Uloga religije u cuvanju i zastiti porodice

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
stvarnoslap je napisao(la):
A kakva je vjera onih koji svoje bolnice reklamiraju pozivajući žene na abortuse?

Slape, a kakva je vera tvojih katolkinja koj masovno vrse abortuse?
Nije li to pogresno ucenje vernika?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Čudim se tvom pitanju, ali odgovorit ću na njega. Vjera onih koji vrše abortuse je vrlo upitna.

Koja vera? Ona koja reči Boga živoga, Isusa stavljaju u zapećak, i kojoj svetli 4ta zapovest? Ta vera? Vera nastala u umu udarene u glavu? Ona kojoj ne ubij ništa ne znači? Ta vera? Ne da je upitna, nego je vredna razotkrivanja na svakom mestu, na sve načine.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Koja vera? Ona koja reči Boga živoga, Isusa stavljaju u zapećak, i kojoj svetli 4ta zapovest?

Znamo to vrlo dobro da ti jako smeta SUBOTA koju je Bog svojim prstom napisao na kamenoj ploci i ovekovecio je kao Dan Gospodnji za sva vremena.
Poznato mi je da se demoni bore da bi je ukinuli, ali me cudi zar im se i neki svestenici pridruzuju u tome?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
A sada ponavljam pitanje pa ti odgovori. Kakva je vjera onih koji svoje bolnice reklamiraju pozivajući žene na abortuse?

A kakva je vera RKC koja javno ne osudjuje prostituciju, punoletnicku i maloletnicku, nemoral i nemoralno oblacenje na ulici, promiskuitetizam, i sve druge nastranosti, iz kojih nastaju vanbracne zajednice, rastavljeni brakovi, nepozeljne trudnoce, unesrecena deca iz vanbracnih brakova..itd..

Kada uzmu jevandjelje u ruke i pocnu da aktivno propovedaju jevandjelje svetu boreci se protiv korena greha a ne samo masuci pamfletima, tada mogu da govore i protiv abortusa.

Ovako nemaju moralno pravo da to cine, ni tvoja nazovi crkva, pa ni ti licno.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
A kakva je vera RKC koja javno ne osudjuje prostituciju, punoletnicku i maloletnicku, nemoral i ...... itd..

Osuđuje, osuđuje. Nikoga se na svijetu ne napada zbog osude nemorala, koliko se napada Katoličku crkvu. :)

Kada uzmu jevandjelje u ruke i pocnu da aktivno propovedaju jevandjelje svetu boreci se protiv korena greha a ne samo masuci pamfletima, tada mogu da govore i protiv abortusa.

Katolička crkva upravo to čini već dva tisućljeća.

Ovako nemaju moralno pravo da to cine, ni tvoja nazovi crkva, pa ni ti licno.

A tko je tebe ovlastio da određuješ tko za što ima a tko nema moralno pravo?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Osuđuje, osuđuje. Nikoga se na svijetu ne napada zbog osude nemorala, koliko se napada Katoličku crkvu. :)

Ako koza laze rog ne laze.

Nikada to nije cinila niti ce, vec prima novac za mile stvari prijemcljive za usi.

Odredjuju dela, na prvom mestu ovo.

"Idite dakle i naučite sve narode krsteći ih va ime oca i sina i svetoga Duha,
Učeći ih da sve drže što sam vam zapovijedao; i evo ja sam s vama u sve dane do svršetka vijeka. Amin"
( Matej 28. 19 - 20 )

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070

Misli on Slape na ovu od medija prenaglašenu hajku na sveštenike pedofile. U maniru klasičnih "moralnih gromada" koje kontekst i pozadinu nikada ne vide, on se baca drvljem i kamenjem na Crkvu i negira joj pravo da osuđuje nemoral. Pazi to oduzimanje dolazi od strane onih koji balvan u svom oku ne vide, koji su velikim delom, ako ne i iisključivo krivi za nemoral.

Naime, nije osoba iz Katoličkog, ili Pravoslavnog kruga postavljena kao "autoritet" za ljudsku seksualnost, nego je ta osoba potekla, imala i ima čvrste korene u Metodizmu. (Kao i još neko :cool:) Dakle Sola Scriptura. Da ne govorim o visokoj "moralnosti" "čoveka Božijeg" Lutera i glavnom razlogu za njegovu pobunu i otpad koji je iz nje sledio.

Ko je njega ovlastio? Pa "Pisma" su ga ovlastila, isto kao što su ovlastila i Alfreda Kinsija....

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ako koza laze rog ne laze.

Tako je, ne laže rog. Nikoga se na svijetu ne napada zbog osude nemorala, koliko se napada Katoličku crkvu. :)

Nikada to nije cinila niti ce, vec prima novac za mile stvari prijemcljive za usi.

Za novac radite vi Adventisti. I to "ne kopate kanale" za novac, nego za novac ubijate nerođenu djecu. Kako te nije sramota?

Odredjuju dela, na prvom mestu ovo.

"Idite dakle i naučite sve narode krsteći ih va ime oca i sina i svetoga Duha,
Učeći ih da sve drže što sam vam zapovijedao; i evo ja sam s vama u sve dane do svršetka vijeka. Amin"
( Matej 28. 19 - 20 )

S vama Isus nije mogao biti "u sve dane do svršetka svijeta", :) jer ste zakasnili 1800 godina.

Natrag