LEGEND
- Učlanjen(a)
- 14.09.2009
- Poruka
- 8.464
Kako god da se zvao nije dugo ni potrajao znači da je bio neodrživ na način kako je u exYu postavljen...I nije se od 45 do 90 i neke zvao socijalizam nego je imao i neke druge nazive koliko sa ja sećam a tek od negde 70 je počeo da se se zove socijalizam...
Ili ne poznaješ osnove društvenog uređenje u exJu., ili se praviš da ih ne poznaješ, ili polemišeš sam sa sobom? Zar je, brate mili, bitno kako je glasio formalni naziv (narodna, demokratska, socijalistička) one država? Ni najmanje. Važana je bila suština njenog uređenja i društvenih odnosa u tom sistemu. A to su, od njenog nastanka pa do njenog kraja, bili socijalistički društveni odnosi.
Uviđaš li apsurdnost svoje analize/filozofiranja oko rečenice koja je iskazana figurativno ?!!!.
Ne, nije zbog figurativnosti njene rečenice, nego zbog toga što je žena lijepo "objasnila" da onakvo blagostanje nije moglo potrajati, jer je bilo prelijepo.
Taman posla bio je kriv drug Kardelj....
A ovo crveno ponovo pročitaj, leba ti, pa mi objasni odakle su ti "gubitaši" dobijali platu i plaćeno penziono, socijalno, itd davanje, i još se busali u grudi kako0 "grade" zemlju....I pošto takve gubitničke firme nisu ništa plaćale i uplaćivale u budžet NIJE NI ČUDO DA JE BILO MANJKA PARA U BUDŽETU PA JE TREBALO ŠTAMPATI PARE....
Nemoj, brate, molim te, pisati o onome što ne znaš, nego samo nagađaš. Piši o onome što pouzdano znaš. Jednom riječju, ovo što si gore napisao potpuno je natačno. Zaista mi je zamorno da te sada učim (a i čemu?) kako je to sve bilo uređeno oko giubitaša. Nema ni govora o tome da nisu plaćali državi svoje obaveze iz dohorka (mnoge su, upravo zbog toga i ostvarivale gubitke). Koje je to preduzeće propalo u onoj državi? Osim Obrovca, ne znam ni za jedno takvo. Svakai gubitaš je na kraju saniran, - uglavnom solidarnoću drugih. A šta je značilo to sanitranje? Između ostalog, i uplata svih poreza i doprinosa.
Ovo ne želim komentarisati. To je obično pljuvanje i vrijeđanje čovjeka koji to nije zaslužio.E pa brate Jurivaka, taj najveći sin naših naroda (obrati pažnju na ovu formulaciju- korišćena je u milion naučnih, dupeuvlakačkih i inih radova, eseja i govora), TROSTRUKI NARODNI HEROJ, hohštapler Gospodin Tito je vodio DOŽIVOTNO tu divnu državu a tako DEGENERISANO vaspostavljenu...