Ovo nije ozbiljno za diskusiju. Brate moj Jevreji prenose sa kolena na koleno hiljadama godina unazad praznovanje sedmiočnog Sabata na Subotu. Dakle vrlo neozbiljno da im se spočitavaju neke stvari pa sad eto zbog toga njihovo držanje Sabata nije relevantno. No, jasno je da Jevreji i danas kao i pre 2000 godina i više drže sedmični Sabat na Subotu a i kalendar svih naroda je isti i nije se menjao. Ti si naveo zanimljivo na početku da Subotu Engleezi nazivaju Saturday tj. dan Saturna. Dakle Rimljani su na Subotu imali praznik posvećen Saturnu ali Biblijski sedmićni Sabat je posvećen Jehovi Stvoritelju.
To sto su radili Jevreji pod Mojsijem ,ili davidom je jedno,a drugo je sta su radili pod Manasijom,Jehonijom i danas.To je razlika kao noc i dan.Oni su svog prvosvestenika veoma mnogo uzvisli vise nego Jehovu Boga,dali mu da pali 8 svecu koja se ne gasi i slicno sujeverje..
Jehova Bog im je dao propise kako se mere dani,kako ne smeju da daju naklonost homoseksualcima,da ne jedu svinjetinu,ali oni su oduvek radili sve suprotno,tako da nemam ja sta da im govorim kad oni mrze Isusa Hrista i ne zele da ga Rehabilituju.Postali su kao i svi ostali narodi,odvojeni od Jehove Boga,koga su odbacili kao sto je on njih odbacio jer su nepokajnici.
[/QUOTE]
Ali ovo nema veze sa sedmičnim Sabatom koji pada na Subotu. Dakle praznik presnih hlebova je vezan za Pashu a Pasha može pasti i u nedelju i u ponedeljak pa sedam dana kasnije presni hlebovi. Međutim, sedmični Sabat uvek pada na Subotu
.
[/QUOTE]
Sedmi dan u biblijskoj sedmici jeste Sabat koji traje od 18-18sati.
Sve ostalo sto oni rade je izvrtanje Biblije od 00-24sata.
prosle godine su imali pashu za skoro 1 maj,valjda par dana pre pravoslavnog uskrsa,a u Bibliji jasno pise da se pasha obelezava 14 nisana,a to je po lunarnom kalendaru prvi dan nakon prolecne ravnodnevnice kada je na nebu pun mesec iznad Jerusalima. Dakle od 21 marta ....ma ostavili su oni i Jehovu Boga i Bibliju (Toru).
[/QUOTE]
Pitah te Biblijom da mi to potvrdiš???? Ne videh ni jedan Biblijski citiat
Zar ja treba da sumnjam u Biblijski tekst??? Još jednom pitanje gde u Bibliji stoji da su dani stvaranja simbolični??? A ako tako šta nema....onda sumnja postaje više nego sumniva
Još jednom molim te Biblijski citat da su dani stvaranja simbolični a ne neko naše ljudsko rezonovanje. Hvala i pozdrav.[/QUOTE]
Bog ne racuna vreme po zemlji,jer on postoji pre nego je stvoren ceo svemir i zemlja.
Svako nebesko telo ima svoj dan sto je vreme obrtanja nebeskog tela oko svoje ose.Za zemlju je to dan od24 sata,za mesec je to dan od 28+ ljudskih dana itd...aaa Biblijski stih koji dokazuje da jedan dan u Bozjim ocima ne mora da traje samo 24 sata je :
2.Петрова 3:8
8 Ali ovo jedno da vam ne bude nepoznato, ljubazni, da je jedan dan pred Gospodom kao hiljadu godina, i hiljadu godina kao jedan dan.