Trovanje istine

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Odlično. Ti si ovdje još jednom deklarirao kako ti snagom svoga karaktera i svoje volje možeš živjeti obdržavajući Mojsijev zakon. Odlično, onda ti nećeš biti ni kažnjen niti će tebe tko trebati otkupljivati od kazne za grijeh koji nisi počinio - nema grijeha nema kazne.

Odlično, nego šta. Mi smo zato i pozvani na odgovornost, inače je ne bi ni imali. To je dobra vest. Mi imamo odgovornost, nismo potpuno dati pod vlast Sotone, premda su to naši praroditelji realno zaslužili.

Zato mi smo "slobodni" po pitanju naše odluke hoćemo li ili ne držati zakon.

Što se tiče "kazne", mi smo svi pod kaznom od Adama i Eve. Hristos nas je oslobodio te kazne, i zato je morao doći. To je dakle druga tema.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Zato mi smo "slobodni" po pitanju naše odluke hoćemo li ili ne držati zakon.

Što se tiče "kazne", mi smo svi pod kaznom od Adama i Eve. Hristos nas je oslobodio te kazne, i zato je morao doći. To je dakle druga tema.

A tako dakle. Krist nas ne oslobađa od grijeha koje činimo svakodnevno. Sada kad malo bolje razmislim, ima i logike u ovome što ti tvrdišš i ponavljaš. Ako Isus nije Bog, kako kažeš ti, i ako je Isus "po boštvu opet jednak sotoni", opet kako kažeš ti, onda nas takav Isus i ne može oslobađati i otkupljivati od naših svakodnevnih grijeha. Jer bismo tada mogli zazivati i ime sotone i moliti mu se da nas otkupi, s obzirom da su, kako si ti to lijepo uočio da si sotona i Isus jednaki bogovi.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Sam si pomenuo "svakodnevni greh". Pa na osnovu čega si grešan? Ako zakon više ne važi. Da, samo si potvrdio da je zakon na snazi. Svakodnevno.

Šta se odmah pjeniš, ništa ti ja nisam napravio. Isus nas ne može od tih svakodnevnih grijeha otkupiti i opravdati, i ostaje jedina mogućnost držanje Mojsijeva zakon ako se tko hoće spasiti. Sve sam ja tebe razumio, a razumljiv si svima koji čitaju.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
A tako dakle. Krist nas ne oslobađa od grijeha koje činimo svakodnevno. Sada kad malo bolje razmislim, ima i logike u ovome što ti tvrdišš i ponavljaš. Ako Isus nije Bog, kako kažeš ti, i ako je Isus "po boštvu opet jednak sotoni", opet kako kažeš ti, onda nas takav Isus i ne može oslobađati i otkupljivati od naših svakodnevnih grijeha. Jer bismo tada mogli zazivati i ime sotone i moliti mu se da nas otkupi, s obzirom da su, kako si ti to lijepo uočio da si sotona i Isus jednaki bogovi.

Upravo se u toj njegovoj tvrdnji razotkriva sav materijalistički idiotizam i potpuno nepoznavanje kako pojma greha kao takvog, smrti kao takve i samog Boga.

Od Boga oni očekuju da bude mađioničar i knjigovođa koji čekira listu "dobrih" ili "loših" djela te na osnovu toga određuje kaznu ili nagradu.

Da ne govorim da oni, Mileritski materijalisti, taj kvasac farisejski i pismoznalski, uopšte ne poznaju konteksta Pisama.

Da poznaju, znali bi da Bog nije ništa materijalno stvorio besmrtnim. Znali bi da Pisma pojmom smrti označavaju pre svega nedostatak Božijeg prisustva. Nemogućnost boravka u blizini Boga.

Zato Bog i govori Adamu i Evi da će umreti ako pojedu s drveta saznanja. Zato "prijatelji" govore Jobu da se odrekne Boga i umre.

Ne da umre fizički, jer svi mi umiremo, nego da izgubi dodir s Bogom.

Uostalom, isus kada poziva mladića koji se nećka i nalazi izgovore u tome da mora da prvo sahrani roditelje, rekavši, "Neka mrtvi sahranjuju mrtve" ne misli na mrtve u fizičkom smislu, nego u duhovnom.

Doslovno, oni koji dodira s Bogom nemaju, niti žele da imaju su mrtvi.

Stari Zavjet kada govori o tome da "mrtvi ne znaju ništa" (što ovi subotodioti koriste kao opravdanje za svoju blasfemiju o nepostojećim dušama) govori o onima koji nemaju dodir s Bogom. Ne mogu boraviti u prisustvu Njega.

Naravno, to ne znači da nema Uskrnuća, niti da je Isus "prividno" umro. NE. Isus je telesno umro, onako kako svi mi umiremo, i tom smrću je platio Adamov dug.

