Tko su antikristi prema svetom apostolu Ivanu?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Meni, kao i svim ostalim kršćanima koji su pripadnici Kristove Crkve, temelj svega je naš Bog i Spasitelj Isus Krist. A tko je tebi temelj, zar nije "proročica koja je govorila u drskosti"?

Pa nije ti Hristos..to ti je samo deklarativno. Međutim, ti to evo teološki pobijaš. Kažeš da NAOS-u nije glava Hristos. NAOS je kako sam priznaješ vernik lično...i tebi lično Hristos nije glava..već pričaš o kolektivu uključujući i one koji su tebi nadređeni. Ali ne priznaješ da je tebi..tebi lično glava Hristos.

Ako pak veruješ da je tebi lično Hristos glava ili ugaoni kamen onda je jasno da se to odnosi i na NAOS jer je NAOS sagrađen na steni kojia je Hristos..sva građenivan naosa je temelju apsotola kojima je "ugaoni kamen-Hristos".

stvarnoslap je napisao(la):

Ja ću ponoviti - Krist je samo Glava Crkve, nikakvih "naosa".

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Onda ceo zivot verujes pogresno iz neznanja.

Naziv "Katolicka" je izveden iz izraza "KATAHOLOS" sto znaci "SVEOPSTA, UNIVERZALNA"

"SABORNA" na Grckom glasi "KATHEDRIKOS NAOS" sto upucuje na katedralu ili hram kao mesto sabora ili okupljanja.

Znaci, nema u Pravoslavnom simbolu vere tvoje Katolicke crkve KATAHOLOS, vec izraz "Saborna" KATHEDRIKOS NAOS, sto upucuje na hram gde se ljudi okupljaju.

Za razliku od toga, vas simol vere kao uslov spasenja postavlja veru u Katolicku crkvu, i papu kao njenog poglavara.

Ja se ne klanjam i ne ljubim slike, niti ih u Adventistickoj crkvi ima.
U idolopoklonstvo ne spadaju fotografije sa proslava, licne fotografije, ili porodicne, fotografije prirode, pejzaza, sa putovanja, fotografije ili slike u knjigama ili casopisima .. itd.
U to ne spada cak ni umetnost kao svetovni pojam.
U idolopoklonstvo iskljucivo spadaju slike i kipovi koji se koriste u religijske svrhe kao misticna predstava Bozanstva, kojoj se klanja i smatra svetom.

Kod vas ih ima i to cinite.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Vidi, da se ne natežemo...jasno je da je crkva...ili ono što je Bog učinio tvrđom istine zapravo zajednica sa Hristom. Da li se slažeš?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Jesi li ti malouman? Pa napisao sam ti prije sat dva da se ni jedan katolik, koji se drži katoličkog nauka, ne klanja ni slikama ni kipovima ni bilo čemu drugom.

Ne, nije malouman, nego jednostavno bezobrazan i nasrtljiv, kakvi su po nepisanom pravilu svi pripadnici kulta Ellen Gould Harmon White.

A zašto ti praviš slike na ovom forumu? Zašto, idolopokloniče?

Zašto je njegova "svesveta" Ellen Gould Harmon White dozvoljavala da je fotografišu ako je pravljenje slika idolopoklonstvo?

Dajmo se uozbiljiti već jednom, jedan od omiljenih "argumenata" Mileritskog "ostatka" u napadima na Crkvu i njene vernike je bulažnjenje o nekakvom idolopoklonstvu kako Katolika tako i Pravoslavnih. To je opšte poznato svakom ko se ikada sreo sa dva najglasnija ploda Millerovog kalkulisanja (Adventisti i Svedoci "jehove").

I jedni i drugi svoje kultove brane nasrtajima na sve ostale i uzdizanjem sebe kao onih koji "poštuju, slede i čitaju Bibliju"...

Pri tome se čitavo "poštovanje" Biblije i kod jednih i kod drugih svodi na IDOLOPOKLONSTVO Dekalogu (Starom Zavetu), tačnije tumačenju istog po ključu osnivača kultova.

Otuda i bulažnjenje o nama kao idolopoklonicima, što nažalost uspeva kod mnogih, posebno kod onih koji se nikada nisu potrudili da sa razumevanjem, a ne sa idolatrijom pročitaju Sveto Pismo.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pa nije ti Hristos..to ti je samo deklarativno. Međutim, ti to evo teološki pobijaš. Kažeš da NAOS-u nije glava Hristos. NAOS je kako sam priznaješ vernik lično...i tebi lično Hristos nije glava..već pričaš o kolektivu uključujući i one koji su tebi nadređeni. Ali ne priznaješ da je tebi..tebi lično glava Hristos.

Ako je "naos" u Kristovoj Crkvi, onda je i njemu glava Krist. :) Prosto "k'o mrkva".

Ako pak veruješ da je tebi lično Hristos glava ili ugaoni kamen onda je jasno da se to odnosi i na NAOS jer je NAOS sagrađen na steni kojia je Hristos..sva građenivan naosa je temelju apsotola kojima je "ugaoni kamen-Hristos".

Citiraj gdje Isus kaže: Vas ću sagraditi na stijeni. Nema toga. Krist je svoju Crkvu sagradio "na stijeni", i Crkva su vrata za nebo. Kristovi su u Kristovoj Crkvi, a antikristi, kakav si ti, bježe od Kristove Crkve k'o đavo od tamjana. :)

Onda ceo zivot verujes pogresno iz neznanja.

Naziv "Katolicka" je izveden iz izraza "KATAHOLOS" sto znaci "SVEOPSTA, UNIVERZALNA"

"SABORNA" na Grckom glasi "KATHEDRIKOS NAOS" sto upucuje na katedralu ili hram kao mesto sabora ili okupljanja.

