Postovanje Darth,
Ti si nas adventiste uzdigao toliko na visoko mesto da je to neverovatno. Nismo mi bas toliko sposobni, ali izgleda da za tebe jesmo.
To sto ti neprestano ponavljas i nazivas nas kultom, nerma bas nikakve vrednosti. Mi smo crkva u istom polozaju kao i katolickaa i pravoslavna. A ti se nervuiraj zbiog toga koliko ti je volja.
Da li je to baš tako?
1. Autoritet po kome se optužuje, u ovom slučaju Sveto Pismo, nigde za sebe ne tvrdi da je isključivi autoritet, niti (a to adventisti često pominju, za sebe tvrdi da ga je Bog lično pisao).
Darth, ne lupaj gluposti! Ko je rekao da je Bog licno napisao Sveto pismo? Darth, a ne adventisti"
Evo sta Pismo svedoci o sebi: "Sve je pismo od Boga dano ." 2. Timotiju 3,16.
"Jer nikad prorosto ne biva od covecije volje, nego nauceni od Svetoga Duha govorise sveti Bozji ljudi." 2. Petrova 1,21.
2. Tumači autoriteta, u ovom slučaju adventisti takođe nemaju dokaza o svom autoritetu tumača, čak naprotiv, jer u samom Pismu stoji da je Crkva (dakle meta optužbi i napada adventista) čuvar, propagator, izvor autoriteta Pisama.
Pogresnio Darth! Ako je crkva izvor i autoritet, onda ta crkva suprotstavlja se Svetom Duhu koji je upravljao piscima Biblije, a nije crkva.
Drugo, Stari zavet Biblije, nije pisala crkva, nego su ga pisali Jevreji. Znamo mi da biste vi zeleli prisvojite tudje delo koja vam ne pripada. Ta tvoja crkva je osudjivala na smrtnu kaznu one koji su citli Bibliju ili su prisutvovali grupnom citanju Biblije.
Ako je katolicka crkva izvor Pisma, zasto ne podnesete tuzbu sudu protiv onih koji su vam ga uzeli? Biblija je od Boga dana i svi ljudi imaju ista prava da je koriste.
Isus je naglasio vrednost Pisma: "Pregledajte Pisma, jer vi mislite da au njima imate ziviot vecni, i ona svedoce za mene," Jovan 5,30.
Dakle, ne samo da je Sveto Pismo bez Crkve bez ikakvog autoriteta,
Sveto pismo je autoritet zato sto je od Boga dano, ona crkva koja se pridrzava njegovog ucenja, cuva ga kao skupoceno zlat, a oni sto Pismo stvaljaju pod noge u prasinu – GRESE!
Vernici Hristrove crkve neprestano su izlozeni sotonskim napadima. “Nikad covek ne napusta redove zla da sluzi Bogu, a da se ne suoci sa sotonskim napadima.”
Koji je razlog tog trajnog neprijateljstva? Jedan od njih je sto verni drze Bozje zapovesti i veru Isusobvu, a sotonine pristalice nikako ne mogu da to prihvate. “Istina nece nikad biti ugodna varalici; cistot ne godi bludniku, a nesebicna ljubav nije privlacna sebicnome.” (Kosmicki konflikt str. 440) “Protiv Hristovih sledbenika pokazao se isti duh neprijateljstva kao i protiv njihovog Ucitelja. Onaj koji vidi odvratan karakter grega i koji se snagom odozgo odupire iskusenju, sigurno ce izazvati gnev sotone i njegovih pristalica.” (Isto, str. 411)
Apostol Petar opominje:“Budite trezni i pazite, jer suparnik vas, djavo, kao lav ricuci hodi i trsazi koga da prozdre. Branite se od njega tvrdjom u veri, znajuci da se takvia stradanja dogadjaju vasoj braci po svetu.” (1. Petrova 5, 8.9)
Poslednja izmena: