, i nepokretni od nada jevanđelja, koje čuste, koje je propovijedano svoj tvari pod nebom, kojemu ja Pavle postadoh sluga"
( Kološanima poslanica 1. 19 - 23 )

ČISTI, PRAVEDNI I BEZ GREHA - KAO ISUS:

Vidite kakvu nam je ljubav dao otac, da se djeca Božija nazovemo i budemo; zato svijet ne poznaje nas, jer njega ne pozna.
Ljubazni! sad smo djeca Božija, i još se ne pokaza šta ćemo biti; nego znamo da kad se pokaže, bićemo kao i on, jer ćemo ga vidjeti kao što jest.
I svaki koji ovaj nad ima na njega, čisti se, kao i on što je čist.
Svaki koji čini grijeh i bezakonje čini: i grijeh je bezakonje.
I znate da se on javi da grijehe naše uzme; i grijeha u njemu nema.
Koji god u njemu stoji ne griješi; koji god griješi ne vidje ga niti ga pozna.
Dječice! niko da vas ne vara: koji pravdu tvori pravednik je, kao što je on pravedan;
Koji tvori grijeh od đavola je, jer đavo griješi od početka. Zato se javi sin Božij da raskopa djela đavolja.
Koji je god rođen od Boga ne čini grijeha, jer njegovo sjeme stoji u njemu, i ne može griješiti, jer je rođen od Boga"
( 1 poslanica Jovanova 3. 1 - 9 )

SAVRŠEN ČOVEK BOŽJI:

"Sve je pismo od Boga dano, i korisno za učenje, za karanje, za popravljanje, za poučavanje u pravdi,
Da bude savršen čovjek Božij, za svako dobro djelo pripravljen"
( 2 Timotiju poslanica 3. 16 - 17 )

SAVRŠENI U LJUBAVI:

"I mi poznasmo i vjerovasmo ljubav koju Bog ima k nama. Bog je ljubav, i koji stoji u ljubavi, u Bogu stoji i Bog u njemu stoji.
Tijem se ljubav u nama savršuje da imamo slobodu na dan sudni; jer kao što je on i mi smo na svijetu ovom.
U ljubavi nema straha, nego savršena ljubav izgoni strah napolje; jer strah ima muku. A ko se boji nije savršen u ljubavi"
( 1 poslanica Jovanova 4. 16 - 18 )

SAVRŠENI UMOM:

"Braćo! Ne budite deca umom, nego pakošću detinjite, a umom budite savršeni" ( 1 poslanica Korinćanima 14. 20 )

SAVRŠENI U REČIMA:

"Jer svi pogrešujemo mnogo puta. Ali ko u riječi ne pogrješuje, onaj je savršen čovjek, može zauzdati i sve tijelo" ( Jakovu poslanica 3. 2 )

SAVRŠENI I BEZ IKAKVE MANE:

"Svaku radost imajte, braćo moja, kad padate u različne napasti,
Znajući da kušanje vaše vjere gradi trpljenje;
A trpljenje neka djelo dovršuje, da budete savršeni i cijeli bez ikake mane"
( Jakovu poslanica 1. 2 - 4 )

SAVRŠENI KAO BOG OTAC:

"Budite vi dakle savršeni, kao što je savršen otac vaš nebeski" ( jevanđelje po Mateju 5. 48 )

JEDNAKI OBLIČJU SINA BOŽJEGA:

"A znamo da onima koji ljube Boga sve ide na dobro, koji su pozvani po namjerenju.
Jer koje naprijed pozna one i odredi da budu jednaki obličju sina njegova, da bi on bio prvorođeni među mnogom braćom" ( Rimljanima poslanica 8 28 - 29 )

MOLITVA APOSTOLA ZA SAVRŠENSTVO:

"Jer se radujemo kad mi slabimo, a vi jačate. A zato se i molimo Bogu, za vaše savršenstvo" ( 2 poslanica Korinćanima 13. 9 )

SAVRŠENI U VISINI MERE RASTA HRISTOVA:

"I on je dao jedne apostole, a jedne proroke, a jedne jevanđeliste, a jedne pastire i učitelje,
Da se sveti priprave za djelo službe, na sazidanje tijela Hristova;
Dokle dostignemo svi u jedinstvo vjere i poznanje sina Božijega, u čovjeka savršena, u mjeru rasta visine Hristove;
Da ne budemo više mala djeca, koju ljulja i zanosi svaki vjetar nauke, u laži čovječijoj, putem prijevare;
Nego vladajući se po istini u ljubavi da u svemu uzrastemo u onome koji je glava, Hristos.
Iz kojega je sve tijelo sastavljeno i sklopljeno svakijem zglavkom, da jedno drugome pomaže dobro po mjeri svakoga uda, i čini da raste tijelo na popravljanje samoga sebe u ljubavi"
( Efescima poslanica 4. 11 - 16 )