Znaci, nema u Pravoslavnom simbolu vere tvoje Katolicke crkve KATAHOLOS, vec izraz "Saborna" KATHEDRIKOS NAOS, sto upucuje na hram gde se ljudi okupljaju.

Za razliku od toga, vas simol vere kao uslov spasenja postavlja veru u Katolicku crkvu, i papu kao njenog poglavara.

Ja se ne klanjam i ne ljubim slike, niti ih u Adventistickoj crkvi ima.
U idolopoklonstvo ne spadaju fotografije sa proslava, licne fotografije, ili porodicne, fotografije prirode, pejzaza, sa putovanja, fotografije ili slike u knjigama ili casopisima .. itd.
U to ne spada cak ni umetnost kao svetovni pojam.
U idolopoklonstvo iskljucivo spadaju slike i kipovi koji se koriste u religijske svrhe kao misticna predstava Bozanstva, kojoj se klanja i smatra svetom.

Kod vas ih ima i to cinite.

Bože sačuvaj.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ako je "naos" u Kristovoj Crkvi, onda je i njemu glava Krist.

E pa to sada razmatramo. Nigde ne stoji da pojedinac mora bit deo grupe ili neke crkve jer je Hristos zaista poglavar i kamen ugaoni tom pojedincu tj. njegovoj veri.

To je ono što je Hristos obećao Petru.

Citiraj gdje Isus kaže: Vas ću sagraditi na stijeni. Nema toga. Krist je svoju Crkvu sagradio "na stijeni", i Crkva su vrata za nebo.

Ti znači smatraš da Hristos nije u nekom ko ne pripada određenoj grupi..zajednici...a znaš i sam da to nije tačno.

Pavle kaže kako se neko izgrađuje u Hram Božiji:

"Nazidani na temelju apostola i proroka, gde je kamen od ugla sam Isus Hristos. Na kome(kamenu od ugla-Isusu) sva građevina sastavljena raste za crkvu(NAOS) svetu u Gospodu", Efescima 2,20,21

Dakle, ovde imamo "kamen od ugla"...on je glavni sastojak NAOSA a ne nešto drugo. Apostolima i prorocima(Novi i Stari Zavet) u kome je ono što su pisali..plus Isus Hristos..ne dakle obavezujuća zajednica u smislu grupe..crkve...nego na učenju plus Isus Hristos. Isus je najvažniji i glava izgradenju tj. osnova. On to ostaje i biva i to se ne može nikada srušiti. Ne dogma, ne grupa...Bez Njega nema izgradnje...možeš biti u zajednici..mada se ona ovde ne potncira uopšte već govori o Hristu...

Ko je tebi onda glava...nevezano za tvoju zajednicu...? Ko je tebi kamen ugaoni..spasenja?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Uzgred kako se spasavaju ljudi koji nisu bili u takvoj zajednici nikada? Za šta je Hristos umro? Za svakog čoveka ili samo za one u zajednici?

Postavi sebi ovo pitanje i videćeš da su ovo što govoriš samo fraze bez ikakvog života u sebi.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Bože sačuvaj.

I sakloni... no od njega se (onog kome si uputio taj komenatar) i da očekivati takvo kontra znanje... da je suprotno ne bi bio adventista sedmog dana...

Tako je, nigdje ne stoji da se mora. Samo stoji da je Crkva stup i uporište istine, a ti ostani izvan kad ti je neistina draža. ;)

I ostaće, jer veruje da "istinu" može pronaći i saznati u sopstvenom umu.... nesvestan da je pao.

Jer nije pitanje hoćemo li saznati ili spoznati istinu, nego hoćemo li je prihvatiti. Hebreji je nisu prihvatili, njihovi "duhovni" naslednici je ne prihvataju, on je ne prihvata...

Ne zaboravimo ovo: "Ja sam Put, Istina, Život"

Ko Onoga ko je za Sebe to rekao ne prihvata kao Boga (a čovek sam sebi ne može biti Put, Istina, Život) istinu odbija, ne može da je "svari", um mu to ne da.

I upravo zato se mi ovde ovoliko stranica raspravljamo, što na žalost nije ništa u odnosu na ono što "children of " prosvetiteljstva, masonerije, "reformacije" i kulta pisane reči (pre svega "Holly Bible" - Scripture, dovoljno je da pogledamo ili čujemo sa kakvim "ushićenjem" ta "deca" govore kada pominju "scripture" pa da vidimo da imamo posla sa zavisnošću) čine širom SAD, ali i sveta, pokušavajući da svoje solpstističke, scriptolatorstvom nastale "spoznaje" nametnu kao istinu....

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
I ostaće, jer veruje da "istinu" može pronaći i saznati u sopstvenom umu.... nesvestan da je pao.

Točno. Samo, nažalost, Jovan nije svjestan da je ovo što on čini notorni logički imbecilizam.

Naime, kad netko tvrdi za Isusa da je Bogočovjek, a pri tome za sebe tvrdi da je "suvlasnik i posrednik istine", pa nakon toga tvrdi da Isus nije Bogočovjek, ali i dalje za sebe tvrdi da je "suvlasnik i posrednik istine", onda se radi o notornom logičkom imbecilizmu.

Jer nije pitanje hoćemo li saznati ili spoznati istinu, nego hoćemo li je prihvatiti. Hebreji je nisu prihvatili, njihovi "duhovni" naslednici je ne prihvataju, on je ne prihvata...

Ne zaboravimo ovo: "Ja sam Put, Istina, Život"

Prema Jovanovim tvrdnjama, ja bih rekao da on misli da je razlika između njega i Isusa samo u tome što njega nisu razapeli na križ. :)

Natrag