Bog je naime morao sam sebe opleniti da bi svoju sliku pomirio sa sobom.

Drugog načina da se greh kojim je odbacivanje Boga a sa njim i sva zla, ušlo u stvoreno, nije bilo niti može biti.

Razumio sam ja tebe, ništa nam Krist tu ne može pomoći. Samo se držanjem Mojsijeva zakona možemo spasiti.

Ne, ne možemo.

Jer i oni koji ga se drže umiru, šta više Krist ih naziva mrtvima i ako su živi.

Jesu li mrtvi?

Po onome što Bog smatra smrću, jesu.

Dakle, spašava li Mojsijev zakon od smrti, kako fizičke tako i one druge?

Uskrsava li Mojsijev zakon?

NE.

Jer ne govori Mojsije i tablice njegove "Ja sam Uskrsnuče i život. Tko god u Mene veruje, neće umrijeti. Sve i da umre, živeće" nego to za sebe govori Isus.

A Isus kaže i "Zapovjed vam novu dajem ....", ne poštuje opsesiju subotodiota, još sebe otkriva kao Adonai shabat...

Dakle, ko je Uskrsnuće i život? Ko nas može spasiti i spašava nas?

Mojsijev Dekalog?

NE, nego ISUS.

Šta je Isus?

Ćato? Knjigovođa? Prorok? Učitelj? "Bogić"? Anđeo? Brat palog serafa?

Ništa od toga.

Isus je Bog.

Samo Bog može čoveka spasiti i otkupiti. Samo Bog. Samo je Bog Spasitelj i Otkupitelj. Bog koji svoje Slave ne deli ni sa kime.

Nisu kršenje zakona, nego povreda Ljubavi.

Da budem plastičniji, odbacivanje BOGA.

Umiremo u gresima svojim odbacimo li Boga koji je Sina (Svoj UM, Razum, Svoje JA JESAM) žrtvovao da nas sa Sobom pomiri.

A to i samo Pismo potvrđuje jer "Tko negira Sina, nema ni Oca".

OTAC I SIN JEDNO SU BIĆE.

Šta dakle ovi koji kao Jovan mantraju o "nižem" i "višem" bogu čine?

Odbacuju Boga.

Ne može se Biću koje je jedno, umanjivati jedno od lica i tvrditi da se istom tom Biću služi i da smo mu poslušni.

NE MOŽE.

Da ne govorim o tome da se poistovećivanje, a upravo se o tome radi, stvorenja (sotona je stvorenje) s Stvoriteljem (po Sinu - Reči je sve stvoreno) sa Bogom, i pripisivanje sotoni božanskih prerogativa (a to Mileriti čine, setimo se samo Laodikejine tvrdnje o postojanju DVE SILE UNIVERZUMA) HULI NA DUHA SVETOGA.

Anatheme su i to ostaju.

Smilovao im se Svemogući Bog Otac - Sin - Duh Sveti i oslobodio ih bezumlja u kome se nalaze, mereći im merama kojima oni mere.

Amen.

Ps. Prepuno je Sveto Pismo dokaza o tome tko je Isus, no oni to ne vide jer ih je njihov "knjigovođa" svojim "sjajem" zaslepeo.

Recimo, retko ko čak i među onima koji Krista Bogom priznaju i slede Ga, razumije pravo čudo i poruku u onome kada je Isus nahranio 5000 ljudi.

Svi se zagledamo u ribe i kruh, pa nam promakne činjenica da je Isusa na otvorenom prostoru, bez mikrofona, zvučnika, razglasa čulo 5000 ljudi.

A upravo to potvrđuje Isusov odgovor sotoni o tome da ne živi čovek samo od kruha, nego od svake REČI KOJA IZLAZI IZ USTA BOŽIJIH.

Ne iz PIsama, nego iz USTA.

Isus je doslovno, i fizički i duhovno NAHRANIO 5000 ljudi.

Čime ih je nahranio?

Svojim rečima.

Iz čega su te reči izlazile?

Iz Usta NJEGOVIH.

Šta je onda Isus?

Za nas sumnje nema.

ISUS JE BOG.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Isus nas ne može od tih svakodnevnih grijeha otkupiti i opravdati, i ostaje jedina mogućnost držanje Mojsijeva zakon ako se tko hoće spasiti

Bože sačuvaj da "pjenim" :).odakle ti to? Ja te pitam, pomenuo si svadnevni greh pa ja vidim da i sam ti ne možeš izbeći suočavanje sa zakonom. Postojanje "svakodnevnog greha" ukazuje da postoji zakon koji se naravno krši te se to naziva greh. :)

Natrag