za Gundarka
Kao prvo i osnovno rec besplatna je uvek Uslovna.
Kad nekoga treba operisati opet se trazi gomila para,i uvek pronalaze opravdanje za trsoskove.Ti troskovi se mogu dati realno,umanjeni ili uvelicani.
Svaka bolnica koja ima operacionu salu u Srbiji ,moze dati umesto transfuzije krvi , fizioloski rastvor,transfuziju vestacke krvi.Poenta je da zbog predrasuda ima malo onih koji se odluce da prihvate da operisu nekoga transuzijom vestacke krvi.Ovde mislim pre svega na one slucaje gde je velik gubitak krvi.Medjutim sto je bitno za nas u Srbiji,nijedan JS,barem kolko ja znam nije umro zbog ne primanja transfuzije krvi usled velikog gubitka krvi.
Sto se ostalih operacija tice ,onih zakazanih, postoje odeljenja beskrvne hirurgije ,gde doktori to rade revnosno.Moj sin je imao takvu operaciju u institutu za majku i dete.Doktori su odlicno uradili posao,i sve je proslo bez ikakvih komplikacija.
za dumspirospero
Zao mi je sto si prosla kroz to sto si prosla,ali drago mi je da si ziva,i da mozemo razmeniti iskustva.Takodje mi je drago sto pristojno pises,i sto mi ne zelis da i ja prodjem kroz takvu situaciju kroz koju si ti prosla.
Ovde ,ono o cemu govorimo jeste IZBOR NACINA operacije.Neko zeli transfuziju krvi,a neko zeli transfuziju vestacke krvi.Sta tu ima ruzno? Zasto nametati nekome nesto sto on ne zeli.Operacije sa vestackom krvi su se pokazale mnogo uspesnije od transfuzija ljudskom krvi.Da li zelis da pisem o operativnim zahtevima koji su prosli uspesno bez transfuzije krvi?
Kao sto si se ti spasila transfuzijom krvi,mnogi drugi su se spasili transfuzijom vestackom krvi.
Naravno ima i onih kojima nije pomogla ni transfuzija krvi niti transfuzija vestacke krvi.
E sad kad pomenu clanarine i uz to jos visoke clanarine,sad si me zbunila.Da li ti to znas kolka je clanarina kod JS?Voleo bi da mi kazes kolka je ta clanarina,bilo u dinarima,ili evrima,dolarima.
Puno pozdrava
za tripo 41
hvala sto ne mrzis JS.
Sve je samo stvar propagande.Da bi ti to objasni seti se samo Nikole Tesle.Naucnik koji je struju uveo u svakodnevni zivot pa cak i ELEKTRICNI automobil,onaj koji je zeleo da svima BESPLATNO da elektricnu struju na koriscenje,i to jos bezicnim putem,da ne govorimo o drugim izumima,ostavljen je sam .Zasto?Pa zato sto nisu imali koristi od njegovih izuma.Zeleli su da naplate struju,da naplate slanje poruka na daljinu,smetao im je njegov elektricni automobil koji je bio necujan,nije zagadjivao okolinu,bio je iznad svega jeftin,kad se uzmu svi izdaci za danasnja kola na benzin.Pogledaj film Ko je ubio elektricni automobil.Isto tako se nesto desavalo i sa tim fizioloskim rastvorom ili vestackom krvi.Sve je samo stvar propagande i masine za pravljenje novca.Da li si se nekada zapitao zasto se sa odlicnog elektricnog automobila preslo na benzinski,ili zasto se sa vestacke krvi preslo na ljudsku krv?Sta je to u vestackoj krvi sto odbija ljude da je daju prilikom transfuzije,a sta ima to u ljudskoj krvi kad je mnogima tolko privlacna?
Pisi sve sto te zanima.