GLAVNO OBELEŽJE SVETIH:

"Ovde je trpljenje svetih, koji drže zapovesti Božije i veru Isusovu" ( otkrivenje Jovanovo 14. 12 )

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Da vidimo da li to ne pise u bibliji, i kome treba verovati, DarthShoneu, ili bibliji:
Nije DarthShone napisao nego ja. Ti ne znas ni kome odgovaras, sto pokazuje da si "papagaj" i da te bas briga sta mi pisemo, niti ne citas.

A ovo tvoje kopiranje nista ne vredi i samo pokazuje da si ti samoproklamovani "zivi svetac"!

Ako se bez postignutog savrsenstva na zemlji ne moze uci u zivot kao sto tvrdis, kako je onda usao zlocinac na krstu? Nije imao ni zakon ni dela pa je usao!

A to obara sve ovo gore sto si pisao!

Hristos I apostoli nikada nisu ucili da je neophodno da postanemo sveci na zemlji, jer to nije moguce. Da je bilo moguce postati svecem na zemlji, onda ni Hristos ne bi dolazio da nas spase. Onda bi se i farisej svojom pravdom spasao! A bio bi u pravu dok je tvrdio kako je on "bolji od drugih"!

Pravda coveka ne spasava uopste, vec "dobra volja" i "zelja" . Zato se i Avramu "vera uracunala u pravednost" (a uracunala mu se zelja).

Zato i nas spasava zelja da budemo Bogu slicni i ugodni, ne iz moranja, vec iz ljubavi hocemo da mu budemo poslusni jer zelimo da obradujemo srce svog Oca i pokazemo mu zahvalnost.

Medjutim ako i pogresimo negde (a ne mozemo da ne pogresimo zbog nesavrsenosti tela) Hristos zamenjuje tu nasu nepravdu svojom pravdom.

Zato je umro i zato je i vaskrsao da nam pruzi - "besplatni dar spasenja"!

Spasenje se ne dobija "po zasluzi" kao da dolazi "od nasih dobrih dela" nego je ono "Bozji nezasluzeni dar"!

Sveto Pismo kaze:

"I opravdace se zabadava otkupom Isusa Hrista"!

To se ne zaradjuje i ne zasluzuje se!

Ti ucis "lazno evandjelje" kao i Elen White, kada kaze da "niko ko nije postigao savrsenost u ovom zivotu na zemlji, nece uci u nebeski Jerusalim!"

To je "anti evandjelje" i lazna vest!

Bog spasava svakog coveka koji se trudi iz ljubavi da mu bude poslusan. To je kao dete koje je zahvalno svom ocu pa zeli da ga obraduje. Tako i mi zelimo da obradujemo srce svog Oca i da mu budemo poslusni. On se nece ljutiti ni ako je nas dar "nesavrsen", cak i ako napravimo "pitu od blata" njemu ce biti drago.

Niko od nas ne mora biti savrseno poslusan Bogu da bi se spasao. Mi nismo roboti. Bog je svestan nasih mana i slabosti. Mi se spasavamo samo "ljubavlju". A to znaci da - koliko volimo Boga i svoje bliznje i trudimo se da ih ucinimo srecnim, toliko cemo i dobra primiti od Boga.

Zato je Hristos i rekao - "Ljubi Boga svojega svim srcem svojim svom dusom svojom i svom mislju svojim i bliznjega svojega kao samoga sebe".

To je sav zakon i proroci! Mi se "miloscu" spasavamo a ne "zrtvom" kao sto vasa prorocica lazno tvrdi!

*Jedan monah je godinama pio, vi bi rekli "pijanica". Ali taj covek je svakoga dana smanjivao svoju dozu alkohola za jednu casicu, on se borio sa svojom zavisnoscu ceo zivot. Na kraju je zavrsio i na zalost umro pre nego sto je potpuno uspeo da pobedi tu svoju naviku.

Da li ce mu Bog oprostiti, da li ce ga prezreti i odbaciti jer eto on "nije postao svetac"?

