Član
- Učlanjen(a)
- 03.10.2010
- Poruka
- 1.305
Поштовани AApocketz,
Ви сте ме питали ја сам Вам дао одговоре. Можете да их прихватате или не и то је сасвим уреду. Једино што вам замерам јесте да тврдите да моји одговори нису по "писму", а само сам Вам такве одговоре и давао, само и искључиво по Библији и ономе што у њој пише. Библија је цела књига која се мора тумачити и у контексту у коме је написана, а не само по редцима које насумично исчупамо и на тај начин је тумачимо.
Да ли је Господ заповедио НЕ УБИ? јесте
Да ли је не чињење када неко умире (а можемо му помоћи, у било којој ситуацији) и тај неко умре убиство? јесте
Наравно да ме неће увредити, ја сам са Вама кренуо у дискусију, Ви сте ме питали ја сам одговорио. Ви сте ме саслушали и наравно да нисте у обавези (осим да ме саслушате као што и ја Вас саслушам) и да ме послушате.
Немате потребе од мене да тражите благослов, Господ нам је дао слободну вољу, савест и ум да спознамо речи истине и да кренемо за њим у живот вечни. Ја ћу поштовати Вашу веру 100 %, ја се са њом не морам слагати, али ћу је поштовати. А када ме неко нешто пита, ја ћу свакако и одговорити на постављена питања, што очекујем и од саговорника да одговори на постављена питања.
Када смо код тога, замолио бих Вас да ми мало елаборирате Вашу мисао: "Tvoj stav, tvoja odluka, što ja cenim i poštujem! tvoj odnos sa tvojim ELOHIMIMA je po tvojoj savesti, a zato ja tebe ne ubeđivam ni na šta. "
Шта сте мислили под мојим ставом са мојим Елохимима? Да ли би могли да будете мало прецизнији. Можемо и преко ПП, да не буде да пишемо ван теме.
Мир Вам,
Blackarow
Dragi moj Crna strelo hvala na tvoju uljudnu diskusiju, a da ja ne kvarim atmosferu jer meni nije do nadmudrivanja a ni do utrkivanja da bi pobedio postiraću još jedan post, na koji ne tražim nikakav komentar.
U crveno i boldovano ti nisi svatio šta znači i tražiš da ti se elaborira, elaborat!
Dragi moj Cena strelo ne treba velika mudrost svatiti da se tebi Gospod se otkrio pod imenom GOSPOD i da taj Gospod jeste ELOHIM množine sa značenjem jednine. Preciznije malo kažeš! dobro dragi moj Crna strelo biću precizan.
Mnogobožac ko je osim onog što ima jednoga BOGA što prestavlja množinu (zančenje reči ELOHIM), a duga je to priča što Mnogobožcu ELOHIM jeste jedan GOSPOD(ELOHIM) sa tri (3) lica što opet pizvatam i poštujem da je to njegov perorate jer ne zna bolje.
I da ne odužim sledi.
Prvo I prvo dragi moj Blackarow ne slažem se tvojom konstatacijom da je Gospod Isus glavni spasitelj naš! NE nije Isus glavni spasitej! zašto? pa zato što pismo I proroci drugačije naučavaju, isto tako I evanđelje Pomazanika našega jedinoga istinitoga JEHOVE je u raskoraku sa takvom tvrdnjom.
Isus (drugi Adam) jeste samo žrtva pomirenja izmežu jedinog JHWH I čoveka, Ili plata za čovečiji greh. Prvi Adam je bio perfektan pre upada u greh! drugi Adam bez mane kao perfektan jeste odgovarajuća otkupna cena u tom planu spasenja.
Evo to je JEHOVIN sveti duh pravde i istine šta se ne da kvarti.
Izaja 43,11 Ja sam, ja sam Gospod, i osim mene nema spasitelja.
Evo šta ovde piše:
15:29 That ye abstain from meats offered to idols, and from blood, and from things strangled, and from fornication: from which if ye keep yourselves, ye shall do well. Fare ye well.
UZDRŽATI se od navedenog, pa tako redom tu je lepo navedeno voleti mi to ili ne ali tako je napisano!
Zaključak
Kada je u pitanju “BLUD” ne svima ali nekome to znači da ne sme ići kod Anke ali zato slobodno može otići do Milanke!
Sada vratimo se nazad našoj ominljenoj temi Transfuzija i Jehovini Svedoci. Pošto smo već zaključili da se uzdržavamo samo od Anke “jedenja krvi ili krvi prinete idolima” a na drugu stranu trčimo do Milanke “transfuzije krvi, jer po našoj interpretaciji to je ugodno Gospodu s obzirom njegove zapovedio “Ne ubij”
Dragi moj gde je tu logika i razum? budimo bar malo obijektivni.
Nažalost moram ipak priznati da je to meni jako konfuzno, rekao bi da vi pogrešno tumačite JEHOVIN sveti duh, opet nije moje da sudim. Ima ko sudi svima nama, ja dobronamerno interpretiram onako kako sam ja svatio JEHOVIN sveti duh bez da ikoga omalovažavam, vređam, ismejavam ili prisiljavam na bilo šta.