Ajd odrasti, samo nemoj da me kopiraš, jer sam ja to tebi prvi rekao. Onda samo ponavljaš.
Ja tebe kopiram?
Zaista smesno...
Znamo te fazobe tipa odg. da ili ne, pa kako god da odg. Mire je zadovoljan. Očigledno još nisi skinuo paučinu ponositosti sa očiju pa ti je ovdje motiv da sebe zadovoljiš.
Ko mi kaze?
Ponositost je tvoja odlika, nazalost..
Ako kažem da onda je Mire zadovoljan time sam priznao da je odbijanje tranfuzije krvi pozitivno, ako kažem NE onda sam priznao da nemam ljubavi prema Bogu i opet Mire zadovoljan.
Jako gresis!
Nije mi namera da te testiram, niti su u pitanju neke moje "doskocice"..
Vec je moja iskrena namera da razmislis i dovedes se u red..
To prodaj nekom klincu od 15 godina meni nemoj te fore prodavati. Jer tako su fariseji postavljali Isusu pitanja.
Ti se ponasas kao klinac, skroz si nezreo..
I sad ces kazati: "bavis se samnom".
Jeste Tripo bavim se tobom! Jer mi je zao da covek koji voli Boga, i pored svega toga ne shvata da mu njegov brat zeli dobro, da ga opominje za njegovo dobro, te da poseduje i dozu tvrdoglavosti, da nikog ne zeli cuti, sto Hristos ne voli..
Prestani se nadmetati ni oko cega, budi malo fleksibilan, otvorenog uma, budi posten, i prestani sa detinjarijama..
To misle isto i džihadisti oni misle da Bogu čine službu.
Jovan 16,2 Izgoniće vas
iz zbornica; a doći će vrijeme kad će svaki koji vas ubije misliti da Bogu službu čini.
Tekst nigde ne kaze da ce oni zbog toga "poginuti"!
Pavle kaze da oni "
imaju revnost za Boga ali ne prema tacnom poznanju".
Isus je za takve molio: "
OCE OPROSTI IM, JER NE ZNAJU STA CINE"!
Da su kojim slucajem imali "zlo srce" (kao sto ti tvrdis), da za takve "nema spasenja", onda se ne bi ni Hristos za njih molio!
To pokazuje koliko je tvoja teologija pogresna, jer ti takve "osudjujes", umesto da pohvalis njihovu "revnost" i objasnis da to nije pravi nacin obozavanja Boga i da treba drugacije i bolje..
Pavle je "
hvalio njihovu revnost", dok ti radis "suprotno", govoreci kako su "
njihove pobude i srce zlo" -
STO NIJE TACNO!!!
Pavle je cak "
hvalio Atinjane kako su pobozni", a bili su "
obozavaoci demona", premda to nisu znali!
Nije ni pomislio da ih osudi za "zlo srce" kao sto ti radis!!!
Radis djavolski posao!
Molim te zato, prestani se "nadmetati" sa mnom, jer meni nije cilj "tebe pobediti u raspravi", vec mi je cilj "ispraviti tvoj pogresan nacin razmisljanja" i dovesti te Bogu, jer ti ovim stavom i nacinom razmisljanja, sebe "udaljavas od Boga".
Hristos je za takve "
molio", Pavle ih je "
hvalio", a ti ih "
osudjujes za zlo srce"!
Ovo je skroz pogresan pristup!
ONI NEMAJU ZLO SRCE, VEC POGRESNO RAZUMEVANJE STA BOG TRAZI OD NJIH!!!
To se moze ispraviti, samo ispravnim pristupom, "bez osude"!
Zato te molim kao brata, da prestanes sa osudama!
Nadam se da ces me poslusati (i pored nebrojenih opomena)...