Po vama, ovaj covek nema sanse, ali po Hristu, on je vec spasen! Bog gleda na covekovo dobro srce a ne na dela!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Zato je Hristos i rekao - "Ljubi Boga svojega svim srcem svojim svom dusom svojom i svom mislju svojim i bliznjega svojega kao samoga sebe".

A kako misliš da ljubiš Boga bez prve 4 zapov.?

Mi se "miloscu" spasavamo a ne "zrtvom" kao sto vasa prorocica lazno tvrdi!

Pa milost se pokazala u žrtvi.

Sveto Pismo kaze:

"I opravdace se zabadava otkupom Isusa Hrista"!

To se ne zaradjuje i ne zasluzuje se!

A ko je rekao da se zarađuje i zaslužuje?

Zato se neće opravdati oni koji krše Zakon. Biće opravdani oni koji ga tvore.

Biće opravdani oni koji zakon tvore“ (Rimljanima 2,13)

Hristos I apostoli nikada nisu ucili da je neophodno da postanemo sveci na zemlji, jer to nije moguce. Da je bilo moguce postati svecem na zemlji, onda ni Hristos ne bi dolazio da nas spase. Onda bi se i farisej svojom pravdom spasao! A bio bi u pravu dok je tvrdio kako je on "bolji od drugih"!

Obavezno kopiram.

A sada osporavam.

Budite, dakle, savršeni kao što je savršen Otac vaš nebeski." Mt 5,43-48

Da je bilo moguce postati svecem na zemlji, onda ni Hristos ne bi dolazio da nas spase.

Opet ne shvataš dvije dimenzije ljudske grešnosti i savršenosti koju trebamo da dosegnemo ako želimo da budemo spaseni.

Tvoji navodi su jasno osporeni u ovom mom tekstu. Tipično za tradicionaliste je da umire sebi savjest kako će ipak biti spaseni ako se ne pokaju i ako ne promijene loše navike.
Sama vjera ili sama djela su nedovoljna, djela su dokaz vjere.

Danas mnoge zajednice propov. da se čovjek ne treba mijenjati jer je spasen milopšću (krvlju) Sina Božjeg.

I samo pričaju "vjera, vjera", ne znajući šta je vjera.

Vjera uopšte nije kada nego smatra da postoji Bog jer i đavoli vjeruju i dršću, prava vjera je dublja od toga to je povjerenje u Boga.

Jakov 2,19 Ti vjeruješ da je jedan Bog; dobro činiš; i đavoli vjeruju, i drkću.

Mnogi negiraju da trebaju da imaju djela kao dokaz vjere.

Jakov osuđuje takvu nauku.

Jakov 2,18

No može ko reći: ti imaš vjeru, a ja imam djela. Pokaži mi vjeru svoju bez djela svojijeh, a ja ću tebi pokazati vjeru svoju iz djela svojijeh.
Jakov 2,19 Ti vjeruješ da je jedan Bog; dobro činiš; i đavoli vjeruju, i drkću.
Jakov 2,20 Ali hoćeš li razumjeti, o čovječe sujetni! da je vjera bez djela mrtva?
Jakov 2,21 Avraam otac naš ne opravda li se djelima kad prinese Isaka sina svojega na oltar?
Jakov 2,22 Vidiš li da vjera pomože djelima njegovijem, i kroz djela svrši se vjera?

Dakle laž je da čovjek ne treba da se mijenja (nabolje) da bi se spasio jer u Bibliji stoji da

Otkrivenje 21,27I neće u njega ući ništa pogano, i što čini mrzost i laž, nego samo koji su napisani u životnoj knjizi jagnjeta.

Ljudi misle da mogu da se kurvaju, ubjaju, kradu i da se samo pozivaju na Isusa i Njegovu zaslugu i da tako budu spaseni.

Biblija to osuđuje.

1. Korincanima 6,9

Ili ne znate da nepravednici neće naslijediti carstva Božijega? Ne varajte se: ni kurvari, ni idolopoklonici, ni preljubočinci, ni adžuvani, ni muželožnici,
1. Korincanima 6,10 Ni lupeži, ni lakomci, ni pijanice, ni kavgadžije, ni hajduci, carstva Božijega neće naslijediti.

Dakle prevaranti uzimaju dio Biblije u kojem se govori da smo spaseni isključivo i samo Božjom milošću i da niko sebe ne može spasiti.

Tačno je ne može niko sebe spasiti ali neće ni biti spaseni oni koji odbiju milost i ne pokaju se.

Dakle uslov za spasenje je da budemo čisti.

Natrag